Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Επίσημα στο 10% η διαφορά δεξιάς και αριστεράς

Διασαφηνίστηκε επιτέλους το βασανιστικό ερώτημα της διαφοράς της ριζοσπαστικής αριστεράς από την επάρατη και μνημονιακή δεξιά. Πρόκειται, προς το παρόν, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιπολίτευση και όχι κυβέρνηση, για μια διαφορά της τάξης του 10%. Έτσι, σύμφωνα με την κυρία Ρένα Δούρου:
Η νέα Περιφερειακή Αρχή υπό τη Ρένα Δούρου δεν υπέγραψε τον προϋπολογισμό που της παραδόθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2014, και ο οποίος είχε συνταχθεί από την προηγούμενη διοίκηση του Γ. Σγουρού. 
Ξεκίνησε αμέσως, από τις 22 Σεπτεμβρίου που συγκροτήθηκε η Οικονομική Επιτροπή μέχρι τις 8 Οκτωβρίου που κατατέθηκε ο προϋπολογισμός στην Οικονομική Επιτροπή προς έγκριση, η αναγκαία αναμόρφωση.

Έγινε προσπάθεια, ώστε μέσα σε 15 μέρες να γίνουν αλλαγές που να σηματοδοτούν μια νέα κατεύθυνση, καθώς ήταν αδύνατο σε αυτό το χρονικό διάστημα να αναμορφωθεί το σύνολο του προϋπολογισμού. 
Η επεξεργασία -που σήμερα φτάνει το 10% του συνόλου- θα συνεχιστεί μέχρι και τον Ιανουάριο του 2015 οπότε θα αρχίσει να εφαρμόζεται ο προϋπολογισμός.
Με τα παρόντα λοιπόν δεδομένα, η συνολική διαφορά της οικονομικής πολιτικής της διοίκησης ΝΔ και της αντίστοιχης διοίκησης ΣΥΡΙΖΑ εκεί όπου μπορούμε να έχουμε συγκριτικά στοιχεία, είναι, δια χειλών της Περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, 10%.

Το LR χαιρετίζει αυτή την συγκεκριμενοποίηση του πρακτικού επίδικου πίσω απ' την ακατάσχετη μπαρουφολογία την οποία υπέστημεν από τους "διανοούμενους" του κόμματος της κυρίας Δούρου και την ευγνωμονεί για την ανακούφιση που προσέφερε σε όσους βασάνιζε χρονίως το ερώτημα "τι είναι η αριστερά;" Θεωρούμε τη διαφοροποίηση του 10% θετικό βήμα όσο υπάρχει η πολυτέλεια της αντιπολίτευσης και καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ να λανσάρει το "10% αριστερότερος από την ΝΔ" ως σύνθημα νίκης ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Θα πρόκειται, τουλάχιστον, για ένα σχετικά τίμιο σύνθημα. Άλλωστε, όπως απέδειξε η ψήφος στήριξης του Σγουρού στον ριζοσπαστικά αριστερό προϋπολογισμό, το ελληνικό κεφάλαιο είναι λαρτζ. Ένα 10% διαφοροποίησης το συγχωρεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου