Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

Χαϊδάρι: Μειώσεις και απαλλαγές στα τροφεία των παιδικών σταθμών αποφάσισε η Δημοτική Αρχή

Στο κέντρο, ο Μιχάλης Σελέκος, νέος δήμαρχος Χαϊδαρίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση
Σε μειώσεις και απαλλαγές στα τροφεία των παιδικών σταθμών προχώρησε η Δημοτική Αρχή του ΚΚΕ στο Χαϊδάρι.

Η απόφαση για τα τροφεία διαμορφώθηκε ως εξής:

Οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες απαλλαγή.

Για εισόδημα μέχρι 25.000,00 ευρώ απαλλαγή.

Για εισόδημα 25.001,00 ευρώ μέχρι 35.000,00 ευρώ: Για το πρώτο παιδί μείωση 30%, για το δεύτερο παιδί 40%.


Για εισόδημα 35.001,00 ευρώ έως 45.000,00 ευρώ: Για το πρώτο παιδί μείωση 20%, για το δεύτερο παιδί 30%.

Για εισόδημα 45.001,00 ευρώ και άνω: Για το πρώτο παιδί μείωση 10%, για το δεύτερο παιδί 20%.

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή αναφέρει: «Tο πρόβλημα της κάλυψης των αναγκών στην προσχολική αγωγή εξακολουθεί να είναι οξυμένο και στο Χαϊδάρι.

Οι "πανηγυρισμοί" της κυβέρνησης με τη συναίνεση της ΚΕΔΕ, για την επιπλέον εξασφάλιση χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ, που είναι ακόμα πιο μειωμένη από πέρσι, για τη φιλοξενία παιδιών στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, δεν αλλάζουν την κατάσταση.

Καθώς συρρικνώνουν τις δημόσιες δομές για το παιδί αντί να τις διευρύνουν και να τις ενδυναμώσουν όπως απαιτείται.

Με τη λογική και την κατεύθυνση που είχαμε και το προηγούμενο διάστημα, αλλά και τώρα ως Δημοτική Αρχή, της ελάφρυνσης της λαϊκής οικογένειας που σηκώνει αποκλειστικά τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης, των αντιλαϊκών πολιτικών κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης, προχωρήσαμε στην κατάργηση των τροφείων για τις οικογένειες που έχουν καθαρό εισόδημα μέχρι 25.000 ευρώ, καθώς και σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες (πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες).

Τονίζουμε ότι αυτό δεν συνιστά συνολική λύση του προβλήματος, γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε ως Δημοτική Αρχή, με τη συμπαράσταση των Χαϊδαριωτών, να απαιτούμε από την κυβέρνηση να δώσει έκτακτη κρατική επιχορήγηση, για να αντιμετωπιστεί η σημερινή κατάσταση και να καλυφθούν όλες οι πάγιες ανάγκες.

Θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να διεκδικούμε και να παλεύουμε για την πλήρη κατάργηση των τροφείων σε παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς, που είναι ο πρωταρχικός μας στόχος, αλλά και να μη βρεθεί ποτέ ξανά παιδί της λαϊκής οικογένειες εκτός βρεφονηπιακών σταθμών».

Το LR θυμίζει τις πρώτες μετεκλογικές δηλώσεις του Μιχάλη Σελέκου, στα πλαίσια της αναλυτικής καταγραφής του έμπρακτου χαρακτήρα των τεσσάρων κόκκινων δημαρχιών, όπως δεσμεύτηκε ότι θα κάνει:

«Αυτό που θα κάνουμε, πριν απ' οτιδήποτε άλλο, είναι να εξηγήσουμε από τις πρώτες μέρες και με κάθε τρόπο σε όλους τους κατοίκους της περιοχής ποιος είναι ο ρόλος της Τοπικής Διοίκησης, ποιοι είναι αυτοί που καθορίζουν και το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της και το οικονομικό μέσα στο οποίο κινείται η Τοπική Διοίκηση. Να δείξουμε τα ασφυκτικά πλαίσιά της, που καθορίζονται από τη θέση της στην κρατική δομή και που σαν τέτοια, μέρος δηλαδή του αστικού κράτους, λειτουργεί για να υπηρετείται και τοπικά καλύτερα η κεντρική πολιτική, που εκ των πραγμάτων είναι μια πολιτική για το κεφάλαιο. Θα επιδιώξουμε, λοιπόν, να δώσουμε στον καθένα να καταλάβει την πραγματική εικόνα σε σχέση με αυτό που παραλαμβάνουμε. Δεύτερο βήμα, μαζί με όλο τον κόσμο, μέσα από λαϊκές συνελεύσεις που θα αγκαλιάσουν όλες τις περιοχές του δήμου, θα αναδείξουμε τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός, θα τα ιεραρχήσουμε και θα βάλουμε μπροστά μια διαδικασία για να λυθούν όσα μπορούν να λυθούν άμεσα, κυρίως ζητήματα υποδομών και όχι βιτρίνας. Αυτό που θέλουμε είναι να λειτουργεί καθημερινά ο δήμος σαν μετερίζι, σαν μοχλός, ένας λαϊκός δήμος στον οποίο εργαζόμενοι και άνεργοι, η νεολαία θα βρίσκουν σύμμαχο στην πάλη που θα κάνουν για τα δικαιώματά τους. Ο δήμος από μόνος του δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Μπορεί, όμως, να είναι σύμμαχος στην πάλη του λαϊκού κινήματος. Με αυτήν την έννοια θα είμαστε αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και την ΕΕ, που με τις πολιτικές τους φορτώνουν βάρη στο λαό.

Ειδικά για το Χαϊδάρι μέτωπα ανοίγει η ίδια η γεωγραφική του θέση: Ο δήμος μας έχει ένα τεράστιο μέτωπο που περιλαμβάνει το Σκαραμαγκά, τους δύο ορεινούς όγκους (Ποικίλο και Αιγάλεω), το Δαφνί και το Στρατόπεδο. Χώρους στους οποίους έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους μεγάλα οικονομικά συμφέροντα για να κερδοσκοπήσουν σε θάλασσα και γη. Θα αντιδράσουμε σε κάθε επιδίωξη κερδοσκοπίας στη δημόσια γη. Παράλληλα θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα για να ανακουφιστεί ο λαός από την πίεση της αντιλαϊκής πολιτικής, με καλύτερες, φτηνές και δωρεάν υπηρεσίες για όλους, π.χ. στους παιδικούς σταθμούς, στον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό κ.α. Και βέβαια, συνεχίζουμε, όπως και πριν, την καθημερινή πάλη μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές για να μη μείνει κανείς χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, απλώνουμε ομπρέλα προστασίας στα λαϊκά στρώματα».

4 σχόλια:

 1. Κι από 1η Δεκέμβρη ελπίζω να μειωθούν τα τροφεία και στην Καισαριανή :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Kαι στην Πετρούπολη (την ορίτζιναλ, όχι την "Αγία") ισχύει ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στην Πετρούπολη ισχύει από παλιότερα, επί Κοτσαμπά, μιας και ήταν ο μόνος ελληνικός δήμος με δημοτική αρχή Λα.Συ. Τώρα επεκτείνεται και αυτό και άλλα, ελπίζουμε μέτρα ελάφρυνσης της κατάστασης των φτωχότερων οικογενειών.

   Διαγραφή
  2. Τα επόμενα βήματα δια στόματος Σελέκου:

   "Προτού κλείσουμε, θα ήθελα να προσθέσω, ότι εκτός της μείωσης των τροφείων, στις προθέσεις μας είναι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να προχωρήσουμε στη μείωση των δημοτικών τελών σε ορισμένες κατηγορίες συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Παράλληλα να τα αυξήσουμε σε μεγάλες επιχειρήσεις, σούπερ μάρκετ, τράπεζες, οι οποίες θα πρέπει να πληρώσουν ένα μεγαλύτερο μερίδιο και θα μειώσουμε τα δίδακτρα στο πνευματικό κέντρο και στον αθλητισμό»"

   Για Δούρου:

   Υπάρχει καλή συνεργασία με την Περιφέρεια. Έχετε κάνει κάποια συνάντηση με τη νέα Περιφερειάρχη;

   «Έχουμε κάνει συνάντηση. Θα κάνουμε και άλλες πολλές στο μέλλον, καθώς πολλά θέματα αφορούν και στην Περιφέρεια. Εμείς θέλουμε τη συνεργασία της, αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο η Περιφέρεια θα μπορέσει να ξεφύγει από το ρόλο, τον οποίο παίζει, αυτό του διαμεσολαβητή ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δήμους και το στοίχημα είναι αν θα έρθει με την πλευρά των δήμων, που παλεύουν για να απαιτήσουν έργα, που είναι απαραίτητα ή αν θα υλοποιήσει την πολιτική της κυβέρνησης και της ευρωπαϊκής ένωσης, που θέλουν έργα βιτρίνας, μελέτες, επιλέξιμα έργα, που δεν έχουν σχέση με τις ανάγκες που υπάρχουν».

   Η συνέντευξη εδώ: http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/mixalis-selekos-o-rompen-ton-dason-tou-xaidariou

   Διαγραφή