Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

"Όλοι εμείς που εδώ και χρόνια αγωνιζόμαστε"Το δίκιο του αγώνα, πολλά μου στέρησε, μα η BP η λεχώνα, βραβείο γέννησεεεεεεεεε!

8 σχόλια:

 1. Αμεσοδημοκρατικός μεγαλοεπιχειρηματίας. Ούτε ο Μαρινάκης δεν το κατάφερε αυτό. Μεγειά το καπέλο! Και με την ψήφο σας, τίμια πράματα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γουστάρω πολύ επίσης και το ρεπορτάζ-αναμετάδοση του αλέξη.

   Decadent

   Διαγραφή
  2. Εμφάνισε δύσπνοια, λέει, απ' την πολύ ταύτιση που νιώθει με τους κατοίκους της Μεγάλης Παναγιάς, της Ιερισσού και του Στρατωνίου.

   Διαγραφή
  3. Ίδια περίπτωση με της Ρένας την δύσπνοια λόγω της ταύτισης με τις καθαρίστριες του υπ.Οικονομικών.
   Απαιτεί θυσίες το ριζοσπαστιλίκι το αριστερό.

   Decadent

   Διαγραφή
  4. Ως γνωστόν, οι καθαρίστριες παραιτήθηκαν με δήλωσή τους από κάθε απαίτηση διορισμού απ' τη Ρένα, πράγμα που φέρνει τη δεύτερη σε αρκετά καλύτερη θέση απ' το Γιάννη το Μίχο και τους συν αυτώ στην περιοχή.Ερώτημα παραμένει η στάση του κράτους αν οι κάτοικοι εκδηλώσουν τη δυσαρέσκειά τους προς το νέο ΔΣ με τρόπους άλλους απ' τον λεκτικό. Θα στείλει ΜΑΤ να τους σώσουν;

   Διαγραφή
  5. Θα 'ναι τα δημοκρατικά ΜΑΤ της προοδευτικής συγκυβέρνησης που έρχεται, οπότε μάλλον θα δέρνουν για τη δημοκρατία.
   Άσε που έχει κάτι καλά κουμάσια π.χ αυτούς που προπηλάκιζαν τους συντρόφους της ΛΑ.ΣΥ, θα κάνουν κι αυτοί κανά μεροκάματο.
   Αυτό που σκέφτομαι και διόρθωσε με αν κάνω λάθος είναι οτι με το ρυθμό που ξεβρακώνονται ο φασισμός θα τους γίνει αναγκαίος πολύ πιο γρήγορα απ΄οτι νομίζουν.

   Decadent

   Διαγραφή
  6. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναμένεται στην περιοχή συγκεκριμένα, είναι η εμφάνιση ρηγμάτων και η κινητικότητα δυνάμεων. Δεν ξέρω τι δυνάμεις έχει η Χ.Α, αλλά και αυτή θα προσπαθήσει να παίξει με την αναπόφευκτη απογοήτευση. Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον για μένα σκέλος του ζητήματος είναι το τι θα γίνει ανάμεσα σε όσους βολεύτηκαν κομματικά και στους πιο ξέμπαρκους ακτιβιστές που ως τώρα συμπορευόντουσαν. Πχ, έδωσα σχόλια έντονης απαρέσκειας προς την βουλευτή Κ. Ιγγλέση, που παρεμπιπτόντως πριν δει το φως στον ΣΥΡΙΖΑ φλέρταρε και με ΚΚΕ. Η Ιγγλέση συμμετείχε στην κινητοποίηση χθες, πράγμα απαραίτητο για την ίδια αν θέλει να διασώσει προφίλ. Αλλά σε μικρές κοινωνίες, η διάσωση προφίλ είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα, γιατί ο άλλος δεν αρκείται στο επικοινωνιακό, ιδιαίτερα όταν έχει βάλει το κεφάλι του στον τορβά και τον τρέχουν στα δικαστήρια. Αυτή λοιπόν η πλευρά, το σχίσμα ανάμεσα σε όσους έτρεξαν για τον ΣΥΡΙΖΑ και ανταμοίφθηκαν και όσους έτρεξαν και την έφαγαν, θα δημιουργήσει πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις σε μικρο-κλίμακα. Το ίδιο και η πλευρά ανάμεσα σε πιο φιλοσύριζα α/α, που έχουν ενσωματωθεί ή θα ενσωματωθούν, και σε όσους θα αναγκαστούν να βρεθούν σιγά-σιγά απέναντι αν δεν θέλουν να απωλέσουν τα "α/α" γαλόνια. Αν το κράτος βρεθεί δε στη θέση να υπερασπίσει τους μεν ενάντια στους δε, εκεί θα υπάρχει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

   Διαγραφή
  7. Για να γίνω πιο κατανοητός, οι Σκουριές είναι οι πλατείες του 2011 σε μικρή κλίμακα. Μεγάλη κινητικότητα ιδεολογική, πολλά υπόγεια ρεύματα, πολλά πράγματα στο παρασκήνιο. Αλλά επειδή είναι μικρή η κλίμακα, δεν μπορούν να σκουπιστούν κάτω απ' την ανωνυμία της Αθήνας τα αποτελέσματα. Θα υπάρξουν αλληλοκαρφώματα ονομαστικά, θα βγει "βρώμα" για τον ρόλο διάφορων, για τους εκτός περιοχής και τις συμφωνίες που έγιναν για το νέο μοίρασμα της πίτας αν πετύχαινε η μπίζνα να βγει ο Μίχος, για εκβιασμούς, απειλές, κλπ. Όσο υπάρχει μέσα στο κίνημα πριν το 2014 μια δυσαρεστημένη και "ριγμένη" πλευρά, τόσο δεν θα μπορεί να κλείσει το θέμα. Και βέβαια, υπάρχουν και οι φιλο-Πάχτα, που θα τα εκμεταλλευτούν και αυτοί αυτά.

   Διαγραφή