Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2014

Σε δίκη σέρνονται 48 ναυτεργάτες-Ανακοινώσεις Σωματείων/ΠΑΜΕ/ΚΚΕ

Σε δίκη σέρνονται 48 ναυτεργάτες - Ανακοίνωση των ναυτεργατικών σωματείων

Τις μεθόδους βίας και τρομοκρατίας των εφοπλιστών και της κυβέρνησης, σε βάρος των 48 ναυτεργατών του Ε/Γ-Ο/Γ «SURERFERRYII», καταγγέλλουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ - ΠΕΠΡΝ - ΠΕΣ/ΝΑΤ.

Συγκεκριμένα τους καλούν να απολογηθούν στο Β’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά στις 26 Φλεβάρη.

Με ψευδείς και ανακριβείς πληροφορίες, το κλητήριο θέσπισμα γράφει ότι το πλοίο ήταν στις 20/2/2013 στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ βρισκόταν στο λιμάνι της Ραφήνας.


Στις 20 Φλεβάρη, με απόφαση της ΓΣΕΕ και της ΠΝΟ, απεργούσαν το σύνολο των πλοίων στην Ελλάδα, γιατί ήταν πανελλαδική - πανεργατική απεργία.

Σε ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία σημειώνουν:

«Οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, το συνδικαλιστικό κίνημα στο σύνολό του πρέπει να καταδικάσει και να απαντήσει σε αυτές τις μεθόδους της βίας, της τρομοκρατίας, σε βάρος των εργαζομένων με οργάνωση - ενότητα - αγώνα.

Οι αγώνες είναι μπροστά μας ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου. Στις 27 Νοέμβρη απαντάμε με απεργιακό αγώνα και στις 26 Φλεβάρη 2015 την μέρα εκδίκασης θα μας βρουν μπροστά τους».


Ανακοίνωση του ΚΚΕ για την προκλητική δίωξη απεργών ναυτεργατών

Σε ανακοίνωση του για την προκλητική δίωξη σε βάρος απεργών ναυτεργατών το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη νέα προκλητική δίωξη σε βάρος των ναυτεργατών, όπου ολόκληρο το πλήρωμα του πλοίου "SUPERFERRY II" δικάζεται γιατί πήρε μέρος σε απεργία που αποφασίστηκε από τη ΓΣΕΕ και την ΠΝΟ. Η κλήση σε δίκη από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά γίνεται με το πρόσχημα ότι οι ναυτεργάτες ήταν επιστρατευμένοι. Δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο, τα τελευταία χρόνια, δίωξης με βάση την πολιτική επιστράτευση, του συνόλου των μελών ενός πληρώματος, ώστε να δικαστεί με αυτές τις βαριές κατηγορίες.

Η προκλητική αυτή δίωξη αποτελεί μια ακόμα απόδειξη της ολόπλευρης στήριξης του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Δίπλα στις προκλητικές φοροαπαλλαγές και άλλες παροχές, θέλουν τους ναυτεργάτες χειροπόδαρα δεμένους.

Οι ναυτεργάτες συνολικά οι εργαζόμενοι έχουν καθήκον να αντισταθούν στην ποινικοποίηση του αγώνα τους, που είναι μέρος του συνολικού πολέμου για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των συνδικαλιστικών τους ελευθεριών.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη να καταδικάσει τον κλιμακούμενο αυταρχισμό της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, να απαιτήσει να σταματήσει αυτή η δίωξη».

ΠΑΜΕ: Ανακοίνωση για τις καταδίκες των ναυτεργατών

Ανακοίνωση για την προκλητική δίωξη σε βάρος απεργών ναυτεργατών εξέδωσε το ΠΑΜΕ. Στην ανακοίνωση αναφέρει:

«Οι ναυτεργάτες "έκαναν το λάθος" να απεργήσουν και γι' αυτό θα πρέπει να καταδικαστούν. Αυτός είναι ο δρόμος που έχει επιλέξει η κυβέρνηση για να αντιμετωπίζει τους απεργιακούς αγώνες και τις κινητοποιήσεις.

Η βιομηχανία των δικαστικών διώξεων εις βάρος εργατών που αγωνίζονται και διεκδικούν δεν έχει τελειωμό. Τελευταίο κρούσμα είναι η προκλητική δικαστική δίωξη στο πλήρωμα του πλοίου "SUPERFERRYII", το οποίο συμμετείχε σε πανελλαδική απεργία αν και ήταν επιστρατευμένο λόγω προηγούμενων κινητοποιήσεων στον κλάδο.

Οι εξελίξεις αυτές αποτελούν το πρόπλασμα μεγαλύτερων αρνητικών αλλαγών που θέλουν τους εργάτες σιωπηλούς και φιμωμένους, τις απεργίες παράνομες και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στο περιθώριο.

Τα κέρδη των εφοπλιστών είναι βαμμένα με αιματηρές θυσίες των ναυτεργατών. Όμως θέλουν ακόμα περισσότερα. Γι' αυτό και τρομοκρατούν με όλα τα όπλα που έχουν.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους ναυτεργάτες να απαντήσουν σε αυτήν την προκλητική δίωξη όπως οφείλουν και πρέπει. Καλεί επίσης όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε κάθε κλάδο και τους εργαζόμενους συνολικά να καταδικάσουν τις δικαστικές διώξεις και τον κυβερνητικό αυταρχισμό.

Να δυναμώσει το δικό μας όπλο.

Να δυναμώσει η αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους κάθε κλάδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου