Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

Δήμος Πατρέων: Διανομή εννιά τόνων τροφίμων σε άπορες οικογένειες και μετανάστες, συνέντευξη του Κ. Πελετίδη για τους απλήρωτους εργαζόμενους του Δημοτικού Βρεφοκομείου

Δήμος Πατρέων: Εννέα τόνοι τρόφιμα μοιράστηκαν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη

Περίπου εννέα τόνοι τροφίμων διανεμήθηκαν σήμερα στην Πάτρα σε 300 περίπου οικογένειες δικαιούχων της Τράπεζας Τροφίμων (Κοινωνικό Παντοπωλείο), του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων. Επίσης δόθηκαν τρόφιμα και σε μετανάστες.

Η διανομή έγινε στο χώρο «Πολιτεία» του δήμου, από το Σύλλογο «Λαϊκή Αλληλεγγύη» σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Θεόδωρος Τουλγαρίδης, ήταν μια από τις έκτακτες διανομές και ευχαρίστησε το Σύλλογο της «Λαϊκής Αλληλεγγύης» για τη μεγάλη προσφορά σε δημότες που έχουν άμεση ανάγκη σίτισης.


«Γνωρίζουμε ότι η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ δημιούργησαν αυτή την κατάσταση η οποία συνεχίζεται και η οποία οξύνει τα προβλήματα της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης και του υποσιτισμού, ιδιαίτερα στα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα. Προσπαθήσαμε και αποφύγαμε την τηλεοπτική προβολή και εκμετάλλευση του γεγονότος, σεβόμενοι την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», είπε ο Θ. Τουλγαρίδης. «Ο Δήμος Πατρέων και ο Κοινωνικός Οργανισμός του θα εντείνουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να βοηθηθούν και να ανακουφιστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δημότες μας, που βρίσκονται σε άσχημη κοινωνικο-οικονομική κατάσταση.

Στόχος μας θα είναι να δώσουμε τη μεγαλύτερη βοήθεια που μπορούμε, στη δεδομένη κατάσταση και στο σύστημα που ζούμε, με αμεροληψία και όσο πιο δίκαια γίνεται στους περισσότερους συμπολίτες μας που βρίσκονται στη δυσχερέστερη θέση.

Για το σκοπό αυτό θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την άμεση κρατική χρηματοδότηση για το δήμο μας γενικότερα και ειδικότερα για τις κοινωνικές παροχές, μαζί με το οργανωμένο ταξικό κίνημα, ώστε να βάλουμε εμπόδια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική και να πετύχουμε στην πράξη την ικανοποίηση των λαϊκών κοινωνικών αναγκών».

Συνέντευξη Τύπου του δημάρχου Πατρέων για το Δημοτικό Βρεφοκομείο

Την απερίφραστη καταδίκη του στην άρνηση της κυβέρνησης και των υπηρεσιών της για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του Δημοτικού Βρεφοκομείου, εξέφρασε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, σε συνέντευξη Τύπου για το θέμα.

Παράλληλα σημείωσε ότι η δημοτική αρχή, μαζί με τους εργαζόμενους και τους γονείς, θα συνεχίζει να ασκεί πιέσεις και να διεκδικεί τη σταθερή απασχόληση των εργαζομένων για την απρόσκοπτη λειτουργία του Βρεφοκομείου.

Όπως σημείωσε: «Καταδικάζουμε απερίφραστα την πεισματική άρνηση της κυβέρνησης και των υπηρεσιών της για την καταβολή των δεδουλευμένων στους 21 εργαζόμενους του Δημοτικού Βρεφοκομείου.

Η πιστή εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης οδηγεί τη δομή σε αδιέξοδο.

Η μη καταβολή ούτε των δεδουλευμένων, ο κίνδυνος της απόλυσης όλων μέσα στις γιορτές, με αποτέλεσμα 230 νήπια να μείνουν χωρίς σταθμό, δεν αποτελεί ένα άσχημο ενδεχόμενο, αλλά μετατρέπεται σε εφιαλτική πραγματικότητα.

Εμείς συνεχίζουμε, μαζί με τους εργαζόμενους που σήμερα απεργούν, μαζί με τους γονείς, να πιέζουμε και να διεκδικούμε τη σταθερή απασχόληση των εργαζομένων για την απρόσκοπτη λειτουργία του Βρεφοκομείου ως σύγχρονης δομής που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών μας.

Σήμερα ο υφυπουργός Εργασίας κ. Πλακιωτάκης μας προσκαλεί στην ημερίδα με θέμα "Ανάπτυξη και προώθηση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΣΕΠ)". Πρόκειται για μια νέα ατέλειωτη σειρά συνεταιρισμών που θα συνεχίσουν το άρμεγμα των πόρων, όπως οι ΜΚΟ, και θα τσακίσουν ό,τι έχει απομείνει από τα δικαιώματα των εργαζομένων. Αυτή άλλωστε είναι και η πρόταση των αρμόδιων κυβερνητικών παραγόντων για τη συνέχιση της λειτουργίας του Βρεφοκομείου.

Ουσιαστικά θέλουν να μας υποχρεώσουν πότε με εμπόδια και προσκόμματα και πότε με ανοιχτούς εκβιασμούς να εκχωρήσουμε τις λειτουργίες του δήμου στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις. Χαρακτηριστική είναι η απροκάλυπτη ομολογία τους ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν επιτρέπει να ακολουθηθούν άλλες μέθοδοι.

Αυτή η εργασιακή σχέση, που παραπέμπει σε συνθήκες γαλέρας και που φέρει τον εξωραϊσμένο τίτλο “Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις”, πρέπει να εμποδιστεί.

Μπορεί να μην είναι στο χέρι του δήμου να σταματήσει αυτή την εργασιακή ζούγκλα, αλλά είναι στο χέρι μας -και θα το πράξουμε- να παλέψουμε μαζί με την εργατική τάξη και να διεκδικήσουμε τη σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους. Σημαντική πλευρά αυτής της διεκδίκησης είναι η απαίτησή μας από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία για άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών υπηρεσιών του δήμου».

Για το θέμα της δημοτικής περιουσίας, που πρέπει να αξιοποιηθεί από το δήμο, έτσι ώστε να σταματήσει να πληρώνει ενοίκια της τάξης των 500.000 ευρώ ετησίως, ο δήμαρχος σημείωσε:

«Κάποιες άλλες πολιτικές δυνάμεις στο δήμο μας, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, αντιμετωπίζουν με μιζέρια ένα ζήτημα για το οποίο θα έπρεπε να είναι δίπλα μας.

Γιατί πρέπει, επί παραδείγματι, ο δήμος μας να πληρώσει στον ΟΣΕ 120.000 ευρώ (ήρθε διαταγή πληρωμής), για το οίκημά του στα Βραχνέικα, ενώ δίπλα από αυτό υπάρχει ένας όροφος κενός στο πρώην Δημαρχείο Βραχνέικων;

Γιατί να πληρώνουμε συνολικά 500.000 ετησίως σε ενοίκια, δηλαδή 2,5 εκατ. ευρώ σε πέντε χρόνια, για χώρους, ενώ μπορούμε να αξιοποιήσουμε κτίρια του δήμου;

Αυτό προσπαθούμε να καταφέρουμε, γιατί δεν ήρθαμε να …στολίσουμε καρέκλες, αλλά να κάνουμε τα πάντα για το συμφέρον της πόλης μας και του πατραϊκού λαού».

Ερωτηθείς ο δήμαρχος για το θέμα της παρουσίας του στις 4 Δεκέμβρη στο Πταισματοδικείο της Πάτρας, κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος επειδή αρνήθηκε να στείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία που του είχαν ζητηθεί για τον επανέλεγχο των συμβάσεων δημοτικών υπαλλήλων που μονιμοποιήθηκαν, με βάση το «νόμο Παυλόπουλου», απάντησε: «Το σύστημα με τα εργαλεία του κάνει τη δουλειά του κι εμείς τη δική μας. Δεν τρομοκρατούμαστε. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τις λειτουργίες της πόλης μας και αυτό σημαίνει ότι θα υπερασπιζόμαστε τους εργαζόμενους του δήμου και τη δουλειά τους».

Για το θέμα 24ωρη απεργία πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Βρεφοκομείου Πάτρας (Διαβάστε εδώ περισσότερα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου