Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Πόσα θέλετε να μας τρελάνετε;

α) Λέγατε άλλα για τις δανειακές συμβάσεις και άλλα για τους εφαρμοστικούς νόμους λέτε, κύριε Μητρόπουλε. Αλλά οι εφαρμοστικοί νόμοι απορρέουν λογικά και νομικά από τις δανειακές συμβάσεις. Εγγυώνται την τήρηση των προϋποθέσεων δανειοδότησης. Αυτό είναι οι εφαρμοστικοί νόμοι--οι προϋποθέσεις για να δοθούν τα δάνεια. Λέγοντας ότι λέγατε ότι θα διαπραγματευτείτε τις δανειακές συμβάσεις αλλά ότι λέγατε και "αμετροέπειες" για τους εφαρμοστικούς νόμους, μας λέτε απλώς ότι κοροϊδεύατε την κοινωνία. 

β) Λέτε ότι ποτέ κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο κύριος Τσίπρας, δεν είπε ότι "θα σκίσετε" τις δανειακές συμβάσεις. Αλλά τι είναι οι δανειακές συμβάσεις; Είναι άλλο φρούτο από το Μνημόνιο; Όχι, είναι αδιαίρετες από το Μνημόνιο. Το Μνημόνιο είναι μια σειρά συμφωνιών χωρίς τις οποίες δεν νοείται δανειακή σύμβαση. Κάθε "παρέκκλιση" από αυτές τις συμφωνίες επισύρει είτε "ισοδύναμα μέτρα" είτε ακύρωση της δανειακής σύμβασης και κυρώσεις απ' την πλευρά του δανειοδότη. Ας δούμε λοιπόν τι λέγατε για το Μνημόνιο αυτό:
Στρατούλης: «Θα σκίσουμε το μνημόνιο στην αυλή της βουλής» 
Άνω κάτω τα έκανε πάλι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης. Πάνω στην τηλεοπτική του έξαρση, μιλώντας σε πάνελ του Μέγκα σήμερα το πρωί είπε: «Θα σκίσουμε το μνημόνιο στην αυλή της Βουλής...».
Το Χωνί, 17/10/2013
Α. Τσίπρας: Θα σκίσουμε τα μνημόνια μέρα μεσημέρι

Δημ.: Τελικά με μία πράξη θα ακυρώσετε τα μνημόνια. Γιατί σε πρόσφατη συνέντευξή της μιλήσατε για 400 εφαρμοστικούς νόμους και ότι θα χρειαστεί χρόνος. Τελικά θα “σκίσετε τα μνημόνια”;
Τσίπρας: Και θα είναι μέρα μεσημέρι.
 Capital.gr, 10/5/2014
Το σχετικό με τέτοιες δηλώσεις βίντεο της ΚΝΕ το θυμάστε φαντάζομαι:Για τα υπόλοιπα (τις άλλες διατυπώσεις για το τι θα κάνετε στα Μνημόνια, δηλαδή), σας παραπέμπω στο σχετικό άρθρο του Νίκου Μόττα.

Να σας πω κάτι, κύριε Μητρόπουλε; Το μεγάλο μειονέκτημα της σοσιαλδημοκρατίας είναι δυστυχώς επίσης το βασικό της όπλο: μιλάει πολύ, ακατάσχετα πολύ, υπόσχεται πολλά, λεονταρίζει καθ έξιν, και ενίοτε πουλάει και τσαμπουκά, γιατί αυτός είναι ο τρόπος της για να εξαπατά. Αλλά έτσι αφήνει και πολλά ίχνη πίσω της. Και δε σβήνονται τα ρημάδια, όσο κι αν το θέλετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου