Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2014

Βόλος: Τη δίωξη εργαζόμενης του Δήμου λόγω συνδικαλιστικής δράσης καταγγέλλει το ΚΚΕ

Την απαράδεκτη κλήση σε απολογία της Εύης Καρυδάκη και την έγγραφη επίπληξή της με εντολή της δημοτικής αρχής επειδή άσκησε τα συνδικαλιστικά της καθήκοντα καταγγέλλει η ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Απαιτούμε να παρθεί πίσω και να σταματήσει κάθε προσπάθεια να μπουν εμπόδια στη συνδικαλιστική και πολιτική δράση στο Δήμο. Να πάρουν θέση άμεσα όλα τα υπόλοιπα κόμματα και οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου μιας και οι κατηγορίες απέναντι στην Εύη Καρυδάκη (άρνηση υπηρεσίας που μπορεί να οδηγήσει και σε απόλυση) για τη συνδικαλιστική της δράση ποινικοποιούν και βάζουν στο γύψο ακόμα και τα πιο στοιχειώδη συνδικαλιστικά δικαιώματα.


Η συγκεκριμένη ενέργεια υπηρετεί έναν και μοναδικό σκοπό: να ανοίξει το δρόμο στο χώρο των υπηρεσιών του Δήμου για την πλήρη κατάργηση των όποιων συνδικαλιστικών ελευθεριών έχει κατακτήσει το εργατικό κίνημα και από την άλλη να τρομοκρατήσει τους δημοτικούς υπάλληλους.

Η στοχοποίηση των στελεχών του ΚΚΕ δεν είναι τυχαία. Είναι η συνεπής στάση των υπερασπιστών των βιομήχανων και μεγαλοεπιχειρηματιών που βλέπουν στο ΚΚΕ τον αντίπαλό τους στην επίθεση που εξαπολύουν απέναντι στα λαϊκά στρώματα. Η τακτική αυτή της καταστολής και του αυταρχισμού καταγράφεται στις κατευθύνσεις της ΕΕ και των κυβερνήσεών της. Είναι νύχι - κρέας με την αντιλαϊκή πολιτική. Στο χώρο του Δήμου συνδέεται με τις τωρινές κατευθύνσεις για την παράδοση τμημάτων της τοπικής διοίκησης στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Για το λόγο αυτό η νέα δημοτική αρχή δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το να συνεχίσει τις διώξεις των στελεχών του ΚΚΕ στο Δήμο όπως ακριβώς έκανε και η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Ασφαλώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ΚΚΕ, τα μέλη και τα στελέχη του, δεν επηρεάζονται από τέτοια. Ακριβώς επειδή ο όρκος μας απέναντι στο λαό είναι να είμαστε στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης και της αγωνιστικής αντεπίθεσης της εργατικής τάξης απέναντι στην εξουσία του κεφαλαίου και των πολιτικών υπηρετών του κεντρικά και τοπικά. Επειδή το ξέρουν αυτό συμπληρώνουν την επίθεσή τους με λάσπη, συκοφαντίες και γκεμπελίστικα κατασκευάσματα απέναντι στο ΚΚΕ από τους διάφορους αυλικούς τους που βρίσκονται πάντα διαθέσιμοι να ρίξουν τον οχετό τους.

Θέλουν μέσα από την ολομέτωπη αυτή επίθεση να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους και να δημιουργήσουν όσα περισσότερα εμπόδια γίνεται στην επικοινωνία του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους στο Δήμο.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να απαντήσουν δυναμικά και χωρίς καμία ταλάντευση. Να απαιτήσουν να παρθεί πίσω η έγγραφη επίπληξη και να μη θιγούν στο παραμικρό οι κατακτήσεις τους στα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Να καταδικάσουν και να καταγγείλουν τα φερέφωνα της δημοτικής αρχής που παπαγαλίζουν την προπαγάνδα των βιομηχάνων. Που βαφτίζουν "προνόμια" τα δικαιώματα των εργαζομένων, "τεμπέληδες" τους δημοτικούς υπάλληλους, για να καταλήξουν ότι πρέπει να καταργηθούν οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και να μάθουν οι εργαζόμενοι να σκύβουν το κεφάλι, να λένε ευχαριστώ για τα ψίχουλα που τους πετάει η τάξη που τους κλέβει τον πλούτο που παράγουν».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου