Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2014

Ουκρανία: Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος πολιτών ελληνικής καταγωγής από οβίδες στη Μαριούπολη

Επιβεβαιώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, ότι από ρίψη οβίδων στις 14 Οκτώβρη το μεσημέρι, στην περιοχή της Μαριούπολης στην ανατολική επαρχία της Ουκρανίας Ντονέτσκ και το χωριό Σαρτανά σκοτώθηκαν 7 άμαχοι και τραυματίστηκαν άλλοι 16, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες του ελληνικού προξενείου υπάρχουν και ελληνικής καταγωγής πολίτες ανάμεσα στα θύματα.

Για το περιστατικό η αντιδραστική κυβέρνηση κατηγορεί τους πολιτοφύλακες , ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο τί ακριβώς συνέβη ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες στην περιοχή διεξάγονταν γυμνάσια του ουκρανικού στρατού. Οι οβίδες έπεσαν στο συγκεκριμένο χωριό ενώ οι άνθρωποι συμμετείχαν σε μια κηδεία.


Σε δήλωσή του για το θάνατο ατόμων ελληνικής καταγωγής στο χωριό Σαρτανά της Μαριούπολης ο υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Εκφράζω τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων. Η στήριξη μας θα είναι άμεση (...) ήδη έχουν δοθεί εντολές στον Γενικό μας Πρόξενο στη Μαριούπολη, όπως παράσχει κάθε δυνατή αρωγή στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή του καθώς και τον τραυματιών».

Ταυτόχρονα δεν έχασε ευκαιρία να ταχθεί υπέρ μιας λύσης στο ουκρανικό ζήτημα που να προωθεί τις στοχεύσεις και τα συμφέροντα του ευρωατλαντικού άξονα: «Το ζητούμενο είναι ο σεβασμός της εκεχειρίας και μια εφαρμόσιμη πολιτικοδιπλωματική λύση. Αυτός είναι ο άξονας της πολιτικής μας ευθύς εξαρχής, τόσο στο πλαίσιο του ΟΗΕ, της ΕΕ, του ΟΑΣΕ και όλων των Διεθνών Οργανισμών, όσο και διμερώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου