Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Αμερικανάκια

"Αληθινός Χονγκ-Κονγκέζος Ενάντια στον Κομμουνισμό": Μετά τα φασιστοειδή της Μεϊντάν, τα νέα πουλέν του ΣΥΡΙΖΑ
Για Αμερικανάκια ψάχνουν πάλι στο Left.gr, ασκώντας αμερικανική ιμπεριαλιστική εξωτερική πολιτική με εσάνς ψοφιμιών της "ριζοσπαστικής αριστεράς".

Τελευταίο κρούσμα η σύνοψη σε μετάφραση άρθρο απ' το Reuters, με όλα τα κλισέ του αμερικανικού ΥΠΕΞ, μην τυχόν και χάσουμε.


Σιγά βέβαια μην ενοχληθεί το Left.gr και ο ΣΥΡΙΖΑ ... από αμερικάνικες χρηματοδοτήσεις. Αχάριστοι είναι;

Ακολουθεί, για λόγους αρχειοθέτησης (ή αχρειοθέτησης;) το τελευταίο πόνημα της αριστερής πτέρυγας του Λάγκλεϊ της Βιρτζίνια (αριστερά όπως μπαίνεις).

***
Χονγκ Κονγκ: Επίθεση φιλοκαθεστωτικών κατά φιλοδημοκρατικών διαδηλωτών (φωτ.)
Προσπάθησαν να διαλύσουν οδοφράγματα του «Occupy Central»

Συγκρούσεις ξέσπασαν στο Χονγκ Κονγκ, όταν φιλοκαθεστωτικοί διαδηλωτές, οι οποίοι αντιτίθενται στις φιλοδημοκρατικές διαδηλώσεις, επιτέθηκαν στον βασικό τόπο διεξαγωγής διαμαρτυριών, στην επιχειρηματική συνοικία της αυτόνομης κινεζικής πόλης - κράτους. Εκατοντάδες άνδρες, μερικοί φορώντας χειρουργικές μάσκες, άρχισαν να διαλύουν τα οδοφράγματα τα οποία είχαν υψώσει εδώ και εβδομάδες οι διαδηλωτές.

Η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες, προσπάθησε να χωρίσει τα δύο στρατόπεδα. Οι συγκρούσεις άρχισαν μερικές ώρες μετά την διάλυση από πλευράς αστυνομίας ορισμένων οδοφραγμάτων, κυρίως έξω από κυβερνητικά γραφεία, σε μια προσπάθεια να υποβοηθηθεί η κίνηση των οχημάτων.

Οι διαδηλωτές, κυρίως φοιτητικές οργανώσεις και μέλη του φιλοδημοκρατικού κινήματος Occupy Central, διεκδικούν ο λαός του Χονγκ Κονγκ να μπορεί να ψηφίσει ελεύθερα στις εκλογές κυβερνήτη το 2017, χωρίς ο κατάλογος των υποψηφίων να υπόκειται στην έγκριση του Πεκίνου.

Την Κυριακή, ο κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ Λέουνγκ Τσουν Γινγκ τόνισε ότι οι πιθανότητες το Πεκίνο να δεχθεί το παραπάνω αίτημα είναι «σχεδόν μηδενικές».

Σε συνέντευξή του σε κινεζικό δίκτυο, σημείωσε ότι οι διαδηλώσεις έχουν βγει εκτός ελέγχου και δεν απέκλεισε τη χρήση βίας για τον τερματισμό τους. Οι φιλοκαθεστωτικοί διαδηλώτες φώναζαν συνθήματα όπως «Ανοίξτε τους δρόμους», καθώς και άλλα υπέρ της αστυνομίας. Φοιτητές σημείωναν ότι πολλοί από τους φιλοκαθεστωτικούς αντιπάλους τους «μοιάζουν με γκάνγκστερς».

5 σχόλια:

 1. Μετά από 16 χρόνια ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αποφάσισε να πάρει μια 24ωρη άδεια, στις 7 Οκτώβρη, τη μέρα των γενεθλίων του κι έφυγε, έφυγε μακριά στα δάση της Σιβηρίας, σ' ένα σημείο όπου σε ακτίνα 400 χιλιομέτρων δεν υπάρχει ούτε χωριό. Ο υπεύθυνος του προεδρικού γραφείου Τύπου, Ντμίτρι Πεσκόφ, εξηγώντας αυτή την ολιγόωρη απομάκρυνση του Βλ. Πούτιν υπογράμμισε το βαρύ πρόγραμμα του Ρώσου Προέδρου και τους εντατικούς ρυθμούς της δουλειάς του.
  Σίγουρα, στα τελευταία 15 χρόνια ο Βλ. Πούτιν, τόσο από το αξίωμα του Προέδρου, όσο κι απ' αυτό του πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας θα αντιμετώπισε αρκετές σύνθετες και δύσκολες καταστάσεις. Η τελευταία, ωστόσο, φαίνεται να ξεπερνά τα συνηθισμένα όρια, να μπλέκεται με πολλές πτυχές. Ετσι, για παράδειγμα, ο σύμβουλος του Βλ. Πούτιν και γνωστός οικονομολόγος, Σεργκέι Γκλάζιεφ, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενίσχυσης των δυτικών κυρώσεων και βλέπει μάλιστα ενδείξεις στην τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση που οδηγούν σε μια εξέλιξη σαν αυτή.
  Σε ομιλία του στο Εθνικό Συνέδριο «Εκσυγχρονισμός της ρωσικής βιομηχανίας» εκτίμησε πως «οξύνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των κορυφαίων χωρών, και θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι ως θύμα σε αυτόν τον ανταγωνισμό εκ μέρους των κύριων γεωπολιτικών αντιπάλων έχει επιλεγεί η χώρα μας. Οι δραστηριότητες της αμερικανικής κυβέρνησης στο Κίεβο δεν αφήνουν αμφιβολία ότι ο πόλεμος κατά της Ρωσίας θα διεξαχθεί πολύ σκληρά, με συνέπεια, σκόπιμα, κι όπως νομίζουν, μέχρι τη νίκη».
  Ο ίδιος σημείωσε πως μπροστά στην αύξηση της έντασης μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ, οι τελευταίες έχουν αποφασίσει να ξεκάνουν νωρίτερα τη Ρωσία, μιας και για να κρατήσουν την πρωτοκαθεδρία της παγκόσμιας κυριαρχίας τους θα πρέπει να καταφέρουν να βάλουν στο χέρι, ακόμη κι αν μπορούν να διαμελίσουν τη Ρωσία. Ο ίδιος προεδρικός σύμβουλος υποστήριξε πως η αμερικανική πολιτική στοχεύει στην ανάφλεξη του πολέμου στην Ευρώπη και για το λόγο αυτό ωθούν την Ουκρανία στη φασιστικοποίησή της, όπως έκαναν με τη Γερμανία πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Κι εδώ ο στόχος τους είναι το αδυνάτισμα όχι μόνο της Ρωσίας, αλλά και της ΕΕ, ώστε να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της Γηραιάς ηπείρου.
  Και πράγματι, τα νέα που έρχονται από την Ουκρανία δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για το μέλλον. Παρά τις διακηρύξεις περί «ειρήνης» το διήμερο σκοτώνονται κι από μια ντουζίνα άνθρωποι, μια κατάσταση δηλαδή που δεν είναι ούτε ειρήνη, ούτε πόλεμος. Παράλληλα υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες πως το καθεστώς του Κιέβου αξιοποιεί την εκεχειρία για την ενίσχυση των στρατευμάτων του, κάτι που προμηνύει νέα επίθεση. Οι πολεμικές ετοιμασίες γίνονται στο φόντο της όξυνσης του εθνικιστικού παροξυσμού κι αντικομμουνισμού, με νέες καταστροφές μνημείων του Λένιν κι άλλων σοβιετικών μνημείων, με την προσπάθεια τρομοκράτησης κάθε διαφορετικής άποψης. Σ' αυτό το πλαίσιο εξελίσσεται και η προεκλογική εκστρατεία στην Ουκρανία, που αναμφίβολα είναι μια εκστρατεία πολιτικής και ιδεολογικής βίας σε βάρος των εργαζομένων της χώρας. Σ' αυτές τις συνθήκες κυριαρχούν οι εθνικιστικές δυνάμεις κάθε απόχρωσης, που βέβαια τάσσονται υπέρ της συνέχισης των εχθροπραξιών στην Ανατολική Ουκρανία.


  ratm

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν ισχύουν, λοιπόν, οι εκτιμήσεις του Σ. Γκλάζιεφ πως οι ΗΠΑ έχουν επιλέξει να σύρουν την Ευρώπη σε πόλεμο, αν ισχύουν οι εκτιμήσεις πως μέχρι τα τέλη Οκτώβρη - αρχές Νοέμβρη θα αναζωπυρωθεί το «ουκρανικό μέτωπο», πράγματι η ρωσική αστική τάξη και η πολιτική ηγεσία της θα πρέπει να βρουν την ηρεμία και την ψυχραιμία για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους στην πολιτικο-οικονομική και διπλωματικο-στρατιωτική σκακιέρα των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων. Κάθε κίνηση, προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση πρέπει να είναι ζυγισμένη. Να παίρνει υπόψη της δεκάδες παραμέτρους, μιας και αυτή θα επηρεάσει την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Ηδη, π.χ., είναι ορατές οι συνέπειες του οικονομικού πολέμου ΕΕ - Ρωσίας με τις κυρώσεις, που πλέον έχουν αντανάκλαση στους ρυθμούς ανάπτυξης τόσο της Ρωσίας, όσο και της Γερμανίας.
  Κι όμως, μέσα σ' αυτές τις συνθήκες του έντονου ενδοϊμπεριαλιστικού ανταγωνισμού, την ώρα που μπορεί να βρισκόμαστε στο «κατώφλι» ενός πιο γενικευμένου πολέμου, κατατέθηκε στη Ρωσία ένα νομοσχέδιο για την «4ήμερη εργάσιμη βδομάδα», που καταργεί παραπέρα δικαιώματα των εργαζομένων στη Ρωσία, στοχεύει στην παραπέρα μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, κατ' αντιγραφή των ανάλογων αντεργατικών τερατουργημάτων που εφαρμόζονται στην ΕΕ και τις ΗΠΑ. «Επίθεση της αντίδρασης στα δικαιώματα των εργαζομένων», χαρακτήρισε το νέο αυτό νομοσχέδιο το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας.
  Εκεί, στην αντεργατική επίθεση, στη θυσία των εργατικών δικαιωμάτων στο βωμό της «ανταγωνιστικότητας», της κερδοφορίας του κεφαλαίου, δεν υπάρχει καμία αντίθεση, καμία αντιπαράθεση ανάμεσα στις αστικές τάξεις. Αντίθετα, η μία διδάσκεται από την άλλη. Η μία «δανείζεται» μέτρα από το «οπλοστάσιο» της άλλης. Εδώ δεν ταιριάζει το «ούτε ειρήνη, ούτε πόλεμος», γιατί ο πόλεμος σε βάρος της εργατικής τάξης και των δικαιωμάτων της είναι διαρκής.

  Ε. Β.

  Απο το σημερινο Ριζοσπαστη. Νομιζω οτι εχει πολυ ζουμι αυτο το αρθρο...

  ratm

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Και σε αυτή τη συνέντευξη ο Γκλαζιεφ ανάμεσα σε άλλα αναφέρεται και στην τακτική των ΗΠΑ.
  http://www.youtube.com/watch?v=cikvqdMRTTA

  Decadent

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Για το Φεργκιουσον έχουν γράψει τίποτα τα Αριστερά ΜΜΕ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δείτε και το παρακάτω ρεπορτάζ των ενσωματωμένων (οι τελευταίες παράγραφοι κορυφαίες, ειδικά η κατακλείδα, περιέργως έγραψε "governments" και όχι "the people of...", μάλλον προχειροδουλειά, αλλά είναι σκοτεινά στην καμπίνα):

  http://www.bbc.com/news/world-asia-29547621

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή