Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014

Η Καισαριανή θα αλλάξει σελίδα: Η ομιλία του Ηλία Σταμέλου στη συγκέντρωση στο Νήαρ Ηστ


Στη συγκέντρωση των ΚΟ Καισαριανής του ΚΚΕ, στο γήπεδο Νήαρ Ηστ, που έγινε απόψε με κεντρικό ομιλητή τον Δημήτρη Κουτσούμπα, Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ, μίλησε επίσης ο Ηλίας Σταμέλος, υποψήφιος δήμαρχος Καισαριανής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Ο Ηλίας Σταμέλος ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι «μένουν 21 μέρες μέχρι τις επαναληπτικές εκλογές στο δήμο μας, στις 30 Νοέμβρη, μετά την απόφαση του διοικητικού πρωτοδικείου. Η απόφαση αυτή αντιστοιχεί στην πραγματική θέληση που εξέφρασε ο λαός της πόλης μας, να αναδειχθεί η "Λαϊκή Συσπείρωση" δεύτερη δύναμη στον πρώτο γύρο των εκλογών και να διεκδικήσει την ανάδειξή της στη διοίκηση του δήμου».

Αναφερόμενος στην αντίδραση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ για την επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας, επισήμανε ότι «κατέφυγαν σε ασύστολη κινδυνολογία και αντιδραστικά επιχειρήματα όπως "διατάραξη της κοινωνικής και πολιτικής ζωής της πόλης", καθώς και το "οικονομικό κόστος για το ελληνικό Δημόσιο". Δε δίστασαν μάλιστα να υπερασπιστούν ένα προς ένα τα αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια της παράταξης του κ. Καμπάκα και να πολεμήσουν την εγκυρότητα των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που είχαν άδικα κριθεί άκυρα από τις εφορευτικές επιτροπές».

Ο υποψήφιος δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έκανε εκτενή αναφορά στους άξονες πάλης και διεκδίκησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της πάλης για πλήρη κρατική χρηματοδότηση, που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του δήμου, με παράλληλη μείωση των ανταποδοτικών τελών.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους του δήμου, τόνισε κατηγορηματικά: «Παλεύουμε για την υπεράσπιση της σταθερής εργασίας για όλους, ενάντια στην επέκταση της προσωρινής ελαστικής απασχόλησης με μισθούς πείνας. Για ολοκληρωμένη λειτουργία των υπηρεσιών των ΟΤΑ χωρίς ΣΔΙΤ, ΚΟΙΝΕΠ, ΜΚΟ, με εργαζόμενους με σταθερή δουλειά, με μισθούς και δικαιώματα, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους. Είμαστε ενάντια στις απολύσεις μέσω της λεγόμενης "αξιολόγησης", γι' αυτό στηρίζουμε τους εργαζόμενους με όλους τους τρόπους, τους αντιμετωπίζουμε ισότιμα, ανεξαρτήτως των εργασιακών σχέσεων».

Επίσης, αναφέρθηκε στην πάλη για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δημόσιων κοινωνικών δομών, με πλήρη στελέχωσή τους και με στόχο την κάλυψη του συνόλου των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Για να παρθούν όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, εξασφαλίζοντας τις συνθήκες που απαιτούνται με κατάλληλους χώρους και παιδαγωγούς.

Αναλυτικά στάθηκε στα αναγκαία έργα υποδομής για την πόλη (όπως την αναβάθμιση του αποχετευτικού δικτύου και των αγωγών ομβρίων υδάτων), ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να επιτρέψουμε παραχώρηση δραστηριοτήτων του δήμου σε επιχειρηματίες».

Καλώντας το λαό της Καισαριανής να στηρίξει τη «Λαϊκή Συσπείρωση», υπογράμμισε: «Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στα λαϊκά στρώματα που στον πρώτο γύρο των εκλογών έκαναν άλλη επιλογή, που έχουν ερωτηματικά και διαφορές με πλευρές των θέσεών μας αλά εκτιμούν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Εκτιμούν ότι οι δήμαρχοι και οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" τηρούν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στο λαό, δε διστάζουν να απειθαρχήσουν στα εντέλλεστε των μεγάλων συμφερόντων και των αντιλαϊκών πολιτικών, όπως αυτά εκφράζονται στην τοπική διοίκηση. Δε διστάζουν να μπαίνουν μπροστά στους αγώνες για τα δίκια του λαού και στο παρελθόν και τώρα, δεν κάνουν κωλοτούμπες στα δύσκολα.

Θα ενώσουμε το λαό της Καισαριανής στην πάλη για κάθε πρόβλημα που απασχολεί την πόλη και όχι μόνο. Η πόλη δε θα μπει στο "γύψο", όπως συκοφαντικά διαδίδουν οι αντίπαλοί μας, αλλά θα σπάσουμε και όλα εκείνα τα φράγματα που δημιουργούν οι αντιλαϊκές επιλογές και εμποδίζουν τη λύση των καυτών προβλημάτων».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του και απευθυνόμενος σε πρώτο πρόσωπο στο λαό της Καισαριανής, τόνισε: «Έχεις πείρα από το τι μπορούν να κάνουν οι κομμουνιστές όταν ο λαός τους εμπιστεύεται την αγωνία και τον αγώνα τους. Γνωρίζεις το λόγο και την περπατησιά τους. Να γεμίσουν οι κάλπες με τα ψηφοδέλτια με το γαρίφαλο, για να μπορούμε την Κυριακή το βράδυ των εκλογών να πούμε ότι ο Δήμος Καισαριανής θα αποτελεί στήριγμα στην πάλη του λαού και όχι δήμος διαχείρισης σε βάρος του λαού».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου