Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

Το Κοάν της ημέρας

Στην Ελλάδα ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Υπάρχει η περίπτωση ενός ειρηνικού περάσματος προς μια δημοκρατία που ηγεμονική της δυναμη θα είναι ο κόσμος της εργασίας.
Β. Πριμικήρης, ΊσκραΑπό το πρόχειρο του συγγραφέα μας:

Στην Ελλάδα ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Υπάρχει η περίπτωση ενός ειρηνικού περάσματος στο σοσιαλισμό (πολύ Πουλαντζικό, χάλια, εϊτίλα)
Στην Ελλάδα ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Υπάρχει η περίπτωση ενός ειρηνικού περάσματος πέρα στους πέρα κάμπους, που είναι οι ελιές (πολύ βουκολικό)
Στην Ελλάδα ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Υπάρχει η περίπτωση ενός ειρηνικού περάσματος προς αυτό το κάτι που θέλω, που θα με κάνει σαν τρελή να σε θέλω (πολύ Γαρμπικό)
Στην Ελλάδα ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Υπάρχει η περίπτωση ενός ειρηνικού περάσματος σ' αυτή τη φάση όπου ας πούμε θα είναι καλή φάση, δηλαδή και γαμώ τις φάσεις (πολύ Γαρδελικό)
Στην Ελλάδα ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Υπάρχει η περίπτωση ενός ειρηνικού περάσματος προς μια ηγεμονία που δημοκρατική της δύναμη θα είναι η ηγεμονική δημοκρατικότητα (πολύ Δημητροσεβαστακικό)
Βάλε τώρα που γυρίζει. Κι αν σου κάτσει; (πολύ Τσιπρικό)
Στην Ελλάδα ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις.   Υπάρχει η περίπτωση ενός ειρηνικού περάσματος στο Κοάν της ημέρας (πολύ LR)

7 σχόλια:

 1. Πολύ καλό κι αυτό ! Φιλότιμη η προσπάθεια ,αλλά το Κοάν του 2014 (Μιχελογιαννάκης και φανουρόπιτες) νομίζω δεν κινδυνεύει .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Προς νέο συνθέτη (Λ.Κηλαηδόνης):

  Πρώτα βρίσκουμε τα λόγια, με μεγάλη προσοχή
  μια που κι άλλοι γράφουν χρόνια, κι ίσως τα` χουνε πει…
  Και, σιγά-σιγά, αρχίζεις να τους βάζεις μουσική
  π` όλο κάτι να θυμίζει, και να μην ξέρουμε τι…

  Λίγο αργότερα μαθαίνεις πώς διαλέγουν τις φωνές
  μια που, δίχως να το θέλεις, θα πλακώσουν πολλές…
  Πρέπει ακόμη να προσέχεις να ναι` ξύπνιοι οι μουσικοί
  έτσι που αν δεν ξέρεις νότες, θα ξέρουν αυτοί…

  ………………….

  Ένα τραγούδι, για να `ν` τραγούδι, θέλει λόγια απλά
  Ένα τραγούδι, για να `ν` τραγούδι, θέλει κάποιο μπλα-μπλα
  Ένα τραγούδι, για να` ν` τραγούδι, θέλει μια μουσική
  Ένα τραγούδι, για να `ν` τραγούδι, θέλει τέλος και αρχή.  Μάνος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "Στην Ελλάδα ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις. Υπάρχει η περίπτωση ενός ειρηνικού περάσματος προς μια δημοκρατία που ηγεμονική της δύναμη θα είναι ο κόσμος της εργασίας."

  Και δεξιά λίγο πιο κάτω στη σελίδα, λινκ με το λόγο του Άρη στη Λαμία. Priceless.

  Decadent

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. tragic. είναι απολύτως λογικό 9/10 κοαν να έρχονται απο το χώρο της κεντροαριστεράς (και φίλιων οργανωσεων) και όχι λχ της ακροδεξιάς (κυβερνητικής και μη). Ο Σαμαράς μιλάει τη γλώσσα του κεφαλαίου και γίνεται καταννοητός γιατί αυτό είναι. Οι του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν στα χαρτιά να μιλήσουν μια γλώσσα που δεν τους ενδιαφέρει παρά ως κάλυψη. Κι όταν δεν έχεις άνεσε με μια γλώσσα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ' αυτό οφείλεται η μείωση των Κοάν. Στο ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον έχει μειώσει τη σαχλαμάρα και μιλάει ωμά. Κανα Ίσκρα που και καλά εκφράζει την "αριστερή πτέρυγα της ριζοσπαστικής αριστεράς" (αχαχουχα) και κάτι σκόρπια πλέον.

   Επόμενος μαζικός Κοανιτζής, λογικά, η Ανταρσύα, ή ότι τέλος πάντων κληθεί να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ για να ανακυκλώνονται τα ίδια.

   Διαγραφή
 5. Ορίστε ρε άπιστοι να ο κόσμος της εργασίας που θα είναι η ηγεμονική δύναμη της δημοκρατίας μέσω του ειρηνικού περάσματος.

  http://www.iefimerida.gr/news/174593/%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CF%80%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%8D%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B8%CE%B1-%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CE%B6%CE%B1-%CF%83%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B1

  Decadent

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ωχ, χριστέ μου! Ωχ, παναγία μου! Τα ύστερα του κόσμου!

   Δώσε πόνο, Γιάννα, στους "επαναστάτες ριζοσπάστες" του Συριζα.

   Διαγραφή