Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

Τοπικής Διοίκησης νεότερα: Δήμος Πετρούπολης, Δήμος Αριστοτέλη

Δήμος Πετρούπολης: Καταγγέλλει την κυβέρνηση γιατί ακύρωσε μειώσεις δημοτικών τελών

Ανακοίνωση - καταγγελία εξέδωσε η Δημοτική Αρχή Πετρούπολης, γνωστοποιώντας ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, που είναι διορισμένη από την κυβέρνηση, ακύρωσε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που προβλέπει «να απαλλαχθούν πλήρως από τα δημοτικά τέλη οι μακροχρόνια άνεργοι και να μειωθούν 50% τα τέλη στους νέους επαγγελματίες της πόλης μας για τον πρώτο χρόνο άσκησης του επαγγέλματος».


«Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ασκώντας κάθε μέσο που μας δίνει ο νόμος, προκειμένου να παρθεί πίσω η ακύρωση της απόφασής μας», δηλώνει η Δημοτική Αρχή («Λαϊκή Συσπείρωση»). Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι δήμαρχοι που εκλέχθηκαν με τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", απέναντι στις εκκλήσεις και τις παραινέσεις της κυβέρνησης και της ΕΕ σχετικά με την υλοποίηση των στόχων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, με ανακοίνωσή τους είχαν απαντήσει ότι δεν θα γίνουν συνεργοί σε αυτή την πολιτική.

Επίσης, είχαν δηλώσει ότι δεν αποδέχονται την αύξηση της ανταποδοτικότητας, τα νέα τέλη στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, τη διεύρυνση της φορομπηχτικής πολιτικής της συγκυβέρνησης και της ΕΕ.

Με βάση αυτά, στα μέσα Οκτωβρίου, με πρόταση της διοίκησης του Δήμου, πάρθηκε απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο να απαλλαχθούν πλήρως από τα δημοτικά τέλη οι μακροχρόνια άνεργοι και να μειωθούν 50% τα τέλη στους νέους επαγγελματίες της πόλης μας για τον πρώτο χρόνο άσκησης του επαγγέλματος. Εξαρχής, κάναμε ξεκάθαρο ότι είναι σε γνώση μας πως με τα παραπάνω δεν λύνεται το κύριο πρόβλημα του λαϊκού νοικοκυριού. Προσπαθούμε, όμως, με τα μέτρα αυτά να δώσουμε μία ανάσα και να ελαφρύνουμε τους εργαζόμενους από το οικονομικό αδιέξοδο.

Στις 4 Νοέμβρη η Αποκεντρωμένη Διοίκηση (διορισμένη από το υπουργείο Εσωτερικών) απέρριψε την απόφαση αυτή, με την αιτιολογία ότι οι μακροχρόνια άνεργοι και οι νέοι επαγγελματίες δεν προβλέπονται σε καμία διάταξη νόμου.

Αναδεικνύεται, λοιπόν, για μία ακόμη φορά ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης περί “ανεξάρτητης Διοίκησης” είναι φούμαρα. Η Τοπική Διοίκηση είναι ασφυκτικά εγκλωβισμένη από το αντιλαϊκό πλαίσιο του αστικού κράτους. Και μία από τις αποδείξεις του αντιλαϊκού πλαισίου είναι η εξής: Ενώ οι απαλλαγές ή μειώσεις δημοτικών τελών (με λίγα λόγια η φοροελάφρυνση του λαϊκού νοικοκυριού) είναι όπως αναφέρει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση παράνομες, οι τραπεζικοί και οι μεγάλοι όμιλοι νόμιμα έχουν μία σειρά φοροαπαλλαγές!

Ως διοίκηση καταγγέλλουμε την κυβερνητική πολιτική που υλοποιείται μέσα από την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, χωρίς να επιτρέπουν την οποιαδήποτε ελάφρυνση στις λαϊκές οικογένειες. Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ασκώντας κάθε μέσο που μας δίνει ο νόμος, προκειμένου να παρθεί πίσω η ακύρωση της απόφασής μας. Κυρίως, όμως, θα γνωστοποιήσουμε στο λαό της πόλης τις εξελίξεις αυτές και θα σταθούμε αρωγός στην οργάνωση του αγώνα για να αποτραπεί η αντιλαϊκή επιδρομή.

Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η λαϊκή οικογένεια δεν είναι τυχαία. Είναι απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής. Γι' αυτό κι εμείς θα είμαστε πλάι στον αγώνα του λαού, όπως άλλωστε σαν Δημοτική Αρχή κάνουμε όλο αυτό το διάστημα, για να επιβάλει ο ίδιος τη λαϊκή ανακούφιση και να διεκδικήσει την πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση της Τοπικής Διοίκησης από τον κρατικό προϋπολογισμό, που θα συνδυαστεί με την άμεση μείωση των ανταποδοτικών τελών, με στόχο την κατάργηση κάθε τοπικής φορολογίας και την ουσιαστική ελάφρυνση για τα λαϊκά στρώματα και τα μικρομάγαζα, ταυτόχρονα με την αύξηση στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις τράπεζες».
902

Ιωάννης Μίχος: Η Epsilon Net επενδύει στην καινοτομία
Το Βήμα, 28 Οκτώβρη 2014

Τον τρόπο να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται στο δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον της κρίσης και της αβεβαιότητας φαίνεται να έχει βρει η εταιρεία Epsilon Net και ο πρόεδρός της κ. Ιωάννης Μίχος που βρέθηκε πρόσφατα στο Top Ten των επιχειρηματιών της Ευρώπης διεκδικώντας το βραβείο «Entrepreneur of the Year». Η εταιρεία του το πρώτο εξάμηνο του 2014 αύξησε τον τζίρο της κατά 20%.

Ο κ. Μίχος εξελέγη πρόσφατα δήμαρχος Αριστοτέλη Χαλκιδικής και θεωρεί ότι η ανάπτυξη της χώρας είναι ταυτόσημη με την περιφερειακή ανασυγκρότηση.

Η ελληνική οικονομία βιώνει μία επίπονη περίοδο. Πώς αντέδρασε η Epsilon Net στις δύσκολες αυτές συνθήκες;

«Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε στο τέλος μιας δύσκολης περιόδου για την ελληνική κοινωνία. Μια δυσάρεστη πολιτική και οικονομική συγκυρία, μια εποχή αλλαγών και ταυτόχρονα προκλήσεων κατά την οποία όλοι μας κληθήκαμε να επαναξιολογήσουμε δεδομένα, πρακτικές και στόχους. Στην Epsilon Net αντιμετωπίσαμε την κρίση ως μια πρόκληση. Γίναμε ακόμη πιο πελατοκεντρικοί, προσφέροντας καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες στις επιχειρήσεις γύρω από τις λογιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Εντυπωσιαστήκαμε και εμείς από το αποτέλεσμα. Το 1ο εξάμηνο του 2014 αυξήσαμε τον κύκλο εργασιών κατά 20% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2013 με ταυτόχρονη αύξηση του δείκτη άμεσης ρευστότητας κατά 72,6%. Επενδύσαμε σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και εκμηδενίσαμε τον τραπεζικό δανεισμό ενώ καταφέραμε να χρηματοδοτήσουμε με ίδια κεφάλαια μια πολύ μεγάλη επένδυση σε τεχνολογίες νέας γενιάς. Και οπωσδήποτε αυτό που με κάνει ιδιαίτερα περήφανο είναι η αύξηση κατά 35% του προσωπικού της εταιρείας τον τελευταίο χρόνο».

Η Epsilon Net τα τελευταία χρόνια έχει πολλές διακρίσεις τόσο σε ελληνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο...

«Η αναπτυξιακή μας πορεία επιβεβαιώθηκε και το 2014 με μια σειρά σημαντικές διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Ανακηρυχθήκαμε στα European business awards ως μια από τις 100 καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης ενώ στον ίδιο διαγωνισμό επιλέχθηκα στους 10 επικρατέστερους επιχειρηματίες της Ευρώπης για το βραβείο Entrepreneur of the Year.

Πρόσφατα, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας, στο πλαίσιο της βράβευσης "Καινοτομία και Δημιουργική Επιχειρηματικότητα", μας επέλεξε ως μια από τις 8 πιο καινοτόμες επιχειρήσεις της χρονιάς».

Ποια τα μελλοντικά σας σχέδια για την Epsilon Net;

«Η Epsilon Net συνεχίζει τις επενδύσεις στην καινοτομία. Εντός των ημερών θα ανακοινωθεί επίσημα η πλατφόρμα Pylon που αποτελεί αποτέλεσμα μιας μεγάλης τεχνολογικής επένδυσης και θα οδηγήσει την εταιρεία από τεχνολογικής και επιχειρηματικής πλευράς τα επόμενα χρόνια. Η νέα πλατφόρμα βασίζεται στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας και αποτελεί μια πλατφόρμα νέας γενιάς μοναδική στην Ελλάδα. Αναπτύχθηκαν ήδη εφαρμογές εμπορικής διαχείρισης, retail, hospitality, restaurant, CRM και συνεχίζουμε καλύπτοντας τις ανάγκες όλων των επιχειρήσεων και κάθετων αγορών με τεχνολογίες αιχμής cloud και mobile».

Αναλάβατε πριν από λίγες ημέρες δήμαρχος Αριστοτέλη. Ποιος ήταν ο λόγος ενασχόλησής σας με την πολιτική;

«Σε αυτή την κρίσιμη εποχή επιβάλλεται από όλους μας όχι μόνο να διατυπώσουμε άποψη αλλά να βγούμε μπροστά αναλαμβάνοντας το μερίδιο που μας αναλογεί στην πορεία για έξοδο από αυτή τη δυσάρεστη πολιτική και οικονομική συγκυρία. Παράλληλα, πιστεύω ότι η ανάπτυξη της χώρας είναι ταυτόσημη με την περιφερειακή ανασυγκρότηση».

1 σχόλιο:

  1. θυμάσαι Αντώνη τί λέγαμε μετά τις δημοτικές εκλογές???τιμή το 1,92 της ΛΑΣΥ στον δήμο Αριστοτέλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή