Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Τώρα; Έχουν γνώση οι φύλακες;

Με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Σχολικών Φυλάκων Ελλάδας συναντήθηκε σήμερα, Σάββατο, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ στον Περισσό. | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Απολαυστικό να το αναδημοσιεύεις όχι από 902 αλλά από την "Εφημερίδα των Συντακτών". Όσο απολαυστικό είναι να βλέπεις τα σημερινά tweet του "ξύλινη γλώσσα":

Ο Δ. Κουτσούμπας στο πλευρό των σχολικών φυλάκων

Κατά τη συνάντηση, όπως ανακοινώθηκε, «οι εκπρόσωποι των Σχολικών Φυλάκων ενημέρωσαν τον Δ. Κουτσούμπα για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά την απόφαση της κυβέρνησης να απολύσει μέσα σε μια νύχτα, περισσότερους από 2200 εργαζόμενους. Σήμερα αρκετοί από αυτούς διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους με δικαστικά μέσα, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν επιστρέψει με ασφαλιστικά μέτρα, αγωγές».


«Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εκκρεμότητα το σοβαρό ζήτημα της απόδοσης των ενσήμων τους για την περίοδο 2001-2007 που η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει ως συντάξιμο χρόνο, γιατί οι σχολικοί φύλακες εργάζονταν με ευθύνη της, με διάφορες σχέσεις εργασίας. Ο Σύλλογος των Σχολικών Φυλάκων διεκδικεί την απόδοση όλων των ενσήμων για όλη την περίοδο που εργάζονταν».

Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην σχετική ανακοίνωση, «το ΚΚΕ με παρεμβάσεις του μέσα και έξω από τη Βουλή θα διεκδικήσει την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων σχολικών φυλακών, καθώς οι εργαζόμενοι αυτοί επιτελούν λειτούργημα τόσο στα σχολεία όσο και στις γειτονιές, ενώ είναι αντίθετο στην προοπτική οι θέσεις αυτές να καλύπτονται από ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης όπως ήδη έχουν κάνει ορισμένοι δήμοι, ή με ΚΟΙΝΣΕΠ που ανοίγουν το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι θεωρεί απαράδεκτο δημοτικές αρχές να ασκούν έφεση κατά δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν τους σχολικούς φύλακες, όπως πρόσφατα έκανε η δημοτική αρχή της Λάρισας που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.
***
Μέχρι να σκαρφιστείτε πώς διάολο θα εξηγήσετε τι και γιατί έγινε στη Λάρισα σε βάρος αυτών που είχατε κάνει σημαία και φέρατε και στην πρόσφατη εκδήλωση για την ΕΡΤ, φάτε ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να δυναμώσετε...

4 σχόλια:

 1. Δεν ήξερα που να στο στείλω και στο στέλνω εδώ.
  Δεν ξέρω αν έχεις δει αυτό:
  http://www.tanea.gr/news/world/article/5177883/o-adolfos-xitler-epestrepse-sth-germania/
  στο στέλνω μπας και σ ενδιαφέρει. Ιδιαίτερη έμφαση στο:
  "Μάλιστα, φέρεται ότι συμμετείχε και σε ένα συλλαλητήριο της γερμανικής Δεξιάς, όπου χλεύασε τους διαδηλωτές από ένα μπαλκόνι, αποκαλώντας τους «λαπάδες»!

  Οι αντιδράσεις του ανυποψίαστου κόσμου κινηματογραφήθηκαν από κρυφό συνεργείο."
  Τζίμης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μα ουτε ενα σχολιο σε τοσο ωραια αναρτηση ,που χαθηκαν ολοι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δύσκολα Τόλη τα πράματα. Μήπως το ξεχάσουμε είναι η ελπίδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η ενότητα και πάλη των… αντιθέτων μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ


  1. Εδώ το παίζουμε και ΚΚΕ άμα λάχει να ‘ούμε: «Αυτό που πρέπει όλοι και όλες να καταλάβουμε είναι ότι αυτή η υπόθεση μας αφορά όλους! Σήμερα μπορεί να είναι οι εκπαιδευτικοί, οι δημοτικοί αστυνόμοι, οι σχολικοί φύλακες, αύριο θα είναι όλοι οι υπόλοιποι!»


  2. Εδώ το παίζουμε και ΝΔ άμα λάχει να ‘ούμε: Η δημοτική αρχή της Λάρισας που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε έφεση κατά δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν τους σχολικούς φύλακες»

  3… και το λουρί της μάνας που είναι υπηρεσία στην εξουσία του κεφαλαίου, άσε τι λέμε τη μια και τι την άλλη, αυτό που θα κάνουμε να δείτε!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή