Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

Το ΚΚ Λιβάνου για τις σφαγές στο Κομπάνι

Επί δύο μήνες, η πόλη του Κομπάνι αντιστέκεται στις βάρβαρες επιθέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, η οποία προσπαθεί να την καταλάβει, με την επίσημη συμπαιγνία της Τουρκίας να γίνεται φανερή στην παρεμπόδιση των αμάχων που προσπαθούν να ξεφύγουν απ' την πόλη και να μπουν στην Τουρκία, ενώ οι στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας δεν εμποδίζουν την μετακίνηση των τρομοκρατών καθώς οι τουρκική κυβέρνηση προσπαθεί να επιβάλλει ζώνη ασφαλείας, η οποία συνιστά παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Την ίδια στιγμή, η λεγόμενη Διεθνής Συμμαχία για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας, με ηγέτη τις ΗΠΑ, συνεχίζει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς χωρίς να επηράζει τις στρατιωτικές δυνατότητες των τρομοκρατικών οργανώσεων. Όλα αυτά δείχνουν ότι η συμμαχία αυτή δεν έχει ως στόχο την εξάλειψη της τρομοκρατίας· στόχος της είναι η επανεγκατάσταση της επιρροής της στην περιοχή, και οι τρομοκρατικές οργανώσεις είναι εργαλεία για την εφαρμογή του επιθετικού ιμπεριαλιστικού εγχειρήματος στη Μέση Ανατολή.

Το Κομπάνι αντιμετωπίζει σφαγή κατά της ανθρωπότητας κάτω απ' την προστασία των ιμπεριαλιστικών χωρών και των συμμάχων τους. Συνεπώς το ΚΚ Λιβάνου εκφράζει την αλληλεγγύη του με το Κομπάνι και το λαό του, και καταδικάζει τις φριχτές σφαγές που διενεργούνται εκεί. Το ΚΚ Λιβάνου καλεί όλα τα Αραβικά και διεθνή Κομμουνιστικά, Αριστερά, Εργατικά και Προοδευτικά Κόμματα να οργανώσουν πλατιά εκστρατεία αλληλεγγύης με το Κομπάνι. Η αντιμετώπιση των επιθετικών ιμπεριαλιστικών εγχειρημάτων και των τρομοκρατικών οργανώσεων απαιτεί την ένωση των Κομμουνιστικών και Αριστερών Κομμάτων για ένα εθνικό εγχείρημα Δημοκρατικής Αλλαγής ώστε να αντισταθούμε στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και κατοχή.

Πηγή: Solidnet, Μτφρ.: Lenin Reloaded

24 σχόλια:

 1. Επειδή δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει, θέλω να θέσω κάποια ερωτήματα.
  - Οι Αμερικάνοι δημιούργησαν οργανώσεις που τώρα δρουν ανεξέλεγκτα; Είναι δυνατόν; Αν δρουν κάτω από τις εντολές των ΗΠΑ, που αποσκοπούν; Στην εξαφάνιση των Κούρδων της Συρίας; Αν ναι, γιατί; Τι άλλα σχέδια μπορεί να έχουν;
  - Οι Τούρκοι θα έπρεπε να ανοίξουν τα σύνορα τους και να υποδεχθούν όλους τους Κούρδους της Συρίας και μάλιστα χωρίς προϋποθέσεις;
  - Οι Κούρδοι διαδηλωτές στην Τουρκία τι ζητάνε; Να εισβάλλει η Τουρκία σε ξένο κράτος;
  - Μήπως ο τελικός στόχος είναι η Τουρκία και ο διαμελισμός της;
  Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Οι γενικολογίες για "ιμπεριαλιστικά εγχειρήματα" είναι μεν σωστές, αλλά δεν δίνουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η κατάσταση στην περιοχή είναι εξαιρετικά σύνθετη, γιατί δεν υπάρχει διπολική αντιπαράθεση όπως στην Ουκρανία, αλλά πολυπολική αντιπαράθεση και πολυπολικές συμμαχίες.

   Δεν θέλω να δώσω μια βιαστική και χοντροκομμένη εικόνα. Κάποιοι από τους παίκτες είναι οι εξής:

   1. Οι ΗΠΑ.

   2. Οι σύμμαχοί τους στην Ιορδανία, τα ΗΕ, και τη Σαουδική Αραβία.

   Οι δυο πρώτοι έχουν άμεση ή έμμεση σχέση χρηματοδότησης και εκπαίδευσης με τμήματα του ΙΚ.

   3. Το ΙΚ.

   4. Το κράτος της Συρίας, που την τρώει ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΕΣ.

   5. Οι Κούρδοι της Συρίας, του Ιράκ και της Τουρκίας. Διαφορετικές οργανώσεις, με διαφορετική εξέλιξη, και σε μεγάλο μέρος σε συμμαχία με ΗΠΑ, που όμως δεν κάνουν τίποτε για να τους βοηθήσουν.

   6. Η Τουρκία, που έχει ως στόχο την ανατροπή Άσαντ, όπως και οι ΗΠΑ και οι χώρες του Αραβικού κόλπου, καθώς και σχέσεις εκπαίδευσης και χρηματοδότησης με το ΙΚ.

   7. Η Χεζμπολά και το Λίβανο, στο πλευρό της Συρίας.

   Στόχος ποιου να είναι η Τουρκία και ο διαμελισμός της; Είναι σαφέστατο ότι ένας από τους κεντρικούς στόχους είναι ο διαμελισμός της Συρίας και του Ιράκ, και ότι είναι επιθετικός στόχος ΚΑΙ της Τουρκίας.

   Διαγραφή
  2. 1. Ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία υπάρχουν και κοινοί στόχοι και διαφορές που εκφράζουν τα ξεχωριστά συμφέροντα των αστικών τάξεων των δύο χωρών.

   2. Τουρκία, ΗΑΕ, Σ. Αραβία είναι Σουνιτικές χώρες και επιθυμούν διακαώς την ανατροπή της κοσμικής και φιλοσοσιαλιστικής συγκριτικά κυβέρνησης Άσαντ. Συγκροτούν μια μαύρη συμμαχία θρησκευτικού φονταμενταλισμού και ολιγαρχικού καπιταλισμού, ένα ιμπεριαλιστικό Ισλάμ.

   3. Οι Κούρδοι, καθώς είναι διασπασμένοι σε τρεις χώρες της περιοχής και διαφορετικές οργανώσεις, ήλπιζαν να επωφεληθούν απ' τον υποτιθέμενο πόλεμο κατά του ΙΚ αλλά μάλλον είναι τα μεγάλα θύματα μαζί με τη Συρία.

   4. Οι ΗΠΑ παίζουν και από τα δύο ταμπλό (ενάντια στο ΙΚ, μαζί με το ΙΚ, μαζί με τους Κούρδους, ενάντια στους Κούρδους), όπως και η Τουρκία και οι χώρες του Κόλπου. Και με τα μαύρα και με τα άσπρα πιόνια της σκακιέρας.

   Διαγραφή
  3. Βασικά το ΙΚ φαίνεται να δρα σαν plan b των νατοϊκών απέναντι στην Συριακή κυβέρνηση μετά την αποτυχία της Συριακής αντιπολίτευσης να την αποσταθεροποιήσει. Οι Κούρδοι παρότι στο σύνολο τους είναι φιλοδυτικοί φαίνεται ότι δεν απολαμβάνουν ιδιαίτερης εκτίμησης του ΝΑΤΟ κυρίως λόγω Τουρκίας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση και οι Κούρδοι και το Κομπανί φαίνονται να βρέθηκαν στο δρόμο του ΙΚ προς την Συριακή ενδοχώρα και να μην αποτελούν κύριο του στόχο. Και λέω φαίνονται γιατί έχει βγει τόσοι παίκτες στην περιοχή που έχει χαθεί η μπάλα.
   Ο.Χ.Ε.Π.

   Διαγραφή
 2. Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Τα πράγματα είναι, έτσι όπως δείχνουν, παραπάνω και από σύνθετα.
  Για τον διαμελισμό της Τουρκίας που προανέφερα: νομίζω ότι σε καμμία περίπτωση ΗΠΑ και ΕΕ δεν θα αφήσουν να δημιουργηθεί μια νέα μεγάλη οικονομική δύναμη στην περιοχή. Είναι μια υπόθεση που κάνω παίρνοντας το παράδειγμα της Γιουγκοσλαβίας. Κάποια στιγμή θα προχωρήσουν στον διαμελισμό και της Τουρκίας. Είναι μια χώρα που αναπτύσσεται γρήγορα οικονομικά και ταυτόχρονα πληθυσμιακά, σε μερικά χρόνια θα ξεπεράσει σε πληθυσμό την Γερμανία. Δεν νομίζω ότι θα της το επιτρέψουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν και δεν μπορώ να γνωρίζω τι θα γίνει σε βάθος χρόνου (πολλά μπορεί να γίνουν αλλά δεν είναι εκεί το θέμα), επί του παρόντος καμία φιλοδοξία διαμελισμού της Τουρκίας δε διαφαίνεται εκ μέρους των ΗΠΑ. Αν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή είναι μια επιβεβαίωση της αυτοπεποίθησης της τουρκικής αστικής τάξης σε βαθμό που δημιουργεί κάποιες διπλωματικές ασυμφωνίες μεταξύ των δύο παραδοσιακών συμμάχων. Η λογική λέει ότι οι ΗΠΑ οπωσδήποτε θα θελήσουν να ελέγξουν τις ηγεμονικές τάσεις της τουρκικής ΑΤ ενόψει δικών τους συμφερόντων, αλλά από κει στον "διαμελισμό" που λες μεσολαβεί μεγάλη απόσταση.

   Όπως και να χει, αυτός που διαλύεται κι απ τους δύο αυτή τη στιγμή είναι η Συρία, και δε βλέπω, μετά τη μεσολάβηση του Ουκρανικού, να είναι σε θέση η ρωσική ΑΤ να κάνει οτιδήποτε για αυτό.

   Διαγραφή
  2. Πανω σε αυτο που ειπε ο Cos να προσθεσω απλα οτι πριν λιγες μερες αυτη η φασιστοφυλλαδα ο Στοχος ειχε ενα χαρτη με εξαφανισμενη την Τουρκια και διαμελισμενη και καλα αναμεσα σε Ελλαδα και Κουρδισταν. Εγραφε μαλιστα οτι η Τουρκια πηγε κοντρα στις ΗΠΑ και αυτο θα το πληρωσει καθως η εξεγερση των Κουρδων ολο και εξαπλωνεται και οτιοι ΗΠΑ θα τη διαμελισουν κλπ
   Καλα προφανως δεν μπορει κανεις να παρει στα σοβαρα τη φασιστοφυλλαδαπου στις 10 λεξεις της οι 11 ειναι ψεματα αλλα για να το γραφει πιθανον να ειναι ευσεβης ποθοι και συζητησεις καφενειακου επιπεδου καποιων φασιστοκαραβαναδων καθως η ενλογο φυλλαδα διατηρει σχεσεις με τα σωματα ασφαλειας.

   ratm

   Διαγραφή
  3. Τα περί "επικείμενου διαμελισμού της Τουρκίας" κυκλοφορούν σε ακροδεξιά έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά) εδώ και πολύ καιρό.

   Ευσεβείς πόθοι της ελληνικής ΑΤ, όπως γράφεις. Ή έστω της λουμπενοπατριωτικής της πτέρυγας...

   Διαγραφή
  4. Πολύ φοβάμαι ότι οι Κούρδοι κινδυνεύουν με γενοκτονικών διαστάσεων σφαγή, σάντουιτς καθώς έγιναν ανάμεσα σε Τουρκία και ΙΚ. Και δεν προβλέπω να κουνάνε δαχτυλάκι για αυτούς οι Αμερικάνοι...

   Διαγραφή
  5. Δεν διάβασες Π.Π. γι αυτό φοβάσαι... Επανάσταση λέει γίνεται ενάντια στον *κοσμικό απολυταρχισμό* του Ασαντ. Δέσαμε τώρα.

   Διαγραφή
  6. Α μάλιστα, από την μπαχαλο-guardian την τσίμπησε την ιδέα ο Π.Π. να τρολλάρει με αυτόν τον τρόπο... λίγο Ζαπατίστας, λίγο Ισπανικός εμφύλιος, το πήραμε το ματσάκι με την βοήθεια των Λατίνων.

   Διαγραφή
  7. Βομβαρδίζει θέσεις του PKK η Τουρκία.
   http://www.reuters.com/article/2014/10/14/us-turkey-kurds-warplanes-idUSKCN0I30IE20141014

   Decadent

   Διαγραφή
  8. @krs:
   "...Ένα επίδοξο φασιστικό πραξικόπημα είχε διακοπεί προσωρινά από μια εξέγερση εργατών, καθοδηγούμενη από αναρχικούς και σοσιαλιστές,..."
   Γαμάτο!
   Κομμουνιστές δεν ύπηρξαν πουθενά, και οι Δ.Τ. είναι ένας μύθος!
   Κάθε εποχή έχει τους ελευθεριακούς που της αξίζουν...

   Διαγραφή
  9. Για να γράφουν όλοι αυτοί επαναστατικούς παιάνες όμως, κάτι άλλο παίζει, όχι απλά τρολλάρισμα. Δηλαδή μήπως οι Αμερικάνοι ψάχνουν να βάλουν στο χέρι με τον ένα ή άλλο τρόπο τους Κούρδους ώστε να υπηρετήσουν τα δικά τους σχέδια;
   Πέτυχα και το εξής ποστ
   According to information obtained by BasNews, the US has agreed to arm combined Syrian Kurdistan forces on the condition that the weapons will not be in the hands of PYD fighters only.

   Όπως επίσης τα εξής 1, 2, 3 πρόσφατα άρθρα

   Δηλαδή όπως γράφεις, παίζουν με 2 ταμπλό, ψάχνουν και για 3ο, αν χρειαστεί.

   Διαγραφή
 3. Τα πράγματα είναι πολύ απλούστερα. Στόχος Τουρκίας και ΗΠΑ είναι να αφήσουν ΙΚ, Συρία και Κούρδους να αλληλοεξοντωθούν, μέσα από μία όσο το δυνατόν μεγαλύτερη (χρονικά) πολεμική σύρραξη. Στόχος είναι η εξόντωση τόσο των Κούρδων (για να είναι ευχαριστημένη η Τουρκία) όσο και του Άσαντ. Σημασία έχει να σκοτώνουν ο ένας τον άλλον για όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται και σε όσο μεγαλύτερους αριθμούς γίνεται (κάπου το έχουμε ξαναδεί σε μεγαλύτερη κλίμακα...).

  Μετά θα ακολουθήσει η εγκαθίδρυση προτεκτοράτου (σκοταδιστικό σε στυλ Σαουδικής Αραβίας αλλά πολύ φιλικά προσκείμενο στις ΗΠΑ/Τουρκία και τα προτεκτοράτα της περιοχής) στη Συρία η οποία θα χάσει κι ορισμένες περιοχές της στο ΙΚ de facto.

  Το ΙΚ θα διατηρηθεί και θα εδραιωθεί στις περιοχές πάνω κάτω που βρίσκεται τώρα, καθώς είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ στη περιοχή και θα χρησιμοποιηθεί ως μέσο πίεσης για να συνεχίστει εσαεί ο απόλυτος έλεγχος του Ιρακ και της νέας Συρίας (με τη γνωστή μέθοδο του νταβατζή) και μελλοντικά εναντίων του Ιραν και γενικά σαν μέσο αποσταθεροποίησης της περιοχής και δικαιολογία στρατιωτικής παρουσίας στη περιοχή.

  Οι επιδιώξεις των ΑΤ ΗΠΑ και Τουρκίας δεν συγκλίνουν απλά αλλά είναι ταυτόσημες. Ένα και το αυτό. Δεν πρόκειται οι ΗΠΑ να διαταράξουν τις σχέσεις τους με την Τουρκία ακόμα κι αν εξοντωθούν πλήρως όλοι οι Κούρδοι της περιοχής, πολύ βολικά από το ΙΚ. Το οποίο ΙΚ θα το εξοπλίζουν όσο πολεμάει τον Ασαντ, θα το βομβαρδίζουν όσο παρεκκλίνει από τους στόχους ή επελαύνει γρηγορότερα από το επιθυμητό (το καρότο και το μαστίγιο).

  Οι ΗΠΑ αντίθετα από ότι θα θέλανε να πιστεύουνε πολλοί που βιαστήκανε να πανηγυρίσουν την αποτροπή της επέμβασης στη Συρία (η οποία γίνεται εδώ και πολύ καιρό) δρούνε πολύ μεθοδικά και μελετημένα κι έχουν πάντα σχέδιο Β.

  Νίκος Μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Λογικά όσα γράφεις. Ταυτόσημες δεν θα τις έλεγα τις επιδιώξεις Τουρκίας-ΗΠΑ, αλλά ότι συγκλίνουν βεβαίως, όπως θα συμφωνήσω ότι δεν βλέπω καμία ρήξη μεταξύ των δύο.

  Πράγματι, αποδείχτηκε ότι οι Αμερικάνοι έχουν πάντα Σχέδιο Β και δεν το βάζουν κάτω όταν θέλουν να τα κάνουν πουτάνα και να χύσουν αίμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αξιοσημείωτο επίσης το γεγονός οτι στο μέτωπο του Ιράκ, οι αμερικάνοι μετά απο μία βδομάδα βομβαρδισμών ανέκοψαν την προέλαση του ΙΚ -σχεδόν μόνοι τους- επιτρέποντας στους κούρδους να προωθηθούν σημαντικά, ενώ στη Συρία (με τη συνδρομή τώρα Δανών,Καναδών,Αγγλογάλλων,Ιορδανών,Σαουδαράβων) δε φτουράνε τίποτα. Και έφτασε το ΙΚ τώρα στα σύνορα με Τουρκία.
  Φαίνεται οτι το συριακό τμήμα του ΙΚ δε μασάει απο μπόμπες, σα το μαλθακό ιρακινό. Αυτοί είναι λεβέντες.

  http://basnews.com/en/News/Details/US-to-Build-Three-Military-Bases-in-Kurdistan-Region/35489

  Οι παραπάνω φήμες κρίνονται ανακριβείς.

  Χαϊνης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Νομίζω εκτός της αποδυνάμωσης ή εξόντωσης των αντιδυτικών ομάδων των Κούρδων αλλά και της ανατροπής Άσαντ [τι θα γίνει με την ναυτική βάση των Ρώσων εκεί είναι ένα θέμα] στόχος είναι και η Χεζμπολάχ που ήδη βρίσκεται σε πόλεμο με το ΙΚ και η όποια αποδυνάμωση της σαφώς και είναι στόχος του Ισραήλ και των συμμάχων του σε ανατολή και δύση.
  Τι μένει στη Μέση Ανατολή λοιπόν μετά από ένα τέτοιο σενάριο νομίζω δεν είναι δύσκολο να το δει κανείς.Μια Μέση Ανατολή εντελώς υπό τον έλεγχο της δύσης, τη Ρωσία εκτοπισμένη από την περιοχή και ένα Ιράν απομονωμένο με τον Ροχανί ήδη να έχει δείξει σημάδια πιο μετριοπαθούς στάσης προς τη Δύση.

  Decadent

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. O διαμελισμός της Τουρκίας ξεκίνησε ήδη. Για όσους αμφιβάλλουν η τουρκική αεροπορία βομβάρδισε θέσεις του ΡΚΚ και θέλω να μου βρείτε έναν που να πιστεύει ότι τα καθάρματα του Χαλιφάτου θα σταματήσουν στα συροτουρκικά σύνορα σαν καλά παιδιά επειδή ο Ερντογάν είναι μαζί τους και ισλαμιστής και αυτός.

  Γενικά η λογική των Ατλαντιστών και των ευρωπαίων συμμάχων είναι να διαλύσουν τα συγκροτημένα κράτη (όσα παραμένουν ως τέτοια) στην ευρύτερη εγγύς Ανατολή. Γι αυτό το λόγο τα Ισλαμιστικά καθάρματα τους βολεύουν (αν προσέξετε οι βομβαρδισμοί δεν κατευθύνονται κατά των εφοδιοπομπών τους πχ Κομπάνι-Ράκκα αλλά κυρίως τους στενεύουν σε κάποια σημεία, αφήνοντας τους χώρο αλλού) , Σαν να φαίνεται να θέλουν να τους κατευθύνουν μεσω των Τομαχοκ και των Κρουζ.

  Το παιχνίδι των Δυτικών είναι τρομερά τυχοδιωκτικό γιατί εκ των πραγμάτων αυτές οι συμμορίες δεν ελέγχονται απόλυτα. Επειδή λοιπόν υπάρχουν μεγάλες φιλοδοξίες εντός του ψευτοχαλιφάτου, οι γείτονες χώρες, ακόμα και αυτές που τους στήριξαν, έχουν κάθε λόγο να μην κοιμούνται ήσυχοι.

  Να σας θυμήσω ότι στόχος των ισλαμιστών είναι ακόμα και η γενετειρά τους, η Σαουδική Αραβία και αν θυμάστε οι βομβαρδισμοί ξεκίνησαν μετά από επείγουσα έκκληση του βασιλιά Αμπντάλα της Σ.Α. προς τους δυτικούς πρέσβεις στο Ριγιάντ.

  Ο αλλοπρόσαλλος Ερντογαν δεν αντιμετωπίζει έναν αλλά δύο τρομερούς κινδύνους έτσι όπως τα έκανε μαντάρα θέλοντας -αμέτι μουχαμέτι- να φάει τον πρόεδρο Ασσαντ (να ζήσει ο Νταβούτογλου με τους παντουρκισμό του!) Τους Κούρδους της Τουρκιας-Συρίας που αν αντέξουν από τον ISIS θα έχουν ρεαλιστικές προσδοκίες για δικό τους κράτος και βέβαια τον άλλο θανάσιμο κίνδυνο, το ISIS.

  Να πω ακόμα για να μην παρεξηγηθώ ότι η επικείμενη διάλυση της Τουρκίας δεν θα φέρει καλά πράγματα στην Ελλάδα. Γενικώς όταν διαλύεται μια χώρα που διατηρεί σύνορα με εσένα τα αίτια της διάλυσης ερχονται να σε συναντήσουν.

  Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι για να αντιμετωπίσει τους Κούρδους και τον Ασσαντ (στον δεύτερο το έχασε το παιχνίδι....) ο Ερντογάν είναι ικανός να ανοίξει την τουρκική μεθόριο για να μπουν οι ισλαμοφασίστες κατά του PKK. Επειδή οι Κούρδοι δεν είναι εύκολος αντίπαλος πιθανότατα οι καλοί μας ισλαμιστές να στραφούν στα πιο εύκολα... Έτσι μπορεί σε ένα χρόνο η Ελλάς να έχει σύνορα με τον Χαλίφη Μπαγκντάτι... Έ, ρε γέλια!

  Να θυμηθούμε να στείλουμε τον Πετρο Κωνσταντίνου πρέσβη στο Χαλιφάτο!

  Πολύ καλή ιστοσελίδα, εύγε παιδιά!
  Μπορούν να μπούν και περισσότερα θέματα σχετικά με τον πόλεμο αυτό που ήδη τσουρουφλίζει τα πόδια μας.

  Συγγνωμη για την κατάχρηση χώρου.

  Μετά τιμής.
  Μύρων  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο διαμελισμός της Τουρκίας ξεκίνησε ... επειδή η Τουρκία βομβαρδίζει την Κουρδική της μειονότητα, την οποία σφάζει κατά περιόδους εδώ και δεκαετίες. Αυτό γράφεις στην πρώτη αράδα.

   Διαγραφή
  2. Και ο Ερντογάν είναι ... "αλλοπρόσαλλος." Η ιμπεριαλιστική πολιτική ξαναέγινε ψυχιατρικό θέμα, δηλαδή. Πώς λέγαμε για το Χίτλερ "ένας τρελός";

   Διαγραφή
  3. @μυρων
   να σου υπενθυμισω οτι ο ασαντ κατηγορει απο την αρχη την τουρκια οτι εξοπλιζει και βοηθαει το isil. εδω και μηνες υπαρχουν καταγγελιες οτι απο την τουρκια γενικα η "αντιπολιτευση εξορμουσε εναντιον του ασαντ.
   οποτε οτι το isil ειναι εναντια στην τουρκια μαλλον δεν στεκει.
   υπαρχουν επισης δεκαδες μαρτυριες για υποστηριξη των αμερικανων στο isil εδω και καιρο και η απορια μου ειναι πως γινεται να μην μπορουν να πετυχουν στην ερημο με τα εξυπνα οπλα τους στην ουσια "sitting ducks" οπως λενε και στο αμερικα.
   αυτη τη στιγμη κρατωντας τα συνορα κλειστα βοηθαει το isil γιατι: α) δεν επιτρεπει στους κουρδους να εχουν βαθος στην αμυντικη τους γραμμη, β) δεν τους επιτρεπουν ανεφοδιασμο σε μαχητες και εφοδια (παντως ειδους) και γ) δεν επιτρεπουν υποχωρηση.
   ειναι ακριβως οτι ειχε παθει και ο ΔΣΕ οταν ο τιτο εκλεισε τα συνορα.
   οσο για τον πιπι δεν μπορω να συμφωνησω παραπανω

   Διαγραφή
  4. Αντώνη ο Χίτλερ ήταν αποδεδειγμένα ψυχοπαθής αλλά δεν μπορούν να γίνουν όλοι οι ψυχοπαθείς Χίτλερ. Εν τέλει ο ιμπεριαλισμός δεν ασκείται (μόνο) από ψυχοπαθείς αλλά οι φαντασιώσεις, τα μεγαλεία και οι δόξες είναι και αυτά στοιχείο για να φτιαχτούν οι μύθοι.
   Συγκεκριμένα μιλώντας, ο Ερντογαν πασας έχει τρομερή ψύχωση, μίσος ανομολόγητο για τον πρόεδρο Άσσαντ. Χτυπιόταν διαρκώς να τον αφήσει το ΝΑΤΟ να μπουκάρει στη Συρία,
   προκαλούσε διαρκώς προβοκάτσιες στην συροτουρκική μεθόριο, εξόπλισε, περιέθαλψε και πλήρωσε κάθε καρυδιάς ισλαμιστή για να τον ανατρέψει. Και τελικά πήρε... μην πω τί πήρε.

   Μάλιστα ο άθλιος προσφέρθηκε για λογαριασμό του ΝΑΤΟ να βάλει την πολεμική του αεροπορία για να τεστάρει την Συριακή αεράμυνα, τότε που η Δυτική Συμμαχία προετοίμαζε την επιδρομή κατά της Συρίας. ΤΟ αποτέλεσμα είναι να καταρριφθούν επίσημα 2 (ανεπίσημα 7) τουρκικά καταδιωκτικά, αν θυμάστε.
   Η Συριακή αεράμυνα δούλεψε ρολόι, με την ρώσικη αρωγη, και έβαλε τα γυαλιά στον φαντασμένο Ερντογάν. Ϊσως αυτός ο λόγος μέτρησε στο να ματαιωθεί η συμμαχική επιδρομή κατά της Δαμασκού.

   Modesto, τα ισλαμιστικά τομάρια είναι μισθοφορικά αλλά όταν νιώθουν ότι έχουν δύναμη και είναι "παίκτες", φανερώνουν τις δικές τους ατζέντες.Το ΙΣΙΣ, τωρα που εξασφάλισε βαρύ οπλισμό (τους τον παρέδωσε κανονικά ο ιρακινός στρατός στη Μοσούλη) και μια σχετική μυστική ανοχή για να κάνει μερικές ακόμα "βρωμοδουλειές" δεν πιάνεται "φίλος" και θα το δείτε.

   Ποιά Τουρκία; Εν προκειμένω, η Σαουδική Αραβία που εξέθρεψε τρεις γενιές "τζιχαντιστών" τρέχει και δεν φτάνει για να τους εμποδίσει να παρελάσουν στο Ριάντ.
   Είναι πραγματικός κίνδυνος πια. Από μια ολιγάριθμη οργάνωση απόβλητη από όλο το υπόλοιπο φάσμα των "αντιστασιακών" της Συρίας (Γειά σου ρε Κωνσταντίνου!) έχει εξελιχθεί σε ένα μεγάλο καρκίνωμα που τρέφεται από τις συριακές και ιρακινές πετρελαιοπηγές, τα έσοδα από φορολογία, σκλαβοπάζαρα, λεηλασίες και αρχαιοκαπηλεία και βέβαια τη βλακεία των ισλαμιστών. Επίσης προσφέρει πολύ καλό μεροκάματο για κάθε scumbug.


   Ο Ερντογάν ψάχνοντας το "στρατηγικό βάθος" (μας έκαψε τα μυαλά ο Νταβούτογλου) έπεσε σε στρατηγικό αδιέξοδο . Αν πέσει το Κομπάνι, οι ισλαμιστές θα έχουν σύνορα με την Τουρκία και γιατί να σταματήσουν εκεί; Κορόιδα είναι όταν ο τουρκικός στρατός είναι σχεδόν σε διάλυση μετά τις αποστρατείες και τις φυλακίσεις ανώτατων στρατιωτικών;
   Αν βοηθήσει το Κομπάνι (δηλαδή τους Κούρδους) τότε θα ανοίξουν οι πύλες της Κόλασης γιατί θα έχει απέναντί του και τους Ισλαμοφασίστες και τους Κεμαλοφασίστες.

   Το ISIS στους μελλοντικούς του χάρτες περιλαμβάνει την Τουρκία και πολύ αμφιβάλλω αν ο χαλίφης Μπαγκντάτι τιμήσει τον Ερντογαν με καμια θέση βεζύρη άνευ χαρτοφυλακίου. Πολύ αμφιβάλλω

   Κοινώς, ο Ερντογαν τα έχει κάνει σκατά. Τα έχει κάνει τόσο σκατά που δυστυχώς θα επηρεαστούμε και εμείς από αυτή την ιστορία.

   Τελικά ναι, ο διαμελισμός ξεκίνησε.

   Μύρων

   Διαγραφή
 8. Αντώνη νομίζω είναι ενδιαφέρουσα εξέλιξη
  U.S. says held first direct talks with Syrian Kurdish party
  http://in.reuters.com/article/2014/10/16/mideast-crisis-usa-kurds-idINKCN0I52HD20141016

  Decadent

  ΑπάντησηΔιαγραφή