Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014

Εμείς και το ΚΜΤΟΘΕΝΣΤΚΚΕ

Βλέπω το φρικτό μέλλον...βλέπω σεχταριστική άρνηση σχηματισμού κυβέρνησης με το ΚΜΤΟΘΕΝΣΤΚΚΕ!
Κριτική ασκεί στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ η Νέα Σπορά. Ουδέν συγκλονιστικόν ως εδώ. Αλλά έχει την πλάκα του το σκεπτικό της. Παραθέτει λοιπόν την απάντησή του σε ερώτηση που του έγινε στα πλαίσια συνέντευξης στη Real News:
[Δημοσιογράφος]: Να υποθέσω, πάντως, πως το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε κυβέρνηση υπό τον Αλ. Τσίπρα; Δεν συζητάτε ούτε να θέσετε όρους κ. Κουτσούμπα, για να δοκιμάσετε τον ΣΥΡΙΖΑ; 

[Κουτσούμπας]: «Οι “όροι”, τα κριτήρια, που θέτει το ΚΚΕ για τη συγκρότηση μιας κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας, ως ελάχιστες προϋποθέσεις για να δώσει το ΚΚΕ το «παρών» σε διακυβέρνηση, για να βγει η Ελλάδα από την κρίση και να ζήσει καλύτερα ο λαός και η νεολαία, είναι η κοινωνικοποίηση του φυσικού και παραγόμενου πλούτου, η αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, η μονομερής διαγραφή του χρέους που δε δημιούργησε ο λαός, η κατάργηση αμέσως όλων των εφαρμοστικών νόμων, των μνημονίων, των αντιδραστικών διατάξεων. Είναι η αντιμετώπιση άμεσα των μεγάλων και οξυμένων προβλημάτων των λαϊκών στρωμάτων, όπως η σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους, οι μισθοί, οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, η κατάργηση της επαίσχυντης φορολογίας, το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, η εξασφάλιση δημόσιας και δωρεάν υγείας, παιδείας και όλα όσα έχει προτείνει το ΚΚΕ, καταθέτοντας και συγκεκριμένες προτάσεις στη βουλή. Όλα αυτά μπορεί να εγγυηθεί μόνο η εργατική λαϊκή εξουσία. Η ζωή του λαού εξαρτάται κυρίως από το συνολικό δρόμο που βαδίζει η χώρα. Αν αυτός, ο αντιλαϊκός δρόμος μένει στο απυρόβλητο, τότε μπορεί να “καταπιεί” τους όποιους επιμέρους “όρους”, όση καλή πρόθεση ή διάθεση και αν έχεις».
Και αμέσως μετά, η Νέα Σπορά σχολιάζει αυτή την απάντηση ως εξής:
Η απάντηση «άνοιξε» πάρα πολλά ζητήματα θεμελιώδους σημασίας. Πρώτα – πρώτα επιβεβαιώνει τα όσα σχολιάσαμε παραπάνω. Δηλαδή την παραπομπή της επίλυσης των λαϊκών προβλημάτων στο σοσιαλισμό. Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μέσα στις «ελάχιστες προϋποθέσεις» που θέτει το Κόμμα μας «για να δώσει το “παρών” σε διακυβέρνηση» είναι «η κοινωνικοποίηση του φυσικού και παραγόμενου πλούτου». Διευκρινίζουμε. Δε μιλάμε για μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε γενικά για τους πολιτικούς όρους, που η ηγεσία θέτει ως Κόμμα για τη διακυβέρνηση. Για να δώσει το «παρών».
Ο προβληματισμός λοιπόν της Νέας Σποράς αφορά αυτό που απάντησε ο ΓΓ αλλά ταυτόχρονα δεν το αφορά. Ο ΓΓ απάντησε σε συγκεκριμένη ερώτηση για μια συγκεκριμένη συνεργασία με ένα συγκεκριμένο κόμμα το οποίο ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την Νέα Σπορά δεν την ενδιαφέρει αυτό, αλλά το "γενικό" επίπεδο της απάντησης. Δεν είναι με τη μη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ που έχει πρόβλημα, είναι "γενικά" ρε παιδί μου.

Γιατί; Επειδή το φλέγον ζήτημα της πολιτικής σήμερα είναι το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΚΚΕ με το ΚΜΤΟΘΕΝΣΤΚΚΕ, κατά κόσμο Κόμμα Με Το Οποίο Θα Έπρεπε Να Συνεργαστεί Το ΚΚΕ. Που βεβαίως δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ (μπλιαχ! ας πούμε), ο οποίος έχει τις βάσιμες ελπίδες να σχηματίσει "κυβέρνηση της αριστεράς", αλλά ένα άλλο κόμμα, ένας άλλος ΣΥΡΙΖΑ, ένα άλλο ίδιο ρε παιδί μου, με το οποίο θα έπρεπε να είναι ανοιχτό για μετωπική συμπόρευση και ιδίως για κυβερνητική συνεργασία το ΚΚΕ όταν τέτοιο κόμμα θα υπάρξει. Οι πεζοί άνθρωποι αρκούνται στο να παρατηρήσουν ότι το κόμμα αυτό δεν υφίσταται, αλλά η Νέα Σπορά, που βλέπει μπροστά, ανησυχεί από τώρα για το τι θα γίνει αν αποκτήσει υπόσταση στο μέλλον, σε ας πούμε 34 χρόνια. Διότι ως γνωστόν, τα αντι-ιμπεριαλιστικά, αντιμονωπωλιακά κόμματα που δεν είναι το ΚΚΕ και που έχουν προοπτικές διακυβέρνησης στην Ελλάδα χτίζονται στο άψε-σβήσε και με την οκκά. Πέτρα πετάς στη Σταδίου και πετυχαίνεις στο δόξα πατρί τρεις τουλάχιστον ΓΓ αντι-ιμπεριαλιστικών, αντιμονοπωλιακών κομμάτων  με προοπτική να γίνουν πρωθυπουργοί μέσω εκλογικής διαδικασίας. Αδιαχώρητο.

Τι θα κάνει με τέτοια κόμματα το ΚΚΕ; Ε; Όχι, να μας πει ο κύριος Κουτσούμπας. Θα συνεχίσει να παραπέμπει τα καυτά ζητήματα της πραγματικής πολιτικής ζωής σε ένα καθαρά υποθετικό μελλοντικό χρονικό σημείο; 

Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα! Δεν μπορεί κύριε το ΚΚΕ να βασίζει τις θέσεις του στην αφηρημένη μελλοντολογία! Κάτω η ρητορική της δευτέρας παρουσίας! Ζήτω η πραγματιστική θεώρηση της πολιτικής! Ζήτω η συγκυβέρνηση με το ΚΜΤΟΘΕΝΣΤΚΚΕ!!

17 σχόλια:

 1. Εν τω μεταξύ, οι άσχετοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν πάρει μυρωδιά από ΚΜΤΟΘΕΝΣΤΚΚΕ και έτσι, σε δραματική αντίθεση με τη Νέα Σπορά, πιέζουν για "συνεργασία" όχι με το πραγματικό αυτό και συναρπαστικά συμπορεύσιμο κόμμα, αλλά με τον κωλοΣΥΡΙΖΑ:


  Η ώρα της αλήθειας

  Του Γιώργου Ι. Βοϊκλή

  Τωρα που ο ΕΝΦΙΑ, σε συνδυασμό με το πρόσθετο κύρος από τη διεθνή αναγνώριση του ΣΥΡΙΖΑ, μας έδωσε άλλες οκτώ μονάδες στα γκάλοπ και ενόψει των επικείμενων εκλογών, ήρθε η ώρα της αλήθειας για το ΚΚΕ.

  Ήρθε η ώρα να σταθεί πραγματικά δίπλα στα κοινωνικά στρώματα που δοκιμάζονται σκληρά από τη
  μνημονιακή πολιτική, αφήνοντας προσωρινά στην άκρη το μακρινό όραμα της αλλαγής του κοινωνικού συστήματος που, στην πράξη, στη συγκεκριμένη συγκυρία, δίνει παράταση στην παραμονή των μνημονιακών δυνάμεων στην εξουσία, προσφέροντάς τους χρόνο για να
  ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο.

  Αν οι σύντροφοι του ΚΚΕ επιμείνουν στη σχεδόν μονομερή πολεμική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, που κυριαρχεί στη μέχρι σήμερα πολιτική του, ακόμη κι αν δεχτούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, καλό θα είναι να θυμηθούν το συγχωροχάρτι που έδωσε ο Στάλιν το 1936 στους σοσιαλδημοκράτες της Ευρώπης συνεργαζόμενος μαζί τους στα Λαϊκά Μέτωπα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ανερχόμενες δυνάμεις του φασισμού. Πολιτική που συνεχίστηκε στα αντιστασιακά κινήματα στη διάρκεια του πολέμου και στο δικό μας ΕΑΜ, στο οποίο συμμετείχαν, από την ίδρυσή του, σοσιαλιστικά κόμματα και ομάδες. Από αυτές τις δυνάμεις, μάλιστα, προέρχονταν και σ' αυτόν τον χώρο παρέμεινε μέχρι το θάνατό του, ο πρόεδρος της Κυβέρνησης του Βουνού, της ΠΕΑΕΑ, Αλέξανδρος ΣΒώλος.

  Αποφασιστικός ήταν επίσης ο ρόλος των σοσιαλιστών στην ανασυγκρότηση της Αριστεράς αμέσως μετά τον Εμφύλιο, στην ίδρυση της ΕΔΑ, την ανάδειξή της σε αξιωματική αντιπολίτευση το 1958 και τη θετική πορεία της μέχρι το 1967, με ηγέτες τον σοσιαλιστή Γιάννη Πασσαλίδη και τον Ηλία Ηλιού.

  Αν οι σύντροφοι του ΚΚΕ πιστεύουν ότι είναι συνεπέστεροι εκφραστές των λαϊκών συμφερόντων, ας το αποδείξουν παλεύοντας μαζί με τις δυνάμεις της ευρύτερης Αριστερά για την υπεράσπισή τους.
  http://tsak-giorgis.blogspot.de/2014/10/blog-post_49.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και μετά υπάρχουν άτομα που συγχέουν την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή της Νέας Σποράς. Πόση κακοπιστία δηλαδή σ' αυτόν τον κόσμο!

   Διαγραφή
 2. Εκτός από το "imaginary friend" φάση κόμμα που δεν υπάρχει αλλά κακώς το ΚΚΕ δεν συμπορεύεται μαζί του αυτό το νέο τροπάρι με το αναγκαίο ντε και καλά μεταβατικό στάδιο πριν το σοσιαλισμό πως το φαντάζονται οι της νέας σποράς?  Decadent

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μια ωδή στο "άλλο" που λείπει αλλά υπάρχει.
   http://www.youtube.com/watch?v=15fBx8YOJOY&feature=youtu.be&t=9m51s
   Αφιερωμένο στους νεοσπορίτες [όχι αυτούς τους άλλους]

   Decadent

   Διαγραφή
  2. Πολύ Αρτέμης η κατάσταση, Decadent.

   Διαγραφή
 3. I'm your only friend
  I'm not your only friend
  But I'm a little glowing friend
  But really I'm not actually your friend
  But I am.

  https://www.youtube.com/watch?v=NhjSzjoU7OQ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κατηγορεί η ... "Νέα Σπορά" το ΚΚΕ, όπως αναφέρεται και στο σημερινό ποστ, ότι παραπέμπει τη λύση των λαϊκών προβλημάτων στον ... σοσιαλισμό !
  Ας παραβλέψουμε προς στιγμής, το γεγονός ότι αυτή η αναφορά έχει σχέση με την πραγματικότητα όση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο και ας δεχτούμε ότι, πράγματι, έτσι είναι, έτσι κάνει το ΚΚΕ !

  Η ... "Νέα Σπορά" τι λέει ;
  Υπάρχει περίπτωση μέσα στον καπιταλισμό (ή δεν βλέπει ότι έχουμε καπιταλισμό και θα έχουμε καπιταλισμό ΚΑΙ με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως έδειξε και η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ - α, ναι, άλλο πράγμα η ΔΗΜΑΡ ...), να λυθούν τα λαϊκά προβλήματα ;;;;;

  Ε ;;;;;;

  υ.γ.: Και μην μου πει κάποιος οπορτουνιστής, ... ναι ... αλλά πρέπει να τα ... παλέψουμε ...
  Γιατί θα του απαντήσω: Τρίχες κατσαρές !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η μαλακία είναι πως απαιτούνται περισσότερες θυσίες να σωθεί ο καπιταλισμός παρά να χτιστεί ο σοσιαλισμός. Για να επιμένουν οι τύποι του είδους μια χαρά είναι βολεμένοι τώρα, άλλο λογικό συμπέρασμα δεν υπάρχει.

   rednready2

   Διαγραφή
 5. "Δηλαδή την παραπομπή της επίλυσης των λαϊκών προβλημάτων στο σοσιαλισμό". Καλά ποιος ο λόγος να είσαι κομμουνιστής αν πιστεύεις ότι η επίλυση των λαϊκών προβλημάτων θα μπορούσε να συμβεί στον Καπιταλισμό; Προφανώς το ΚΚΕ δεν το πιστεύει αυτό και έχει πολλά επιχειρήματα βασισμένα στην ιστορία και στην εμπειρία για να στηρίξει την παραπάνω πεποίθηση. Οι Άλλοι;

  Πάνος Τσ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Και οι Νεοσπορίτες κομμουνιστές είναι (όχι όπως οι κομμουνιστές του ΚΚΕ, όπως οι άλλοι), αλλά τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων θα τα λύσουν στον καπιταλισμό. Όχι αυτόν τον καπιταλισμό, τον άλλον.

  Γι αυτό διαφωνούν με το ΚΚΕ και αγωνίζονται όχι για αυτό το ΚΚΕ αλλά για το άλλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι αυτό που λέμε "άλλα αντί άλλων";

   Διαγραφή
  2. Στην Ελλάδα, είσαι ... ό,τι δηλώσεις !!!

   Οι "νεοσπορίτες" είναι κομμουνιστές τύπου ... Λαφαζάνη !!!

   Άστο ...

   Διαγραφή
  3. Ο Λαφαζάνης είναι τόσο κομμουνιστΑΡΑΣ που τον βγάζεις Πολαρόιντ και βγαίνει γιγαντοαφίσα!

   Διαγραφή
 7. Από πότε κρατάει αυτή η συζήτηση με όλους αυτούς τους αρχιγελοίους που ντρέπονται να στηρίξουν ανοιχτά τον συριζα και το πάνε γύρω γύρω; Ούτε που θυμάμαι πλέον. Τα'χουμε πει 1000 φορές, εσύ Αντώνη τα έγραψες και στον προσυνεδριακό, αλλά όπως βλέπεις οι ομαδούλες αυτές χτυπάνε τοίχο (εδώ χτυπάει η ανταρσυα που έχει και ένα κάπως σεβαστό μέγεθος για γκρούπα) και η διάλυση είναι κοντά (που έρχεται φυσικά μέσω της καρεκλοποίησης και της συνεπακόλουθης εσωτερικής φαγωμάρας, είδες πότε τον έφτυσαν τον καλτσώνη).

  Άσε που βαράς στου κουφού την πόρτα και για άλλον λόγο. Γιατί αυτό το φοβερό κόμμα που είναι αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονωπωλιακό κτλ δεν αποτελείται μόνο από τον συριζα, αλλά και από κομμάτια της νδ, καθόλου φαντασιακό δεν είναι για τους "επαναστάταρους" της λογικής "λαέ ο λόγος που πεινάς δεν είναι ο μετανάστης αλλά ο σαμαράς" (εντάξει υπάρχουν ενστάσεις και σε αυτό αν βάλεις και αλαβάνο μέσα, κάν'το τότε "και ο μετανάστης και ο σαμαράς"):

  http://902.gr/eidisi/apopseis-sholia/52788/umnoi-ston-karamanlismo-apo-syriza

  Ijon Tichy

  ΥΓ: Φοβερός Πάνος Ζάχαρης:

  http://zacharispanos.wordpress.com/2014/10/02/%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B1/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. "προσφέροντάς τους χρόνο για να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο".

  Έχουν παραλάβει ήδη καμμένη γη. Πίεσε ρε μαλάκα ΚΚΕ από αριστερά, να μην έχει χρόνο να πούμε. Γιατί τον αφήνεις να μας καταστρέψει; Να τον πνίγεις τον αντίπαλο. Δε γίνεται αλλιώς. Έχεις Βενετίδη μέσα. Γιατί τον κρατάς; Αφού βλέπεις δεν τραβάει, έχει τραυματισμό. Μπούκωσε στο 50. Βάλε μέσα Ντομί. Ας αφήνει κενά!! Ας αφήνει! Εσύ κυνηγάς το χρόνο, όχι αυτοί. Βλέπεις δεξιά μπάζει. Παίζεις Ντομί Καστίγιο. Κάνει ο Ντομί οβερλάπ, Καστίγιο κόβει μέσα για σουτάκι. Έχεις τρόπο. Τόσο δύσκολο είναι; Αφού ο πρόεδρος έχει φέρει παιχταράδες.

  τσαφ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπόρχα να βάλει, που χει πλεμόνι δυνατό. Μπόρχα και Ντάνι, το μυρίζεται το γκολ.

   Διαγραφή