Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Η "Ναυαρχίδα" μίλησε: Όχι στις πρόωρες εκλογές, ναι σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας (θέλει ο λαός...)

Κάπα Research: «Οχι» σε εκλογές, «ναι» σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Πρόεδρο απο την παρούσα Βουλή, ελπίδες για συμφωνία με την τρόϊκα παρά τις υπερβολικές απαιτήσεις που προβάλλει και συνεργασία των κομμάτων για κυβέρνηση εθνικής ενότητας επιθυμούν οι έλληνες πολίτες, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα για «Το Βήμα της Κυριακής». Η αβεβαιότητα που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό, αλλά και η διαρκώς αυξανόμενη πόλωση μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν προκαλέσει, όπως φαίνεται τη δυσαρέσκεια των πολιτών καθώς η χώρα οδηγείται σε καθεστώς αδράνειας και ακυβερνησίας. Είναι ενδεικτικό της δυσαρέσκειας της κοινής γνώμης ότι τα ποσοστά της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ υποχωρούν όσο διαρκεί αυτή η πολιτική αναταραχή. Την κατάσταση περιπλέκουν ακόμη περισσότερο τα εθνικά θέματα με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται μια ξεκάθαρη τάση στην κοινωνία: τα κόμματα πρέπει να τα βρουν μεταξύ τους και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές.[...]


«Ναι» στις συνεργασίες
Από τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης προκύπτει εξάλλου αβίαστα το συμπέρασμα ότι οι Ελληνες τάσσονται υπέρ των συναινετικών διαδικασιών και υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας. Με ελαφρά πλειοψηφία προτιμούν μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ (38,1%) αντί μιας συμμαχικής κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ (36,9%). Μάλιστα, αν πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ στις εκλογές, οι Ελληνες προτιμούν να συνεργαστεί με το ΠαΣοΚ ή με Το Ποτάμι, ενώ αν είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ ή με Το Ποτάμι.

Ιδιαίτερη αξία εμφανίζουν επίσης οι απαντήσεις όσων συμμετείχαν στην έρευνα για την Κεντροαριστερά. Ενα ποσοστό 46% περίπου θεωρούν σημαντική την ύπαρξη ενός τρίτου πόλου μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ [σσ. κι ΑΛΛΟΥ "τρίτου πόλου", όταν υπάρχουν ήδη ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ!!!], ενώ ένα 18% εμφανίζεται να διάκειται θετικά στην ίδρυση της πολιτικής κίνησης «Μεταρρυθμιστές» από τον Σπ. Λυκούδη.

2 σχόλια:

 1. Ε αφού το θέλει ο λαός (βλ. Ντόρα, Καμένος, Κασιμάτης, Αβραμόπουλος, Σκουρλέτης και δεν ξέρω μήπως ξεχνάω κανένα) τι να λέμε τώρα;

  gdmn1973

  ΥΓ: Γιατί χαίρεται ο κόσμος / και χαμογελάει πατέρα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ότι θέλουν ρωτάνε, ότι απαντήσεις γουστάρουν παίρνουν. Κουτοπόνηρες ερωτήσεις από εκπαιδευμένα κοριτσάκια, επιλεγμένα τηλέφωνα, μαγειρέματα κατά το δοκούν. Οι δημοσκοπήσεις έχουν εξελιχθεί σε ένα σοβαρότατο όπλο προπαγάνδας και χειραγώγησης των λαών.
  Αν εξετάσεις ένα - ένα τα "ευρήματα" των δημοσκοπήσεων, στερούνται οποιασδήποτε λογικής. Άσε που αυτό το "18% εμφανίζεται να διάκειται θετικά στην ίδρυση της πολιτικής κίνησης «Μεταρρυθμιστές» από τον Σπ. Λυκούδη" μόνο σαν ανέκδοτο μπορείς να το δεις. Η πλύση εγκεφάλου και μέσα από τις δημοσκοπήσεις έχει φτάσει σε τέτοιο επίπεδο, που αφενός μεν νομιμοποιούν την κυβερνητική τους δράση βάσει αυτών και αφετέρου κάνουν μετά εκλογές απλά για να τις επιβεβαιώσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή