Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014

Επαναληπτικές εκλογές στην Καισαριανή: Ομιλία του Ηλ. Σταμέλου σε εργαζόμενους του Δήμου


«Οι εργαζόμενοι να επιλέξουν συνδυασμό στο δεύτερο γύρο με κριτήριο το ποια δύναμη στηρίζει με συνέπεια το δίκιο τους», σημείωσε ο υποψήφιος δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ηλίας Σταμέλος, μιλώντας σε εργαζόμενους του Δήμου Καισαριανής, ενόψει των επαναληπτικών δημοτικών εκλογών της 30ής Νοέμβρη στην πόλη.

Στη συζήτηση που είχε μαζί τους, τους κάλεσε να απαντήσουν και με την ψήφο τους στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται από τη συγκυβέρνηση και την ΕΕ. Αναφέρθηκε στο ζήτημα του Ασφαλιστικού, στην κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων και ειδικά στην αξιολόγηση για το Δημόσιο ως το όχημα που θα μειώσει εκ νέου μισθούς, θα φέρει απολύσεις και θα ξηλώσει όσες κατακτήσεις απέμειναν
.

Αναφερόμενος στις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, που σήμερα ασκούν τη δημοτική διοίκηση και διεκδικούν το δήμο στις επερχόμενες εκλογές, τόνισε ότι «δεν μπορεί όποιος στηρίζει την ΕΕ να ισχυρίζεται ότι συμπαρατάσσεται με τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι ίδιες δυνάμεις που έχουν την πλειοψηφία στην Περιφέρεια είναι χαρακτηριστικό ότι ψήφισαν τον ίδιο προϋπολογισμό με την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, του κ. Σγουρού: Περιλαμβάνει πακτωλό χρημάτων σε μεγαλοεπιχειρηματίες για γήπεδα και ελάχιστα για αντιπλημμυρικά έργα. Να προβληματίσει τους εργαζόμενους γιατί στην Περιφέρεια από κοινού όλες οι άλλες πολιτικές δυνάμεις συμφώνησαν στον αποκλεισμό της "Λαϊκής Συσπείρωσης" από το φορέα που διαχειρίζεται τα απορρίμματα της Αττικής».

Σχετικά με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, σημείωσε ότι επιβάλλεται αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και έκτακτη επιχορήγηση, παράλληλα με την προσπάθεια ανακούφισης των φτωχών λαϊκών νοικοκυριών από δημοτικά τέλη, τροφεία κλπ. Όπως είπε, «αυτό απαιτεί σύγκρουση με την κεντρική πολιτική, κάτι που δεν είναι διατεθειμένη να κάνει η σημερινή δημοτική αρχή, αφού απέρριψε τις σχετικές προτάσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" με το σκεπτικό ότι θα τις ακυρώσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ο δήμος πρέπει να ανοίγει μέτωπο, μαζί με το λαό, μαζί με άλλες δημοτικές αρχές, να μη συμμορφώνεται με τις υποδείξεις και να διεκδικεί αποφασιστικά».

Στην πρώτη γραμμή ενάντια στις απολύσεις

Στην έντονη και δικαιολογημένη ανησυχία των εργαζομένων για ενδεχόμενο νέο κύμα απολύσεων στους δήμους, ο Ηλίας Σταμέλος ξεκαθάρισε ότι η αγωνιστική δημοτική αρχή θα είναι στην πρώτη γραμμή για να μη μείνει κανένας στο δρόμο: «Θα πρωτοστατήσουμε και θα καλέσουμε σε ξεσηκωμό ενάντια στις απολύσεις. Με οποιοδήποτε κόστος, ως δημοτική αρχή θα είμαστε οι πρώτοι που θα αποτρέψουμε την είσοδο κλιμακίων ελέγχου για να δικαιολογηθούν απολύσεις. Το ίδιο κάνουν οι δυνάμεις μας και στην Πάτρα. Θα επιμείνουμε και με πρακτικά μέτρα, ενώ θα καλέσουμε στο πλευρό μας όλο τον καισαριανιώτικο λαό. Ο αγώνας των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι πέρα για πέρα δίκαιος».

Η προεκλογική δραστηριότητα συνεχίζεται με συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 20 Νοέμβρη, ενώ για το Σάββατο 22 Νοέμβρη προγραμματίζεται συγκέντρωση στο «Τρίγωνο» στις 12 το μεσημέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου