Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2014

Και ολίγη κομεντί

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ΜΕ 76 ΚΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙ 61 ΥΠΕΡ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ

[ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ Α.Π. ΓΙΑ ΜΟΣΤΡΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΤΕΤΕ]

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (18/10) το βράδυ οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αριστερή Πλατφόρμα κατέθεσε επί του σχεδίου απόφασης της ΚΕ μια τροπολογία που αφορούσε επείγοντα μέτρα για τη συμπλήρωση του άμεσου προγράμματος που εξήγγειλε ο Α.Τσίπρας στη Θεσ/νίκη.

Τα μέτρα αυτά κινούντο σε τρείς κατευθύνσεις:


Πρώτον: Δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικός έλεγχος των τραπεζών.

Δεύτερον: Σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων, κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και εθνικοποίηση - κοινωνικοποίηση των στρατηγικών τομέων και στρατηγικών επιχειρήσεων της οικονομίας, με προτεραιότητα τους τομείς δημόσιων αγαθών, υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και υποδομών.

Τρίτον: Άμεσα ουσιαστικά μέτρα στο πλαίσιο μιας ριζικής προοδευτικής αλλαγής του φορολογικού συστήματος, με στόχο την κατάργηση της ασυλίας και τη φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, των μεγάλων εισοδημάτων και των μεγάλων περιουσιών.

Η τροπολογία, την οποία υποστήρηξε από πλευράς Αριστερής Πλατφόρμας ο Στάθης Κουβελάκης, έλαβε 61 ψήφους υπέρ, 76 κατά και 1 λευκό και δεν εγκρίθηκε.

Η Αριστερή Πλατφόρμα είχε διατυπώσει και μια άλλη τροπολογία, η οποία απέκλειε τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ «με πρόσωπα και δυνάμεις που είχαν ευθύνη και ρόλους στην ψήφιση και εφαρμογή νεοφιλελεύθερων και μνημονιακών πολιτικών».

Η τροπολογία αυτή τελικά δεν κατετέθη, αφού στο σχετικό θέμα των συνεργασιών συνομολογήθηκε και με παρέμβαση τους Α. Τσίπρα, να συνεχιστεί πιο διεξοδικά η συζήτηση και η απόφαση να ληφθεί σε επόμενη συνεδρίαση της ΚΕ.

Τελικά, μετά τη μη έγκριση της τροπολογίας της, αλλά και τις άλλες ενστάσεις που είχε, η Αριστερή Πλατφόρμα ψήφισε λευκό στην απόφαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

14 σχόλια:

 1. Πέρα από την αναμενόμενη πλάκα, το γεγονός ότι δεν έχει περάσει ούτε μια πρόταση της αριστερής πλατφόρμας είναι μάλλον λυπηρό μιας και καταδεικνύει ότι η κύρια τάση στο Σύριζα, αυτή που καθορίζει τη γραμμή του κόμματος και μας προιδεάζει για το είδος "αριστερής" διακυβέρνησης που θα εφαρμόσει είναι συντηρητική, για να μην πω δεξιά. Αναρωτιέμαι, οι όποιοι πραγματικοί αγωνιστές, που κατά τη γνώμη μου υπάρχουν στο Σύριζα και κυρίες τις συνιστώσες του, δεν νιώθουν άβολα με αυτή τη "στοφή στο ρεαλισμό" και σταδιακή πασοκοποίση του κόμματος ;

  Highway61

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οφείλω να επιμείνω ότι η έννοια "αριστερά" δεν έχει κανένα σαφές οικονομικό και ταξικό περιεχόμενο και ότι ως εκ τούτου δεν αντιλαμβάνομαι γιατί κάποιος δικαιούται να νιώθει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "δεξιοποιείται."

  Αντιθέτως, οι έννοιες "οπορτουνισμός" και "σοσιαλδημοκρατία" έχουν σαφώς ταυτοποιημένο και ιστορικό περιεχόμενο. Το ίδιο και η κίνηση απ' το πρώτο στο δεύτερο. Αδυνατώ προσωπικά να στενοχωρηθώ που ο οπορτουνιστής έγινε σοσιαλδημοκράτης. Νομίζω σημαντικότερο είναι αυτό που τον έκανε οπορτουνιστή, γιατί από εκεί, ο βασικός δρόμος είναι πολυπερπατημένος και προβλέψιμος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στο πρόγραμμα του πασοκ παλιότερα υπήρχαν αναφορές στον σοσιαλισμό; Έτσι για σύγκριση, γιατί αναρωτιέμαι τι θα άλλαζε (ακολουθώντας το σκεπτικό του Highway61) αν ψηφίζονταν οι θέσεις της ΑΠ για την κοινωνικοποίηση ΜΠ.

  Υπενθυμίζω ότι η ΑΠ δεν λειτουργεί απλώς ως ο παλιάτσος της παρέας, έχει πολύ σημαντική επιρροή στους συνδικαλιστικούς φορείς του συριζα. Από τι τους κρίνουμε λοιπόν Highway61, από τις αμέτρητες μπαρούφες που ψηφίζουν, γράφουν, λένε κτλ, ή από τις κινήσεις τους στο πολιτικό και οικονομικό πεδίο;

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πωπω!Ούτε την άχνη δεν τους αφήνουν να βάζουν πλέον!Μα δε φοβούνται μήπως αντιδράσουν οι επαναστάτες ψηφοφόροι?
  Θάνος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=37115

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Σήμερα το πρωϊ ο Λαφαζάναρος δήλωσε νέτα σκέτα , με παρρησία και θάρρος ομηρικού ήρωα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σκίσει το μνημόνιο , ντάλα μεσημέρι - και όχι μάυρα μεσάνυχτα που μας το επέβαλαν.

  Αν έστω κι ένας τον έπαιρνε σοβαρά θα έπρεπε να αναρωτηθεί πώς θα γίνει αυτό όταν μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ οι τροπολογίες του καταψηφίζονται. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι αυτή τη δουλειά έχει αναλάβει ο Λαφαζάναρος ( ο οποίος το '92 έψεγε το ΚΚΕ για τις σχέσεις του με την Κούβα με την αλήστου μνήμης δηλωσάρα ότι "το ΚΚΕ περιμαζεύει τα σκουπίδια του σοσιαλιστικού στρατοπέδου" ) , δηλαδή ταυτόχρονα να τρώει πίτες απ'το κόμμα του και να συντρίβει ανεμόμυλους στα τηλεπαράθυρα.

  Μαζικές ροχάλες στους συμφιλιωτές

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εγώ αναγνωρίζω ότι ο Παναγιώτης ένα κομμουνιστικό κάτι το έχει: είναι θυσίας.

   Άνθρωπο που να γελοιοποιείται και να εξευτελίζεται τόσο πολύ για να δώσει άλλοθι ριζοσπαστικότητας στο κόμμα του, να ξεγελάσει ψηφοφόρους και να διασπάσει άλλα κόμματα δεν βρίσκεις εύκολα. Ένας πραγματικός στρατιώτης της σοσιαλδημοκρατικής απάτης.

   Διαγραφή
  2. Ανδριάντα έξω απ' την Κουμουνδούρου πρέπει να του φτιάξει ο Τσίπρας. Την Ανταρίζα την έχει κάνει γης μαδιάμ, στο ΚΚΕ έκανε όση ζημιά μπορούσε, άπλωσε τα πλοκάμια του σ' ολους τους ξέμπαρκους οπορτουνιστές, θόλωσε τα νερά για το κόμμα του μέχρις εσχάτων...σοσιαλδημοκρατικός Κουταλιανός.

   Διαγραφή
  3. Μπροστά σ' αυτά, το να σαι το πτυελοδοχείο του Alexis είναι ένα πολύ μικρό τίμημα...

   Διαγραφή
  4. Πάντως στο Βήμα είδα ότι ούτε καν κατατέθηκε τροπολογία κι ότι η συνεδρίαση κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους. ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ.
   Σαναλέμε όλα φανταστικά στο πιο πάνω άρθρο. Ούτε υπέρ ούτε κατά. Λες;

   Αλλά μπα, αποκλείεται ο Λαφαζάναρος να ποστάρει σαχλαμάρες στο ίσκρα του. Το πιθανότερο είναι να τον σαμποτάρει το Βήμα.

   Διαγραφή
  5. Το Βήμα χτυπάει το Λαφαζάνη επειδή είναι παλικάρι, ριζοσπάστης και μεγάλος τσαμπουκάς του σοσιαλισμού. Γι αυτό και τον υπερασπίζει ο Μίχας, γνωστός απ' τη νεοφιλελέ αρθρογραφία του ... στο Βήμα: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=37115

   Διαγραφή
 7. Τα δάκρυα της ανταριζας για το ότι δεν αφήνει το παμε να πιάσουν καρέκλες οι συριζαίοι τα είδατε; Να τα δείτε γιατί οι εδεσσαϊκοί είναι για άπειρο φτύσιμο (καταλήγει το αρχινούμερο να κατηγορεί το παμε για τις κινήσεις της αδεδυ και για σύμπλευση με όλους, ναι, και με τον συριζα για την καρέκλα του οποίου ωρύεται):

  http://aristeriantepithesi.blogspot.ca/2014/10/blog-post_96.html

  Αλλά εδώ ούτε τον πιλαφ δεν βοηθάνε να κοινωνικοποιήσει τα ΜΠ, τι να λέμε τώρα, το ότι εμποδίζει το παμε τους εργαζόμενους να φέρουν την κυβέρνηση της αριστεράς είναι γνωστό, ποιοί αγώνες και ποιές καλά οργανωμένες απεργίες, το θέμα είναι "να φύγουν".

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Το imprecor.gr έκοψε την πρόσβαση στην φώτο του άρθρου σου.
  http://www.inprecor.gr/wp-content/uploads/2012/11Τσίπρας_Λαφαζάνης_Στρατούλης_καλά_παιδιά_011112.jpg
  Τους δημιουργείς ανεπιθύμητη κίνηση στους serverς τους.
  Καλό θα ήταν να κάνεις upload την φώτο στον blogger και μετά εμφάνιση της εδώ.
  φιλικά
  διφής

  ΑπάντησηΔιαγραφή