Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου 2014

ΚΚΕ - ΚΝΕ Φυλής: Η τρομοκρατία ενάντια στους μαθητές δεν θα περάσει

Με κοινή ανακοίνωση τους οι Οργανώσεις Φυλής του ΚΚΕ και της ΚΝΕ χαιρετίζουν τις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων το τελευταίο διάστημα ενάντια στο «νέο Λύκειο» ενώ καταγγέλλουν «την προκλητική επίθεση σε μέλος της ΚΝΕ από το διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων και υπεύθυνου Παιδείας του δήμου Δ. Α. Τσίγκο». Όπως αναφέρουν, ο Δ. Τσίγκος «είναι γνωστός για το ρόλο του εδώ και χρόνια και για τις πρακτικές του σε όποιον μαθητή αγωνίζεται», πρακτικές που «θυμίζουν άλλες εποχές και έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν τους μαθητές».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:


«Ξεσηκώνονται ενάντια στο "νέο Λύκειο" της αγοράς, στην "τράπεζα θεμάτων" που οδήγησε σαν αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά να μείνουν πέρσι μετεξεταστέοι ή στην ίδια τάξη, ενάντια σε ένα σχολείο-εξεταστικό κέντρο που τους εξοντώνει. Τα βιβλία τους είναι γεμάτα από διαστρεβλώσεις και μισές αλήθειες.

Οι μαθητές ξεσηκώνονται γιατί οι γονείς τους αιμορραγούν οικονομικά από τα "ιδιαίτερα" και τα φροντιστήρια, γιατί τα σχολεία έχουν χιλιάδες κενά, γιατί κυβερνήσεις - ΕΕ και πλουτοκρατία τούς ετοιμάζουν μια ζωή χωρίς δικαιώματα, μια ζωή κόλαση.

Θέλουν μαθητικά συμβούλια που θα τα ελέγχουν, θέλουν τον κάθε μαθητή μόνο του, να νιώθει αδύναμος και να φοβάται να αντιδράσει σε αυτήν την κατάσταση. Θέλουν τους μαθητές ανοργάνωτους, γιατί έτσι θα τους χτυπούν πιο εύκολα, θα τους μπερδεύουν, θα τους απογοητεύουν, θέλουν να μην υπάρχει μαθητικό κίνημα.

Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τις μαθητικές κινητοποιήσεις που γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες στο 1ο ΓΕΛ Άνω Λιοσίων με δίκαια αιτήματα, κόντρα στις συγχωνεύσεις τμημάτων που επιχείρησε η Δευτεροβάθμια Διεύθυνση της περιοχής, ενάντια στο "νέο Λύκειο" της αγοράς και στο εξοντωτικό νέο σύστημα.

Καταγγέλλουμε την προκλητική επίθεση σε μέλος της ΚΝΕ από τον διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Άνω Λιοσίων και υπεύθυνο Παιδείας του δήμου Δ. Α. Τσίγκο. Είναι γνωστός για το ρόλο του εδώ και χρόνια και για τις πρακτικές του σε όποιον μαθητή αγωνίζεται. Τέτοιες πρακτικές θυμίζουν άλλες εποχές και έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν τους μαθητές.

Ακούσαμε να φωνάζουν έξω τα κόμματα, όταν μιλούν για κόμμα εννοούν το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, αφού η πολιτική των άλλων κομμάτων περνά καθημερινά μέσα από τα βιβλία και τη γενικότερη διδασκαλία. Οι ίδιοι που φωνάζουν έξω τα κόμματα από το σχολείο, γίνονται εκτελεστές των μέτρων της κυβέρνησης, της ΕΕ και της πλουτοκρατίας μέσα στα σχολεία.

Η ΚΝΕ καλεί όλους τους μαθητές, τους γονείς τους, αλλά και τους εκπαιδευτικούς, που θέλουν να είναι μαζί με το δίκιο του λαού και όχι των βιομηχάνων και των τραπεζιτών, να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες, να δυναμώσουν την πάλη τους για τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους, για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

- Καλούμε τους μαθητές να μη σκύψουν το κεφάλι, να οργανώσουν και να συντονίσουν τον αγώνα τους με τα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής! Παλεύουμε για ένα σχολείο που να μορφώνει πραγματικά και όχι να εξοντώνει.

- Καλούμε όλους τους μαθητές να δώσουν μαζικά το "παρών" στον εορτασμό του Πολυτεχνείου 17/11, διεκδικώντας τα σύγχρονα δικαιώματά μας και στη συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στις 27/11 με μαθητικά συλλαλητήρια.

"Αυτοί που μας κλέψαν το βιβλίο από το χέρι, μας κατηγορούν ότι μείναμε αδιάβαστοι" - Μ. Μπρεχτ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου