Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014

Για την ανακοίνωση των "Πολιτών σε Κίνηση" σχετικά με την υποψηφιότητα του Κ. Σάλτα

Παραθέτω την ανακοίνωση του συνδυασμού που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ, "Πολίτες σε Κίνηση" σχετικά με την συμπερίληψη του Κ. Σάλτα στο ψηφοδέλτιό του στις τελευταίες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Συνοψίζω επιγραμματικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης:

α. Αποκήρυξη του Κ. Σάλτα από τον Συνδυασμό "Πολίτες σε Κίνηση"

β. Υιοθέτηση στάσης έκπληκτου περιοίκου πολυκατοικίας μετά από σύλληψη, ήτοι "πέφτω απ' τα σύννεφα, ήταν ήσυχο παιδί, δεν είχε δώσει αφορμή", κλπ. Επί λέξη:  "δεν υπήρχε τέτοιου είδους συμπεριφορά ή κάποιες καταγγελίες σε βάρος του τότε. Δεν είχε αναφερθεί από οποιονδήποτε το παραμικρό σε βάρος του."

Για την αποκήρυξη του κου Σάλτα, δεν μας πέφτει λόγος. Συνηθίζεται στον αστικό χώρο για όσους εκθέτουν το κόμμα τους επικοινωνιακά να υπάρχει μετά βδελυγμίας απαξίωση με στόχο την απόσειση ευθυνών. Ακόμα και στην Χρυσή Αυγή παρατηρήθηκε η στάση "εγώ αυτούς δεν τους ξέρω" ή "εμείς αυτόν δεν τον ξέρουμε" στα ζόρικα. Ουδέν εντυπωσιακό ως εδώ.

Για το δεύτερο τώρα. Το ότι η γραμμή υπεράσπισης είναι ότι δεν ήξερε ο συνδυασμός καν τις πεποιθήσεις κάποιου τον οποίο ενέταξε στο ψηφοδέλτιό του δεν είναι και το παρηγορητικότερο. Ούτε είναι παρηγορητικό ότι το ζήτημα "πολιτικής ορθότητας" του υποψηφίου περιορίζεται στο αν υπήρχαν "καταγγελίες εναντίον του", λες και αν δεν έχεις καταγγελθεί ρητά από τρίτους ως ρουφιάνος ή φασίστας είσαι εξ ορισμού και τεφαρίκι περίπτωση "ριζοσπάστη αριστερού."

Λέγεται όμως, ως μέρος της υπερασπιστικής γραμμής, ότι όταν ο κύριος Σάλτας έγινε μέλος του ψηφοδελτίου, δηλαδή την άνοιξη του 2014, δεν είχε επιδείξει "τέτοιου είδους συμπεριφορά." Πέραν του γελοίου του πράγματος αν εκληφθεί κυριολεκτικά --στο σχολείο όπου εργάζεται την επέδειξε, δεν τίθεται από κανέναν ζήτημα για το αν την επέδειξε και στα γραφεία του Συνδυασμού-- υπάρχει και το ερώτημα κατά πόσο ο κύριος Σάλτας είναι κάποιου είδους Τζέκυλ και Χάιντ, που στον συνδυασμό του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ότι είναι ριζοσπάστης αριστερός, αλλά λίγους μήνες μετά τις εκλογές μεταλλάχθηκε σε αυταρχικό διώκτη Τεντιμπόηδων.

Η ιστοσελίδα του 4ου γυμνασίου Δάφνης φιλοξενεί τα κείμενα του διευθυντή, και μάλιστα ήταν και αντικείμενο παραπομπής στην αρθρογραφία για το θέμα. Ας γυρίσουμε λοιπόν το ημερολόγιο πριν τις δημοτικές εκλογές και ας δούμε τι έγραφε πριν τον δεχτεί ο ΣΥΡΙΖΑ ο κος Σάλτας:

87 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΩΣ ΤΟ 2020 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒ

ΚΑΘΩΣ ΜΙΛΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΙΣΩΣΕΙΣ

6 Δεκεμβρίου 2013

Οι πόρτες του σχολείου παραμένουν και θα παραμένουν κλειστές καθόλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου για την ασφάλεια των μαθητών και όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού απο εξωσχολικά στοιχεία ή την παράνομη έξοδο κάποιου μαθητή απο το σχολείο, γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα μας κατηγορούσατε και κυρίως εμένα ότι το σχολείο είναι "ξέφραγο αμπέλι". [...] Σε απάντηση του σχολίου-ερώτησης: "γιατί δεν έρχεται να μας ανοίξει ο Διευθυντής;", το μόνο που μπορώ να πώ (sic) είναι ότι η απάντηση είναι αυτονόητη, γιατί νομίζω ότι το τελευταίο καιρό έχουμε χάσει την έννοια του αυτονόητου. Όπως γνωρίζετε, αν το γνωρίζετε, ο ρόλος του Διευθυντή σε ένα σχολείο είναι τελείως διαφορετικός απο τη θέση του παραπάνω σχολίου(βλ. Κείμενη Νομοθεσία).

ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ

Με τα ακόλουθα σε μεγάλου μεγέθους στοιχεία: "Ονόματα όπως Ιβηρία, Ιταλία, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Ισπανία, Κέλτες, Λισαβώνα, Ρώμη, Ιρλανδία έχουν ελληνική προέλευση. [...] Η κορύφωση όλων των εποχών ήταν η εποχή του Αυγούστου όταν χιλιάδες ελληνικών λέξεων διείσδυσαν στο Λατινικό λεξιλόγιο."


Στη συγκέντρωση των γονέων της Α΄ Γυμνασίου που είχα κάνει στις αρχές του τρέχοντος σχολικού έτους, αν και έδωσα σχετικό υλικό για την αξιολόγηση των μαθητών του Γυμνασίου και επισήμανα ότι πολλές φορές οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου μπερδεύουν τις ολιγόλεπτες γραπτές δοκιμασίες με τις ωριαίες γραπτές δοκιμασίες, εντούτοις υπήρξε σύγχυση σε κάποιους γονιούς τους οποίους παρέσυραν τα παιδιά τους, λέγοντάς τους ότι τους έβαλαν 2 ωριαία διαγωνίσματα την ίδια μέρα, με αποτέλεσμα να μου στείλουν στο mail του σχολείου ανώνυμη έγγραφη διαμαρτυρία-καταγγελία για αυτό.Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν προβαίνετε σε τέτοιου είδους ενέργειες και να έχετε διασταυρώσει τις πληροφορίες.

Παρακαλώ πολύ, πρίν απο οποιαδήποτε ενέργεια να διερευνείτε σχετικά το θέμα που σας απασχολεί. Δεν πρόκειται να απαντήσω ξανά σε ανώνυμα mail, τηλεφωνήματα, κ.λ.π, μόνο σε έγγραφες επώνυμες διαμαρτυρίες ή καταγγελίες, τις οποίες φυσικά θα προωθώ στη συνέχεια πρός τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
***
Τώρα, οι "Πολίτες σε Κίνηση" ισχυρίζονται ότι κάποιος με εμφανή καημό την ελληνικότητα των πάντων, κάποιος που ενημερώνει τους γονείς για το τι θέλει ο ΣΕΒ, και που μιλάει με ακραία επιθετικότητα για οτιδήποτε "διασαλεύει την τάξιν" και την αξιοπρέπειαν του ρόλου του διευθυντού δεν είχε δώσει καμία ένδειξη ότι θα έγραφε τα περί "θλιβερού περιστατικού" ή τα περί "ΚΚΕ και ΚΝΕ."

Εγώ έχω άλλη άποψη, χωρίς βεβαίως να θεωρώ ή να υπονοώ ότι είναι ο μοναδικός τέτοιος στην ελληνική εκπαίδευση ή τη "Ριζοσπαστική Αριστερά". Απλά για να μην κοροϊδευόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου