Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2014

Τι έγραφα στς 27 Φλεβάρη 2014

Τα τρία "μέτωπα"

Στην φάση αυτή, ο Αμερικανικός ιμπεριαλισμός, έχοντας εισέλθει σε μια φάση παροξυσμικής επιθετικότητας που προκαλείται από την οικονομική ύφεση και την παρακμή της αμερικανικής οικονομίας, έχει θέσει ως άμεση προτεραιότητα την επικράτηση σε τρία διαφορετικά μέτωπα, ώστε να εξυπηρετηθεί η απώτερή του βλέψη, που είναι η προληπτική εξάλειψη των αντιπάλων του.

Στο Lenin Reloaded αναφέρομαι στις εξελίξεις στα τρία αυτά μέτωπα ως αλληλένδετες εξελίξεις και είναι σημαντικό οι αναγνώστες να τις κατανοήσουν ως τέτοιες και όχι ως αποσπασματικά "διεθνή νέα".


Το πρώτο μέτωπο είναι αυτό στην Ουκρανία, που κυριαρχεί στην επικαιρότητα των ημερών. Μέσω της επικράτησης στην Ουκρανία, και μετά την ανατροπή του Γιανουκόβιτς, που παρεμπόδιζε την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ (και δευτερευόντως στην ΕΕ), οι ΗΠΑ θέλουν να ολοκληρώσουν την ιμπεριαλιστική περικύκλωση της Ρωσίας στη "γειτονιά" της, στην Ανατολική Ευρώπη. Από το 1991 ως σήμερα, όπως αναφέρει ο Manlio Dinucci, το ΝΑΤΟ έχει διαδοχικά διαλύσει τη Γιουγκοσλαβία που το εμπόδιζε να επεκταθεί στην περιοχή και έχει "κατακτήσει" τα φρούρια Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Κροατία και Αλβανία. Το πάλαι ποτέ τείχος προστασίας της ΕΣΣΔ είναι κομμάτια και οι ΗΠΑ πλησιάζουν όλο και περισσότερο στον στόχο τους να αναιρέσουν την ιστορική αλλαγή πορείας που σήμανε η άνοδος Πούτιν από την αναμενόμενη Λιβυοποίηση της Ρωσίας επί Γέλτσιν. 

Το δεύτερο μέτωπο είναι αυτό στη Συρία, όπου οι ΗΠΑ, έχοντας, αφού πέτυχαν τους στόχους της στη Λιβύη, διπλωματικά "ηττηθεί" στον πρώτο γύρο της σύγκρουσης με τη Ρωσία, επιθυμούν "ρελάνς" μέσω της ΝΑΤΟποίησης της Κύπρου, η οποία θα τους επιτρέψει, εφόσον ευοδωθεί μια "λύση" του Κυπριακού που θα δένει Κύπρο, Ισραήλ, Ελλάδα και Τουρκία στον Νατοϊκό άρμα, την απόλυτη περικύκλωση της Συρίας και την συντριβή των Ρωσικών αντιστάσεων εκεί. Θα ακολουθήσει, βέβαια, το Ιράν. Απ' τη σκοπιά του ΝΑΤΟ, η περιώνυμη "λύση του Κυπριακού" είναι απλώς ένα υποκεφάλαιο της συντριβής της Ρωσίας στον πόλεμο για ενεργειακούς πόρους στη Μέση Ανατολή. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έχει δείξει ξεκάθαρα την κατεύθυνση που θα επιχειρηθεί, δηλώνοντας πως η ΝΑΤΟποίηση είναι κομμάτι της "λύσης" του Κυπριακού. Ο εγκλωβισμός της Κύπρου στην τανάλια της ΕΕ (που εποφθαλμιά στενότερα ωφέλη από το φυσικό αέριο της περιοχής), και η ανοιχτή συμμαχία της αστικής της τάξης με τα αντιδραστικότερα ρεύματα της λυκοσυμμαχίας καθιστά την επιβολή των Αμερικανικών και ευρωενωσιακών σχεδίων στο νησί ακόμα ευκολότερη. Οι πιθανότητες ευόδωσης των Αμερικανικών σχεδίων και εδώ είναι πολύ μεγάλες.

Το τρίτο μέτωπο είναι αυτό στη Βενεζουέλα, στην "πίσω αυλή" τους, όπως την αποκαλούν οι ΗΠΑ, την Λατινική Αμερική. Με πρωτεργάτη τον Τσάβεζ, η Βενεζουέλα συσπείρωσε μια σειρά Λατινο-Αμερικανικών κρατών ενάντια στην αυθαιρεσία της Αμερικανικής παρεμβατικότητας και ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας για πρώτη φορά στην ιστορία της ηπείρου. Έδωσε έτσι ανάσες στον μέχρι τότε απομονωμένο αντίπαλο του Αμερικανικού ιμπεριαλισμού στην περιοχή, την Κούβα. Οι ΗΠΑ κινούνται να συντρίψουν αυτόν τον εχθρό, ξεκινώντας από την ανατροπή του Μαδούρο. Την ανατροπή αυτή έχει αναλάβει η γνωστή συμμαχία των προθύμων που ενεργεί για όφελος των ΗΠΑ στις περισσότερες μη Ισλαμικές χώρες: πράκτορες της CIA, ΜΚΟ, αστοί πολιτευτές και διανοούμενοι, μικρο- και μεσο-αστοί νεολαίοι και "αντισταλινικοί" του αναρχο-Τροτσκιστικο-αυτονομίστικου εσμού. Η προσπάθεια ανατροπής του καθεστώτος στη Βενεζουέλα βρίσκεται ακόμα σε πιο ανώριμο στάδιο από αυτό στην Ουκρανία, όπου η μακρόχρονη νομιμοποίηση του ναζισμού από την ΕΕ, οι παραδοσιακοί δεσμοί των Ουκρανών φασιστών με τη CIA, η στενή συνεργασία της χώρας με το ΝΑΤΟ και η παλιά καλή χιτλερική προπαγάνδα του Χιρστ για τον "Ουκρανικό λιμό" έκαναν "τη δουλειά" πολύ εύκολη. Αλλά δεν πρόκειται με οποιονδήποτε τρόπο να εγκαταλειφθεί "εθελοντικά"· μπορεί μονάχα να ηττηθεί ή να επικρατήσει.

Και στα τρία μέτωπα εμπλέκεται σε περίοπτη θέση το ενεργειακό, και πιο συγκεκριμένα η άμεση πρόσβαση σε ενεργειακά κοιτάσματα και ο έλεγχος της διακόμισής τους.

Στα δύο από τα τρία μέτωπα --αυτά που αφορούν την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή-- ο βασικός σύμμαχος και εταίρος των ΗΠΑ είναι η ΕΕ. Συγκρούσεις μεταξύ τους μεγάλης κλίμακας και σημασίας δεν μπορούν να αναδυθούν πριν βάλουν η Ουάσινγκτον, το Βερολίνο, το Λονδίνο και το Παρίσι --πρωτίστως-- τα δόντια τους στην ενεργειακή μπριζόλα. Όταν αναδυθούν, θα κοστίσουν περισσότερο αίμα.

Η στάση του Lenin Reloaded  είναι η ίδια και για τα τρία μέτωπα, όπως και για το τέταρτο και σε ύφεση προς το παρόν, στην Βόρεια Κορέα και με απώτερη βλέψη την Κίνα:

Αντίθεση στο ναζιστικό πραξικόπημα στην Ουκρανία, αντίθεση στους αρχιτέκτονές του ΗΠΑ και ΕΕ, αντίθεση στον διαμελισμό της χώρας.

Αντίθεση στη Νατοϊκο-Ευρωενωσιακή ψευδολύση του Κυπριακού που μόνο δεινά και πόλεμο θα φέρει στους κατοίκους της Κύπρου. Αντίθεση στα σχέδια εκ νέου αποσταθεροποίησης στη Συρία, στα σχέδια, κατόπιν, επίθεσης στο Ιράν.

Αντίθεση στην προσπάθεια ανατροπής της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, στην προσπάθεια διάλυσης της Βολιβαριανής συμμαχίας, στην προσπάθεια εξάλειψης της Κούβας.

Αντίθεση σε κάθε ξεπούλημα της σημαίας του εργατικού κινήματος στις αστικές βλέψεις, συμπαιγνίες και αλισβερίσια. Αντίθεση στην "ταξική συνεργασία" που οδηγεί τον αστό στην τράπεζα και τον εργάτη στα χαρακώματα του πολέμου.

Στήριξη, σε κάθε χώρα, του λαϊκού, ταξικού, αντι-ιμπεριαλιστικού κινήματος, του κινήματος για λαϊκή εξουσία, για εθνική ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση με ίσα δικαιώματα για όλους ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρησκεία, του κινήματος για ειρήνη, σοσιαλισμό και προλεταριακό διεθνισμό, για προλεταριακή αλληλεγγύη ανάμεσα στα έθνη και τις κοινότητες.

Lenin Reloaded

9 σχόλια:

 1. Ουκρανία τσεκ.

  Συρία-Κύπρος τσεκ.

  Βενεζουέλα τσεκ (πρόσφατη δολοφονία αξιωματούχου, όντως συγκριτικά πίσω ο σχεδιασμός ακόμα, όπως έγραφα)

  Κίνα τσεκ, αν και όχι μέσω Β. Κορέας αλλά Χονγκ Κονγκ.

  Τι κερδίζω;

  Μια βόμβα στο κεφάλι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. περιμενω την αντιδραση

   Διαγραφή
  2. σχετικα με την Κινα:

   http://www.protothema.gr/economy/article/416918/i-kina-egine-i-proti-oikonomiki-dunami-ston-planiti/

   σιγουρα θα υπαρξει αντιδραση απο τους κοουμπουδες. Το θεμα δεν ειναι το ποτε, αλλα με ποιον τροπο και ποια μεσα. γ.γ.

   Διαγραφή
 2. Α.
  www.tovima.gr/opinions/article/?aid=145480

  Β.
  States currently considered "Rogue States" by the USA

  en.m.wikipedia.org/wiki/Rogue_state

  Γ.
  www.americanforeignrelations.com/O-W/Post-cold-War-Policy-Isolating-and-punishing-rogue-states.html#ixzz1km2m5X7A


  τσαφ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εμείς εδώ έχουμε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΑΤΟ τουλάχιστο και θα μας "σώσουν" αφού είμαστε και εξασφαλισμένοι στην Δυτική "οικογένεια". Εσάς εκεί στην Κύπρο δύσκολα σας βλέπω.....

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σήμερα από το πρωί στο ραδιοσταθμό Κόκκινο, προπαγανδιζεται η διαδήλωση υποστήριξης των Κούρδων που θα λάβει χώρα στα Προπύλαια στις 6.00 μμ, εκεί καλεί ανοιχτά και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.. Είπαμε τα φράγκα του ιμπεριαλισμού έχουν πιάσει τόπο.

  Ernest Everhard.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. http://left.gr/news/sto-kompani-htypaei-i-kardia-ton-opoy-gis-eleytheron-anthropon
  Άρπάξτε και αυτό απο τα καλά μας τα παιδιά. Αρκούντως αποκαλυπτικό
  Δήκλας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Στην Βενεζουέλα ο σχεδιασμός είναι όντως πίσω παρά τις προσπάθειες να κάνουν "επανάσταση" με παραστρατιωτικούς και πλουσιόπαιδα, και τις πρόσφατες δολοφονίες στελεχών του PSUV. Εδώ δίνω δείγμα της δυτικής προπαγάνδας που αγγίζει επικίνδυνα τα όρια της γελοιότητας (και το οποίο δυστυχώς έχει πέραση στον μέσο δυτικό μικροαστό, δεν θα το γράφανε αλλιώς):

  http://www.thestar.com/news/world/2014/10/08/makeup_or_no_makeup_the_miss_venezuela_show_must_go_on.html

  Να σημειώσω επίσης ότι η συγκεκριμένη φυλλάδα στις τελευταίες εκλογές είχε στηρίξει του σοσιαλδημοκράτες του NDP (είναι "αριστερή" δλδ) ενώ στηρίζει φανατικότατα το κράτος του ισραήλ (πιο πολύ και από τους ακροδεξιούς της National Post). Κατά καιρούς ασχολείται με την λατινική αμερική όποτε και γράφει ρουκέτες σαν την παραπάνω, παλιότερα είχε διαστρεβλώσει την φράση του Κάστρο "ο τουρισμός της Κούβας έχει κάτι το πολύ ιδιαίτερο" σε "ο σεξοτουρισμός της Κούβας έχει κάτι το πολύ ιδιαίτερο" σε άρθρο για τα δικαιώματα των γυναικών και των ομοφυλοφίλων στην Κούβα.

  Ijon Tichy

  ΑπάντησηΔιαγραφή