Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

Το Θιβέτ και το Ολοκαύτωμα

Το παραπάνω είναι screenshot από άρθρο του Περικλή Πιτσολάντη, Μέλος τμήματος Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ και Μέλος συντονιστικής γραμματείας Β’ διαμερίσματος του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά.

Τα παρακάτω είναι μια πρώτη αναγκαία υπενθύμιση της ιστορίας σε ό,τι αφορά τα περί "Ολοκαυτώματος του Θιβέτ" στα χέρια του "Κινεζικού Ιμπεριαλισμού."

Η εμμονή του Δαλάι Λάμα με τον πόλεμο και τον Ναζισμό

Γνωστός ως υπερασπιστής της μη βίας, ο Δαλάι Λάμα απεκάλυψε μια σοκαριστική του πλευρά σε συνέντευξή του στους New York Times το 1993:
Δαλάι Λάμα: Ο πόλεμος χωρίς στρατό, το να σκοτώνεις όσο λιγότερους γίνεται είναι αποδεκτό...
New York Times: Είπατε ότι ο φόνος κάποιες φορές είναι αποδεκτός; 
Δαλάι Λάμα: Συγκριτικά, ναι.
Αργότερα στην συνέντευξή του, ερωτάται τι του αρέσει να κάνει για να χαλαρώνει. Η απάντηση είναι εκπληκτική.
Δαλάι Λάμα: Μου αρέσει να κοιτάζω βιβλία με φωτογραφίες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Έχω μερικά, τα οποία νομίζω έβγαλε το Time-Life. Μόλις παρήγγειλα ένα νέο σετ. Τριάντα βιβλία... Βρίσκω πολλές από τις μηχανές βίας πολύ ελκυστικές. Τανκ, αεροπλάνα, πολεμικά πλοία, ιδιαίτερα τα αεροπλανοφόρα. Και τα γερμανικά U-boat, τα υποβρύχια….
Ο Δαλάι Λάμα είχε πολλές ευκαιρίες να ανακαλύψει τον στρατιωτικό εξοπλισμό του ναζιστικού καθεστώτος. Ως παιδί, μεγάλωσε υπό την καθοδήγηση του Heinrich Harrer – πρώην λοχία των SS, των πιο πιστών στρατιωτών του Χίτλερ, ο οποίος επί ένα διάστημα πριν την Κινεζική εισβολή δίδαξε τον νεαρό Δαλάι Λάμα για τον έξω κόσμο. Ο Heinrich Harrer απόλαυσε τη φήμη που του έδωσε το βιβλίο του Εφτά χρόνια στο Θιβέτ, αλλά απέκρυψε το ναζιστικό του παρελθόν. Όταν η Ντίσνεϊ γύρισε το βιβλίο σε ταινία, οι δημοσιογράφοι ξέθαψαν τα σκοτεινά του μυστικά. Ο Harrer είχε υποβαθμίσει το ρόλο του στα SS, αλλά το βιβλίο του Gerald Lehner Ανάμεσα στο Χίτλερ και τα Ιμαλάια: Η αδύνατη μνήμη του Heinrich Harrer, προσφέρει μια πολύ πιο πλήρη εκδοχή των πραγμάτων.

Στην πραγματικότητα, σε όλη του τη ζωή ο Δαλάι Λάμα είχε στενές σχέσεις με πολλούς Ναζί, περιλαμβανομένων των Bruno Beger, που καταδικάστηκε για την "επιστημονική του έρευνα" στο Άουσβιτς, και τον Miguel Serrano, ηγέτη του Ναζιστικού Κόμματος στη Χιλή και συγγραφέα διάφορων βιβλίων που εξυψώνουν τον Χίτλερ στο στάτους ενός Θεού.

Παρά την υποτιθέμενη παντογνωσία του, ο Δαλάι Λάμα μπορεί να συγχωρηθεί για το ότι δεν γνώριζε τις διεστραμμένες απόψεις αυτών των ανθρώπων όταν τους πρωτοσυνάντησε, καθώς ο καθένας τους προσπάθησε να κρύψει το σκοτεινό παρελθόν του. Αλλά και όταν αποκαλύφθηκαν, ο Δαλάι Λάμα δεν πήρε αποστάσεις από τους ίδιους ή από τις απόψεις τους.

Για παράδειγμα, όταν εργαζόταν ως πρέσβης της Χιλής, ο Miguel Serrano έμεινε σιωπηλός σχετικά με την ιδέα του για τον Χίτλερ ως Θεό επί της γης, αλλά και αφού δημοσίευσε βιβλία όπου εξέθετε αυτές τις απόψεις το 1978, ο Δαλάι Λάμα διατήρησε στενή προσωπική φιλία, κάνοντας ιδιωτικές συναντήσεις μαζί του το 1984 και το 1992.

Το 2006 και το 2007, ο Δαλάι Λάμα έδωσε δημόσια τις ευλογίες του στον Γκιόργκ Χάιντερ, προσφέροντάς του το τελετουργικό λευκό σάλι (Katag). Ο Χάιντερ ήταν ηγέτης του ακροδεξιού Αυστριακού Κόμματος της Ελευθερίας (FPÖ), και ήταν γνωστός για το γεγονός ότι εξέθεσε την εκτίμησή του προς τις πολιτικές της Ναζιστικής Γερμανίας. Τόσο γνωστός, που όταν το κόμμα του ήταν έτοιμο να εισέλθει σε κυβέρνηση συνεργασίας στην Αυστρία, η ΕΕ επέβαλλε διπλωματικό μποϊκοτάζ στην Αυστρία, εξαιτίας των ακραίων απόψεων του FPÖ.

Πόσο βαθιά λοιπόν είναι η εκτίμηση του Δαλάι Λάμα για το ναζιστικό καθεστώς; Το γερμανικό περιοδικό Stern αναφέρει ορισμένα σχόλια που έκανε κατά τη διάρκεια διδασκαλίας του το 2008 στη Νυρεμβέργη (όπου έγιναν μεγάλες Ναζιστικές συγκεντρώσεις στη δεκαετία του 1930):
Ο Δαλάι Λάμα χαιρέτισε τα πλήθη με τον αξιαγάπητο παιδιάστικο τρόπο που κουνάει τα χέρια του. Όμως η ομιλία του στο δημαρχείο έκανε το ακροατήριο να μείνει με το στόμα ανοιχτό... 
Θυμήθηκε ότι είδε τη Νυρεμβέργη σε φωτογραφίες όταν ήταν ακόμα παιδί. "Πολύ ελκυστικές", με "στρατηγούς και όπλα" και με "τον Αδόλφο Χίτλερ και τον Χέρμαν Γκέρινγκ".  
Κάποιοι από τους ακροατές έμοιαζαν αμήχανοι, κάποιοι έμοιαζαν αποξενωμένοι για λίγο. Ο δήμαρχος της Νυρεμβέργης Ulrich Maly το περιέγραψε ως "στιγμή σοκ".
Το Stern συμπέρανε ότι:
… Η Θιβετιανή αυλή είχε στενούς δεσμούς με το Ναζιστικό καθεστώς. Οι αποστολές των SS τύγχαναν καλωσορίσματος στη Λλάσα, με πλήρη επείδειξη σεβασμού. Ως σήμερα, η Αγιότης του δεν έχει πάρει ποτέ αποστάσεις απ' αυτές τις ατιμωτικές σχέσεις.
International Shugden Community, μτφρ.: Lenin Reloaded

Επιστολή του εκλέκτορα του Δαλάι Λάμα στον Αδόλφο Χίτλερ (επίσημη αγγλική μετάφραση):
To his Majesty Fuhrer Adolph Hitler, Berlin,
Germany.
From
The Regent of Tibet.
On the 18th day of the first month of Sand-Hare Year.
Your Majesty,
I trust your Highness is in best of health and in every progress with your goodly affairs.
Here I am well and doing my best in our religious and Government affairs. I have the pleasure to let Your Majesty know that Dr. Schaefer and his party, who are the first Germans to visit Tibet have been permitted without any objection, and every necessary assist is rendered on their arrival. Further, I am in desirous to do anything that will help to improve the friendly tie of relationship between the two Nations, and I trust your Majesty will also consider it essential as before.
Please take care of Your good self, and let me know if Your Majesty desire anything.
I am sending under separate parcel a Tibetan silver lid and saucer with a red designed tea cup, and a native dog as a small remembrance.
Sincerely Yours,
Reting Ho-Thok-Thu.

Φιλμ της αποστολής Χίμλερ, του 1938:


Ναζιστικό φιλμ, "Το μυστικό Θιβέτ", 1943:


Ο φίλος του Δαλάι Λάμα Bruno Beger επέστρεψε μετά το Θιβέτ στη Γερμανία, όπου απασχολήθηκε στο Άουσβιτς για να κάνει "ανθρωπολογικές μετρήσεις" σε Εβραίους, μετρώντας τα κρανία τους.

Για τον Χιτλερολάτρη Χιλιανό Ναζί Miguel Serrano, εδώ.

Για το μέλος των SS και συνεργάτη της CIA παιδαγωγό του Δαλάι Λάμα, Heinrich Harrer, εδώ.

Φωτογραφικό υλικό από τις φιλίες του Δαλάι Λάμα εδώ.

Για τη χρηματοδότηση του Δαλάι ενάντια στην Κίνα από τη CIA εδώ, εδώ, και εδώ.

Για αρθρογραφία του κινεζικού Τύπου σχετικά με δηλώσεις του Δαλάι Λάμα για τον Χίτλερ το 2010, εδώ.

Περισσότερα για την πρώτη γνωριμία του Δαλάι με τους Ναζί στο βιβλίο του Christopher Hale, Η σταυροφορία του Χίμλερ
Ο θαυμασμός των Ναζί για το φεουδαρχικό καθεστώς του Θιβέτ υπό τον Δαλάι, από ντοκυμαντέρ του National Geographic (μπορούν να το δουν και ριζοσπάστες αριστεροί, είναι αμερικάνικη παραγωγή):


24 σχόλια:

 1. Τι διαολο τους δινουν πρωτους πρωτους την προπαγανδα τα αμερικανα ???
  Αυτοι ρε παιρνουν δουλια και στο σπιτι ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Απλώς έτυχε η "Αυγή" αρχικά, και πιο πρόσφατα το Left.gr και το Red Notebook να νομιμοποιήσουν τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία, την ανατροπή του Καντάφι, τους "αντικαθεστωτικούς" τζιχαντιστές στη Συρία, τις Φέμεν, τις Πούσι Ράιοτ, τον αντιΠουτινισμό, τη Μεϊντάν και τους φιλοαποικιοκράτες του Χονγκ Κονγκ αυθόρμητα και από καθαρό κινηματικό ενθουσιασμό. Εντελώς τυχαία, αυτός συνέπεσε με τους στόχους της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής.

   Συνωμοσιολόγος είσαι;

   Διαγραφή
  2. Ε, εντάξει, και το Θιβέτ. Από θαυμασμό για την γαλήνια θεοκρατική φεουδαρχία (http://www.michaelparenti.org/Tibet.html), με την οποία πάντα η ριζοσπαστική αριστερά είχε σχέσεις αλληλεγγύης.

   Διαγραφή
 2. The Nobel Book of Answers: The Dalai Lama, Mikhail Gorbachev, Shimon Peres, and Other Nobel Prize Winners Answer Some of Life's Most Intriguing Questions for Young People
  http://www.amazon.com/The-Nobel-Book-Answers-Intriguing/dp/0689863101

  Λεχ Βαλέσα έχει; Βάτσλαβ Χάβελ; Μπαράκ Ομπάμα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γούτσου-γούτσου!
   http://www.zimbio.com/photos/Dalai+Lama/Mikhail+Gorbachev/World+Summit+Nobel+Peace+Laureates+Held+Chicago/ldbArhud371

   Διαγραφή
 3. Και μετα εχει αδικο ο Τζιμακος..... Δεν ξερω αν εισαστε φασιστες σαν τους Χρυσαυγητες αλλα ψεκασμενοι εισαστε σιγουρα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Μορφώσου" εσύ πουλί μου απ' τους Τζιμάκους και τα Left, κι άσε εμάς να ψεκαζόμαστε και να γιορτάζουμε τη μέρα του τέλους της δουλοπαροικίας στο Θιβέτ: http://en.wikipedia.org/wiki/Serfs_Emancipation_Day

   Διαγραφή
  2. Τους αλυσσοδεμένους στο τελευταίο βιντεάκι φαίνεται δεν τους πρόσεξες. Και σου πα, είναι αμερικάνικη παραγωγή, επιτρέπεται και για "ριζοσπάστες αριστερούς..."

   Διαγραφή
  3. Κι επειδή "έρευνα" για το Θιβέτ με πηγές τη Deutsche Welle και την Ουάσινγκτον Ποστ κάνει και η ... Ουάσινγκτον: https://www.marxists.org/reference/archive/strong-anna-louise/1959/tibet/ch17.htm

   Διαγραφή
  4. Άντε, πάρε και Γκάρντιαν, νομίζω επιτρέπεται σε "ριζοσπάστες αριστερούς"... http://www.theguardian.com/commentisfree/2009/feb/10/tibet-china-feudalism

   Διαγραφή
 4. Κάτι άλλο που πρέπει να παρατηρηθεί σε αυτά τα άρθρα είναι η απίθανη τεχνική των παραλληλισμών. Γιατί ο "αριστερός" δεν μπορεί να γράψει για "κινέζικο ιμπεριαλισμό" χωρίς να αναφέρει κάτι και για τον δυτικό ώστε να είναι αυταπόδεικτη η "ριζοσπαστική" του ματιά.

  Σ'αυτό το σημείο προτείνω να διαβαστεί το παρακάτω άρθρο του καρααριστερού για τα αμερικάνικα δεδομένα The Nation όπου ο αρθρογράφος τα χώνει στα δυτικά μμε για τον τρόπο κάλυψης των γεγονότων στην Ουκρανία (και ειδικότερα για την σφαγή στην Οδησσό) αντιπαραβάλλοντας το όλο θέμα με την...σοβιετική προπαγάνδα (η πρώτη παράγραφος με την "φωνή της αμερικής" που ήταν η "φωνή της αλήθειας" είναι εξόχως κωμική). Μάθετε μπαλίτσα από τους άρχοντες ρε:

  http://www.thenation.com/article/179986/western-media-coverage-ukraine-crisis-distorted-soviet-propaganda

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Παλιότερα στο Left είχαν μιλήσει και για Ρώσικο ιμπεριαλισμό αν θυμάμαι καλά.
  Υπάρχει λοιπόν ρώσικός, κινέζικος ιμπεριαλισμός και ...πάπαλα. Αυτοί είναι. Για άλλον ιμπεριαλισμό δεν έχουν κάνει ποτέ λόγο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μην τα κατηγορείτε τα παιδιά του Left.gr, το σάιτ τους ενίοτε πέφτει στα χέρια της γνωστής και μη εξαιρετέας φράξιας, αποτέλεσμα της πολυφωνίας και των αριστερών-δεξιών πτερυγών στο κόμμα:
   http://www.oakke.gr/global/2013-02-16-19-25-28/item/408-%CF%84%CE%B1-%CF%88%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BD%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%87%CE%B9%CF%84%CE%BB%CE%B5%CF%81-%CE%BE%CE%B5%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B6%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CF%87%CF%84h-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%83-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BF%CF%85%CE%BA%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B1
   Μην ανησυχείτε, ο Γλέζος θα καθαρίσει πάλι για τις διμερείς σχέσεις.

   Stevie O.

   Διαγραφή
 6. Παραθέτεις 12 link και δύο βίντεο που αποδεικνύουν την άποψη σου. Είσαι ψεκασμένος (για το φασίστας κρατάω επιφυλάξεις).
  Καλά τα λέει ο Αδων...εεε ο Τζιμ...εεε ο Μιχαλολ...εεε ο Alexis.

  Και κάτι ακόμα, αν και γνωστό, που είδα σήμερα.
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64081748

  Χαϊνης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πεντακόσια θα μπορούσα να παραθέσω, μιας και το ζήτημα της σχέσης Δαλάι-Ναζί και αυτό του Θιβέτ ως θεοκρατικής φεουδαρχίας με δουλοπαροικία είναι γνωστότατα, εκτός βέβαια αν είσαι "ριζοσπάστης αριστερός" αριστερά όπως μπαίνουμε στο κτήριο της CIA στο Λάγκλεϊ.

   Διαγραφή
 7. Και που είπαμε είχε ζητήσει άσυλο ο Δαλάι Λάμα, μετά την κινέζικη εισβολή...;;;;

  Stevie O.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στην Ινδία πήρε άσυλο, ζήτησε και αλλού;

   Διαγραφή
  2. Απλά, προσπαθώ να θυμηθώ με ποιους τα είχε καλά η Ινδία εκείνη την εποχή, μιας και της είχαν ''χαρίσει'' ήδη μερικά χρόνια πριν την ανεξαρτησία της.

   Stevie O.

   Διαγραφή
  3. Turmoil in Hong Kong, Terrorism in Xinjiang: America’s Covert War on China
   http://journal-neo.org/2014/10/21/turmoil-in-hong-kong-terrorism-in-xinjiang-america-s-covert-war-on-china/

   Διαγραφή
  4. That's my point, bro. Hahahahaha!!!

   Stevie O.

   Διαγραφή
 8. https://athens.indymedia.org/post/1533014/

  Νομιζω οτι αυτο το κειμενο θα το ζηλευε ακομα και ο Πορτοσαλτε...
  Απο που να αρχισει και που να τελειωσει κανεις...

  ratm

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με τις ευγενικές χορηγίες της ΕΕ οι «αντιεξουσιαστές»

   http://www.militaryhistory.gr/articles/view/173/

   Διαγραφή
  2. Μιλάμε ανατρίχιασα.
   "Ο σοβιετικός σοσιαλισμός όμως δεν είχε νικήσει οριστικά. Πήρε απλώς μια παράταση ζωής μέχρι το 1989, όταν τα απομεινάρια του σαρώθηκαν από τις δυνάμεις της Ιστορίας."

   Φαίνεται οτι για αυτούς, ο καπιταλισμός μετά το σοσιαλισμό είναι η φυσική συνέχεια της ιστορίας, ένα βήμα πιο κοντά στην αταξική κοινωνία.
   Συγχαρητήρια.

   Χαϊνης

   Διαγραφή
  3. Και που να δεις και κατι "μανιφεστα" απο αναρχικες συλλογικοτητες στο ιντιμιντια.
   κατι ατακαρες. "Δεν πιστευουμε στον ταξικο διαχωρισμο της κοινωνιας", "εχθρευομαστε την πρωτοπορεια" ποιος Φουκουγιαμα και μαλακιες...

   ratm

   Διαγραφή