Σάββατο, 11 Οκτωβρίου 2014

Επιχείρηση Κίνα, άξονας τρίτος: Εκπαίδευση Κινέζων Τζιχαντιστών στη Συρία (Ι)


Σε βίντεο του YouTube με τίτλο “Μήνυμα νίκης στο λαό της Κίνας από το Μέτωπο των Ταξιαρχιών των Μουτζαχεντίν” ένας Κινέζος Μουσουλμάνος μιλά για τον προσηλυτισμό του στο Ισάλμ. Αποκαλώντας τον εαυτό του με το Αραβικό του όνομα Γιουσούφ (οι υπότιτλοι λένε Μπο Γουάνγκ), λέει πως σπούδασε στη Λιβύη και βοήθησε τους Λίβυους Ισλαμιστές να πολεμήσουν στην εξέγερσή τους [κατά του Καντάφι].  “Τώρα είμαι στη Συρία,” λέει, καθώς ένα τραγούδι που προάγει την παγκόσμια Ισλαμική κυριαρχία παίζει στο σάουντρακ.


Ο κόσμος εδώ δεν έχει ελευθερία, δεν έχει δημοκρατία, δεν έχει ασφάλεια,” λέει, καθώς στηρίζεται στα βράχια και κρατάει ένα Καλάσνικοφ με ξιφολόγχη. Μια μαύρη σημαία με το σήμα της σαχάντα, σημαία των ομάδων Τζιχαντιστών στο Ιράκ, τη Λιβύη και τη Συρία, κρέμεται από ένα κοντινό δέντρο.

Σκοπός του Μπο φαίνεται να είναι να απειλήσει την Κίνα για την υποστήριξή της στην κοσμική κυβέρνηση της Συρίας. “Ως Κινέζος Μουσουλμάνος θα ήθελα να δώσω τις βαθιές που απολογίες” στον Συριακό λαό “που ζει στην απόλυτη δυστυχία απ' τις φλόγες του πολέμου,” λέει. “Επίσης,” συνεχίζει, “Εκπροσωπώ όλους τους Μουσουλμάνους όταν προειδοποιώ την Κινεζική κυβέρνηση να σταματήσει όλες τις μορφές βοήθειας στον Άσαντ, περιλαμβανομένης της πώλησης όπλων και της οικονομικής βοήθειας στην κυβέρνησή του.”
Ο Τζον Μακέιν, στα πλαίσια της δράσης του για την "Επιχείρηση Ουκρανία-Ρωσία"

Το ερώτημα προς Αμερικανούς: Αυτή είναι η δύναμη “ανταρτών” που στηρίζει ο γερουσιαστής Τζον Μακέιν; Γιατί απαιτούν ο Μακέιν και ο Δημοκρατικός του κολλητός γερουσιαστής Levine του Μίσιγκαν να βομβαρδίσει ο πρόεδρος Ομπάμα τα αεροδρόμια της Συρίας για να στηρίξει αυτούς τους Τζιχαντιστές “αντάρτες”;
Religious Freedom Coalition, μτφρ.: Lenin Reloaded

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου