Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

Λεπτές διαφορές, μέρος δε θυμάμαι ποιο: Συνωμοσιολογίας το ανάγνωσμα

Τι είναι συνωμοσιολογία; Τι δεν είναι; Το Lenin Reloaded επιμορφώνει το αναγνωστικό του κοινό με τρία (απ' τα δεκάδες) απλά παραδείγματα:

1. Μη συνωμοσιολογία:

Είναι αδιανόητο να ακολουθεί [το ΚΚΕ] πολιτική ίσων αποστάσεων, παραμένοντας ουσιαστικά έξω από τις εξελίξεις. Δεν είναι επαναστατική γραμμή αυτό. Με όσο επαναστατική φρασεολογία και αν την μασκαρέψεις, εξ αντικειμένου κάποιον βοηθά. Και εν προκειμένω δε βοηθά το λαϊκό κίνημα αλλά τους εχθρούς του. Και δεν το λέμε μόνο εμείς. Το λέει πρώτα από όλα ο δικός τους κόσμος.


1α. Συνωμοσιολογία!!!!

Παρά τα μηνύματα της κάλπης, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη, την πρωτοφανή αποχή, την ενίσχυση των συντηρητικών καθώς και ακροδεξιών δυνάμεων στις περισσότερες χώρες, το ΚΚΕ κρίνει “θετικό” το αποτέλεσμα επειδή κατάφερε να κρατήσει την τρίτη θέση. Αυτό προκύπτει πια όχι μόνο από τις δηλώσεις της Αλ. Παπαρήγα την Κυριακή, αλλά και από τη χθεσινή ανακοίνωση - εκτίμηση του αποτελέσματος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Η συνωμοσιολογία, τα ντόπια και ξένα κέντρα που προσπαθούν να πλήξουν το ΚΚΕ, το σύστημα που οργάνωσε στρατηγική για να “εκτοπίσει” το κόμμα από την τρίτη θέση είναι η βάση της ανάλυσης του κεντρικού οργάνου του Κομμουνιστικού Κόμματος, στην οποία απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά στην άνοδο της ακροδεξιάς.
Αυγή

2. Μη συνωμοσιολογία:

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βρυώνης επιδιώκει να πάρει άδεια για πανελλαδικό κανάλι και έχει κάνει συζητήσεις με το ΚΚΕ για τον 902 TV. Πολλοί διερωτώνται ποια συμφέροντα εκπροσωπεί ο κ. Βρυώνης, δεδομένου ότι ο ίδιος είναι ανοικτός, με χρέη προς το Δημόσιο.

Μετά το δημοσίευμα της "Α" ο δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, με τον οποίο συνεργάζεται στενά ο κ. Βρυώνης, αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι συνάντησε τον πρωθυπουργό, "όχι για κανάλια ή επιχειρηματικές δραστηριότητες, αλλά αποκλειστικά για θέματα που ταλαιπωρούν τον ελληνικό λαό". Ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος απέφυγε να ενημερώσει για ποια ακριβώς "θέματα του λαού" συζήτησαν, πότε και πού ακριβώς έγινε η συνάντηση. Ο δημοσιογράφος παραδέχθηκε επίσης ότι υπάρχουν σχέδια δημιουργίας νέου καναλιού, στο οποίο πρόκειται ο ίδιος να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο.

2α. Συνωμοσιολογία!!!

Η αλήθεια είναι ότι η συνωμοσιολογία αποτελεί σταθερό και μόνιμο στερεότυπο του Περισσού.
ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα

3. Μη συνωμοσιολογία:

Δεν είναι πρωτάρα πάντως η Αλέκα. Πριν λίγα χρόνια, έδωσε ένα χεράκι στον Καραμανλή, αναπαράγοντας τις αθλιότητες για χάδια στην κουκούλα. Τώρα δίνει ένα χεράκι στον Σαμαρά, αναπαράγοντας τις αθλιότητες για το λόμπι της δραχμής. Έτσι και ο στόχος και τα μέσα της είναι σαφή - και κάτι ξέρουν όσοι τη χειροκροτούν. Το μόνο που παραμένει θολό είναι σε ποιο λόμπι σέρνει το ΚΚΕ...

3α. Συνωμοσιολογία!!!

Είναι πιθανόν ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτύχει εν τέλει να προασπισθεί τον λαό, αλλά να πιστεύει κανείς ότι θέλει να τον χαντακώσει, αυτό ξεπερνά τα όρια της πολιτικής σκέψης και εισέρχεται στο πεδίο της συνωμοσιολογίας.

Δυστυχώς, ως φαίνεται, το ΚΚΕ έχει εγκλωβισθεί στην ίδια του τη ρητορική (αριστερίστικη και σεχταριστική) σε πολιτικές που απάδουν της κομμουνιστικής παράδοσης: «Αδιάφορο το ΚΚΕ για τις παραβιάσεις του Συντάγματος», δήλωσε από του βήματος της Βουλής ο κ. Παφίλης. «Αστικό Σύνταγμα είναι έτσι κι αλλιώς, εμάς δεν μας κόφτει, εμείς δεν το έχουμε ψηφίσει», συνέχισε.
Στάθης Σταυρόπουλος

Εν συνόψει:

Συνωμοσιολογία: Το να τολμήσεις να σκεφτείς ότι σημαίνουν οτιδήποτε αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ οι επισκέψεις στις δεξαμενές σκέψης των ΗΠΑ, οι συνομιλίες με το ΣΕΒ, η συμμετοχή στο summit της Λίμνης Κόμο, οι επισκέψεις στο Άγιο Όρος, τα άρθρα στήριξης του καθεστωτικού Τύπου, οι ομιλίες στο Ινστιτούτο Καραμανλή, οι επαμφοτερισμοί και οι κωλοτούμπες, το προεκλογικό συγχωροχάρτι στη Χ.Α, οι δεκάδες περιπτώσεις άμεσης στήριξης του ιμπεριαλισμού και φιλο-ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας, οι δεκάδες περιπτώσεις στήριξης αντιλαϊκών μέτρων και συμφωνιών στο ελληνικό και ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και την άκρα δεξιά στο συνδικαλιστικό κίνημα και στις δημοτικές εκλογές, τα φλερτ με όλους και με όλα. Κατά βάση, το να αντλείς συμπεράσματα από τεκμηριωμένα γεγονότα.

Μη συνωμοσιολογία:  Τα ρούβλια που έστελνε η ΕΣΣΔ, οι συμφωνίες του Περισσού με τον Τριανταφυλλόπουλο, τον Χατζηνικολάου, τον Μελισσανίδη, τον Μπέο, τον Γερμανό, τον Αλαφούζο, τον Μπόμπολα, το ότι το ΚΚΕ σταμάτησε την επανάσταση που θα γινόταν αν την άφηνε το ΠΑΜΕ, το ότι είναι εγκάθετη βαλβίδα ασφαλείας του συστήματος, το ότι τα παίρνει από πολυεθνικές, τη ΝΕΟΣΕΤ, τους Κινέζους, το ότι δίνει "σώου" με το ΠΑΜΕ, κάνει παρελάσεις, εγκλωβίζει το αυθεντικό επαναστατικό ελληνικό συναίσθημα, παίρνει εγκωμιαστικά tweet απ' τον Άδωνι, κρύβει λεφτά στα υπόγεια του Περισσού, δεν περιθάλπτει τους αστέγους, έχει iphone και το δίνει νυν υπέρ πάντων τον αγώνα για να σωθεί η συγκυβέρνηση. Κατά βάση, το να αντλείς συμπεράσματα από κάτι που άκουσες από κάποιον κάπου ή να συνάγεις την ενοχή κάποιου όχι απ' τις δικές του πράξεις αλλά από τις πράξεις τρίτων.

14 σχόλια:

 1. Αν διαβάζει το μπλογκ κάποιος σύντροφος από Πάτρα, ας μου στείλει ένα μέιλ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυστηρά για συνωμοσιολόγους:

  Γιάννα Αγγελοπούλου: «Είμαι απέναντι στο πολιτικό σύστημα»
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12:02 |
  Πηγή: ΑΠΕ

  «Είμαι απέναντι στο πολιτικό σύστημα» δηλώνει η Γιάννα Αγγελοπούλου. Αποκαλύπτει ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τον ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει ότι ευχαρίστως θα ψήφιζε ένα κόμμα που φέρνει μια «νέα αντίληψη» για τα πράγματα.

  Σε συνέντευξή της στην Καθημερινή της Κυριακής, η κ. Αγγελοπούλου αναφερόμενη στην Προεδρία της Δημοκρατίας λέει: «Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο εκατομμύριο να μου το ζητήσουν. Θα ήταν σουρεαλιστικό αν το έκαναν. Το σύστημα σκέπτεται και χειρίζεται τα πράγματα τελείως διαφορετικά από τη δική μου αντίληψη-γι' αυτό λέω ότι είμαι απέναντί τους».

  Η Γιάννα Αγγελοπούλου λέει ότι ψάχνει το καινούργιο στην πολιτική, τονίζοντας ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τον ΣΥΡΙΖΑ. «Μ' αρέσει κάθε τι που είναι νέο. Όταν κοιτάς το παλιό και δεν σου αρέσει, οι επιθυμίες σου σε σπρώχνουν εκ των πραγμάτων προς το νέο».

  Και συνεχίζει, λέγοντας: «Στον Τσίπρα βλέπω έναν νέο άνθρωπο που μιλά με τρόπο ο οποίος προσπαθεί να προσεγγίσει αυτό που εγώ λέω το "αντισύστημα"».
  http://www.tanea.gr/news/politics/article/5171082/gianna-aggelopoyloy-eimai-apenanti-sto-politiko-systhma/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δειτε κι αυτό:

  http://www.eklogika.gr/press-today/headline?cat=SPolitics&date=19/10/2014&head=%CE%9A%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%91%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97_%CE%95%CE%9B%CE%95%CE%A5%CE%98%CE%95%CE%A1%CE%9F%CE%A4%CE%A5%CE%A0%CE%99%CE%91&hdate=19/10/2014

  Μάνος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ε, άμα το λέει η αριστερή πτέρυγα του Λάγκλεϊ, να τον ψηφίσομε ρε παιδί μου.

   Διαγραφή
 4. Ξέχασες τον Ε.Α.και τη Ν.Σ
  Είναι οι κατά τον Τσίπρα "ο δικός του κόσμος".

  λαθραναγνώστης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σωστά, είναι από τα χιτ:

   "Ό,τι έγινε τα προηγούμενα χρόνια με οργανωτικούς- φραξιονιστικούς όρους και ακατάσχετη ψιθυρολογία σε βάρος των συντρόφων που διαφωνούσαν, το ίδιο επιχειρείται να γίνει και τώρα με τις ύβρεις, την συκοφαντία και την ακατάσχετη συνωμοσιολογία σε βάρος μας. Αλλά αν η ηγεσία του κόμματος θεωρεί πως έχει δίκιο, αν πιστεύει πως τιμά το ΚΚΕ και την ιστορία του, πως υπηρετεί τον Μαρξισμό- Λενινισμό και πιστεύει σ’ αυτόν ας απαντήσει στα μέλη και στους οπαδούς του κόμματος: Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει ορθώσει, έστω, ένα ιδεολογικό και πολιτικό επιχείρημα σε όσα της καταμαρτυρούμε;

   Το κείμενο της ηγεσίας του ΚΚΕ για τον Εργατικό Αγώνα βρίθει, αντιφάσεων, σεναρίων συνομωσίας με στόχο την συκοφάντησή μας αλλά και ομολογιών."

   Διαγραφή
  2. Ποιά χιτ μωρέ Αντώνη? ΣτοTOP 10 είναι και από τα πρώτα!
   Ο Ε.Α και η Ν.Σ εξελίσσονται σε φιλόδοξα Think tanks του αντικομουνισμού με μια ομολογουμένως πρωτότυπη μεθοδολογία.
   "Δεν σε κατηγορώ σαν αντίπαλος, αλλά εκφράζω την αγωνία μου σαν φίλος για τον κακό δρόμο που πήρες ακολουθώντας κακούς μέντορες"!
   Όποιος διαμορφώσει ένα αντικομουνιστικό άρθρο πάνω σ αυτό το πλαίσιο, το δημοσιεύουν.
   Τη δομή όμως των άρθρων τους πρέπει να προσέξουν λίγο, ιδιαίτερα ο Ε.Α, που μοιάζει με τη δομή ταινιών στόντας των 70s και θα βρουν και σπόνσορες!

   λαθραναγνώστης

   Διαγραφή
  3. "ΣτοTOP 10 είναι και από τα πρώτα! "

   Με κολακεύεις, γιατί πάλι είχα την τιμητική μου στη Ν.Σ:


   http://www.neaspora.gr/?p=2580


   Τρίτο άρθρο με βρισιές και απειλές, σκίζω.

   Διαγραφή
  4. Τους έχει πει κανείς οτι η απάντηση δεν ήταν προσωπική του Δ. Κουτσούμπα αλλά οτι είναι η θέση της Κ.Ε. αρα και του κόμματος ολόκληρου;

   Αθεραπευτος.

   Διαγραφή
  5. Όχι, γιατί το πραγματικό κόμμα είναι οι ίδιοι και ο ΓΓ είδε φως, μπήκε, και εκφράζει τις ατομικές του απόψεις.

   Κοίτα, δε βγαίνει άκρη με άτομα που ισχυρίζονται ότι "στηρίζουν" ένα κόμμα τη στιγμή που μιλούν ως οργανωμένη φράξια απέναντί του, και αυτό τη στιγμή που δεν είναι καν μέλη του κόμματος. Υπάρχει ανήκεστος βλάβη.

   Διαγραφή
  6. Παντως υπαρχει λιγο νερο στο, ως χτες,ανερωτο κρασακι τους (ΑΑΔΜ και 15οΣυνεδριο) .
   "Και εμείς υποστηρίζουμε ότι μια τέτοια κυβέρνηση μπορεί να είναι μια κυβέρνηση του ΑΑΔΜ, μια επεξεργασία του 15ου Συνεδρίου, με τις προγραμματικές κατευθύνσεις που προβλέπονται, εκσυγχρονισμένες στη σημερινή πραγματικότητα.".....ΠΟΙΟ ειναι το νερακι ? Η "επεξεργασια" !!!!! του 15ου .....και το " εκσυγχρονισμένες στη σημερινή πραγματικότητα"!!!!!!!!!! ...ΑΥΤΑ ειναι ΝΕΑ πλατφορμα προπαγανδας

   Κι αυτο οφειλετε στις δικιολογημενες ενστασεις που τους εβαζε ο κοσμος: "Το ΑΑΔΜ ηταν μια πολυ καλη προταση των κομμουνιστων σε εποχες καπιταλιστικης "ευμαρειας" ,ΤΩΡΑ εχετε παρει χαμπαρι σε τι φαση μπηκε ο καπιταλισμος απο το 08 και μετα ??? Εχετε παρει μυρωδια απο την μεγαλυτερη και πιο βαθια κριση της Ιστοριας του ???"

   Ε λοιπον μαγκες ,αυτο ακριβως καναμε στο 19ο :ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΚΑΜΕ τις προγραμματικες θεσεις ΕΚΣΥΧΡΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ακριβως στις "νεες συνθηκες" ....ραντεβου παλι στο 20ο ! Κι επειδη αυτο αργει Ραντεβου στο Συνταγμα την 1η Νοεμβρη !

   Διαγραφή
  7. Ως χτές, σα να λέμε από το 2012;

   "Είναι αδήριτη ανάγκη το Κόμμα να επανέλθει στη βασική πολιτική πρόταση του Προγράμματος του Κόμματος, την οποία επεξεργάστηκε το 15ο Συνέδριο και η οποία θα χρειαστεί να εκσυγχρονιστεί και να εναρμονιστεί περισσότερο στις σημερινές συνθήκες, ξεκαθαρίζοντας ακόμη πιο πολύ τη σημασία του ΑΑΔΜ, τα μέτωπα πάλης, τους στόχους και τη σχέση μεταξύ των άμεσων προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, με τους ενδιάμεσους στόχους, τη δημιουργία του ΑΑΔΜ και της αντιιμπεριαλιστικής-αντιμονοπωλιακής κυβέρνησης και το στρατηγικό στόχο του Κόμματος, το σοσιαλισμό."

   http://www.neaspora.gr/wp/?p=16

   Διαγραφή
 5. Αυτό είναι συνωμοσιολογία ή όχι? :
  «Χίλιοι ναζιστές στις υπηρεσίες των ΗΠΑ
  Χρησιμοποιούνταν ως κατάσκοποι στα χρόνια του ψυχρού πολέμου»
  http://www.tovima.gr/world/article/?aid=645216

  …αλλά θα μου πεις εδώ χρησιμοποιήθηκαν-χρηματοδοτήθηκαν τροτσκιστές «κομμουνιστές» από τις υπηρεσίες των ΗΠΑ, με τους ναζιστές εγώ έπεσα από τα σύννεφα…?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Και να μην ξεχνάμε, ο ίδιος ο Τρότσκι πήγε ήδη από το 1939, πριν καν αρχίσει επίσημα ο Ψυχρός πόλεμος, οικειοθελώς, εφόσον είχε καλεστεί βεβαίως πρώτα, σε κάποια από τις υπηρεσίες των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην Επιτροπή για τη διερεύνηση Αντι-Αμερικανικών Δραστηριοτήτων για να διαφωτίσει τη διεθνή εργατική τάξη ποιος ήταν ο μεγάλος κίνδυνος. Και μιλάμε για το 1939. Εδώ ταιριάζει τραγικά πολύ το «αυτοί μολογάνε και χωρίς ξύλο».
  http://leninreloaded.blogspot.gr/2014/07/leon-trotsky-dies.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή