Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

Εκτός από τη γελοιο-γραφία, υπάρχει και η πραγματικότητα

Δεν ξέρω πόσο «τρίχα» είναι η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ξέρω όμως σίγουρα ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο, δεν είναι προϋπόθεση η έξοδος της Ελλάδας απ’ το ΝΑΤΟ. [...] Θα μου πείτε επίσης: είναι ο ΣΥΡΙΖΑ επαναστατικός; Δεν το γνωρίζω. Ισως ένα μέρος του να είναι. Ομως αυτό που τον καλεί ο ελληνικός λαός κατά όλο και μεγαλύτερο ποσοστό να κάνει, είναι επαναστατικό: είναι να τον «σώσει πρώτα απ’ την πείνα κι ύστερα από τη σκλαβιά» (για να θυμηθούμε και τον ύμνο του ΕΑΜ). Αν αυτό δεν είναι επαναστατικό, διότι προϋπόθεση του επαναστατικού είναι να διαλύσουμε το ΝΑΤΟ, τότε πάσο! Τότε η βλακεία είναι όντως αήττητη...

Φούλη Δικολδήμη Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014, 00:56
(σχόλιο στο "Ενικός", στο ίδιο άρθρο)

Eπειδή κάποιοι εδώ μέσα μάλλον κάνουν πλάκα. Δεν θα μπω στον κόπο να συζητήσουμε πως ακριβώς θα νικήσει κανείς τον ιμπεριαλισμό, άμα συμμετέχει ενεργά ενεργότατα σε καθαρά ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, ούτε πως θα εκδημοκρατίσει την κοινωνία, όταν υποτάσσεται στα καλέσματα και στις αποφάσεις αυτών που στηρίζουν, υπερασπίζονται και χρηματοδοτούν κάθε αντιδραστική ιδεολογία μέχρι και τον καθαρό-καθαρότατο φασισμό. Όχι, δεν θα ασχοληθώ με αυτά.


Ας πάμε στα άλλα, τα ευτελή. Στο πόσο κοστίζει αυτή η συμμετοχή και πόσα θα πληρώνει ο άνεργος και ο χαμηλοσυνταξιούχος και ο αμειβόμενος με 300 ευρώ- και για πόσο καιρό θα είναι άνεργος και αμειβόμενος με 300 ευρώ.

Το 2,5% του ΑΕΠ από κάθε χώρα ζητά για εξοπλισμούς το ΝΑΤΟ (LR: 1, 2)-και θα το πάρει. Είναι πολύ το έργο που έχει να παράξει (επεμβάσεις πόλεμοι βομβαρδισμοί κτλ), πρέπει να είναι καλά εξοπλισμένο. Αν υποθέσουμε ότι είναι γύρω στα 190 δισ. το ΑΕΠ της χώρας, το ποσό που απαιτείται από την Ελλάδα- και θα το πάρει- είναι γύρω στα 4.7 δισ. (LR: εδώ κάποια αναλυτικά στοιχεία, περιλαμβανομένης της πρωτιάς της Ελλάδας σε όλη την Ευρώπη [δεύτερη μετά τις ΗΠΑ στον κόσμο σε ποσοστό επί του ΑΕΠ) σε αμυντικές δαπάνες στην περίοδο πριν την κρίση).

Σε αυτά να προσθέσει κανείς και τα 1 με 1,5 εκ ευρώ την μέρα που θα στοιχίζει η συμμετοχή σε αυτές τις επιχειρήσεις (παίρνουμε ως βάση αυτά που πληρώνουμε τώρα χωρίς να έχει ανοίξει τις δουλειές του το ΝΑΤΟ σε καινούργια μέρη και αγορές) Άρα στο αρχικό ποσό να προσθέσουμε και γύρω στα 500 εκ τον χρόνο. Φτάνουμε έτσι γύρω στα 5, 3 δισ τον χρόνο.

Παρακάτω πρέπει να προσθέσουμε περίπου καναδύο δισ τα οποία θα μας στοιχίσει η συμμετοχή σε αυτές τις επιχειρήσεις. Αυτός βέβαια είναι ένας υπολογισμός πρόχειρος και πολύ επιεικής- τι να πρωτοβάλεις μέσα; Από εξαγωγές μέχρι τουρισμό και από φυσικό αέριο μέχρι δικαιώματα πτήσης κτλ.
Μόνο αυτά να σκεφτεί κανείς και όχι τίποτα άλλο, μαζεύονται απλά γύρω στα 7, 5 δισ τον χρόνο.

7, 5 δισ τον χρονο θα κοστίζει στον άνεργο, στον χαμηλοσυνταξιούχο και στον αμειβόμενο με 300 ευρώ το μήνα το ΝΑΤΟ. Μόνο αυτά, γιατί δεν υπολογίσαμε την φθορά υλικού και εγκαταστάσεων, δεν υπολογίσαμε την ανάγκη υποστηρικτικών δομών, τα ποσά για πολλά που δεν φαίνονται με το πρώτο. Κάπως έτσι εξηγείται και γιατί η πρόταση της λογικής και της σύνεσης και ιδίως της ανακούφισης είναι τα συσσίτια. Λεφτά μόνο για συσσίτια περισσεύουν με τα 7, 5 δισ που προτείνουν κάποιοι, με λογική και σύνεση σκεπτόμενοι, να ξοδεύει ο λαός για να παραμένει στο ΝΑΤΟ.

Από ότι φαίνεται οι λογικοί και οι συνετοί αυτούς τους λογαριασμούς δεν τους έκαναν.

40 σχόλια:

 1. Ποιος κοροϊδεύει την κοινωνία κύριε Σταυρόπουλε; Ποιος εξαπατά το λαό;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ο Στάθης μιλάει για διαχείριση της κρίσης προς όφελος των αδικημενων, των συνταξιούχων των ανεργων νέων, εντός του Nατο και της ΕΕ γιατί τώρα δεν γίνεται αλλιώς, μέχρι να αλλάξουν οι συσχετισμοί, οταν μαλιστα στα ανατολικα οι πολέμοι, δεν πρεπει να σε αφησουν χωρις συμμαχους.

   Το κκε μιλάει για έξοδο από το Nατο, έξοδο από ΕΕ, λαϊκή κυριαρχία με σοσιαλισμό με ανυπαρκτη βιομηχανία, χωρίς αυτάρκεια σε βασικά προϊόντα, με πληθωρισμο, με αναμενόμενη πτώση ξένου κεφαλαίου, πτώση επενδύσεων, πτώση τουρισμού και κυρίως χωρίς συμμαχους, εκτος ίσως από την μακρινή β.κορεα.

   Ποιος είναι εκτος πραγματικότητας και κοροιδευει ανευθυνα τον λαό κύριε Αντώνη;

   George

   Διαγραφή
  2. Τρομερή αντιπαράθεση. Αγνοείς ΟΛΗ την επιχειρηματολογία της ανάρτησης και επαναλαμβάνεις την αντικομμουνιστική μάντρα που έμαθες γιατί δεν έχεις την παραμικρή ιδέα πώς να τη διαψεύσεις.

   Προκλητικός είσαι, αλλά αυτό δεν αρκεί για να κινήσει κανένα ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον κινούν τα επιχειρήματα και η σκέψη, πράγματα που δεν φαίνεται να σου περισσεύουν.

   Διαγραφή
  3. Τώρα με το ΝΑΤΟ "γιατί δεν γίνεται αλλιώς". Αυτά θα πεις στον πρόσφυγα τον οποίο και καλά στηρίζεις? Δεν ντρέπεσαι?

   JKL

   Διαγραφή
  4. Λογική του Συριζέου:
   Πρέπει να μείνουμε στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που κάνουν μαζί με εμάς τους πολέμους (στα ανατολικά μόνο;) από τους οποίους κινδυνεύουμε, για να προστατευτούμε από τους πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Genius!!!

   Υ.Γ: Τα άλλα είναι ανάξια σχολιασμού

   Κώστας

   Διαγραφή
  5. Ξεφτίλα χωρίς όρια και αηδία. Αυτή είναι η σοσιαλδημοκρατία, αυτή ήταν πάντα.

   Διαγραφή
 2. Ο Στάθης ήταν επίσης, που στην Ελληνοφρένεια πριν τις τελευταίες εθνικές εκλογές παρακαλω-έγλυφε το ΚΚΕ να πάει μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ και να βάλει στην άκρη τις επιμέρους μικρές διαφορές τους, όπως φαίνεται σε αυτές εννοούσε και το ΝΑΤΟ, και τώρα λέει πρακτικά ότι το ίδιο κόμμα είναι αήττητο στη βλακεία. Δεν ξέρω τελικά αν το πρόβλημα είναι μικροαστοί σαν και του λόγου του ή οι του λαού που ένθερμα τους ακολουθούν. gorf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. "Είναι προϋπόθεση, προκειμένου αυτό να ανατραπεί, να ανατραπεί ταυτοχρόνως ο καπιταλισμός και ο ιμπεριαλισμός;"

  Ο καπιταλισμός και ο ιμπεριαλισμός είναι ΔΥΟ πράγματα. Δεν είναι ο ιμπεριαλισμός απλώς ο καπιταλισμός στο ανώτατό του στάδιο, αλλά ένα ΑΛΛΟ πράμα απ' τον καπιταλισμό.

  Το Κοάν της δεκαετίας στον κύριο. Όταν ήταν στο ΚΚΕ, μέσα στον Λένιν είχε κρυμμένο το Λούκι Λουκ και διάβαζε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Οι παλιοί τραμπουκοπασόκοι θα φαίνονται αρνάκια, σωστές παναγίτσες, μπροστά σ'αυτούς σε λίγο, εδώ θα 'μαστε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. -Γιατί εγώ θυμήθηκα το κείμενο του Γιώργου;
  http://giorgossarris.blogspot.gr/2013/08/blog-post.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. κι εγω ρε ΤΡΑΣ αυτο το αρθρο θυμηθηκα !!!!
   Γκεοργκυ Ζουκωφ (ειμαι απ εξω )

   Διαγραφή
 6. Ο πειρασμός να συγκρίνει κανείς με την επιχειρηματολογία των φασιστών είναι πάντως πολύ μεγάλος...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Στην θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τον κατώτερο μισθό υπάρχει μια πονηρή αντίφαση: Μιλά από την μια για επαναφορά στα 751 και από την άλλη για αποκατάσταση της συλλογικής αυτονομίας των εταίρων (συλλογικές συμβάσεις δηλ) και κατάργηση του νομοθετικού προσδριορισμού του κ.μ. Το 751 όμως είχε προκύψει από μια (κάκιστη) ΕΓΣΣΕ και όχι με νόμο. Άρα αν καταργηθεί η νομοθετική μείωση του κ.μ θα πρέπει να καθοριστεί μεταξύ ΓΣΕΕ και εργοδοτών. Πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι με βάση τον χαρακτήρα της ΓΣΕΕ, τον συσχετισμό δύναμης, της θέσης του κινήματος αλλά και των ανικειμενικών δυσκολιών θα επιτευχθεί ΕΓΣΣΕ με κ.μ στα 751; Επίσης έχει ξεχάσει τα περί μετενέργειας και υποχρεωτικής επέκτασης. Μάγος ο ΣΥΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Υπάρχουν 100αδες επιχειρήματα να πει κανείς εναντία στη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ. Πχ, οτι ουσιαστικά δεν δικαιούσαι να έχεις εξ. πολιτική. Μπορούμε όμως να ισχυριστούμε οτι το ΝΑΤΟ μας κάνει να ξοδεύουμε όλα αυτά τα λεφτά στους εξοπλισμούς? Δηλαδή αν είμασταν έξω απο το ΝΑΤΟ δεν θα επρεπε να εξοπλιστούμε απέναντι σε μια χώρα που έχει άμεσες διεκδικήσεις εναντίων μας? Μια σοσιαλιστική Ελλάδα δεν θα είχε ανάγκη απο εξοπλισμένες ένοπλες δυνάμεις όταν έχει αυτές τις σχέσεις με τους γείτονες της? Γνώμη μου είναι πως πολύ περισσότερες θα ήταν οι ανάγκες τότε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. α) Ισχύει ή δεν ισχύει "Γιώργο" ότι το ΝΑΤΟ απαίτηση αύξηση προϋπολογισμού των κρατών μελών του ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση; Δεν διάβασες την ανάρτηση; http://leninreloaded.blogspot.com/2014/09/nato.html

   β) Ισχύει ή δεν ισχύει ότι ως μέλος του ΝΑΤΟ η Ελλάδα ξόδεψε τεράστια ποσά για εξοπλισμούς; Για δες τι λέει ο Ελληνικός Στρατός πριν αμολήσεις εξυπνάδες: "Η Ελλάδα, μέλος τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της ΕΕ από το 1952 και το 1981 αντίστοιχα, επενδύει ετησίως στην αμυντική θωράκισή της σημαντικούς ανθρώπινους και υλικούς πόρους. Αυτό οφείλεται στα ιδιαίτερα προβλήματα εξωτερικής ασφάλειας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σε σχέση με τους υπόλοιπους εταίρους της."

   Κομμουνιστής είναι ο ΕΣ, "Γιώργο";

   Κάτι πιο έξυπνο ως τρολιά;

   Διαγραφή
  2. γ) Ισχύει ή δεν ισχύει, "Γιώργο" ότι ένα μεγάλο μέρος των δαπανών, όπως άλλωστε ήδη σημειώνει η σχολιάστρια στο πιο πάνω ποστ, δεν έχει καμία σχέση με την άμυνα αλλά είναι δαπάνες για τη συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ασκήσεις, κλπ -- όλα εξαιτίας του στάτους μέλους;

   Ποιος ωφελείται από όλα αυτά, "Γιώργο"; Η εργατική τάξη στην οποία θα "δώσει" ο Αλέξις σου;

   Διαγραφή
  3. Ρε δεν ντρέπεστε λιγάκι ρε. Ξεφτίλες. Φτου σας.

   Διαγραφή
  4. "Ανοίγοντας χτες το πρωί τις εργασίες της Συνόδου και δίνοντας τον τόνο των διαβουλεύσεων, ο ΓΓ της λυκοσυμμαχίας, Αντερς Φο Ράσμουσεν, τόνισε απευθυνόμενος στους ηγέτες των 28 κρατών - μελών του ΝΑΤΟ :

   «Καθώς συναντιόμαστε σήμερα (σ.σ: χτες), τα κύρια θεμέλια της παγκόσμιας ασφάλειας είναι υπό αμφισβήτηση, με έναν τρόπο που δεν έχουμε δει από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου. Από τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Από την αστάθεια και τον βίαιο εξτρεμισμό σε όλη τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Από νεότερες απειλές, όπως στον κυβερνοχώρο και τις πυραυλικές επιθέσεις. Σήμερα θα διασφαλίσουμε ότι έχουμε τις κατάλληλες δυνάμεις και τον εξοπλισμό, τοποθετημένες στο σωστό μέρος, για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται. Και θα αναλάβουμε δέσμευση για αντιστροφή της μείωσης των αμυντικών προϋπολογισμών μας. Για να μοιραστούμε τις ευθύνες για την ασφάλεια μας»."
   http://leninreloaded.blogspot.com/2014/09/blog-post_53.html

   Λεφτά για πόλεμο σε άλλους όταν ο λαός πεινά. Αυτό είναι το ΝΑΤΟ απ' το οποίο "δεν είναι προτεραιότητα να φύγουμε" και το ΝΑΤΟ που "τι σχέση έχει με τις δεσμεύσεις μας" ρε ξεφτίλες!

   Διαγραφή
  5. Μην τους βρίζεις Αντώνη!
   Μόνο μια ερώτηση:
   Είναι δυνατόν "αριστερός" να υπερασπίζεται" το ....ΝΑΤΟ;
   Ούτε ο Κύρκος δεν είχε εξευτελιστεί τόσο, ούτε καν ο ΑΝΤΡΕΑΣ...

   Η σοφιστεία του Σταυρόπουλου εν των μεταξύ είναι καταπληκτική:
   "Ποιός λέει πως για να σώσουμε τον κόσμο από την πείνα πρέπει να φύγουμε από το ΝΑΤΟ;" και επικαλείται το ΕΑΜ ο ξεδιάντροπος, λες και αυτό τα συσίτια τα ογάνωνε υπό την επίβλεψη του άξονα με αντάλλαγμα την αποστολή στρατού στο πλευρό του...

   -Πίσω φασίστες!

   Διαγραφή
  6. Και που βρίζω, χαμένες πάνε οι βρισιές. Αίσχος, φτάσαμε σε "ριζοσπαστική αριστερά" που νομιμοποιεί ανοιχτά ΚΑΙ τον ιμπεριαλισμό και τον μιλιταρισμό. Ο Αντρέας είναι Λίμπνεχτ μπροστά τους.

   Διαγραφή
  7. Μία ανάγνωση της στάθμισης του Στάθη μεταξύ εξόδου από το ΝΑΤΟ και επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ είναι και η ακόλουθη: "Βρε κουρελή, που θές κι επαναστατικές διεξόδους, πάρε τώρα την ελεημοσύνη που σου υπόσχεται η συναλλαγή μας με τ' αφεντικά σου και τ' άλλα να τ' αφήσεις." Αν αυτή η ταξική αλαζονεία είναι η πρόταση της ριζοσπαστικής αριστεράς σε ανθρώπους που κινδυνεύουν να χάσουν τη στέγη τους ή δεν έχουν για το γάλα των παιδιών τους, εγώ προτιμώ της κυρίες της Φιλοπτώχου με τα τέια.

   Κατά τα άλλα, ότι απέμεινε από τη νοημοσύνη και την ευαισθησία του λαού δέχεται τέτοια επίθεση που μερικές φορές αναρωτιέμαι: Θα μάθουν τα εγγόνια μας, ας πούμε, από ποια εγχειρίδια των PSYOPs έχουν βγει οι τεχνικές και οι μέθοδοι που την οργανώνουν επιστημονικά; Μέχρι τότε, θα δούμε πολλούς να γίνονται ιμάντες της προπαγάνδας, χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ και με την αριστερή τους συνείδηση ήσυχη.

   Για το Στάθη, τι να πεις... Κι άλλοι την πάθανε που τότε είπαν το ναι και δεν ακούσανε των παλιών τις υποθήκες...

   gdmn1973

   Διαγραφή
  8. κατσε να δεις ρε γιωργο κατι πραγματα, τι τα θελει η ελλαδα μαχητικα τυπου f16; ξερεις τι κατηγοριας ειναι; εχεις αναρωτηθει γιατι πετανε ακομα τα 40 χρονων φαντομ; για ποιο λογο αγοραζουμε τετοιου ειδους οπλα; για ποιο λογο αγοραζουμε με την σεσουλα φρεγατες, για το αιγαιο; εχεις δομιμασει να οδηγησεις χαμερ στο κολωνακι; αυτα τα ολιγα πρακτικα

   επι του θεωρητικοτερου.
   για ποιο λογο να εχει προβλημα με το νατο ο τσυριζα;;;;
   στην αιγυπτο εβλεπε επανασταση
   στη λιβυη το ιδιο
   στην συρια εκανε παρτυ
   και στην μεινταν εκσπερματωναν μεχρι που μεχρι και αυτοι αρχισαν μετα απο καμια 10ρια μερες να ψιλοψιλιαζονται τι παιζει και τα μαζευαν σιγα μην γινουν και αλλο ρομπες.

   για ποιο λογο να εχουν θεμα με την εε; την εκθεση σερκας δεν την ψηφισαν; δεν μας τα εκαναν ζεπελιν με το ευρωπαικο κεκτιμενο που βαζει απο την πισω πορτα ιδιωτικοποιηση της παιδειας/υγειας και ολα τα αντεργατικα νομοθετηματα; δεν στηριζαν απο την αρχη οπου ειχαν δημους τα στειτζ και τις ελαστικες θεσεις εργασιας;

   σταθη εισαι ποιο μισητος και απο πορδη σε διαστημικη στολη και πολλες φορες αισθανομαι οτι ισως εισαι πολυ ανυπαρκτος για να σου δωσω σημασια, αλλα απο την αλλη εισαι τοσο εμμετικα προκλητικος που δεν θελω να το αφησω ετσι

   Διαγραφή
 9. Αγαπη ,τσαι και συμπαθεια προς τα φασιστοειδη απο την Ρενα Δουρου .Και γραφεια και τηλεφωνα και "διευκολυνσεις" στην Υπερνομαρχια στην ΧΑ ! Καπως ετσι ξεκινα ΠΑΝΤΑ ιστορικα ο "ερωτας" της Σοσιαλδημοκρατιας και στρωνει το χαλι στον Φασισμο ...παντα στο ονομα των "ισων " αποστασεων και του δηθεν απολιτικ και "δημοκρατικου" ..."υπερανω" ,των "αριστερουληδων¨" ,"αγαπη και μορφωση καλε θελουν τα παιδια"..ΑΧΤΑΡΜΑ ΟΛΑ στην αρχη ...μετα ερχονται τα Αουσβιτς και τα Νταχαου......Ειμαι Υπερβολικος ? Ηταν κατι ΤΥΧΑΙΟ ,αυτο ?

  Η Ιστορια εχει καταγραψει εδω κι εναν αιωνα και βαλε τις συμπεριφορες της σοσιαλδημοκρατιας ως προς το ΦΑΣΙΣΜΟ ,υπαρχει πειρα πλεον και συνεχης επαναληψη .Η σοσιαλδημοκρατια ΕΚΛΑΙΚΕΥΕΙ και απομυθοποιει τον Φασισμο λιγο πριν τον γιγαντωσει το Συστημα ,ψαρευοντας στις εξαθλιωμενες κι απελπισμενες απο την κριση του μαζες (συνηθως ανεργους λουμπεν κι απολιτικ ) .Εχει αναλαβει ΡΟΛΟ συγκεκριμενο και καθολου ΤΥΧΑΙΟ η Σοσιαλδημοκρατια ! Πρωτο της μελημα η ενισχυση του αντικομμουνισμου στον λαο ....αυτη ειν η μαγια που θα πατησει το ΤΕΡΑΣ

  Η Δουρου τους εδωσε ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ ....και οχι απο ελλειψη πειρας ή απο βλακεια , αλλα γιατι ΑΥΤΟΣ ειναι ο Ιστορικος τους ρολος .Μην εχουμε αυταπατες ! Ας θυμηθουμε τη σταση τους απεναντι στους ΧΑ στο Β γυρο των εκλογων ,μεσα στη Βουλη ,στα γεγονοτα στο Περαμα ,στο χτυπημα του ΠΑΜΕ στο Συνταγμα ...θυμασαι ? Ο Ρ/Σ τους το ΚΟΚΚΙΝΟ μονο παρτυ δεν εκανε....

  Γκεοργκυ Ζουκωφ (αποκλεισμενος σε παραλληλο Συμπαν)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Μερικοί ξεχνάμε νομίζω ότι ο συριζα ήταν το κόμμα που όταν βγήκε το πασοκ του γαπ (που έφερε το 1ο μνημόνιο μετά από λίγο καιρό) ανέβαλε άμεσα το ρόλο της "αριστερής" αντιπολίτευσης, ώστε η πασοκάρα του γιώργαρου να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε.

  Μ'αυτό θέλω να πω ότι σωστά λέει το κκε ότι υπάρχει μετάλλαξη του συριζα, αλλά αυτή την μετάλλαξη όπως την βλέπω κρίνοντας από σταυρόπουλους και λοιπά σιχάματα έχει να κάνει με το ότι βγάλαν τις ροζ ζακέτες και μείναν με τα μαύρες μπλούζες. Αλλά πάντοτε τις φόραγαν τις μαύρες μπλούζες (κάποιοι από αυτούς μάλιστα δεν είχαν καν ροζ ζακέτες, όπως οι συνδικαλιστές τους στην ζώνη, οι υποστηρικτές τους στην μανωλάδα κτλ).

  Άλλωστε ο δρόμος στρωμένος είναι. Είχε μπει εκείνη η έρευνα για τις απόψεις του κόσμου για την κρίση, δυστυχώς πιστεύω πως η πραγματικότητα είναι πολύ κοντά. Πείνα ως τον αιώνα τον άπαντα, αλλά να πέσει κανά ψίχουλο παραπάνω (σ'έμας, αυτό είναι το σημαντικό, μην το τσιμπήσει ο δίπλα). Γιατί να θέλει κάτι διαφορετικό ο συριζα λοιπόν; Δούλεψε κιόλας πολύ σκληρά (μαζί με νδ και χα, και μην ακούσω κανέναν ηλίθιο να μου πει για τσουβαλιάσματα, ας πάρουν τις υποσχέσεις του στάθη και να τις βάλουν δίπλα σε αυτές του σαμαρά και του κασίδη να δούμε αν θα τις ξεχωρίσουν) για αυτή την κατάσταση. 751 λέει ο στάθης λοιπόν, ίσως υπερθεματίσει με 761 ο σαμαράς, επαναλαμβάνοντας εκείνη την κόντρα καραμανλή-σημίτη με τις συντάξεις, αλλά ως ακόμη χειρότερη φάρσα, γιατί τα αφεντικά τους μάλλον δεν είναι διατεθιμένα να πάνε τόσο ψηλά, αλλά κάποιες αυξήσεις θα τις κάνουν, και όποιος είναι κυβέρνηση τότε θα μπορεί να περηφανεύεται για το "σωτήριο" έργο του. Πέρα επίσης από τις αλλαγές "μεγάλης" κλίμακας, υπάρχει και ο μηχανισμός του πελατειακού κράτους, γι'αυτό έχει ήδη δώσει "ρουσφέτια εν αναμονή" η "κυβέρνηση εν αναμονή".

  Ijon Tichy

  ΥΓ: Για εαμ μιλάει το ένα σίχαμα, κάτι άλλα (σαν τον πιλαφ) βλέπω έχουν εκδήλωση για τον κάππο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 11. ΕΠΕΙΔΗ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΑΛΛΟ.
  ΛΕΕΙ:
  Ομως αυτό που τον καλεί ο ελληνικός λαός κατά όλο και μεγαλύτερο ποσοστό να κάνει, είναι επαναστατικό: είναι να τον «σώσει πρώτα απ’ την πείνα κι ύστερα από τη σκλαβιά» (για να θυμηθούμε και τον ύμνο του ΕΑΜ).

  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ;
  ΣΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ ΜΗΠΩΣ; ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ.

  ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑΙΕ ΝΑ ΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΜΑΣ;

  Η ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΝΤΙ Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ.
  ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΤΙ.

  ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ.

  ΘΕΡΣΙΤΗΣ

  ΓΕΙΑ ΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Μ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΥΠΟ. ΡΕ ΘΑ ΝΟΣΤΑΛΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Μ' ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΩΣ ΥΠΕΡΑΣΠΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ. ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Σ' ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΛΕΘΕΑΤΗ.

  ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΡΕΛΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΟΥ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΙ ΕΜΜΕΣΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΘΕΣΗ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.

  ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΖΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΧΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΘΕΛΕ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΥΑΙΝΩΝ.

  ΣΟΚ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΕΝΟ.

  ΠΕΡΙΘΑΛΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΟΥΝ. ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ "ΤΕΛΕΥΕΤΑΙΑΣ ΤΡΥΠΑΣ ΤΟΥ ΖΟΥΡΝΑ".

  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΟ ΕΛΛΕΙΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ.

  Η ΜΙΣΕΛ Ο ΑΔΩΝΙΣ, ΚΑΙ Ο ΚΑΣΣΙΑΔΙΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ.

  ΤΟΣΗ ΜΠΟΧΑ ΤΟΣΗ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΗΔΙΑ.

  ΘΕΡΣΙΤΗΣ

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΑΝΤΩΝΗ

  ΓΙΑ ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ.

  ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙ-ΓΡΑΦΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ.

  ΧΑΧΑ

  ΘΕΡΣΙΤΗΣ

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Αυτό που μέσα στην ΙΔΙΑ παράγραφο, υποστηρίζει την παραμονή στο ΝΑΤΟ και ταυτόχρονα προτρέπει να θυμηθούμε το ΕΑΜ...Πόσο σίχαμα είναι ο κερατάς.

  Χαϊνης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Αυτό που με στεναχωρεί είναι γιατί ο μπογιόπουλος επιμένει να προμοτάρει τον εν λόγω κύριο, φιλοξενωντας ανά τακτά διαστήματα γελοιογραφίες του. Στον real και οι δυο,προφανώς παλιοι γνώριμοι, αλλά ετούτος έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Όταν πετάει σπόντα τύπου η βλακεία είναι ανίκητη για το ΚΚ, ε νομίζω ότι έχει έρθει καιρός να χωρίζουν τα τσανάκια τους...
  Dogtired

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το έχω σκεφτεί κι εγώ αυτό, ο ΣΣ έχει ξεφύγει και κάθε φορά (θα) είναι χειρότερος, τα ίδια και με τα παληκάρια του Unfollow, αν κι εκεί μπορεί να είναι διαφορετική περίπτωση.

   Διαγραφή
  2. Προβοκατόρικο σε σημείο που θα το ζήλευε και ο αρχιμάστορας Σαραντάκος το σχολιάκι σου... Μπαλίτσα στην εξέδρα, για την ταμπακιέρα τίποτα για να καταλήξουμε στο γιατί ο Μπογιόπουλος και κατ΄επέκταση το κόμμα "συναγελάζεται" με τον Στάθη. Έχετε γίνει πολύ προβλέψιμοι.

   Διαγραφή
  3. Ο Μπογιόπουλος είναι φιλαράκι με το Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο και τον Πιτσιρίκο, στο Στάθη θα κολλήσει. Έχει κάνει τις επιλογές του εδώ και πολύ καιρό.
   Και δεν είναι μόνο οι φιλίες, να σου θυμήσω τι έγραφε πριν λίγο καιρό με αφορμή το μουντιάλ : ...Τελικά, ύστερα από τόνους τέτοιας και παρόμοιας διανοουμενίστικης «δυσκοιλιότητας» κατά του ποδοσφαίρου όλες οι θεωρίες περί «οπίου του λαού» και οι βαρύγδουπες «αναλύσεις», που δεν μπορούν να διακρίνουν το παιχνίδι από τους «αφεντάδες» του, γίνονται σμπαράλια από μια και μόνο ατάκα του Αλ Πατσίνο: «Η μπάλα δεν είναι δα και η ζωή. Είναι κάτι πολύ περισσότερο»!
   http://www.enikos.gr/mpogiopoulos/245416,Gkooool!.html
   Θα μπορούσε ένα τέτοιο άρθρο να έχει θέση στο Ριζοσπάστη;

   Κάνε τώρα τη σύγκριση με το άρθρο του Κακουλίδη.
   http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=8017206

   Τζιοβάνι Ντρόγκο

   Διαγραφή
  4. Ανάμεσα στις επιλογές που έχει κάνει ο Νίκος Μπογιόπουλος είναι να παραμείνει μέλος του κόμματος.

   Συνεπώς, επειδή κανείς εδώ δεν έχει θεσμική αρμοδιότητα να κρίνει το με ποιον είναι φίλος και το τι σημαίνει αυτό για τα κομματικά του καθήκοντα, θα μου κάνετε τη χάρη να κόψετε την συνεδρίαση ΚΟΒ χωρίς συνεδρίαση ΚΟΒ εδώ.

   Διαγραφή
  5. Δεκτή η παρατήρηση, ο διάλογος, από την πλευρά μου, σταματάει εδώ.

   Τζιοβάνι Ντρόγκο

   Διαγραφή
 16. Εντάξει ρε συ, τώρα θα λέμε και με ποιον θα κάνει παρέα ο καθένας; Πώς το βλέπεις δηλαδή;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. @experience δεν ξέρω αν το λες για μένα αλλα απαντώ anyway.Προφανώς και ΔΕΝ θα πω με ποιον θακάνει παρέα (ο χρηστός και η μάνα του δηλαδή). Δεν είπα αυτό. Είπα γιατί συνεχιζει να τον ΠΡΟΜΟΤΑΡΕΙ. Εκεί κατακεραυνώνει (ορθώς) την ομιλία του Τσίπρα στη δεθ, εκεί στο επόμενο ποστ του θα φιλοξενεί γελοιγραφία του στάθη. Αλλά ας το κόψουμε εδώ γιατί θα αρχίσει για προβοκατοριές ο αντρίκος πάλι και ποιος τον ακούει.

  Dogtired

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχω προσωπική άποψη για τον Μπογιόπουλο (όπως οι περισσότεροι, φαντάζομαι), και την έχω εκφράσει σε μέλη του κόμματος και φίλους του κόμματος σε άτυπες συζητήσεις. Στο μπλογκ δεν την εξέφρασα ποτέ. Σε παροτρύνω, αν καίγεσαι να την εκφράσεις, να ακολουθήσεις τον σωστό δρόμο --αυτόν που σέβεται το καταστατικό του κόμματος και τις διαδικασίες του-- και όχι ό,τι σου ρθει.

   Διαγραφή
 18. Δεκτό, μάλλον ξέφυγα.

  Over and out,
  Dogtired

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ.

  Ο ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ Μ' ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΠΤΑ ΤΟΥ.

  ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ.
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΤΡΟΜΕΡΟ. .

  ΘΕΡΣΙΤΗΣ

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. "καθίσταται σαφές πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές/ιδεολογικές πεποιθήσεις με τον Τάκη Μπαλτάκο, με τον πρόεδρο του «τριφυλλιού» να εκτιμά πως η μοναδική λύση για τη σωτηρία της Ελλάδας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. "

  απο τον Δασκαλοπουλο και το Λατση μεχρι τους Γιαννακοπουλους, ολη η επιχειρηματικη κοινοτητα εχει τρομοκρατηθει απο την ενδεχομενη νικη της ριζοσπαστικης Αριστερας και του Αλεξη. Πρωτη φορα αριστερα λεμε, προσδεθειτε για την εφοδο στον ουρανο

  no pasaran

  ΑπάντησηΔιαγραφή