Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014

Το "κράτος μεταναστών"

Πολύ συγκινητική η νέα καμπάνια "ξεπλύματος" του προέδρου των ΗΠΑ από την Ριζοσπαστική μας Αριστερά.

Ωστόσο, επειδή εμείς είμαστε λίγο γαϊδούρια ασυγκίνητα, ας δούμε κάποια στοιχεία:

1. Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία απελάσεων μεταναστών από τις ΗΠΑ, ο Ομπάμα είναι ο πρωταθλητής των απελάσεων στην ιστορία των αμερικανών προέδρων. Υπολογίζεται, ως τέλος της δεύτερης θητείας του, να έχει απελάσει 3 εκατομμύρια μετανάστες, ενώ ο Μπους ο νεότερος απέλασε (σε δύο θητείες) γύρω στα 2 εκατομμύρια, και ο Κλίντον λιγότερο από 1 εκατομμύριο.

2. Επί Ομπάμα (2013), ο μέσος όρος μεταναστών που κρατούνται καθημερινά ήταν 33.000. Το 2001 (επί Μπους) ήταν 19.000, σχεδόν ο μισός. Το 1994 (επί Κλίντον) ήταν 5.000.

3. Επί Ομπάμα, ο αριθμός οπλισμένων συνοριακών φρουρών των ΗΠΑ έχει επίσης καταγράψει ιστορικό ρεκόρ. Πιο συγκεκριμένα, έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε σχέση με το 2004 (Μπους ο νεότερος), φτάνοντας, το 2012, τους 21.000.


5. Επί Ομπάμα, οι ΗΠΑ δημιούργησαν 3.104.126 καινούργιους πρόσφυγες ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ. Χωρίς να μετράμε τους πρόσφυγες που δημιούργησαν στη Λιβύη, στην Ουκρανία, στη Γιουγκοσλαβία, κλπ, κλπ. Στην πραγματικότητα, είναι μακράν το υπαριθμό ένα κράτος ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

Συνεχίστε να επιδεικνύετε την ηθική και πολιτική σας εξαχρείωση ως τρόπαιο καταξίωσης εκεί στη νέα σοσιαλδημοκρατία. Εδώ θα είμαστε να καταγράφουμε κάθε σας αισχρότητα.

1 σχόλιο:

  1. το λέει και ο ίδιος στο διάγγελμα ότι ο στόχος του είναι να δημιουργήσει ένα περιβάλλον φιλικό προς μετανάστες που δουλεύουν στην Αμερική ήδη και αυτούς που είναι ενδεχομένως επιχειρηματίες. Έχει πει επίσης ο ίδιος ότι παράλληλα με αυτό το μέτρο έχει αυξηθεί η δύναμη στα σύνορα με το Μεξικό, ενώ έχει αποδεχθεί πλήρως την ρητορεία περί εγκληματιών που θα απελαύνονται κτλ. Και όλα αυτά για ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗ. Δεν τους δίνει μόνιμο καθεστώς, αυτά τα μέτρα είναι για προσωρινή κατάσταση για να γραφτούν όλοι και να αρχίσουν να πληρώνουν φόρους.

    WCD

    ΑπάντησηΔιαγραφή