Τρίτη, 28 Οκτωβρίου 2014

Ρένα τατουάζ

Σχετικά με το θέμα των ΧΥΤΑ στη Φυλή και στο Γραμματικό, έχετε κάνει κάποιες πολύ τολμηρές δηλώσεις προεκλογικά. 

«Δεν επρόκειτο για τολμηρές προεκλογικές δηλώσεις. Αλλά για την υπογράμμιση της ανάγκης εναρμόνισης με το ευρωπαϊκό και το εθνικό δίκαιο».

Αποτελεί πρόκληση η παραμονή στη συγκεκριμένη γραμμή, με δεδομένες τις δεσμεύσεις του προϋπολογισμού σε σχέση με τις ποσοστώσεις για κάθε τομέα; 

«Το σημερινό μοντέλο αντιβαίνει βασικές αρχές της ΕΕ αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και με τις δεσμεύσεις που θέτει, και λειτουργεί ως μήτρα παραγωγής σκανδάλων. Πρέπει να αλλάξει ριζικά. Και θα αλλάξει!»


Ο προκάτοχός σας, κ. Σγουρός, πρότεινε προσφάτως να προσληφθούν οι απολυμένες καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών στην Περιφέρεια Αττικής με το ποσό του πλεονάσματος που ο ίδιος πέτυχε. Πώς σας φαίνεται η πρόταση αυτή; 

«Το πρώτο που σκέφτεται κανείς είναι γιατί δεν το έπραξε ο ίδιος στη διάρκεια της θητείας του, καθώς ο αγώνας των καθαριστριών σε λίγο θα κλείσει χρόνο. Μήπως γιατί δεν ήθελε να κοντράρει την κυβέρνηση που τον στήριζε; Εν πάση περιπτώσει, ο αγώνας των ηρωικών καθαριστριών θα δικαιωθεί όταν επιστρέψουν, όπως διεκδικούν, στις εργασίες τους, από τις οποίες παράνομα απολύθηκαν».

Ποια είναι η δική σας προσέγγιση απέναντι στην πολιτική; Πρόκειται για καριέρα, για ανάγκη, για υποχρέωση; 

«Η πολιτική δεν είναι για μένα καριέρα. Για αυτό άλλωστε ποτέ δεν είχα έμμισθη σχέση με το κόμμα. Η ενασχόληση με την πολιτική είναι κάτι το αυτονόητο, που έχει να κάνει με τον τρόπο που μεγάλωσα. Μέσα σε μια οικογένεια όπου η ανάμειξη με τα κοινά ήταν αυτονόητη και η ιδιώτευση απορριπτέα».

Ήταν αυτό το σπουδαιότερο μάθημα που πήρατε από την οικογένειά σας; 

«Ναι, σε συνδυασμό με μια υψηλή ιδέα περί της πολιτικής. Μακριά από τους εύκολους εντυπωσιασμούς και τα μεγάλα, κούφια λόγια. Πολιτική για το πράττειν μέσα από το προσωπικό παράδειγμα σκληρής δουλειάς και όχι από το προσωπικό βόλεμα μέσω ημετέρων...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου