Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014

Κύπρος: Εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Φασισμός και Κοινωνική Επανάσταση»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, στη Λεμεσό, η εκδήλωση - παρουσίαση του βιβλίου «Φασισμός και κοινωνική επανάσταση» του Ρ. Π. Ντατ, που διοργάνωσε η ΚΟ Κύπρου του ΚΚΕ.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Ακης Πούλος, γραμματέας της ΚΟ Κύπρου, ο οποίος τόνισε πως η ΚΟ Κύπρου, παίρνοντας πρωτοβουλίες σαν αυτή, θέλει να φέρει το μαρξιστικό βιβλίο στην Κύπρο, να έρθουν οι εργαζόμενοι σε επαφή με τις εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».


Μιλώντας για τη Χρυσή Αυγή, τόνισε πως είναι όπλο του συστήματος, δύναμη κρούσης απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, τους πρωτοπόρους αγωνιστές, τους κομμουνιστές. Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις και την ψήφιση νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων, τονίστηκε η ανάγκη για ακόμα παραπέρα ενίσχυση και ισχυροποίηση του ΚΚΕ, ως την καλύτερη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Η συζήτηση που ακολούθησε της παρουσίασης από τον Φάνη Παρρή, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ, χαρακτηρίστηκε από τον προβληματισμό για την άνοδο φασιστικών - νεοναζιστικών δυνάμεων σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, την ευθύνη που έχουν η σοσιαλδημοκρατία και ο οπορτουνισμός στην άνοδό τους, αλλά και το ποια μπορεί να είναι η αντιμετώπισή τους.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ στο χώρο υπήρχε και έκθεση βιβλίων της «Σύγχρονης Εποχής», για την οποία υπήρξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου