Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014

Κέρι: Ο στρατηγικός μας στόχος δεν είναι η υπεράσπιση του Κομπάνι

Κέρι: Ο στρατηγικός μας στόχος δεν είναι η υπεράσπιση του Κομπάνι
«Όσο φοβερό και αν είναι αυτό που παρακολουθούμε»
Ναυτεμπορική, Τετάρτη, 08 Οκτωβρίου 2014 19:53

Οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία είναι έτοιμες «να εξετάσουν» το ενδεχόμενο δημιουργίας ζώνης ασφαλείας μεταξύ της Συρίας και της Τουρκίας, δήλωσαν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Τζον Κέρι και Φίλιπ Χάμοντ αντίστοιχα στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου, ενώ οι ΗΠΑ σημειώνουν ότι η υπεράσπιση του κουρδικού Κομπάνι δεν αποτελεί «στρατηγικό στόχο».


«Η ιδέα μιας ζώνης ασφαλείας έχει αναφερθεί. Τώρα πρέπει να εξετάσουμε με τους άλλους συμμάχους και εταίρους μας τι εννοούμε με τη ζώνη ασφαλείας και πώς θα λειτουργήσει, όμως σίγουρα δεν θα ήθελα να το αποκλείσω σε αυτή τη φάση», είπε ο κ. Χάμοντ.

«Η ζώνη ασφαλείας είναι μια ιδέα που υπάρχει. Αξίζει να την εξετάσουμε, αξίζει να τη δούμε πολύ-πολύ προσεκτικά», σημείωσε ο κ. Κέρι, επαναλαμβάνοντας την επιφυλακτική θέση που έχουν υιοθετήσει οι ΗΠΑ στο ζήτημα.

«Δεν αποτελεί στρατηγικό στόχο η υπεράσπιση του Κομπάνι»

Ο κ. Κέρι πρόσθεσε ότι η αποτροπή της πτώσης της πόλης Κομπάνι στα χέρια των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους δεν είναι στρατηγικός στόχος των ΗΠΑ.

«Όσο φοβερό κι αν είναι να παρακολουθούμε απευθείας τι συμβαίνει στο Κομπάνι, πρέπει να αποστασιοποιηθούμε και να κατανοήσουμε τον στρατηγικό στόχο», είπε.

5 σχόλια:

 1. Εντάξει, να κατανοήσουμε το στρατηγικό στόχο, που δεν τον αναφέρει ο κ. Κέρι. Γιατί, ντρέπεται;

  Εντωμεαξύ οι φρικαλεότητες, τα βίντεο και τα ρατσιστικά-ναζιστικά σχόλια εναντίον του ισλάμ συλλήβδην που κυκλοφορούν στο internet (λ.χ. εγχώριο φασιστοειδές "εισηγήθηκε" χρήση βόμβας νετρονίου) είναι η προετοιμασία της κοινής γνώμης για την παρούσα φάση. Θα ακολουθήσουν πολλές.

  gdmn1973

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Η δήλωση "δεν μας ενδιαφέρει κανένα Κομπάνι, άλλους στόχους έχουμε" είναι το διπλωματικό αντίστοιχο του "οι αρκούδες χέζουν στο δάσος". Οπότε δεν είναι θέμα ντροπής (δεν υπάρχει), απλώς τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

   Διαγραφή
 2. «Η ζώνη ασφαλείας είναι μια ιδέα που υπάρχει. Αξίζει να την εξετάσουμε, αξίζει να τη δούμε πολύ-πολύ προσεκτικά»

  Αναρωτιέμαι τι θα κάνει το Ιράν σε μια τέτοια περίπτωση? Οι φήμες μιλούν ακόμα και για επεμβαση.

  Σταύρος Τ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όποιος έχει όρεξη, ας τρολάρει λίγο τους NYT εδώ: https://twitter.com/nytvideo/status/520247852661239810

  Ας τους βγει ξινό το βίντεο του "Λεχ Βαλέσα, ήρωα της ειρήνης"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τρομερή δήλωση, και μπορεί να πάει με όλα.
  "Το να μη γίνει πόλεμος στο Βιετνάμ δεν είναι ο στρατηγικός μας στόχος. Εντάξει κατανοούμε την φρίκη που θα δημιούργηθεί αλλά τι να κάνουμε και βασικά δε μας νοιάζει"
  Η πρώτη πρόταση μπορεί να αντικατασταθεί από άπειρα γεγονότα πχ
  "Το να μη καταστραφεί η Ουκρανία"
  "Το να μη δημιούργηθεί ισλαμικό κράτος"
  είναι πολλά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή