Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2014

"Τώρα είναι η ώρα της Εθνικής Ελλάδος": Ο Σαμαράς ανοίγει την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Μπακογιάννης κάνει υπερβάσεις

Παρέμβαση στα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες με την τρόικα, κάνει ο πρωθυπουργός με άρθρο του στην εφημερίδα Εθνος της Κυριακής. Ο Αντώνης Σαμαράς αναφέρεται στην πορεία των διαβουλεύσεων με τους δανειστές αλλά και στο γεγονός ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική σταθερότητα ενώ στέλνει μήνυμα προς τον Α. Τσίπρα λέγοντας ότι επιθυμεί την πολιτική συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖA και το τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα για να μην τιναχθεί όλη η προσπάθεια στον αέρα.

[...]


Ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι επιθυμεί την πολιτική συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν αλλάξει στάση στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Αν αλλάξουν στάση σε ένα μόνο- στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας- η συνεννόηση μαζί τους μπορεί να γίνει και αύριο. Αλλά δεν θα αφήσουμε κανέναν να ακυρώσει όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού, τώρα που η χώρα αρχίζει και ανακάμπτει» καταλήγει ο πρωθυπουργός, φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ημερησία

Ομιλία Κώστα Μπακογιάννη (γιου Ντόρας και Περιφερειάρχη Στερεάς) στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Μπακογιάννης στον Τσίπρα: Εσείς και εγώ ανήκουμε στην ίδια γενιά…

«Τώρα είναι η ώρα της εθνικής Ελλάδος» ήταν η άμεση απάντηση, στον Αλέξη Τσίπρα, από τον περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, τον οποίο διαδέχτηκε στο βήμα της περιφερεικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, στη Λαμία, όπου συμμετείχαν και κοινοί και θεσμικί φορείς . «Τώρα είναι η ώρα της συστράτευσης και της ενότητας. Τώρα είναι η ώρα να παραμερίσουμε τις όποιες κομματικές σκοπιμότητες. Ας μην πριονίζουμε το κλαδί στο οποίο όλοι μαζί καθόμαστε» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Μπακογιάννης δίνοντας ένα διαφορετικό τόνο.

Ο Κώστας Μπακογιάννης κάνοντας μια αναφορά στα δεδομένα που κυριαρχούν σε Στερεά Ελλάδα με τις λιγοστές πιστώσεις επανήλθε στο πολιτικό σκηνικό έτσι όπως αυτό διαμορφώνεται σήμερα και δεν παρέλειψε να καταθέσει την αγωνία του για τις εξελίξεις σημειώνοντας: «Είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος με τα τεκταινόμενα στην κεντρική πολιτική σκηνή» είπε χαρακτηριστικά για να προσδιορίσει στη συνέχεια ότι η πίεση είναι μεγάλη εντός και εκτός συνόρων. «Η χώρα μας είναι παγιδευμένη στη μέγγενη των λαθών της και των πολιτικών σκοπιμοτήτων των πιστωτών μας. Γνωρίζετε όλοι, πως η οργή και η αγανάκτηση περισσεύουν. Μια, εν πολλοίς, δικαιολογημένη κρίση πολιτικής αντιπροσώπευσης έχει μετατραπεί σε κρίση πολιτειακών θεσμών και δημοκρατικών αξιών…» τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Μάλιστα απευθυνόμενος προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα υπενθύμισε ότι «εσείς κι εγώ ανήκουμε στην ίδια γενιά. Ανήκουμε στην πλέον μορφωμένη γενιά που έχει ποτέ πατήσει αυτά τα χώματα και στην πλέον Ευρωπαϊκή - μπορεί το χαρτζιλίκι μας να ήταν σε δραχμές αλλά οι μισθοί μας ήταν πάντα σε ευρώ. Ανήκουμε δυστυχώς και στη πρώτη γενιά από τη σύσταση του ελληνικού κράτους που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη» υπογράμμισε.

Ο Κώστας Μπακογιάννης υπενθύμισε τις διαφορετικές αφετηρίες και τις διαφορετικές διαδρομές απ΄όπου προέρχονται τονίζοντας όμως την ανάγκη σύγκλισης «για να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος» και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρτα διαπίστωσε ότι το πολιτικό σύστημα και σήμερα λειτουργεί σαν να μη διδάχθηκε τίποτα. Δανειζόμενος, μάλιστα, μια «προσφιλή ρήση του Ταλεϋράνδου: σαν να μην διδάχτηκε τίποτα και σαν να μην λησμόνησε τίποτα» τον κάλεσε να κάνουν τη διαφορά. «Η δικιά μας γενιά είναι εκείνη που έχει υποχρέωση να κάνει τη διαφορά. Και δεν αναφέρομαι απλώς σε μια αλλαγή πολιτικών ή πρακτικών αλλά πάνω από όλα σε αλλαγή νοοτροπιών» όπως είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας .

Ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε με νόημα κλείνοντας την ομιλία του ότι «όλοι βλέπουμε ένα φως στο βάθος του τούνελ. Αρχίζω δυστυχώς πια να φοβάμαι όμως πως δεν είναι κάτι παραπάνω από το τρένο που έρχεται να μας πλακώσει».Προσδιόρισε ως μεγάλο ζητούμενο για την εποχή μας την εθνική συνεννόηση. «Έστω στα βασικά. Να οικοδομήσουμε μια νέα πολιτική κουλτούρα συνεργασίας. Από κάτω προς τα πάνω. Από τα δημοτικά και τα περιφερειακά συμβούλια μέχρι τη Βουλή. Δεν χρειάζεται να αλλοτριωθούμε ή να νοθεύσουμε την πολιτική μας κατεύθυνση, ακόμα και αν διαφωνούμε δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε» τόνισε.

4 σχόλια:

 1. Σε περίπτωση που κάποιος αναρωτηθεί τι κάνει ο τίμιος Παναγιώτης μετά ΚΑΙ απ' αυτό, ας γνωρίζει ότι ανεβάζει τα ξερατά του Σταυρόπουλου ως περήφανη απάντηση... στο ΚΚΕ: http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18653:stathis-mera&catid=104:2010-07-14-16-10-32&Itemid=314

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. συνεργασία με την δεξιά από τα κάτω
  γουστάρω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Διόρθωση αμέσως κάτω από το βίντεο με τον μπακο:

  "[...] στη Λαμία, όπου συμμετείχαν και κοινοί και θεσμικί φορείς."

  JKL

  Υ.Γ- Και ο Κώστας με τον σοσιαλισμό είναι δηλαδή?:P

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτό το "μέτωπο της ανατροπής" χωράει α/α, εξωκοινοβουλευτικές γκρούπες στυλ ανταρσυα κλπ., συριζα, ανελ, δημαρ, "ανεξάρτητους", ποτάμι, το μισό αν όχι όλο το πασοκ πλην Βενιζέλου, την μισή νδ και κάτι επαφούλες με τα χρυσαύγουλα. Δηλαδή τώρα πια ψάχνεις να βρεις ποιος ξέμεινε απ'έξω.
  Ο.Χ.Ε.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή