Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014

Αναγκαστική σίτιση: Απαγορευμένη από την Παγκόσμια Ιατρική Ένωση από το 1975

Για την αναγκαστική σίτιση

Αναγκαστική σίτιση ονομάζεται η πρακτική της σίτισης ενός ατόμου ή ενός ζώου παρά τη θέλησή τους. Διενεργείται συνήθως μέσω της χρήσης ενός σωλήνα σίτισης μέσα από τη μύτη ή το στόμα στον οισοφάγο. Απαγορεύεται από το 1975, βάσει της Διακήρυξης του Τόκυο της Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης, δεδομένου ότι ο φυλακισμένος είναι "ικανός να έχει μη διαταραγμένη και έλλογη κρίση."

[...] Το DNR ή "μην επαναφέρεις στη ζωή" είναι μια εντολή του δικαίου ώστε να τυγχάνει σεβασμού η επιθυμία κάποιου να μην υποστεί CPR ή προκεχωρημένη υποστήριξη της καρδιακής λειτουργίας αν σταματήσει η καρδιά του ή αν σταματήσει να αναπνέει. Η αίτηση αυτή συνήθως υποβάλλεται από τον ασθενή μέσω δικηγόρου και επιτρέπει στις ιατρικές ομάδες να τον φροντίσουν σύμφωνα με τις επιθυμίες του.


[...]

Η αναγκαστική σίτιση φυλακισμένων μπορεί να είναι εξαιρετικά επώδυνη και να επιφέρει βαριά αιμορραγία, ή να εξαπλώσει ασθένειες μέσω της ανταλλαγής αίματος και βλέννας, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείται εξοπλισμός που δεν έχει απολυμανθεί στον πληθυσμό της φυλακής. Στους κρατούμενους που διενεργούν απεργία πείνας χρησιμοποιούνται συνήθως μεγάλοι σωλήνες σίτισης, πράγμα που αποτελεί άλλη μια μορφή βασανισμού, όπως αναφέρει η Washington Post. Οι δικηγόροι αναφέρουν: "οι στρατιωτικές αρχές των ΗΠΑ στο Γκουαντανάμο χρησιμοποίησαν σκληρές και αχρείαστες τακτικές για να σπάσουν μια απεργία πείνας η οποία περιελάμβανε σε ένα χρονικό σημείο πάνω από 100 φυλακισμένους. Επικαλούμενοι νέο νόμο που συνέγραψε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής της Αριζόνα Τζον Μακέιν, οι στρατιωτικοί, λένε οι δικηγόροι, έκαναν την διαδικασία αναγκαστικής σίτισης "επώδυνη και εξευτελιστική, ώστε να εξαναγκάσουν τους κρατούμενους σε συνεργασία" (Washington Post).

Το 2006, 250 γιατροί από επτά δυτικές χώρες δημοσίευσαν ανοιχτή επιστολή στο ιατρικό περιοδικό The Lancet, προειδοποιώντας ότι η συμμετοχή οποιουδήποτε γιατρού στην αναγκαστική σίτιση αντιβαίνει στους κανονισμούς της  Παγκόσμιας Ιατρικής Ένωσης.

Examiner, 20 Ιουλ 2011, Μτφρ.: Lenin Reloaded

2 σχόλια:

 1. Αυτή είναι μια πάπια για φουά γρκα.
  Το ανθρώπινο είναι κάπως έτσι.


  http://www.thepeoplesvoice.org/TPV3/media/blogs/blog/41/force-feeding41.jpg

  https://www.popularresistance.org/wp-content/uploads/2014/01/force-feeding.jpg

  http://i2.wp.com/sfbayview.com/wp-content/uploads/2013/07/Force-Feeding-by-Emory-Douglas.png

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ενσυνείδητα απέφυγα να ανεβάσω φωτογραφίες αναγκαστικής σίτισης σε ανθρώπους.

   Διαγραφή