Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

Συγκέντρωση φοιτητών στις 5 μ.μ. στα Προπύλαια ενάντια στην επίθεση των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 5 μ.μ. στα Προπύλαια απαντούν οι φοιτητές στην απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ που έγινε το πρωί σε φοιτητές που θέλησαν να μπουν στη Νομική Σχολή. Η πρόταση για κινητοποίηση κατατέθηκε από τις δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στα ΔΣ των Συλλόγων και έχει ανταποκριθεί θετικά η συντριπτική πλειοψηφία των Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας.

Το πρωί φοιτητές θέλησαν να μπουν στη Νομική Σχολή για τα μαθήματά τους και τις δραστηριότητές τους, όπως Γενικές Συνελεύσεις.

Ωστόσο, η Νομική όμως, όπως και η ΑΣΟΕΕ, ήταν κυκλωμένη από τα ΜΑΤ, λόγω της προκλητικής απόφασης των πρυτανικών αρχών του ΕΚΠΑ και της ΑΣΟΕΕ να αναστείλουν τη λειτουργία τους με το πρόσχημα της «πρόκλησης επεισοδίων», μπροστά στην επέτειο του εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Η κυβέρνηση, αξιοποιώντας την απόφαση των πρυτανικών αρχών να κλείσει τις σχολές, επιστράτευσε τα ΜΑΤ, τα οποία επιτέθηκαν στους φοιτητές, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο φοιτητών.

902

Κινητοποίηση των σπουδαστών του ΤΕΙ Αθήνας στο υπ. Παιδείας

Δυναμική κινητοποίηση προς το υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν σπουδαστές των ΤΕΙ (Σπουδαστικός Σύλλογος ΣΓΤΚΣ, Νοσηλευτικής, σπουδαστές της Εστίας του ΤΕΙ Χαλκίδας, Επιτροπές Αγώνα όλων των ΤΕΙ του Λεκανοπεδίου και Επιτροπές Ετών), απαιτώντας επαρκή χρηματοδότηση των ιδρυμάτων ώστε να εξασφαλίζεται υψηλό επίπεδο σπουδών και οι ίδιοι να μπορούν να ολοκληρώνουν τις σπουδές τους απρόσκοπτα. Παράλληλα κατήγγειλαν την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του ΤΕΙ Αθήνας μέσω του σχεδίου «Ηλεκτρονικός κουμπαράς».

Με το σύνθημα «Οι ΤΕΙτζήδες δεν είμαστε πελάτες, τέρμα πια τα βάρη στων σπουδαστών τις πλάτες» να κυριαρχεί, δεκάδες σπουδαστές διεκδίκησαν δωρεάν στέγαση, σίτιση, μετακινήσεις από και προς τα ιδρύματα, πτυχία με αξία, δηλαδή να ικανοποιηθεί κάθε πτυχή που σχετίζεται με την εκπαίδευση και το δικαίωμά τους στη μόρφωση.

Μετά τις έντονες πιέσεις αντιπροσωπεία των σπουδαστών συναντήθηκε με εκπροσώπους του υπουργείου Παιδείας όπου τους έθεσαν τα αιτήματά τους και εκείνοι, όπως συνηθίζεται, δήλωσαν αναρμόδιοι, πέταξαν το μπαλάκι σε άλλα υπουργεία και απέφυγαν να δεσμευτούν στα αιτήματα ζωτικής σημασίας για χιλιάδες σπουδαστές.

Την Τετάρτη το πρωί οι σπουδαστές πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη του κτιρίου διοίκησης του ΤΕΙ Αθήνας μετά από κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, ενώ το απόγευμα πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό της Ιεράς Οδού.

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου