Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

Υπερψήφιση προϋπολογισμού ΠΑΣΟΚ από ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Τυρνάβου-Καταψήφισε η Λα.Συ

Το σχέδιο προϋπολογισμού που είχε καταρτίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ ψήφισε ως προϋπολογισμό του Δήμου Τυρνάβου για το 2015 η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό έγινε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου, την 13η Νοέμβρη 2014, όπου ψηφίστηκε και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.

Σε ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δημοτικοί σύμβουλοι, Στέλιος Χατζηκράχτης, Νίκος Μπαντόγιας και Γιώργος Σακοράφας, αναφέρουν:

«Το σχέδιο του προϋπολογισμού καταρτίστηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ, με δήμαρχο τον κ. Μαλάκο, αξιολογήθηκε από το Οικονομικό Παρατηρητήριο για να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι "ρεαλιστικός και ισοσκελισμένος" και τέλος ψηφίστηκε όπως σχεδιάστηκε, από τη Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, με δήμαρχο τον κ. Σαρχώση.


Κατά τα άλλα έχουμε μια νέα Δημοτική Αρχή μετά από δυόμιση μήνες που ξεκίνησε επίσημα να κάνει "την στροφή στον πολίτη", εφαρμόζοντας το πρόγραμμά της.

Ο προϋπολογισμός του Δήμου Τυρνάβου του 2015 είναι μειωμένος, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, κατά 9% και είναι ευθυγραμμισμένος με την σκληρή αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, διαφαίνεται ότι μέχρι το τέλος του 2014 οι στόχοι του προϋπολογισμού θα έχουν απόκλιση, πολύ πάνω από το 10% που έχει όριο το Οικονομικό Παρατηρητήριο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Δήμος Τυρνάβου θα είναι μέσα στους δήμους της χώρας με το ίδιο πρόβλημα και με βάση τις οδηγίες του Παρατηρητηρίου πρέπει να γίνουν περικοπές στην επιχορήγηση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους - ΚΑΠ και να προχωρήσει ο Δήμος σε επιπλέον φορολόγηση των δημοτών.

Όσον αφορά το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, ακόμη και αν δοθεί η κρατική επιχορήγηση - ΣΑΤΑ των 500.000 ευρώ, δεν επαρκεί ούτε για επισκευές και συντηρήσεις των σχολικών μονάδων».

Καταψήφισε η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και όπως αναφέρουν οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι δηλώνει ότι, «θα αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους:

- Για μείωση των ανταποδοτικών τελών και φόρων και όχι αυξήσεις που πρόσφατα επέβαλε η Δημοτική Αρχή.

- Για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης των δημοτικών κτιρίων και σχολείων του Δήμου.

- Διεκδίκηση για πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου.

- Διεύρυνση των κοινωνικών δομών και προγραμμάτων με μόνιμο προσωπικό.

- Τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ να στηρίζουν αποκλειστικά και μόνο τις δημόσιες κοινωνικές δομές, χωρίς τη μεσολάβηση ιδιωτών».

Να υπενθυμίσουμε ότι η δημοτική αρχή Τυρνάβου σε προηγούμενη συνεδρίασή της είχε απορρίψει τα αιτήματα του Εργατικού Κέντρου Νομού Λάρισας, για την ανακούφιση των ανέργων.
902

1 σχόλιο:

  1. Μα καλά που είναι το παράξενο..? Αφού η ταύτιση είναι σε επίπεδο στελεχών, στις ιδέες θα διαφέρουν..?

    Εδώ καλά καλά οι σοσιαλδημοκράτες συμπίπτουν με ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΑΝΕΛ... τι να λέμε τώρα...

    Ο ρεαλισμός και η λογική των "αριστερών" ψηφοφόρων φταίει όχι ο σύριζα... αφού δεν τους έχουνε πάρει ακόμα με τις πέτρες κανλάνα πάθουν...

    Δημήτρης Χ. (οριτζινάλε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή