Τετάρτη, 8 Οκτωβρίου 2014

Κύπρος: Σε επιφυλακή για δεξαμενόπλοιο με ιρακινό πετρέλαιο

Κύπρος: Σε επιφυλακή για δεξαμενόπλοιο με ιρακινό πετρέλαιο
Δημοσίευση: Τρί, 07/10/2014 - 22:48

Δεξαμενόπλοιο φορτωμένο με πετρέλαιο, το οποίο φέρεται ότι έχει «κλαπεί» από το Ιράκ, έχει προκαλέσει κινητοποίηση από μέρους των αρχών της Κύπρου και γειτονικών χωρών.

Το δεξαμενόπλοιο αυτό πλέει ανοικτά της Κύπρου και βρίσκεται περίπου 14 ναυτικά μίλια από τη Λεμεσό, σε διεθνή ύδατα, χωρίς ακόμη να έχει εισέλθει στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, στο πλοίο φαίνεται να επιβαίνουν Ιρακινοί Κούρδοι, οι οποίοι αναζητούν αγοραστές για το πετρέλαιο. Ωστόσο, είναι επίσης ενδεχόμενο τα πρόσωπα που επιβαίνουν στο πλοίο να μην είναι Κούρδοι, αλλά «τζιχαντιστές» του «Ισλαμικού Κράτους».

5 σχόλια:

 1. http://news.in.gr/world/article/?aid=1231353733
  Αποσταθεροποίηση Στην Τουρκία τόμπολα.....Λες και υπάρχει μια φυσική συνέχεια στα άρθρα σου η λεκάνη της Μεσογείου προβλέπω να γίνεται σφαγείο ....και τα μμε στη Ελλάδα ασχολούνται με τα δάκτυλα της Αμφίπολης

  Giorgio Lazer

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αντώνη συγνώμη για το άσχετο αλλά μόλις διάβασα οτι ο Ζακαρένκο παραιτήθηκε και κατήγγειλε τις συμφωνίες του Μινσκ

  Decadent

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Προσπαθώ να βρω αξιόπιστες πηγές για το αν ισχύει μέχρι στιγμής δεν έχω καταφέρει.

   Decadent

   Διαγραφή
  2. Διαψεύδεται.
   http://en.itar-tass.com/world/753307

   Decadent

   Διαγραφή
  3. Εδώ αναφέρει χονδρικά οτι πρόκειται για πληροφορία που δόθηκε σε δημοσιογράφο οφ δη ρέκορντ, οτι μπορεί να ισχύει αν και δεν επιβεβαιώθηκε ως τώρα, και εκτιμά οτι πρόκειται μάλλον για μανούβρα στο επικείμενο προεκλογικό παιχνίδι.

   Διαγραφή