Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2014

Μεγάλες ατυχίες στο Κυπριακό

1. Πρώτη μεγάλη ατυχία στο Κυπριακό είναι ότι η τουρκική αστική τάξη ενδιαφέρεται για το ίδιο ακριβώς πράγμα για το οποίο ενδιαφέρονται η κυπριακή, η ελληνική, η ισραηλινή και η αιγυπτιακή, μαζί με τις αστικές τάξεις των χωρών που έχουν αγοράσει οικοπεδάκι ή προτίθενται: το φυσικό αέριο, που ανάθεμα την ώρα που το πήραν πρέφα. Τι πράμα κι αυτό με τις αστικές τάξεις, να μην έχουν διαφορετικά ενδιαφέροντα! Αυτοί οι κωλότουρκοι, δεν μπορούσαν να ενδιαφέρονται, πχ, για γραμματόσημα και να μας αφήσουν εμάς, δηλαδή την αστική μας τάξη, να κάνει δουλίτσα;

2. Δεύτερη μεγάλη ατυχία στο Κυπριακό είναι ότι όλες οι παραπάνω αστικές τάξεις έχουν, στον ένα ή στον άλλο βαθμό, το αγγούρι της κρίσης στα οπίσθια να τις πιέζει να αναζητήσουν κέρδη παίρνοντας μεγαλύτερα ρίσκα. Τι ατυχία και αυτή, να έχουμε κρίση! Σκέτη γκαντεμιά!

3. Τρίτη μεγάλη ατυχία στο Κυπριακό είναι ότι η ΕΕ δεν παίρνει το μέρος μας, αν και ούτε εμείς παίρνουμε το μέρος μας, διότι δεν ξέρουμε καν ποιοι είμαστε εμείς, ποιοι είναι οι απέναντι και γιατί θα σκοτωθούμε για κάτι απ' το οποίο έτσι κι αλλιώς, και με πλήρη "εθνική κυριαρχία" που λέει, δεν επρόκειτο ποτέ να δούμε σεντ. Μεγάλη ατυχία και αυτή. 

4. Τέταρτη μεγάλη ατυχία στο Κυπριακό είναι που οι σύμμαχοί μας είναι και σύμμαχοι των αντιπάλων μας, οι αντίπαλοί μας σύμμαχοι των συμμάχων μας, εμείς ανήκομεν μεν στη Δύση αλλά το φυσικό αέριο μας βάζει στην Ανατολή, και έχουμε και την επόμενη δόση για το σπίτι που δε βγαίνει και θα μας το πάρουνε πριν μας το βομβαρδίσουνε, εκτός κι αν μας το βομβαρδίσουνε πριν μας το πάρουνε. Αν μας το πάρουνε, χαλάλι, γιατί θα είναι οι δικοί μας. Αν μας το βομβαρδίσουνε, κλαυθμός και οδυρμός, θα είναι οι εχθροί.

5. Πέμπτη μεγάλη ατυχία είναι που τα λιοντάρια και οι ύαινες δεν παίζουν κουμ καν και δεν έχουν αναπτυγμένο το αίσθημα του fair play. Γιατί δηλαδή να μην λυθεί το θέμα με ένα του νόου ας μπέτερ, με διάλογο, συναίνεση, πολυπολιτισμικές και διαπολιτισμικές δραστηριότητες και ψυχανάλυση; Αυτό δεν είναι μεγάλη ατυχία;

6. Έκτη και φαρμαρκερή μεγάλη ατυχία είναι ότι είμαστε οι τελευταίοι που ασχολούνται με το τι θα γίνει, γιατί ο εγγύτερος σε μας παίχτης είναι εναντίον μας, η αντιπολίτευση σ' αυτόν μας έχει γραμμένους, η Ελλάδα χεσμένους εκτός κι αν μετατραπούμε οι ίδιοι σε φυσικό αέριο --που μπορεί να γίνει με τις βόμβες εδώ που τα λέμε-- και όλοι οι υπόλοιποι στην μπούκα γιατί τις ανομιούλες μας τις κάναμε κι εμείς, να τα λέμε όλα, δηλαδή όχι εμείς, οι άλλοι, που κυβέρνησαν και κυβερνάνε και που ξέρουν το δρόμο για το αεροδρόμιο αν χρειαστεί, τόσο καλά μάλιστα, που τον έχουν μάθει και οι καταθέσεις τους και φεύγουν μόνες τους, ενώ οι δικές μας απλώς έφυγαν απ' την οθόνη του ATM σε τοπικό υποκατάστημα. Κι έτσι, θα κάτσουμε και θα τη φάμε, περήφανα και με το κεφάλι ψηλά, ή με καθόλου κεφάλι, πάντως περήφανα. Θα πάμε σαν τ' αρνάκι, βελάζοντας ακαταλήπτως, γιατί από την αλφαβήτα της ιστορίας εν τέλει προλάβαμε να μάθουμε μέχρι το μπεεεεε! μπεεεεεε! μπεεεεεε! Στα υπόλοιπα, ατυχήσαμε.

5 σχόλια:

 1. http://902.gr/eidisi/diethni/54931/ti-ripsi-atomikis-vomvas-kata-tis-essd-zitoyse-apo-tis-ipa-o-tsortsil

  "Τη ρίψη ατομικής βόμβας κατά της ΕΣΣΔ ζητούσε από τις ΗΠΑ ο Τσόρτσιλ"

  Πως το πε ο Νικητας?Ειρηνικη συνυπαρξη?Αυτο ακριβως.

  Προλεκαλτ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ωστόσο, τον όρο "σιδηρούν παραπέτασμα" δεν τον επινόησε ο Τσόρτσιλ το 1945, όπως γράφει το άρθρο, αλλά ο Γκέμπελς το 1943!

   Διαγραφή
  2. 1920, Ethel Snowden, "Through Bolshevik Russia".

   Πρώτη προφορική χρήση 1945, Λουτζ Φον Κρόσιγκ.

   Ο Γκέμπελς το 1945, ο Τσώρτσιλ το 1946, ανώνυμο ναζιστικό άρθρο το 1943.

   http://en.wikipedia.org/wiki/Iron_Curtain#Pre.E2.80.93Cold_War_usage

   Διαγραφή
 2. Ναι, αλλά επειδή οι υπέρμαχοι της ελευθερίας και της δικαιοσύνης είχαν πάθει αμόκ με τη Ρωσία και την Ουκρανία πού είναι τώρα; Δεν θίγεται η εθνική κυριαρχία και μάλιστα κράτους-μέλους; Τι γίνεται εδώ; Σε λίγο θα αρχίσω να πιστεύω ότι δεν είναι όπως μας τα λένε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ενδιαφέρουσα εξέλιξη.
  Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας των Η.Π.Α
  http://www.reuters.com/article/2014/11/24/us-usa-military-hagel-idUSKCN0J81AK20141124

  Decadent

  ΑπάντησηΔιαγραφή