Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Neue Ukrainische Kunst V: Φεμιναζισμός, μέρος τρίτο

Ο "φεμινισμός" ως πορνογραφία: "Δρώμενο" των Femen, και καλά ενάντια στην σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών στην εκπαίδευση
Είναι αναμφίβολο ότι μεγάλα ποσά αμερικανικού χρήματος έχουν ξοδευτεί για Ουκρανικές ΜΚΟ, ώστε να διενεργηθούν τα αμερικανοτραφή πραξικοπήματα του 2004 και του 2014. Εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ξοδεύτηκαν στη χώρα, μέσα από ομάδες όπως οι National Endowment for Democracy (NED), Open Society Institute (OSI), International Republican Institute (IRI), και Freedom House. Οι μεγάλοι σπόνσορες περιελάμβαναν τον σπόνσορα του MoveOn.org και αμερικανό πολυδισεκατομμυριούχο George Soros. Επιπρόσθετα, η Victoria Nuland, εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ομπάμα, καυχήθηκε πως οι ΗΠΑ ξόδεψαν 5 δισεκατομμύρια δολάρια για την υποτιθέμενη "προώθηση της δημοκρατίας" στην Ουκρανία. Ο όρος "δημοκρατία" είναι αμερικάνικο ιμπεριαλιστικό double speak fγια την ανατροπή εκλεγμένων κυβερνήσεων. Και όπως και οι ακτιβιστές των Femen, οι αμερικανοτραφείς μπαχαλάκηδες του Μεϊντάν, που ανέτρεψαν τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση της Ουκρανίας, λάμβαναν επίσης τακτικό μισθό για τις διαδηλώσεις τους. Οι Femen συγκαταλέγονται στους υποστηρικτές της Μεϊντάν, του πραξικοπήματος του Φλεβάρη, της δολοφονικής ναζιστικής επίθεσης στην Οδησσό· έχουν επίσης δεσμούς με το νεο-ναζιστικό κόμμα Σβόμποντα, το οποίο κατέλαβε την εξουσία μαζί με άλλα δύο δεξιά κόμματα στο πραξικόπημα του Φλεβάρη.Το εν λόγω πανώ. Κάτω δεξιά, και σε μεγένθυνση, το λογότυπο του Σβόμποντα
Οι Femen και η στήριξή τους στους μυσογυνιστές νεοναζί εξτρεμιστές

Το 2011, τα ηγετικά στελέχη των Femen Ίνα και Σάσα Σεφτσένκο και ο Βίκτωρ Σβιάτσκι μπορούν να εντοπιστούν σε μια μικρή διαδήλωση ενάντια στη Λευκορωσία. Πάνω απ' τα κεφάλια τους κυματίζει η μαυροκόκκινη σημαία του UNA-NSO, μιας ακροδεξιάς παραστρατιωτικής ομάδας η οποία ενώθηκε με τους νεοναζί του Δεξιού Τομέα κατά τις διαδηλώσεις στη Μεϊντάν. Δίπλα στις Ίνα και Σάσα Σεφτσένκο στέκεται μια από τις συντρόφισές τους στις Femen, κρατώντας ένα πανώ που φέρει ξεκάθαρα το λογότυπο και όνομα του νεοναζιστικού κόμματος Σβόμποντα. Το πανώ του Σβόμποντα γράφει: "Ζήτω η ανεξάρτητη Λευκορωσία. Λευτεριά στην Ουκρανία", "Όχι στην κόκκινη τρομοκρατία". Φυσικά, αυτά είναι παράλογα συνθήματα για το Σβόμποντα, μια νεοναζιστική ομάδα η οποία ζητά την εκτέλεση των Ουκρανο-ρώσων διανοουμένων χωρίς δίκη και θεωρεί ήρωα τον συνεργάτη των Ναζί και μαζικό δολοφόνο Στεπάν Μπαντέρα. Όπως δείχνει το πανώ που κρατούν οι Femen, μια άλλη εκστρατεία των Femen αφορά το παραμορφωμένο εργατικό κράτος της Λευκορωσίας, το οποίο έχει αποφύγει πολλά από τα οικονομικά προβλήματα της Ουκρανίας συνεχίζοντας να έχει σχεδιασμένη σοσιαλιστική οικονομία από τις μέρες της ΕΣΣΔ.

Εκτός από το ολοκληρωτικό τους μίσος για τους Εβραίους και Ρώσους της Ουκρανίας, οι νεοναζί του Σβόμποντα μισούν επίσης τις γυναίκες. Αυτό έγινε σαφές όταν ο νεοναζιστής βουλευτής του Σβόμποντα στο Ουκρανικό κοινοβούλιο Αλεξάντρ Σιχ έφερε τον Απρίλη του 2013 πρόταση για νόμο ο οποίος θα απαγόρευε τις εκτρώσεις. Σήμερα, οι εκτρώσεις στην Ουκρανία είναι νόμιμες για τις πρώτες δώδεκαε εβδομάδες εγκυμοσύνης. Το σχέδιο νόμου του Σβόμποντα θα καθιστούσε τις εκτρώσεις παράνομες, εκτός από σπάνιες περιπτώσεις, όπως ο βιασμός. Όταν ρωτήθηκε εκπρόσωπος του Σβόμποντα στο κοινοβούλιο τι είδους αποδείξεις θα πρέπει να φέρει μια γυναίκα για να αποδείξει βιασμό, έδειξε τον βαθύ μισογυνισμό του Σβόμποντα απαντώντας:
Από εθνικιστική διαμαρτυρία για την "κατοχή του Πούτιν"
"Δεν εργάζομαι στην αστυνομία και δεν ξέρω τι μπορεί ή δεν μπορεί να αποδείξει μια γυναίκα...Αλλά πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να ζει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην κινδυνεύει από βιασμό. Πιο συγκεκριμένα, δεν πρέπει να πίνει αλκοόλ σε ύποπτες παρέες."

Πρόκειται για καθαρό μισογυνισμό, ο οποίος καταστρατηγεί το δικαίωμα των γυναικών στον έλεγχο του σώματός τους και κατηγορεί το θύμα σε περιπτώσεις βιασμού.

Ο Αδόλφος Χίτλερ είχε παρόμοιες αντιρρήσεις για την αναπαραγωγική ελευθερία των γυναικών. Οι Ναζί αύξησαν τις κυρώσεις για την έκτρωση με το που ήρθαν στην εξουσία το 1933. Το 1943 έκαναν ένα βήμα παραπάνω, καθιστώντας την έκτρωση σε 'Άρεια" γυναίκα αδίκημα τιμωρήσιμο με εκτέλεση.

3 σχόλια:

 1. "Σήμερα, οι εκτρώσεις στην Ουκρανία είναι νόμιμες για τους πρώτους δώδεκα μήνες εγκυμοσύνης."

  Μάλλον βδομάδες ήθελες να γράψεις.


  "το παραμορφωμένο εργατικό κράτος της Λευκορωσίας, το οποίο έχει αποφύγει πολλά από τα οικονομικά προβλήματα της Ουκρανίας συνεχίζοντας να έχει σχεδιασμένη σοσιαλιστική οικονομία από τις μέρες της ΕΣΣΔ."

  Από που συμπεραίνεις ότι έχει σοσιαλιστική οικονομία η Λευκορωσία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εβδομάδες.

   Το άρθρο δεν είναι δικό μου, είναι μετάφραση απ' το Indybay (βλέπε πρώτο μέρος για λινκ) οπότε δεν "συμπεραίνω" εγώ αλλά ο συγγραφέας του.

   Φαντάζομαι ότι με τον όρο "παραμορφωμένο εργατικό κράτος" αναφέρεται στην οικονομική δομή του "σοσιαλισμού της αγοράς" που περιγράφεται και εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Belarus

   Διαγραφή
 2. «...τα μέλη παίρνουν μισθό 1000 δολάρια ΗΠΑ τον μήνα. Επιπρόσθετα, κάθε επιχείρηση στο Παρίσι κοστίζει τουλάχιστον 1300 αμερικάνικα δολάρια τη γυναίκα, με πληρωμένα τα έξοδα -- περιλαμβανομένων αεροπορικών εισιτηρίων, ξενοδοχείων και διατροφής.»

  Έτσι. Γιατί ρε κουτορνίθι άνεργε, θύμα του παγκοσμίου ανταγωνισμού των αγορών, να ψοφάς; Γίνε μισθοφόρος μας. Πληρώνουμε καλά. Βυζάκια έξω, μαύρα και δερμάτινα και SS χουλιγκάνια. Ζητάμε πολλά;

  Εγώ πάντως μερικές φορές αναρωτιέμαι... Μήπως, λέω μήπως ο Μπέρια, ήταν τελικά καλός άνθρωπος;
  (Άει σιχτίρ και κολάστηκα πάλι...)

  ΑπάντησηΔιαγραφή