Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

Οι μισθοφόροι του Ισλαμικού Κράτους πολεμούν με αμερικανικά όπλα, αποκαλύπτει έκθεση

Ο εξοπλισμός των μισθοφόρων του ΙΚ ήταν έργο (άμεσα ή έμμεσα) των ΗΠΑ, αλλά και όσων στήριξαν την ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, όπως προκύπτει από μία έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα στο Λονδίνο.

Η έκθεση της οργάνωσης Conflict Armament Research καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το Ισλαμικό Κράτος πολεμά με αμερικανικά όπλα, στηρίζοντας την ανάλυσή της στα όπλα που κατέσχεσαν οι κουρδικές δυνάμεις από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 10 ημερών τον Ιούλη.

Συγκεκριμένα, αρκετά από τα όπλα των ισλαμιστών προορίζονταν για τους «αντικαθεστωτικούς» της Συρίας, που πολεμούν εναντίον της κυβέρνησης του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, και είχαν δοθεί σε αυτούς από μοναρχίες του Κόλπου. Σύμφωνα με την έκθεση, οι αντιαρματικές ρουκέτες που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, είναι «όμοιες με τις ρουκέτες M-79, που παρέδωσε η Σαουδική Αραβία στις δυνάμεις που πολεμούν υπό τη σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού».


Επιπλέον, στα χέρια των τζιχαντιστών έπεσε μια «σημαντική ποσότητα» αμερικανικών επιθετικών τουφεκιών Μ-16. Η έκθεση, υποστηρίζει ότι το Ισλαμικό Κράτος μπόρεσε να αρπάξει τον Ιούνη μια μεγάλη ποσότητα αμερικανικών όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού, από τις θέσεις που είχε εγκαταλείψει ο ιρακινός στρατός στα βόρεια της χώρας. Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της επίθεσης και της κατάληψης της Μοσούλης, οι τζιχαντιστές βρέθηκαν με αμερικανικά Χάμβι στα χέρια τους. Τα οχήματα αυτά, που σήμερα αποτελούν στόχο των αμερικανικών αεροπορικών επιδρομών, χρησιμοποιήθηκαν, σύμφωνα με πολλές εκθέσεις, σε επιθέσεις βομβιστών - καμικάζι εναντίον ιρακινών στρατιωτών.

902

3 σχόλια:

 1. http://rt.com/news/186356-lavrov-syria-bombing-west/
  Ειναι μια υπόuεση που πιθανώς ξεμπλέκει κάπως το κουβάρι των isis/isil.Οψόμεθα

  Μάρκος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μήπως είναι κάτι παραπάνω από υπόθεση πλέον;

   http://902.gr/eidisi/diethni/50721/syria-yper-ton-vomvardismon-apo-tis-ipa-oi-antikathestotikoi-zitoyn-anatropi

   gdmn1973

   Διαγραφή
  2. Μια χαρά κάνει τη δουλειά του το IS. Άξιζε κανα δυο κεφάλια αναλώσιμων Αμερικάνων δημοσιογράφων.

   Διαγραφή