Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Εξαιρετικά ολιγόλογη ανάρτηση για το γιατί είμαι κουκουές

Ρένα Δούρου, ΣΥΡΙΖΑ. Πρώην βουλευτής, νυν Περιφερειάρχης Αττικής. "Η νέα σταρ της Αριστεράς", σύμφωνα με το Der Spiegel.
Σοφία Καλαντίδου, ΚΚΕ. Πρώην βουλευτής, νυν ταμίας σουπερμάρκετ. Υπεύθυνη απεργιακής βίας και καταδικασμένη σε πέντε μήνες φυλάκιση, σύμφωνα με τα Ελληνικά δικαστήρια. 

29 σχόλια:

 1. Δύο διαφορετικές περιπτώσεις, δύο διαφορετικές στάσεις ζωής, ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ !

  Απλά πράγματα ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και ακόμα ένας λόγος: " ο Δήμαρχος Χαλανδρίου μιλώντας το πρωί στον Ant1 σημείωσε ότι «ακούστηκαν όλα τα εμβατήρια, καμιά 25αριά εμβατήρια ... έπαιξε αυτή η μελωδία, η οποία οι παλιότεροι γνωρίζουν ότι δεν είναι ο ύμνος του ΕΑΜ αυτός. Είναι ένα τραγούδι, μία μελωδία που προσαρμόστηκαν κάποιοι στίχοι πάνω εκεί και η οποία έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς για διάφορα πράγματα, ακόμη και για διαφημίσεις..."

  Εντάξει κυρ δήμαρχε... καταλάβαμε... μια παρεξήγηση ήταν. Καμιά σχεση με ΕΑΜ. Χαρούμενα τραγουδάκια έπαιζαν. Είπα και εγω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να λέμε και καμιά .....μελωδία να περνάει η ώρα!
   (Το ξέρετε το ανέκδοτο με το λαγό και το λιοντάρι......)

   λαθραναγνώστης

   Διαγραφή
  2. Το "Κόκκινο" (ο ρ/σ) δεν παίζει τη "Διεθνή"; Ωραία μελωδία και αυτή. Η μελωδία της σοσιαλδημοκρατίας, αλλέως ο κομμουνισμός ως άνευ πολιτικού και προγραμματικού περιεχομένου "σημείο".

   Διαγραφή
  3. Και για όποιον ενδιαφέρεται, να ακούσει με τα αυτάκια του (και να φρίξει), εδώ :

   http://www.antenna.gr/news/watch?cid=1_sfp_av0qdj_y%3D

   Ξεφτίλες...

   Διαγραφή
 3. Δύο διαφορετικές γυναίκες, δύο διαφορετικοί κόσμοι.

  Κάποιος που είχε άλλο nick

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ενδιαφέρον ότι σχολίασες σχεδόν ακριβώς ό,τι και ο Φάρος. Πράγματι, δύο κόσμοι, και μεταξύ τους...το χάος.

   Διαγραφή
  2. Α, να ευχαριστήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ενωτικές διαγραφές άνεργων κομμουνιστών στην ΠΕΜΕΝ. Μερσί μποκού.

   Διαγραφή
  3. στην ΠΕΝΕΝ (ναυτες) του νταλακωγιωργου εγιναν οι διαγραφες. ΠΕΜΕΝ ειναι των μηχανικων (τσιμπογλου) :)

   Διαγραφή
 4. Kαι πολλοί ακόμα (κάνουν ότι) δεν καταλαβαίνουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κοίταξε, η Ελλάδα εφήυρε την υποκριτική τέχνη και ως εκ τούτου και τα θεατρικά κουστούμια. Οπότε, υπάρχει μια λογική στο να μπερδεύει ακόμα ο 'Ελλην τις "αλυσίδες" και τα "κόκκινα γαρύφαλλα" του θεάτρου με αυτά της πραγματικότητας. Πόσο μάλλον που η Καλαντίδου ούτε αλυσίδες φοράει, ούτε κόκκινα γαρύφαλλα. Αυτοί οι κομμουνιστές δεν κατάλαβαν ποτέ τη λογική του θεάματος!

   Διαγραφή
  2. ...και τους ηθοποιούς που τα φοράνε, επίσης.

   Διαγραφή
 5. Θα έλεγε πιο πολύ να ανέβει το συγκεκριμένο ποστ σε κανένα συριζιάρικο ιστολόγιο, ως παιχνίδι τύπου ''Βρείτε τις διαφορές''. Όσοι ΔΕΝ τις βρουν, κερδίζουν premium κάρτα μέλους στο κόμμα και αυτόγραφο σε μορφή τατουάζ από τον ΠιΛαφ. Όσοι τις βρουν, έχουν την τύχη των ανέργων στην ΠΕΝΕΝ.

  Stevie O.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σε κανένα άλλο μέσο πλην των κομματικών και των διάφορων φιλοκκε ιστοσελίδων, μπλογκς κτλ δεν έχουν προβληθεί οι αμέτρητες πλέον ποινικές διώξεις συνδικαλιστών, να μην αναφερθώ δε στις διάφορες εκδικητικές απολύσεις που λαμβάνουν χώρα σε εβδομαδιαία -- αν όχι καθημερινή -- βάση.

   Την ίδια ώρα, τα διάφορα "αριστερά" μέσα (συριζα, ανταρσυα κτλ) είναι ικανά να κάνουν δέκα απανωτές δημοσιεύσεις αν υπάρξει κάποια νομική δίωξη εναντίον κάποιου στελέχους τους (σπάνιο φαινόμενο, και σπάνια πρόκειται για συνδικαλιστική δράση, στην περίπτωση συριζα ποτέ) συνοδευόμενες από 30 απανωτές αναλύσεις. Στο ενδιάμεσο η "ταξική πάλη" γι'αυτούς εξελίσσεται στα πάνελς του μέγκα και του σκάι, εξ'ου και η υπερπροβολή των διαφόρων πρετεντεροειδών ξεκατινιασμάτων.

   Μια ιδέα πάντως για το πώς αντιμετωπίζουν τις παραπάνω συνδικαλιστικές διώξεις μπορείς να πάρεις από τα σχόλια που κάνουν πολλοί συριζοαντάρσυοι σε φιλοκκε μπλογκς. Δες πχ πώς αντιδρούν τα πασόκεμονς (που λέει και ο σαπόρ) στο τρομπαχτικό σε σχετική είδηση. Αυτά για να ξέρουμε τι εννοούν με τις λέξεις "κίνημα" (πατάτες πχ, μην πάμε τώρα σε μάινταν και το χοντρύνουμε) και "αγώνας" (η συνεννόηση με τους τίμιους φραουλοτσιφλικάδες της μανωλάδας για παράδειγμα), τις οποίες χρησιμοποιούν κατά κόρον στις αναλύσεις τους εκτοξεύοντας μάλιστα και κατηγορίες για την "απουσία" του κκε.

   Ijon Tichy

   Διαγραφή
  2. Γιατί φίλε μου, εδώ μιλάμε για συνδικαλισμό και όχι για συνδικαλιά. Ανάμεσα σε αυτά τα δύο, χαώδης διαφορά. Βέβαια, το δεύτερο πλέον μόνο σε κάτι ανταρσυες και ναρ το βλέπεις, γιατί ακόμη και αυτόν τον τρόπο ''αντίδρασης'' τον έχει απολέσει από καιρό ο συριζα. Προτιμάει βλέπεις, εκ του ασφαλούς να πηγαίνει και να χώνεται σε κινητοποιήσεις τύπου ΕΡΤ, τύπου μεταλλεία Χαλκιδικής, τύπου καθαρίστριες και μετά να σφυράει αδιάφορα, κάνοντας ότι δεν ξέρει (βλέπε την Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής ή τον Μίχο στον Δήμο Αριστοτέλη).

   Το ζήτημα είναι ότι εμείς δεν λέμε έτσι ξερά στον κόσμο ότι αυτοί οι κύριοι στην πραγματικότητα είναι οι κυβερνητικοί που όλοι σας γνωρίσατε και μισήσατε εδώ και δεκαετίες, αλλά αναδεικνύουμε τις πραγματικές μορφές αντίστασης και διαμαρτυρίας, πέρα από τις ψήφους και τα αριστερά οράματα. Παρακάτω, ο ''οικοδεσπότης'' του ιστολογίου απ'ότι είδα, παραθέτει μία λίστα πραγματικών αγωνιστών και πως πληρώνουν αυτοί τις ιδέες τους και τα ιδανικά τους και πως κάποιοι άλλοι ''επαναστατούν'' από τις δερμάτινες καρέκλες τους, που τους έστειλε με την ψήφο του ο λαός.

   Stevie O.

   Διαγραφή
  3. Δεν γνωρίζω που ακριβώς "το" βλέπεις από "κάτι ανταρσυες και ναρ" αλλά τράβα και καμιά φωτο να το δούμε κι εμείς.

   rednready2

   Διαγραφή
  4. Τις "συνδικαλιές" λέει ο Stevie O. ότι βλέπεις σε Ανταρσύα και ΝΑΡ (υπεραριστερισμό στα λόγια δηλαδή), όχι τον ταξικό συνδικαλισμό. Και λέει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπεις πια ούτε αυτόν τον υπεραριστερισμό στα λόγια.

   Διαγραφή
  5. Ελήφθη!
   (Αλλά φυσάω και το γιαούρτι...)

   rednready2

   Διαγραφή
 6. Θα ήταν χρήσιμο να υπήρχε ένα άρθρο με τις καταδίκες κομμουνιστών συνδικαλιστών τα τελευταία 4 χρόνια..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Και άρθρο με το τι έκαναν ένα σωρό εκλεγμένοι με το ΚΚ πχ.δήμαρχοι,αντιδήμαρχοι,βουλευτές μετά το πέρας της θητείας τους.Κάποιοι ήταν και άνεργοι.
  Charlie

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Προσωπικά, κρατώ στοιχεία από το 2013, άρα δεν μπορώ να δώσω την εικόνα για την περίοδο από το 2011.

  Από το 2013, οι καταδικασθέντες (όχι οι δικασμένοι απλώς) είναι:

  1. Πέτρος Πουντίδης, 5 μήνες φυλακή με αναστολή
  2. Παύλος Πουντίδης, 5 μήνες φυλακή με αναστολή
  3. Σωτήρης Ζαριανόπουλος (ευρωβουλευτής), 6 μήνες φυλακή με αναστολή
  4. Άννα Ανανιάδου, 6 μήνες φυλακή με αναστολή
  5. Γιώργος Σιφωνιός, 23 μήνες φυλακή με αναστολή
  6. Νάσος Παυλάκης, 23 μήνες φυλακή με αναστολή
  7. Νίκος Χαροκόπος, 23 μήνες φυλακή με αναστολή
  8. 22 ακόμα χαλυβουργοί, 21 μήνες φυλακή με αναστολή
  9. Άκης Αντωνίου, 12 μήνες φυλακή με αναστολή
  10. Πέτρος Πουντίδης, 12 μήνες φυλακή με αναστολή (δεύτερη ποινή φυλάκισης)
  11. Σοφία Καλαντίδου, πέντε μήνες φυλακή με αναστολή

  Αν ξέχασα κάποιον, παρακαλώ όποιον σύντροφο έχει τις πληροφορίες να συμπληρώσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σημείωση: Η αναστολή της ποινής είναι λόγω καθαρού ποινικού μητρώου πριν την καταδίκη.

   Διαγραφή
  2. Ευχαριστώ..αυτά είναι καλό τα γνωρίζουμε όλοι οι συντροφοι για να τα τρίβουμε στη μούρη σε όσους απορούν που είναι το ΠΑΜΕ...?Γιατί δε κατεβαίνει στο δρόμο..? και άλλες τέτοιες ερωτήσεις...

   Διαγραφή
  3. Όταν λένε "γιατί δεν κατεβαίνει στο δρόμο" εννοούνε "γιατί δεν το δείχνει η τηλεόραση να το δω απ' τον καναπέ όπου κάθομαι εγώ".

   Είναι απαραίτητη η μετάφραση για να μην υπάρχει παρεξήγηση.

   Διαγραφή
 9. Αντωνη, πηρα καποιες ατακες και στοιχεία απο σένα και τα "μόστραρα" στο σαιτ της Ελληνοφρενειας.
  Αν σε ενοχλεί τα σβηνω αμεσως.
  Συγνώμη για την αυθερεσια.

  Σταματης Ι. Σολανακης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Να προσθέσω κι εγώ τις απολύσεις για συνδικαλιστική δράση. Πιο πρόσφατη η απόλυσγ του γραμματέα του ΣΕΤΗΠ από την πολυεθνική Commsquare.
  Στον οποίο μάλιστα πρότειναν διπλάσια αποζημιώση για να υπογράψει παραίτηση αλλά αρνήθηκε και μπροστά στην άρνησή του του είπαν αν θα το συζητούσε με περισσότερα.

  Papagalos

  ΑπάντησηΔιαγραφή