Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014

Rena foreva!

Νιώθω μια ταύτιση, μια στήριξη νιώθω...
Τι μού ζητάνε, να κάνω προσλήψεις; Να προσλάβω στην περιφέρεια τις καθαρίστριες; Αυτό θα ευτέλιζε τον αγώνα τους τον οποίο εξακολουθώ να στηρίζω ολόψυχα και ζητώ τη δικαίωσή τους… Εγώ δεν δεσμεύτηκα προεκλογικά ότι θα κάνω προσλήψεις.


«Ρένα μας κορόιδεψες» λένε οι κάτοικοι του Γραμματικού -Σγουρός 180 μοίρες στροφή η Δούρου

Κάτοικοι του Γραμματικού εισήλθαν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου και αποδοκίμασαν την νέα Περιφερειακή αρχή για αθέτηση των προεκλογικών δεσμεύσεών της.

Την ίδια στιγμή ο Γιάννης Σγουρός μιλάει για στροφή 180 μοιρών της Δούρου

Διαβάστε την ανακοίνωσή του

Στροφή 180 μοιρών της παράταξης Δούρου – Εισηγήθηκαν προϋπολογισμό, κόπια του προϋπολογισμού Σγουρού

Στροφή 180 μοιρών έκανε η παράταξη της Ρένας Δούρου κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής όπου συζητήθηκε ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα του επόμενου έτους, αφού ο προϋπολογισμός που ήρθε προς ψήφιση είναι στο 95% ίδιος με αυτόν που είχε καταρτίσει και ψηφίσει η προηγούμενη διοίκηση.

Για θεσμικό παράδοξο έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Σγουρός, αφού όπως τόνισε η πλειοψηφούσα παράταξη, καλεί το σώμα να υπερψηφίσει έναν προϋπολογισμό, που η ίδια παράταξη, ως μειοψηφία παλαιότερα, είχε καταψηφίσει ως μνημονιακό και ταξικό.

«Συνεχίζετε την εκτέλεση του προϋπολογισμού μας χωρίς να αλλάξετε τίποτα ουσιαστικό. Εφαρμόζετε το Πρόγραμμά μας κατά γράμμα. Αυτό βέβαια, δεν είναι κακό. Το κακό είναι ότι έχουν μεσολαβήσει εκλογές. Και εσείς με τα ψέματα και τις αστήρικτες συκοφαντίες έχετε παραπλανήσει τους πολίτες της Αττικής. Γιατί όταν υπόσχεσαι ότι αν εκλεγείς θα τα αλλάξεις όλα, και μετά τις εκλογές δεν αλλάζεις τίποτα, τότε συνειδητά πριν από τις εκλογές έλεγες ψέματα» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρός για να προσθέσει.

«Δεν είχατε το σθένος να βγάλετε ούτε ένα από τα έργα που καταγγέλλατε προεκλογικά ως παράνομα, ούτε ένα από τα έργα που λέγατε πως είναι άχρηστα. Θα περίμενε κανείς έστω μια τυπική συγγνώμη για την τόση προεκλογική λάσπη που δεχθήκαμε για το έργο στο ΧΥΤΑ Γραμματικού, μετά από την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας. Δεν έχετε το ανάστημα να την πείτε, όπως δεν είχατε το ανάστημα να πείτε συγγνώμη για τις καταγγελίες περί διαπλοκής όταν δικαιωθήκαμε από το Ελεγκτικό Συνέδριο στην υπόθεση του ΕΔΣΝΑ και της προαίρεσης, που εσείς είχατε βαφτίσει απευθείας ανάθεση….. Το ίδιο και για τις Προγραμματικές Συμβάσεις για τα γήπεδα. Ακόμα περιμένουμε να ξεκαθαρίσετε: θέλετε ή δεν θέλετε τη συντήρηση των γηπέδων; Αν τη θέλετε, γιατί δεν κάνατε αίτηση ανάκλησης στο Ελεγκτικό Συνέδριο; Αν δεν τη θέλετε, γιατί δεν απεντάσσετε τα έργα από το δικό σας προϋπολογισμό;» διερωτήθηκε.

Και συνέχισε «Θα θεωρήσω, ως έμμεση συγγνώμη προς εμένα, το γεγονός ότι συνεχίζετε τα έργα αυτά, και το Γραμματικό και τα γήπεδα. Δυστυχώς όμως, συγνώμη προς τους πολίτες, που τους παραπλανήσατε προεκλογικά λέγοντας τα αντίθετα, δεν πρόκειται να ακουστεί…».

Ο κ. Σγουρός αναφέρθηκε ακόμη στα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας Αττικής στα οποία, εάν συμπεριληφθούν τα προσδοκώμενα τακτικά έσοδα και αυτά από το ΠΔΕ, ανέρχονται σε μισό δις ευρώ. Όπως σημείωσε αποτελούν έμπρακτη απόδειξη υγείας, χρηστής διαχείρισης του παρελθόντος και εχέγγυο βιωσιμότητας και αναπτυξιακής δυναμικής της Περιφέρειας, σε μια εποχή που 9 στους 10 φορείς του κράτους είναι χρεωμένοι.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τόνισε ότι η παράταξή του θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό, ενώ κάλεσε την νέα περιφερειακή αρχή να κρατήσει τα κομματικά της έξω από την αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τέλος ο κ. Σγουρός σημείωσε ότι αρκετές από τις νέες πιστώσεις που έχουν εγγραφεί είναι ανεδαφικές και κινδυνεύουν να μείνουν ανεκτέλεστες. Ως παράδειγμα ανέφερε τις δαπάνες που αφορούν στην επανασύνδεση λογαριασμών ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ σε πολίτες που τους έχει κοπεί, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Περιφέρεια Αττικής: Λεφτά υπάρχουν αλλά όχι για αντιπλημμυρικά έργα....μόνο για επιχειρηματίες και έργα βιτρίνας

Η αποτρόπαιη εικόνα των καταστροφών που επέφερε μια βροχή διάρκειας δύο ωρών συμπληρώνεται από την εικόνα της πολιτικής των κυβερνήσεων, των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών που στήριζαν τόσα χρόνια τα κόμματα της ΕΕ.

Αυτή η πολιτική βεβαίως συνεχίζεται. Και αυτή η πολιτική καταγράφεται στον πρoϋπολογισμό που κατέθεσε μόλις την Πέμπτη η νέα περιφερειακή αρχή.

Τι να πρωτοκοιτάξεις σε αυτόν τον προκλητικό προϋπολογισμό έχοντας στο νου τα νερά να πνίγουν το Μενίδι, το Περιστέρι, το Καματερό, το Ίλιον, την Παλιά Κοκκινιά;

Ότι, αυτός ο προϋπολογισμός, προβλέπει για αντιπλημμυρικά έργα στους Δήμους Ιλίου, Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων - Καματερού, σε μια περιοχή με υποβαθμισμένο έως ανύπαρκτο δίκτυο ομβρίων υδάτων, μόλις 1.100.000 ευρώ ενώ για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ και την αναβάθμιση του γηπέδου του ΠΑΟ προβλέπει 27 εκατομμύρια ευρώ;

Ότι για την βιοκλιματική ανάπλαση (!!) μιας παιδικής Χαράς Περιστερίου προβλέπονται 572.885 ευρώ αλλά για αγωγούς ομβρίων στο Δήμο Περιστερίου (Ανθούπολη, Άσπρα Χώματα, Νέα Ζωή, Λόφος Αξιωματικών) προβλέπονται ευρώ 0.

Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας προβλέπει ακόμα 2 εκατομμύρια ευρώ για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού (σ.σ. η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου είχε καταγγείλει την κατασκευή του ΧΥΤΑ ως έργο που εξυπηρετεί εργολαβικά συμφέροντα) αλλά για την μελέτη της αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Φυλής προβλέπονται ευρώ 0. Το πολύ να μεταφερθούν τα ψίχουλα του 2014 στο 2015, από το συγκεκριμένο έργο που είναι ανεκτέλεστο και «θεός είδε» αν θα εκτελεστεί.

Αντί επιλόγου

Υπενθυμίζουμε ότι ο προϋπολογισμός που έφερε προς έγκριση η παράταξη της Ρένας Δούρου είναι ο προϋπολογισμός της προηγούμενης διοίκησης.

Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό ότι υπερψηφίστηκε από την παράταξη του Γ. Σγουρού και από τον περιφερειακό σύμβουλο Π. Μαντούβαλο.

Τον προϋπολογισμό στη τοποθέτηση του στήριξε και ο Θ. Τζήμερος.

Σημειώνεται ακόμα ότι ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρ. Καραμάνος παραδέχτηκε ότι ο συγκεκριμένος προϋπολογισμός είναι αναθεωρημένος μόνο κατά το 10% σε σχέση με τον προϋπολογισμό Σγουρού. Κατά τα άλλα δεν δίστασε να τον χαρακτηρίσει τον πρώτο «αριστερό» (!!) προϋπολογισμό στην Περιφέρεια Αττικής.

16 σχόλια:

 1. - Μπαμπα τι ειναι μια βιοκλιματικη παιδικη χαρα ?
  - Τιποτα που να μας αφορα παιδι μου ...Ειναι τραμπαλες ,τσουλιθρες και κουνιες για "υγιεις επιχειρηματιες" (εργολαβους)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Nομίζω η σύγκριση πεπραγμένων Δούρου-Πελετίδη μπορεί να αποτελέσει ένα από τα γερά μας χαρτιά.
  Ας τα προβάλουμε όσο μπορούμε αμφότερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. η συγκεκριμενη παιδικη χαρα ειναι 700 μετρα απο εκει που εγινε η καταστροφη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ''Ξέρω πλέον τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παρ'όλα αυτά εγώ θα τον ψηφίσω γιατί τουλάχιστον αν υπάρχει μία ελπίδα να κάνει έστω τα μισά από αυτά που λέει...'' Σύγχρονη ρητορική του ψηφοφόρου (ίσως να έχει ένα point ο Alexis...), μετά το ψηφίζω ΠΑΣΟΚ, για να μην έρθει η δεξιά. Και το ερώτημά μου, κύριε ψηφοφόρε: τα μισόλογα σού χαϊδεύουν καλύτερα τα αυτιά πλέον; Ρίξιμο των απαιτήσεων ακόμη και στο παραμύθιασμα; Μήπως ακόμη, επίτηδες αμέλησαν για τα αντιπλημμυρικά έργα, για να ενισχύσουν τον τουρισμό στο λεκανοπέδιο Αττικής, πλασάροντας το ως... Νέα Βενετία; Think about it.

  Stevie O.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σεχτάρ ο Τρομερός28 Οκτωβρίου 2014 - 12:34 μ.μ.

  Για την Ιστορία,
  Ο Χρηστάκης ο Καραμάνος προέρχεται από την συνιστώσα "ΚΟΕ", μια προσωποπαγή σέχτα του Ρινάλντι, που κατσικωνόταν κάποτε για αυθεντικό μαρξισμό-λενινισμό, επικαλούνταν τον ..Χοντζέα σαν πολιτικό γεννήτορα, καταδίκαζαν σύμπασα την υπόλοιπη αριστερά σαν "ρεβιζιονιστική-συμβιβαστική", και κυρίως ορκίζονταν στην εχθρότητα προς το ΚΚΕ. ....Ποιό πούρο μαρξισμό-λενινισμό δεν μπορούσες να βρείς στην πιάτσα!
  Μια πολύ διδαχτική ιστορία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. νομίζω ότι σε ένα μπλογκ που υποστηρίζει ότι το ενδιαφερει πρωτίστως η κομμουνιστική προπτική και η πορεία του ΚΚΕ, δεν έχει θέση ένα τέτοιο άρθρο που αναπαράγει ακριτα την προπαγανδα των καθεστωτικών μεσων. Cui bono ; Τι βοηθάει αυτό η αντίσυριζα εμμονή, εκτος από τα χειροκροτήματα των δεξιών;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλό, γελάσαμε. Και κυρίως, πρωτότυπο.

   Διαγραφή
  2. Όπως και κρίμα που δεν είναι ο Μπογιόπουλος στο Ριζοσπάστη.

   http://www.rizospastis.gr/story.do?id=3908093

   Διαγραφή
  3. Μπράβο Ευθύμη μπράβο. κλαπ κλαπ κλαπ.
   Διόρθωσε Αντώνη. "Τρομερός στρατηγικός ελιγμός της συντρόφισας Δούρου στον δρόμο για τον σοσιαλισμό. Εμείς πιστοί στον ρόλο μας θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες ΣΥΡΙΖΑ για υγιή επιχειρηματικότητα, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Ευρώ, ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας, ιδιωτικοποιήσεις τραπεζών μετά την εξυγίανση, κτλ"
   Και πάλι κλαπ κλαπ κλαπ αυγηανιστή Ευθύμη

   Β.

   Διαγραφή
  4. Νομίζω ότι εκεί στην Κουμουνδούρου πρέπει να σκαρφισθείτε νέα επιχειρήματα. Ακόμα και η ρητορική αυτού του ανέκδοτου που ονόμασαν κάποτε ''ανανεωτική αριστερά'' (βλέπετε, για να ξεχωρίζουν από εμάς τα ''απολιθώματα''...), φαντάζει κάπως αναχρονιστική σε σχέση με το νέο σας image σας. Πλέον, ως αντιπολίτευση είστε ''elegant'', πως να το κάνουμε.

   Υ.Γ. Ποια άλλη εργατική-λαϊκή κινητοποίηση έχει στα κοντά, για να μείνουν και εκείνοι στα κρύα του λουτρού; Πληθαίνουν τα σενάρια για εκλογές βλέπετε, σύντροφοι της (κ)αρι(ερι)στεράς

   Stevie O.

   Διαγραφή
  5. Επειδή πραγματικά ορισμένοι μας έχετε τρελάνει με αυτή την ηλίθια επιχειρημοταλογία παραθέτω το παρακάτω απόσπασμα από πρόσφατη ομιλία του Μάκη Μαϊλη που λέει πολλά σε λίγες παραγράφους και που αξίζει να διαβαστεί από όλους μας, απαντώντας και γιατί το κόμμα μας μελετά την ιστορία του, έχοντάς την ως φάρο στη σημερινή χάραξη της στρατηγικής του. Από την άλλη πραγματικά δεν υπάρχει μεγαλύτερη αηδία από το να μας εγκαλεί κάθε καρυδιάς καρύδι (Λαζόπουλος, Πανούσης, Συριζαίοι και λοιποί πούροι επανασταταραδες) ακόμα για τη Βάρκιζα, όντας οι πλέον αυθεντικοί υποστηρικτές της...

   "....Την αναγκαιότητα, και επομένως την επικαιρότητα του σοσιαλισμού, το Κόμμα μας τεκμηρίωσε με το 15ο Συνέδριο, που το Πρόγραμμά του προσδιόρισε ως σοσιαλιστικό το χαρακτήρα της επανάστασης στην Ελλάδα. Αυτή η προγραμματική αντίληψη του ΚΚΕ πήρε πιο επεξεργασμένη μορφή στο 19ο Συνέδριο.

   Αποδείχτηκε και από την ιστορική μελέτη ότι η αναγκαιότητα και η επικαιρότητα του σοσιαλισμού έχουν αντικειμενική βάση και δεν αναστέλλονται ανάλογα με τις συγκυρίες ή ανάλογα με τη μορφή που παίρνει η αστική διακυβέρνηση, από τις κάθε φορά ενδοαστικές αντιθέσεις.

   Κι όμως, εδώ και πολλές δεκαετίες, άλλοτε με δική μας ευθύνη και άλλες φορές, γιατί ο αντίπαλος θέτει τα διλήμματα που τον συμφέρουν, το ζήτημα του σοσιαλισμού χαρακτηριζόταν ανεπίκαιρο, σεχταριστικό, αριστερίστικο, τροτσκιστικό.

   Τη δεκαετία του '40 ήταν ο φασισμός και ο πόλεμος, που δήθεν απομάκρυναν την πάλη για το σοσιαλισμό.

   Αργότερα, ήταν το λεγόμενο μετεμφυλιακό κράτος.

   Στη συνέχεια, ήταν η χούντα των συνταγματαρχών, που επέβαλλε την αντιδικτατορική ενότητα.

   Μετά τη χούντα, ήταν η «επάρατος δεξιά» που έπρεπε να φύγει από την κυβέρνηση.

   Και αφού έφυγε, ήταν η «αλλαγή του ΠΑΣΟΚ» που έπρεπε να περιφρουρηθεί, για να μην ξανανοίξουν τα Μακρονήσια και για να έρθει η Νέα Ελλάδα!...

   Και στη συνέχεια, μαζί με την τελευταία βαθιά και παρατεταμένη οικονομική καπιταλιστική κρίση, ήρθαν τα μνημόνια, που με τις σειρά τους, όπως μας λένε διάφοροι, αναστέλλουν την πάλη για το σοσιαλισμό. Ταυτόχρονα, προστέθηκε η εκλογική άνοδος της Χρυσής Αυγής, οπότε τέθηκε το θέμα του αντιφασιστικού μετώπου για την αντιμετώπισή της...

   Και αύριο, κάποιο άλλο δίλημμα θα τεθεί, που θα ... καθιστά το σοσιαλισμό ανεπίκαιρο. Κι αν δεν υπήρχε τίποτα απ' όλα αυτά, κάποιοι θα τα ανακάλυπταν...."

   Τα παλικάρια του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν τώρα έχουν ανακαλύψει την "ανθρωπιστική κρίση" και γι' αυτό άσε τον σοσιαλισμό για τις ελληνικές καλένδες...

   Διαγραφή
  6. «Άκριτα την προπαγάνδα των καθεστωτικών μέσων».... χαχα καλό. Πού και να μην το είχε ανεβάσει η εφημερίδα Αυγή το βίντεο στο youtube, τι θα ακούγαμε.

   Διαγραφή
 7. κουμουν(ι)Δούρου
  http://tro-mpa-xtiko.blogspot.com/2014/10/blog-post_95.html

  Βλέπε και
  Τα 20 που έταξε ο Σγουρός, θα τα δώσει η Δούρου;
  http://tro-mpa-xtiko.blogspot.com/2014/06/20.html

  Αλληλεγγύη στους διωκόμενους αγωνιστές Ρένα Δούρου - Άρη Βασιλόπουλο
  http://tro-mpa-xtiko.blogspot.com/2014/05/blog-post_31.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. "Ο θεός της Ελλάδας ... δεν μας άφησε με θύματα"
  εδώ: http://www.youtube.com/v/ayTLutyL0tg&start=483&end=492&version=3
  και η ανακούφιση...
  εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=UXAEJhUceyI&feature=youtu.be&t=1h51m6s

  graf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. παρεπιπτοντως, εβλεπα το βιντεο με την αντιπαραθεση πρωτουλη/καροτακια.
   ο τυπος τολμησε να χαρακτηρισει τον Ριζο με το βημα και ειπε και το εμετικο για την αλεκα με την βουλη.
   στην αρχη σκεφτικα να του αναγνωρισω θαρος με τον πρωτουλη διπλα να τα λεει αυτα, αλλα μετα θυμηθηκα τα καροτα και καταλαβα οτι ο τυπος εχει iq ραδικιου και οτι του ερθει στην γκλαβα το λεει και το κανει χωρις να το σκεφτει πρωτα

   Διαγραφή
  2. modesto, αυτός ο iq κι αν είναι άχνη...
   Βάζω και το λινκ που αναφέρεις με τις παρεμβάσεις του Πρωτούλη: http://www.902.gr/eidisi/politiki/53950/oi-paremvaseis-toy-gianni-protoyli-sto-mega-video.

   Ενδιαφέρον έχει και η παλαιότερη σημειολογία σε ανάλογες περιπτώσεις με τον όρο "θεομηνία" σε σύγκριση με το τωρινό "ο θεός μας φύλαξε...". Ωσάν κάποτε να είμασταν καταραμένοι, ενώ τώρα τύχαμε ευλογίας!

   graf

   Διαγραφή