Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014

Lenin Facepalm 3: Απόψε αυτοσχεδιάζουμε με τo "Κράτος και επανάσταση"

Τα χάπια μου, πού είναι τα χάπια μου...

Ο νεοφιλελευθερισμός έχει αφομοιώσει καλύτερα τα διδάγματα από το “Κράτος και Επανάσταση” του Λένιν απ' ότι η Αριστερά. Η αντιδραστική αναδιάρθρωση των κρατικών μηχανισμών δεν γίνεται με τον μετασχηματισμό τους, αλλά με την καταστροφή των παλιών και την συγκρότηση νέων.
Γ. Καλαντζόπουλος, Enosy

12 σχόλια:

 1. Ναι, η "καταστροφή του κράτους" στο "Κράτος και επανάσταση" είναι το θεμέλιο της πολιτικής αναδιαρθώσεων και λιτότητας της Νέας Δημοκρατίας. Όταν απολύονται δημόσιοι υπάλληλοι καταστρέφεται με την λενινιστική έννοια το κράτος.

  Βεβαίως.

  Πουτάνα όλα, τίποτε δεν θα αφήσει όρθιο ο Έλλην παντογνώστης-φωστήρας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε λίγο θα βγάλουν τον Σαμαρά Λενινιστή αυτοί...

  Ο.Χ.Ε.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ρε παιδια μακρινος απογονος των κλασσικων υπαρχει εν ζωη? Καποιος πρεπει να τους κανει μια μυνηση, ασφαλιστικα μετρα, κατι τελος παντων...Δε γινεται ρε σεις... Θα στριφωγυριζει στον ταφο του ο Βλαδιμηρος!

  ratm

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "Απόψε βιάζουμε (και) το "Κράτος και Επανάσταση""

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μάλιστα. Το κείμενο είναι πουτάνα όλα και ο συγγραφέας Γ. Καλαντζόπουλος παντογνώστης - φωστήρας.
  Το ότι ξεκινάει με ...(τρεις τελείες) και τελειώνει με ...(τρεις τελείες) δείχνοντας πως αποτελεί μέρος άλλου κειμένου δεν στάθηκε αρκετό για να κατανοήσεις το κείμενο.
  Το ότι βάζει ο "Έλλην παντογνώστης-φωστήρας" το όνομά του μετά;
  Ευτυχώς που υπάρχουν εκτός από τους "παντογνώστες - φωστήρες" φωτεινοί συνεχιστές του έργου του Lenin Reloaded: Toward a Politics of Truth Editor(s): Sebastian Budgen, Stathis Kouvelakis, Slavoj Žižek. 2007
  Σου εύχομαι πάντα πρωτότυπες ιδέες να έχεις και κάποτε θα έρθουν και οι καλές.

  ΓΚ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Το ότι ξεκινάει με ...(τρεις τελείες) και τελειώνει με ...(τρεις τελείες) δείχνοντας πως αποτελεί μέρος άλλου κειμένου δεν στάθηκε αρκετό για να κατανοήσεις το κείμενο."

   Όχι, ήταν πολύ βαθύ και πνίγηκα.

   Διαγραφή
  2. Με φαγαν οι τρεις τελείες μ' έφαγαν.

   Διαγραφή
  3. Ε; Η 11η παράγραφος του κειμένου δεν το αναφέρει;

   «Ο νεοφιλελευθερισμός έχει αφομοιώσει καλύτερα τα διδάγματα από το “Κράτος και Επανάσταση” του Λένιν απ' ότι η Αριστερά. Η αντιδραστική αναδιάρθρωση των κρατικών μηχανισμών δεν γίνεται με τον μετασχηματισμό τους, αλλά με την καταστροφή των παλιών και την συγκρότηση νέων. Η πολιτική αυτή δεν είναι καινούργια. Άρχισε να εφαρμόζεται στην χώρα μας μαζί με την εμφάνιση του νεοφιλελευθερισμού, πολύ πιο πριν από τα μνημόνια. Η ιδιωτικοποίηση του δημόσιου τομέα, ξεκίνησε με την συστηματική υποβάθμιση των υπηρεσιών του. Όταν πλέον είχε απαξιωθεί κοινωνικά ο ρόλος τους, άρχισε να δημιουργείται ένα “παρακράτος” ειδικών υπηρεσιών και ανώνυμων εταιρειών του δημοσίου, στις οποίες μεταφέρθηκαν αρμοδιότητες που κάλυπταν πάγιες και λειτουργικές ανάγκες του κράτους. Ο νεοφιλελευθερισμός δεν έχει κανένα πρόβλημα να “διαλύσει” το κράτος και να ιδρύσει στην θέση του κάποιο άλλο, πολύ χειρότερο απ' αυτό αυτό που γνωρίζουμε...»

   Διαγραφή
  4. Πως λέμε 11η θέση για τον Φόιερμπαχ...

   Διαγραφή
 6. Ο Παναγιώταρος έχει αφομοιώσει καλύτερα τα διδάγματα από το “Κράτος και Επανάσταση” του Λένιν απ' ότι η Αριστερά.
  "Αυτό το εθνομηδενιστικό σύστημα, των προδοτών της αρισεράς, που μπάζουν όλους τους Πακιστανούς και τους Αφγανούς και δεν ξέρω γω τι άλλο, και έχουν κάνει την Αθήνα μας... να μην πω τι... θα το καταστρέψουμε".

  τσαφ

  υ.γ.: δείτε και τις τρεις τελίτσες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. "Αφού σας το πα ρε μαλακες, είναι κρυπτοκομμουνιστες Νασερικοί"
  Γιώργος Κιμουλης, Λούφα και Παραλλαγη.

  Ernest Everhard.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πω πω πω... Τελικά είμαστε και πολύ μπροστά στην kenosy... Eat our dust, Slavoj!
  gdmn1973

  ΑπάντησηΔιαγραφή