Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω μέλι: Η Ρένα και οι πρόσφυγες

Ρένα Δούρου: Να βρεθεί άμεσα κατάλυμα για τους Σύρους πρόσφυγες
Αυγή, 23/11/2014

Η Περιφερειάρχης κατά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες της υπογράμμισε συγκεκριμένα:
-Την άμεση ανάγκη, μέρες που είναι, με τη θερμοκρασία να πέφτει, να βρεθεί ένας χώρος καταλύματος για τους Σύρους πρόσφυγες. Γνωρίζετε ότι μεταξύ τους υπάρχουν μανάδες και παιδιά.
-Γνωρίζετε ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει αρμοδιότητα για να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε όμως διατεθειμένοι να συνεργαστούμε άμεσα μαζί σας, και να συμβάλλουμε πρακτικά όπως μπορούμε, με τις δυνάμεις μας, στο να βρεθεί άμεση λύση.
-Ας μην μπει και το θέμα αυτό σε έναν κυκεώνα γραφειοκρατίας, τη στιγμή που έχουμε ανθρώπους στο δρόμο.
- Άμεσα λοιπόν σήμερα, με συνδυασμένες ενέργειες, να τους διασφαλιστεί κατάλυμα, να ληφθεί μέριμνα για την αξιοπρεπή υποδοχή τους, τη στέγασή τους, τη σίτισή τους.
- Είναι αίτημα ανθρωπιστικό, αίτημα αυτονόητο, αίτημα που αν δεν ικανοποιηθεί άμεσα, εκθέτει διεθνώς τη χώρα μας.
- Πέραν τούτου, το θέμα του καταλύματος των προσφύγων από τη Συρία πρέπει να το δούμε συστηματικά γιατί είναι βέβαιο ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί στο άμεσο μέλλον.


Δήλωση της Ρένας Δούρου, υπεύθυνης Ευρωπαϊκής πολιτικής του ΣΥΝ, για την πρόσφατη αιματηρή καταστολή αντιφρονούντων από το καθεστώς της Συρίας, στην πόλη Χάμα
Syn, 1/8/2011
Σήμερα, πέντε μήνες μετά από το ξεκίνημα της «άνοιξης της Συρίας», οι εξεγερμένοι επιμένουν, παρά το λουτρό αίματος, να στέκονται όρθιοι και να αντιστέκονται διεκδικώντας ό,τι και οι Αιγύπτιοι, οι Τυνήσιοι, οι Λίβυοι: Eλευθερία, δημοκρατία, σεβασμό της αξιοπρέπειάς τους.

Σήμερα, τη στιγμή που ο λαός της Συρίας [βλ. ISIS] δίνει ένα αξιοθαύμαστο μάθημα θάρρους και αντίστασης σε ένα βάρβαρο καθεστώς [τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση Άσαντ], η διεθνής κοινότητα ουσιαστικά σιωπά, απορροφημένη από τις δυσμενείς οικονομικές εξελίξεις σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Η στάση της όμως αυτή λειτουργεί ουσιαστικά ως «πράσινο φως» προς το καθεστώς Άσαντ για να συνεχίσει να πνίγει στο αίμα ακόμη και τις πιο ειρηνικές διαδηλώσεις. ΤΩΡΑ η διεθνής κοινότητα, με επικεφαλής τον ΟΗΕ και την ΕΕ, οφείλει να απομονώσει το αιμοσταγές καθεστώς, στηρίζοντας παράλληλα, πολιτικά και οικονομικά, τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης. ΤΩΡΑ είναι πραγματικά η ώρα της έμπρακτης αλληλεγγύης προς το λαό της Συρίας!»
***
ΡΕΝΑ, ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

8 σχόλια:

 1. Τα Bold θα πρέπει να ναι στο αιγύπτιοι, τυνήσιοι, λίβυοι. Ειδικά λιβύη αίγυπτος πλέουν σε πελάγη...αξιοπρέπειας ελευθερίας και δημοκρατίας.

  Άντε και στα δικά μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έβαλα bold μόνο στις παρενθέσεις μου γιατί όλα τα λόγια της Ρένας είναι για κάδρο. Κάδρο κολλάρο στο κεφάλι, συγκεκριμένα.

   Διαγραφή
  2. Σήμερα ήταν μέρα σφυριζαϊκού κλάματος για τους πρόσφυγες της "επανάστασης" που χειροκρότησαν. Ουααααααά, ουαααααά στο τουίτερ όλη μέρα.

   Διαγραφή
  3. Πολύ ανθρωπιστές οι άνθρωποι. Ξεχειλίζει ο ανθρωπισμός.

   Διαγραφή
  4. Ρένα Δούρου ‏@renadourou 10h10 hours ago
   Για τους Σύριους πρόσφυγες http://www.renadourou.gr/?p=17005 #syrianrefugeesgr
   0 replies 14 retweets 8 favorites
   Reply Retweet14 Favorite8
   More

   Στενή Αυτοάμυνα
   ‏@Obscureobjet
   @renadourou @EmanuelKipreos Σας θυμίζω την ανακοίνωσή σας υπέρ της συριακής "επανάστασης" πριν τρία χρόνια: http://www.syn.gr/gr/keimeno.php?id=23949 …


   Reply to @renadourou @EmanuelKipreos
   Στενή Αυτοάμυνα ‏@Obscureobjet 4m4 minutes ago
   @renadourou @EmanuelKipreos Υποστηρίξατε τη διάλυση της Συρίας, αλλά κλαίτε για τους πρόσφυγές της;

   Διαγραφή
  5. Και ηχητικό ντοκουμέντο περί των προσφύγων (που λιποτακτούν?) από την μεγαλειώδη επανάσταση στη Συρία.
   Από την Αριστερή Αριστερά και συγκεκριμένα τον Πέτρο Κωνσταντίνου:
   http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/09/1632013.html

   Διαγραφή
  6. ηχητικό=οπτικοακουστικό

   Διαγραφή
 2. Έχουν εγκαταλειφθεί τόσα σχολικά κτίρια...
  Λέω εγώ τώρα.

  τσαφ

  ΑπάντησηΔιαγραφή