Παρασκευή, 10 Οκτωβρίου 2014

Ξάνθη: Σήμερα η δίκη σε βάρος του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Γ. Πυργελή

Νέα επιχείρηση ποινικοποίησης των ταξικών αγώνων. Σήμερα Παρασκευή στα δικαστήρια σέρνει τον Γ. Πυργελή, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ, η εργοδοσία του εργοστασίου «SUNLIGHT» του Π. Γερμανού, επειδή έκανε το ταξικό του καθήκον και μαζί με άλλους εργαζόμενους συμμετείχε σε εξόρμηση έξω από το συγκεκριμένο εργοστάσιο για την πανελλαδική, πανεργατική απεργία που είχε κηρυχθεί στις 15/12/2010.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης τη μέρα της δίκης στις 10 το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.


Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, τα στελέχη του δεν πρόκειται να τρομοκρατηθούν, να κάνουν πίσω μπροστά στην επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας.

Η εργοδοσία του εργοστασίου SUNLIGHT του Π. Γερμανού σέρνει στα δικαστήρια τον Γ. Πυργελή, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ. Στις 10 Οκτώβρη 2014 θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης.

Επιχειρούν να ποινικοποιήσουν τους εργατικούς αγώνες. Ο Γ. Πυργελής έκανε το ταξικό του καθήκον, έκανε πράξη την υποχρέωση που έχει να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων μαζί με δεκάδες άλλους εργαζόμενους. Στόχος τους είναι να τρομοκρατήσουν και τους εργαζόμενους του ίδιου του εργοστασίου, να μη σηκώσουν "κεφάλι" στα μέτρα που καταδικάζουν αυτούς και τις οικογένειές τους στην αβεβαιότητα, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Όσα μέτρα κι αν πάρουν, δεν πρόκειται να σταματήσουν τη δράση των ταξικών δυνάμεων, την πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής. Συνεχίζουμε με οργάνωση, σχέδιο και δράση, βάζοντας στη μάχη περισσότερους εργάτες και εργάτριες.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Παρασκευή 10 Οκτώβρη, στις 10 π.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης, κάθε σωματείο, συνδικαλιστή, εργαζόμενο να συμμετάσχει».

Στο μεταξύ με ψήφισμά τους μια σειρά πρωτοβάθμια σωματεία επισημαίνουν:

«Στις 10 Οκτώβρη 2014 θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης, ενάντια στο ΠΑΜΕ και στο συνάδελφο Γιώργο Πυργελή, μέλος της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΜΕ, για την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο της γενικής πανελλαδικής απεργίας στις 15/12/2010 στο εργοστάσιο της SUNLIGHT ABEE, ιδιοκτησίας Π. ΓΕΡΜΑΝΟΥ, με στόχο να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για την ανάγκη συμμετοχής τους στην απεργία.

Είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για μία ακόμη δίωξη σε βάρος του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, επειδή πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.

Επιχειρούν να ποινικοποιήσουν τους εργατικούς αγώνες. Ο Γ. Πυργελής έκανε το ταξικό του καθήκον, έκανε πράξη την υποχρέωση που έχει να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων μαζί με δεκάδες άλλους εργαζόμενους.

Η δίωξη είναι συνέχεια των δεκάδων διώξεων συνδικαλιστών, σωματείων σε όλη την Ελλάδα, που πρωτοστατούν σε χώρους δουλειάς και κλάδους για την οργάνωση της πάλης, είναι συνέχεια των δεκάδων αποφάσεων της αστικής δικαιοσύνης να κρίνουν ως παράνομες τις απεργίες των εργαζομένων όπως έγιναν πρόσφατα και με τους εργαζόμενους στη ΣΕΚΑΠ. Είναι φανερό το πού αποσκοπούν οι διώξεις αυτές. Κυβέρνηση και εργοδοσία, αξιοποιώντας και την ταξική Δικαιοσύνη, θέλουν να επιβάλουν στο λαό και στο κίνημα το δόγμα "νόμος και τάξη". Να βάλουν στο γύψο κάθε αντίδραση και προσπάθεια οργάνωσης για την παρεμπόδιση της αντιλαϊκής πολιτικής, αυτό επιδιώκει και η εργοδοσία της SUNLIGHT, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους του εργοστασίου ώστε να μην προχωρήσουν στη δημιουργία συνδικαλιστικής οργάνωσης, να μην απαντήσουν αγωνιστικά και οργανωμένα στην επίθεση που δέχονται στα δικαιώματά τους. Από αυτή τη σκοπιά, η απάντηση στις συνδικαλιστικές διώξεις, η υπεράσπιση της συνδικαλιστικής δράσης δεν είναι υπόθεση μόνο των σωματείων, στελέχη των οποίων σέρνονται σε δίκες. Ούτε μόνο του ταξικού κινήματος. Αφορά και πρέπει να προβληματίσει κάθε εργαζόμενο, κάθε λαϊκό άνθρωπο, σε βάρος του οποίου νομοθετεί η κυβέρνηση.

Η τρομοκράτηση και η καταστολή των εργατικών - λαϊκών αγώνων γίνονται για λογαριασμό των μονοπωλίων. Είναι όρος για τη θωράκιση της εξουσίας τους. Από αυτή τη σκοπιά, η πάλη για υπεράσπιση της συνδικαλιστικής δράσης αποκτά ξεχωριστή σημασία, δεν μπορεί να είναι κάτι ξέχωρο από την αντιπαράθεση με την εργοδοσία σε επίπεδο επιχείρησης και κλάδου και τους μηχανισμούς καταστολής του αστικού κράτους που επιστρατεύονται για χάρη της.

Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι αποφασισμένο με κάθε τρόπο να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι διώξεις δεν τρομοκρατούν, αλλά ατσαλώνουν ακόμα πιο πολύ την εργατική τάξη».

Τα πρωτοβάθμια σωματεία της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης που υπογράφουν το παραπάνω ψήφισμα είναι τα εξής:

Από το Νομό Ξάνθης:

- Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Ξάνθης

- Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επεξεργασίας Γάλακτος Ν. Ξάνθης

- Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ξάνθης

- Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων ΣΕΚΑΠ ΑΕ

- Σωματείο Εργαζομένων Υπαλλήλων ΣΕΚΑΠ ΑΕ

- Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών Θράκης (ΕΜΔΥΔΑΣ)

- Σωματείο Εργαζομένων ΚΑΖΙΝΟΥ Ξάνθης

- Σωματείο Εργαζομένων «Βοήθεια στο Σπίτι» Αν. Μακεδονίας - Θράκης

Επίσης, ο Σύλλογος Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης.

Από το Νομό Καβάλας:

- Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Καβάλας

- Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας.

Από το Νομό Έβρου:

- Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, Φερρών, Σουφλίου «Η Ενότητα»

- Σωματείο Τουριστικών Επαγγελμάτων Ν. Έβρου

- Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θράκης

- Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης.

Από το Νομό Δράμας:

- Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν. Δράμας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου