Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Μέλη του «Αγωνιστικού Συνδυασμού Ναυτών» διέγραψε η πλειοψηφία της ΠΕΝΕΝ

Μέλη του «Αγωνιστικού Συνδυασμού Ναυτών» διέγραψε επιλεκτικά η πλειοψηφία της ΠΕΝΕΝ, με το επιχείρημα των οφειλών από συνδρομές, με αποτέλεσμα να μη συγκροτηθεί ο Συνδυασμός στις 27 Οκτώβρη, όπως προβλεπόταν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι τέσσερις από τους πέντε που διαγράφηκαν ήταν υποψήφιοι του συνδυασμού στις προηγούμενες αρχαιρεσίες.

Όπως τονίζει ο Συνδυασμός σε ανακοίνωση - καταγγελία, «η πλειοψηφία της διοίκησης δεν έκανε καμία ενημέρωση συνολικά προς τους διαγραφέντες, δε λογάριασε ότι ο κλάδος μαστίζεται από τη μακροχρόνια ανεργία και την απλήρωτη εργασία, ποτέ δεν τους κάλεσαν να τους ενημερώσουν, ενώ έχουν αρνηθεί τη συμμετοχή του αντιπροσώπου μας στο Διοικητικό Συμβούλιο, με πραξικοπηματικές διαδικασίες, παρότι έχει εκλεγεί».


Υπογραμμίζει ακόμα ότι «αυτοί είναι οι δημοκράτες, οι αριστεροί, τα πρωτοπαλίκαρα του ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας:

«Οι υπονομευτικές μεθοδεύσεις τους οδηγούν στην απομαζικοποίηση του σωματείου, αποτελώντας "βούτυρο στο ψωμί" των εφοπλιστών, της κυβέρνησης, για να προωθήσουν την κατάργηση των ΣΣΕ, τη διάλυση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας, για να σπρώξουν τους άνεργους ναύτες να δουλεύουν ανασφάλιστοι για ένα ξεροκόμματο, σε αγαστή συνεργασία με τους εφοπλιστές και το ΥΝΑ».

Σε αυτή την κατεύθυνση, σημειώνει ο Συνδυασμός, «εντάσσεται και το δελτίο Τύπου που έβγαλαν στις 13-10-2014, αναφέροντας προκλητικά την αντίθεσή τους στο πανελλαδικό συλλαλητήριο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, την 1η Νοέμβρη, στο Σύνταγμα, για τα οξυμένα προβλήματα της ανεργίας, των ΣΣΕ, της Κοινωνικής Ασφάλισης, του εισοδήματος. Επιχείρησαν να εγκλωβίσουν όσους συμφώνησαν για συμμετοχή στο συλλαλητήριο σε μια τυφλή άγονη αντιπαράθεση σε βάρος των ναυτεργατών, των εργαζομένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου