Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

Ονομαστικές καταγγελίες για την εξαπάτηση των δημοτών στις Σκουριές: Πώς στήθηκε η κομπίνα του ΣΥΡΙΖΑ

Ποιους εξαπατάτε; Τους μεταλλωρύχους; Το κίνημα; ή και τους δυο μαζί;
Vasilinos

Mια παροιμία λέει: «οι καλές οι εξηγήσεις κάνουν τους καλούς φίλους». Εξηγούμε, λοιπόν, τα ανεξήγητα της Συνεδριάσεως του Δ.Σ. του Δήμου Αριστοτέλη της 20-11-2014, που εξέδωσε την «απόφαση»; Το «ψήφισμα»; Το «δελτίο τύπου»; Όπως θέλετε, δείτε το. Βλ. ΕΔΩ

Το παρόν άρθρο αποτελεί τη συνέχεια των δύο προηγούμενων αναρτήσεών μας της 21-11-2014, που φέρουν τίτλο: «Ο Δήμος Βόλβης, ο Δήμος Αριστοτέλη και ο Αϊνστάϊν» και «Απίστευτο!! Δήλωσαν αναρμόδιοι». Συνεχίζουμε λοιπόν. Ο κ. Μίχος κατά τη Συνεδρίαση είπε τα κάτωθι:Εξηγώ λοιπόν: Εν όψει των δημοτικών εκλογών του 2014, στον Δήμο Αριστοτέλη το κίνημα κατά της καταστροφικής επένδυσης της «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», με την ενωτική πρωτοβουλία αποφάσισε να προβεί στη δημιουργία ενός ενιαίου ψηφοδελτίου με μόνον έναν υποψήφιο δήμαρχο. Το κίνημα, συνεπές στις αρχές του, συνέταξε τις αρχές που το διέπουν σε μία διακήρυξη και ανακοίνωσε ότι όσοι θέσουν υποψηφιότητα για τη θέση του Δημάρχου, θα πρέπει απαραιτήτως 1) να ασπάζεται και να συμφωνεί με τις αρχές του κινήματος και 2) και κυριότερον, να δεσμευθεί για την τήρηση των αρχών αυτών όταν θα εκλεγεί δήμαρχος, υπογράφοντας τη Διακήρυξη αρχών και στόχων της ενωτικής πρωτοβουλίας. Παραθέτουμε αυτή τη Διακήρυξη, βλ. ΕΔΩ

Ως προς τη θέση λοιπόν για τα μεταλλεία, διακηρύσσει με απόλυτη σαφήνεια ότι αρχή και στόχος είναι: «Ο αποχαρακτηρισμός της Β.Α. Χαλκιδικής ως μεταλλευτικής και η σταδιακή της αποκατάσταση», και επειδή το επενδυτικό σχέδιο που έχει καταθέσει η εταιρεία βασίζεται εξ’ολοκλήρου στη μεταλλουργία χρυσού, διακήρυξαν επίσης ότι σκοπός είναι: «να αποτρέψουμε (κι όχι να δηλώσουμε απλή αντίθεση) την εγκατάσταση και λειτουργία της μεταλλείας και μεταλλουργίας χρυσού-χαλκού στις Σκουριές και τις άλλες θέσεις της περιοχής». Θέσεις ξεκάθαρες· οι αρχές και στόχος του κινήματος είναι να αγωνισθούν να προβούν σε ενέργειες για να αποτρέψουν «την εγκατάσταση» και «τη λειτουργία της μεταλλείας και μεταλλουργίας χρυσού χαλκού και στις Σκουριές και στο Στρατώνι και στην Ολυμπιάδα και στις άλλες θέσεις».

Ο κ. Μίχος επιθυμώντας να βάλει υποψηφιότητα για δήμαρχος, αποδέχθηκε και ασπάστηκε αυτές τις αρχές και τους στόχους του κινήματος και θέλοντας να δεσμευθεί, μέσα στην καφετέρια “DAM” ενώπιον πλήθους κόσμου υπέγραψε την ως άνω διακήρυξη. Ο επόμενος που έθεσε αμέσως μετά τη δική του υπογραφή την υπογραφή του, ήταν ο πρόεδρος του «Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων», κ. Απόστολος Παπαγεωργίου. Τη διακήρυξη υπέγραψαν και οι θέτοντες υποψηφιότητα για δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και ο νυν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γ. Ζουμπάς (μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και του Συντονιστικού Ιερισσού).

Εν συνεχεία αφού τα χιλιάδες μέλη του κινήματος ενημερώθηκαν ότι ο κ. Μίχος ασπάσθηκε τις αρχές του κινήματος και υπέγραψε τη διακήρυξη δεσμευόμενος για την τήρηση των αρχών και στόχων του κινήματος που προαναφέραμε, τον εξέλεξαν (κάτω από διαδικασίες στις οποίες δεν θα αναφερθούμε) για υποψήφιο δήμαρχο.

Εν συνεχεία ο κ. Μίχος δημιούργησε τη δημοτική παράταξη με την επωνυμία «ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ». Η παράταξη αυτή πλαισιώθηκε από μέλη του κινήματος στην συντριπτική του πλειοψηφία, τα οποία έχουν υπογράψει την εν λόγω διακήρυξη. Ο κ. Μίχος είχε πλέον τη στήριξη του κινήματος και των χιλιάδων μελών του, αρκεί να αναλογισθεί κανείς ότι αρχικά η διακήρυξη συνετάχθη και υπεγράφη από 1229 δημότες και εν συνεχεία υπέγραψαν χιλιάδες.

Ο κ. Μίχος στην ιδρυτική διακήρυξη της παράταξής του, γι’αυτό τονίζει αυτό το γεγονός, γράφοντας: «Συνδημότισσες και Συνδημότες, Με αίσθημα ευθύνης και επίγνωσης παίρνω μέρος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, επικεφαλής του συνδυασμού «Κίνημα Ανάπτυξης». Ενός συνδυασμού που στηρίζεται στην πιο πλατιά ενωτική πρωτοβουλία των πολιτών του Δήμου μας και που φιλοδοξεί να έχει την ευρύτερη δυνατή πολιτική και κοινωνική συναίνεση και στήριξη». Πατήστε για το προεκλογικό πρόγραμμα ΕΔΩ

Η παράταξη πλέον «ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ», πριν τις εκλογές εξέδωσε ένα προεκλογικό φυλλάδιο με τίτλο: «ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ», διά του οποίου γνωστοποιούσε τις θέσεις της παράταξης. (Δείτε και πατήστε στο ανωτέρω πρόγραμμα της «Κίνησης Ανάπτυξης»). Στο β΄ κεφάλαιο με τίτλο: «Β. ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ», στην παρ.1 με τίτλο: «Μεταλλευτική δραστηριότητα», ανέφεραν επί λέξει: «Ένα από τα βασικότερα ζητήματα της περιοχής αποτελεί η επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Η άποψή μας είναι αντίθετη με την επέκταση της παραδοσιακά υφιστάμενης μεταλλευτικής δραστηριότητας. Η επέκταση της μεταλλείας στις σκουριές και σε άλλες περιοχές μετατρέπει το σύνολο της περιοχής μας σε μια απέραντη μεταλλευτική ζώνη βαριάς βιομηχανικής εκμετάλλευσης. Όμως ο Δήμος δεν έχει ούτε το ρόλο, ούτε τη δυνατότητα, ούτε τη θεσμική αρμοδιότητα να νομοθετήσει ώστε να ακυρώσει τις επεκτάσεις της μεταλλείας. Με βάση αυτή τη παραδοχή δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι αρνούμαστε το χαρακτήρα δημοψηφισματικής προσέγγισης των δημοτικών εκλογών σε σχέση με το ναι ή το όχι στην επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Θεωρούμε αναφαίρετο και δημοκρατικό δικαίωμα όλων των πολιτών το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής του επαγγέλματος και της αξιοπρεπούς εργασίας. Σεβόμαστε τους εργαζομένους και τις θέσεις εργασίας τους τόσο στη μεταλλευτική όσο και σε κάθε άλλη δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην περιοχή μας στα πλαίσια της τήρησης των νόμων και των κανόνων του κράτους και της Ε.Ε. Υπερασπίζουμε το δικαίωμα της εργασίας. Κανένας άνεργος στον τόπο μας. Πιέζουμε για την πλέον αυστηρή εφαρμογή περιβαλλοντικών όρων και κανόνων. Ανοίγουμε τον διάλογο με την κυβέρνηση την περιφέρεια, την επιχειρηματική κοινότητα και επιστημονική κοινότητα, τους εργαζομένους και τους φορείς της περιοχής αναζητώντας την ισορροπία της φέρουσας ικανότητας της περιοχής για μια ισόρροπη ανάπτυξη όλου του Δήμου. Ενώνουμε όλους τους δημότες ανεξάρτητα από την τυχόν διαφορετική μας θέση σε σχέση με το θέμα της μεταλλευτικής δραστηριότητας».

Αυτές οι θέσεις ήταν άκρως αντίθετες με τις αρχές και τους στόχους του κινήματος και της ενωτικής πρωτοβουλίας. Αμέσως όταν οι Μεγαλο-Παναγιώτες έλαβαν γνώση, αντέδρασαν και ζήτησαν εξηγήσεις γιατί αλλάζουν αμέσως οι αρχές του κινήματος. Από τους υπευθύνους του κινήματος και της ενότητας πρωτοβουλία, τους καθησύχασαν διότι τους είπαν και τους διαβεβαίωσαν ότι ο κ. Μίχος και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που είναι μέλη του κινήματος, είναι σταθεροί στις αρχές τους και στα όσα υπέγραψαν στη διακήρυξη, και αυτά εγράφησαν διότι σκοπός είναι να κερδηθεί τώρα ο Δήμος. Είναι γεγονός ότι οι Μεγαλο-Παναγιώτες αντέδρασαν υγιώς, δεδομένου ότι και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είχε εξ αρχής επιλέξει άλλον υποψήφιο και είχαν απορρίψει τον κ. Μίχο, όμως πλέον τελούσαν κάτω από το αδιέξοδο να απέχουν από τις εκλογές με σοβαρό έτσι ενδεχόμενο να βγει πάλι ο κ. Πάχτας ή να ψηφίσουν έναν, ο οποίος δεν τους έπειθε, όμως ελάμβαναν τις διαβεβαιώσεις από το κίνημα και την ενωτική πρωτοβουλία ότι αυτοί εγγυώνται για την τήρηση των αρχών και στόχων του κινήματος, όπως κατεγράφοντο στη Διακήρυξη την οποία είχε υπογράψει ο κ. Μίχος, δεδομένου ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι ήταν μέλη του κινήματος.

(Εδώ θέλουμε να επισημάνουμε ότι ο π. Χριστόδουλος δεν συμμετείχε σε κανένα στάδιο στις διαδικασίες ανάδειξης ενός υποψηφίου για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, καθώς και επειδή δεν υπήρχε διαφάνεια και ειλικρινές πνεύμα στις διαδικασίες. Σε μέλη που συμμετείχαν στην ενωτική πρωτοβουλία από τη Μ.Παναγία, επεσήμαινε με «έντονο αυθορμητισμό» ότι δεν είναι τίμιο και ειλικρινές αυτό που γίνεται και ότι θα τα βρουν μπροστά τους και ο π. Χριστόδουλος φυσικά δεν υπέγραψε τη διακήρυξη, διότι οι θέσεις του όπως και εκατοντάδων πολιτών περιγράφονται στην εισήγησή του που απευθύνεται προς το Δ.Σ. του Δήμου. Πατήστε ΕΔΩ

Ο κ. Μίχος εξελέγη δήμαρχος και τα περισσότερα μέλη του κινήματος εξελέγησαν δημοτικοί σύμβουλοι. Μετά από τα όσα προηγήθηκαν, ορίσθηκε να συζητηθεί πλέον το φλέγον θέμα της επένδυσης των μεταλλείων Κασσάνδρας κατά τη Συνεδρίαση της 20-11-2014 του Δ.Σ. και ελήφθη η προαναφερθείσα απόφαση του Δ.Σ. (Δείτε ανωτέρω στις αρχές της ανάρτησης).

Αυτή η απόφαση του Δ.Σ. δεν έχει καμμία απολύτως σχέση με τη Διακήρυξη που έχουν υπογράψει ο κ. Δήμαρχος, ο κ. Πρόεδρος του Δ.Σ. και οι δημοτικοί σύμβουλοι.

ΣΤΟΧΟΣ και αρχές που υπέγραψαν στη Διακήρυξη και βεβαίωσαν το κίνημα, ήταν όπως προείπαμε: «να αποτρέψουν την εγκατάσταση και λειτουργία της μεταλλείας και μεταλλουργίας χρυσού-χαλκού στις Σκουριές και τις άλλες θέσεις της περιοχής Στρατώνι και Ολυμπιάδα και ο αποχαρακτηρισμός της Β.Α. Χαλκιδικής ως μεταλλευτικής». Καμμία απολύτως μεταλλευτική δραστηριότητα, και όχι δηλώσεις και ψηφίσματα και δελτία τύπου, δηλ. έφθαναν όχι απλώς να μη θέλουν τα μεταλλεία στις Σκουριές, αλλά σε «πιο ακραία θέση» αποχαρακτηρισμού της Χαλκιδικής, παύση μεταλλείων Στρατωνίου, Ολυμπιάδας κ.λ.π.

Και τώρα, ποιες θέσεις δήλωσαν ως στόχο και αρχές; Δείτε τον Πρόεδρο του Δ.Σ., κ. Ζουμπά, χαρούμενο να τις ανακοινώνει:Αξιότιμοι κύριοι, το πρώτο λοιπόν, ερώτημα που γεννάται είναι: «Ποιους εξαπατάτε; Τους μεταλλωρύχους; Το κίνημα; ή και τους δύο μαζί, για να εξασφαλίσετε τη δημοτική εξουσία;

Το δεύτερο ερώτημα τίθεται προς το κίνημα, τα συντονιστικά, την ενωτική πρωτοβουλία και τους δημοτικούς συμβούλους που υπέγραψαν τη διακήρυξη. Αξιότιμοι κύριοι, αλλάξατε αρχές και στόχους; Αν ναι, να μας το ανακοινώσετε τίμια, για να το γνωρίζουμε και να μην τρέφουμε μάταιες ελπίδες και να μη ματαιοπονούμε. Εάν όμως δεν αλλάξατε αρχές, τότε εξηγείστε μας πώς χειροκροτείτε, πώς στηρίζετε και ψηφίζετε ΟΜΟΦΩΝΑ αρχές άκρως αντίθετες από αυτές που διακηρύξατε, που θέσατε ως στόχους και με την υπογραφή σας δεσμευτήκατε να τηρήσετε; Για ποιο λόγο πανηγυρίζετε; Για να καταλάβουμε κι εμείς.

Τρίτο ερώτημα: Το κίνημα, τα συντονιστικά, η ενωτική πρωτοβουλία, οι δημοτικοί σύμβουλοι που θέσατε αρχές και στόχους για το κίνημα και υπογράψατε τη Διακήρυξη, θα κάνετε κάτι για να συμμορφωθούν όλοι αυτοί που τους δεσμεύσατε με την υπογραφή τους και μας δηλώσατε εγγυητές της τήρησης των αρχών, προκειμένου να μην εξαπατήσουν τον κόσμο ή θα προβείτε ακόμα και στην καταστροφή των υπογραφών τους για να μην αποδεικνύεται ακόμα και αυτή η δέσμευσή τους; Ο παπάς δεν υπέγραψε τη διακήρυξή σας, δεν δεσμεύθηκε, δεν συμφώνησε με τις διαδικασίες, με το περιεχόμενο, δεν προσήλθε στις εκλογές για ανάδειξη ενός υποψηφίου, γιατί διέκρινε εξ αρχής πού πάτε την ιστορία. Τώρα ο παπάς θα δείχνει –σύμφωνα με τον κ. Δήμαρχο- υπέρμετρο «αυθορμητισμό» για την καταπάτηση των στόχων και αρχών σας, συμπαραστεκόμενος στους εξαπατημένους κατοίκους; Τελικά, μπορείτε να μας κάνετε την τιμή να μας πείτε τι πραγματικά θέλετε; Για να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε.

Σιωπώντας όλο το προαναφερθέν διάστημα, σας απευθύνω σήμερα τον λόγο δημοσίως και περιμένω μαζί με χιλιάδες κατοίκους του Δήμου, τις απαντήσεις σας και κυρίως τις ενέργειές σας, που θα αποδείξουν ότι δεν εξαπατήσατε τους πάντες συνειδητά μόνο για τον έλεγχο της δημοτικής εξουσίας και ότι τώρα δεν παραμένετε άπραγοι, ώστε να οδηγήσετε τις προσδοκίες του κόσμου και στην ελπίδα άλλου πολιτικού «σωτήρα», με σκοπό την ανάληψη και αυτής της κυβερνητικής εξουσίας από συγκεκριμένη κομματική παράταξη, τα μέλη της οποίας «λύνουν και δένουν» (το πού όλοι σας το γνωρίζετε και το βιώνετε και δεν χρειάζεται να σας το πω εγώ). Αναμένουμε να διαπιστώσουμε την πρόθεση και την ευαισθησία σας. Ωστόσο, για ό,τι γίνεται, για ό,τι συντελείται και για ό,τι πρόκειται να γίνει, φέρετε εις το ακέραιον όλη την ευθύνη, την οποία την αναλαμβάνετε πλέον εσείς, διότι σας την αναθέσαμε, άσχετα αν εκ των υστέρων δηλώνετε ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ!! Εφ’ όσον κύριοι υπηρετείτε την διαφάνεια, αναρτήστε τη διακήρυξη που έχει υπογράψει ο κ. Δήμαρχος, ο κ. Πρόεδρος του Δ.Σ. και οι δημοτικοί σύμβουλοι, για να γνωρίσει επιτέλους ο κόσμος την αλήθεια.

Με νέα ανάρτησή μας θα επανέλθουμε για το εν λόγω θέμα, μέχρι εξαντλήσεως όλων των πτυχών του.
***
Υστερόγραφο του LR: Μπορεί στην επόμενη (ή σε μελλοντική) ανάρτησή του ο αξιότιμος και αναντίρρητα έντιμος και θαρραλέος Αρχιμανδρίτης να εξηγήσει στο Πανελλήνιο πώς έγινε και οι κάτοικοι του Δήμου που εναντιώνονταν στις εξορύξεις, πείστηκαν, ενώ ήδη υπήρχαν ρητά τεκμήρια για το αντίθετο στο πρόγραμμα του κυρίου Μίχου, ότι θα σταματήσει τις εξορύξεις ένας μεγαλοεπιχειρηματίας, ιδιοκτήτης πολυεθνικής, και ΔΕΝ πείστηκαν από τη Λαϊκή Συσπείρωση, που κανένα επιχειρηματικό συμφέρον δεν εκπροσωπεί πουθενά; Γιατί αφέθηκαν στον εκβιασμό "Πάχτας ή Μίχος" όταν είχαν άλλη, καθαρή από διαπλοκές συμφερόντων, επιλογή; Εμείς, που ζούμε χιλιόμετρα μακριά, γιατί ξέραμε τόσο ξεκάθαρα τι θα γίνει και ξεκινήσαμε από τις 19 του Μάη ειδική ετικέτα για τα μαθήματα που θα έρθουν ("Διδασκαλείο Σκουριές Χαλκιδικής") και δεν το ήξεραν οι ντόπιοι, που έχουν χίλιους λόγους να το ξέρουν καλύτερα; Μήπως κατέχουμε την μαντική;

Μπορεί να μας πει, τέλος, πώς νιώθει σήμερα, όταν κοιτάει την Πάτρα, το Χαϊδάρι, την Πετρούπολη, την Ικαρία, τους Δήμους που εμπιστεύτηκαν δημάρχους και δημοτικές αρχές που οι Χαλκιδικώτες τίμησαν με κάτω από 2% της ψήφου τους; Βλέπει ή όχι διαφορά στην στάση των κομμουνιστών δημάρχων απέναντι στη σαφή βούληση όσων τους εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους;

Επειδή οι απορίες μας είναι ειλικρινείς, θα χαρούμε να δούμε κάποιες απαντήσεις σ' αυτά τα ερωτήματα στην μελλοντική αρθογραφία του ή να επικοινωνήσει με το ιστολόγιο σχετικά.

11 σχόλια:

 1. Lenin Reloaded, 19 Μαϊου 2014:

  Στον πολύπαθο Δήμο Αριστοτέλη στη Χαλκιδική, όλες οι δυνάμεις που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού, προεξάρχοντος του ΣΥΡΙΖΑ, συσπειρώθηκαν για να στηρίξουν τον αντι-Πάχτα Γιάννη Μίχο. Όλες, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης, που επέμεινε αυτοδύναμα και πλήρωσε άγριο τίμημα για τη μη συμπόρευση παίρνοντας μόλις 1.92%. Παντού στα κοινωνικά μέσα βλέπεις θριαμβολογία για το αποτέλεσμα --την εκλογή δηλαδή του Μίχου αντί του Πάχτα-- και χλευασμό για τη Λα.Συ, τους "Λακεδαιμόνιους" της υπόθεσης.

  Αλλά ίσως να βιάζονται λιγάκι. Γιατί συμπεράσματα για το αν δικαιολογείται η θριαμβολογία αφενός και ο χλευασμός αφετέρου θα έλθουν στους επόμενους μήνες, με τον νέο Δήμαρχο και τη δική του στάση απέναντι στα μονοπώλια.

  Θα δικαιωθεί το 51.13% που θεώρησε ότι για να καλυτερεύσει τη ζωή του πρέπει να συσπειρωθεί γύρω από τον Μίχο αντί του Πάχτα;

  Ή το 1.92% που στήριξε τους κομμουνιστές ως πραγματική εναλλακτική στην άγρια αντιλαϊκή αστική διαχείριση της περιοχής;

  Το ερώτημα το αφήνουμε ανοιχτό, όπως οφείλουμε. Η κατάσταση στις Σκουριές θα αποκτήσει πολύ μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον για εμάς, γιατί συμπυκνώνει το ζωτικό πολιτικό πρόβλημα που θέτουμε ως κομμουνιστές, το πρόβλημα του αν υπάρχει εναλλακτική στην επίθεση του κεφαλαίου έξω από την κομμουνιστική πρόταση. Το ερώτημα θα το απαντήσει η ίδια η τοπική πραγματικότητα στους επόμενους μήνες. Θα την παρακολουθούμε στενά, λοιπόν. Πολύ στενά.

  http://leninreloaded.blogspot.com/2014/05/blog-post_9686.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. αυτο παντως (την "προφητικη" μας αναλυση ,που βεβαιως δεν βασιζεται στα φυλλα δαφνης που καπνιζουμε ,αλλα στην Μ-Λ θεωρηση των πραγματων ή στην απλη -απλουστατη λογικη και γνωση με ποιους και ΤΙ εχουμε να κανουμε ) πρεπει να το κοιταξουμε με βαση την ψυχολογια ή δεν ξερω κι εγω τι αλλο.... Εχω ενα συνηθειο να κραταω αρχεια για μεγαλα αλλα και μικρα ζητηματα ,ακομα και στο κινητο μου ! Οταν τα δειχνω και τα διαβαζουν διαφοροι "απιστοι Θωμαδες" που "πεφτουν απο τα συννεφα " καθε μερα ,η αντιδραση τους αντι να ειναι η αναγνωριση ή εστω να βγαλουν το σκασμο ,να προβληματιστουν και να σκυψουν κατω την κεφαλα ...ειναι τσαντιλα και ενταση της επιθεσης στο κομμα ! Ενταξει ειναι σκληρο να πιανεις και να λες τον αλλον καταμουτρα ή και εμεσσα μαλκα και ηλιθιο αλλα δεν μπορω να καταλαβω την αντιδραση ....

   Διαγραφή
  2. Ακριβώς έτσι αντιδρούν με το ξεβράκωμα, σκυλιάζουν και λένε ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να είναι καλά και οι άλλοι να πάνε να γαμηθούν, το λένε χωρίς αυτοί να είναι ούτε με τον Ολυμπιακό ούτε με το Αιγάλεω, τραγική κατάσταση...
   ozu

   Διαγραφή
  3. Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγράφουμε την αλήθεια, και μέρος της αλήθειας είναι ότι είπαμε την αλήθεια και μας έφτυσαν.

   Αυτό δεν μπορούμε να το καλλωπίζουμε για να χαϊδεύουμε συνειδήσεις.

   Διαγραφή
  4. ΠΑΣΟΚ είναι ρε παιδιά οι άνθρωποι, αυτό έμαθαν να κάνουν και δεν το έχουν ξεμάθει. Έτσι απλά ξεμαθαίνεται το ΠΑΣΟΚ;

   Διαγραφή
 2. Πάμε όλοι μαζί με το Γρηγόρη: Αχ ψεύτη κι άδικε ντουνιά, π' άναψες τον καημό μου, είσαι μικρός και δεν χωράς στον αναστέ, στο αναστέναγμό μου...https://www.youtube.com/watch?v=WVpKC9vbpoE

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εγω και μονο που ειδα οτι την παραταξη την ονομασανε Κινημα Αναπτυξης δεν χρειαστικε να διαβασω αλλο.Δεν ξερω αλλα στο τελος θα κατεβει στις εκλογες παραταξη Ελληνικος Χρυσος και συμμετεχοντας σε κινηματικες διαδικασιες θα πεισει κι αυτη.
  Εγω παντως δεν ελπιζω σε αλλαγη συνειδησεων Συριζαιων και ψηφοφορων αν κατακτησει την εξουσια ο Συριζα.Τινω να πιστευω οτι εν τελει ο κοσμος ξερει πολυ καλα τι ψηφιζει.Ψηφιζει αμεση επιβιωση και τα θεωριτικα του στανταρ ειναι αυτα του μικροαστισμου που υσχιανε μεχρι το 2009.
  Η αμεση επιβιωση φτανει μεχρι του σημειου της καθημερινοτητας των στρατοπεδων συγκεντρωσης οπου για μια καλη θεση στην ιεραρχια του θανατου(ο οποιος περιμενε και τον ιδιο) εφτασε ο ανθρωπος να ριχνει αλλους στα αερια.Μετα αλλοι συνειδητοποιησαν τι συνεβη και αυτοκτονησανε και αλλοι αρνηθηκαν σε σημειο ψυχοπαθολογιας την υπαρξη του ολοκαυτοματος.(Eτσι για να μην νομιζει κανεις οτι οι Δεξιοι απλως ψευδονται οταν λενε οτι δεν υπηρξε ολοκαυτωμα ή νεκροι στο πολυτεχνειο)
  Δεν το γλυτονουμε το φασισμο.

  G.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κοίταξε, εμείς στους κατοίκους απευθυνόμαστε. Οι επαγγελματίες ακτιβιστές του "κινήματος" δεν είναι καν από κει, και θα βρουν άλλο χόμπι. Οι κάτοικοι δεν έχουν πολλά περιθώρια να το ρίξουν στην τρελή.

   Διαγραφή
 4. Ακριβώς
  Αν ο κόσμος στις σκουριές "δει" τότε θα εχουμε σεισμούς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πάντως μπράβο στον παπά που δεν μάσησε τα λόγια του.
  Και δυο φορές μπράβο επειδή είναι παπάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή