Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

Πάτρα: Δήλωση του Κώστα Πελετίδη για τα Νατοϊκά πλοία στο λιμάνι

Κοινή άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού με μονάδες του ΝΑΤΟ διεξάγεται από τις 6 έως τις 17 Νοέμβρη στην ευρύτερη περιοχή Ιονίου και Πατραϊκού.

Ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης σε δήλωση που έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Παρασκευή 7 Νοέμβρη για τα Νατοϊκά πλοία στο Λιμάνι της Πάτρας ανέφερε:

«Έκανα τηλεφωνική παρέμβαση στη Ναυτική Διοίκηση Ιονίου, ζητώντας να απομακρυνθούν τώρα τα Νατοϊκά πολεμικά σκάφη που ελλιμενίζονται στη Πάτρα. Αυτός ο στόλος βρίσκεται εδώ στα πλαίσια κοινής άσκησης που διοργανώνεται από το Πολεμικό Ναυτικό με μονάδες του ΝΑΤΟ, από τις 6 έως τις 17 Νοέμβρη και διεξάγεται στην ευρύτερη περιοχή Ιονίου και Πατραϊκού.


Ενώνουμε τη φωνή μας με το αντιιμπεριαλιστικό - φιλειρηνικό Κίνημα και απαιτούμε την αποδέσμευση της χώρα μας από το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι νέες προκλητικές παραβιάσεις της Τουρκίας των ελληνικών χωρικών υδάτων, αλλά και η ωμή παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με φόντο τους ανταγωνισμούς για τους υδρογονάνθρακες, επιβεβαιώνουν ότι οι λεγόμενες ισχυρές συμμαχίες της χώρας με το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν αποτελούν εγγύηση για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου