Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014

Σχετικά με την προετοιμασία κλίματος εθνικιστικής υστερίας

Το πέρασμα του ιμπεριαλισμού από το οικονομικό επίπεδο (την μονοπωλιακή συγκέντρωση, την κυριαρχία του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, κλπ), στο στρατιωτικό επίπεδο είναι επίσης ένα πέρασμα από την αντικειμενική σφαίρα των σχέσεων παραγωγής στην υποκειμενική σφαίρα της ιδεολογίας, της προπαγάνδας του κρατικού μηχανισμού κλπ. Προκειμένου, με άλλα λόγια, να κινητοποιηθούν και να συσπειρωθούν οι λαϊκές μάζες στο άρμα "του δικού τους" ιμπεριαλισμού πρέπει να μεσολαβήσει η ιδεολογία και η προπαγάνδα, οι οποίες, σε ό,τι αφορά την ιμπεριαλιστική κινητοποίηση και συσπείρωση, έχουν συγκεκριμένες, ιστορικά δεδομένες μορφές:


α) Καλλιέργεια δογμάτων εθνικής ή και φυλετικής ανωτερότητας, "πεπρωμένου" κυριαρχίας του έθνους σε ευρύτερες περιοχές, αλυτρωτισμού, κ.α. Τόσο η συνέπεια όσο και το μέσο εντατικοποίησης αυτής της διαδικασίας είναι η εμφάνιση του μαζικού χαρακτήρα φασιστικού κόμματος, πράγμα που έχει ήδη ολοκληρωθεί στην Ελλάδα (Χρυσή Αυγή, ΛΑ.Ο.Σ, μικρότερες φασιστικές οργανώσεις όπως το Εθνικό Μέτωπο, ο Μαύρος Κρίνος, κ.α) και βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη στην Κύπρο (ΕΛΑΜ).

β) Καλλιέργεια του φόβου του "άλλου", δημιουργία πανικού στα λαϊκά στρώματα για την επιθετικότητα άλλων λαών, ώστε να νομιμοποιείται τόσο η συσπείρωσή τους γύρω απ' το "δικό τους" ιμπεριαλιστικό κράτος, όσο και η μελλοντική τους χρήση ως κιμά για κανόνια στο όνομα της αποφυγής "του χειρότερου."

Αυτή η δεύτερη διαδικασία, της ενσυνείδητης δηλαδή χρήσης του φόβου ακριβώς για να πυροδοτηθεί το ρατσιστικό μίσος απέναντι σε μειονότητες, να ενταθεί η εθνικιστική υστερία καθώς η χώρα εμπλέκεται όλο και βαθύτερα η ίδια σε επιθετικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο, βρήκε άξιο φορέα στο πρόσωπο του Κώστα Βαξεβάνη και του "Κουτιού της Πανδώρας."

Η ανάλυση του Fadomduck στο πρόσφατο πόνημα του ιστολογίου του δημοσιογράφου "Ζω στην Αθήνα, είμαι Τζιχάντ, και θα έκοβα κεφάλια" είναι εύγλωττη για το τι διακυβεύεται σε τέτοιου είδους "ρεπορτάζ" και δεν χρειάζεται να προσθέσω οτιδήποτε. Παρατηρώ απλώς ότι ταυτόχρονα, και καθώς εκστρατεύουν σε Ιράκ και Συρία οι ΗΠΑ, η αμερικανική κοινή γνώμη συγκλονίζεται για μια ακόμα φορά από το φάσμα του "εσωτερικού εχθρού", και συγκεκριμένα από αποκεφαλισμό υπαλλήλου από Αμερικανό μουσουλμάνο, του οποίου η σχέση με τον Ισλαμισμό διερευνάται τώρα από το FBI. Μετά και τις ρητές απειλές του Μετώπου Αλ Νόσρα για τις χώρες που συμμετέχουν στην αμερικανική εκστρατεία, το είδος "δημοσιογραφίας" που πρωθεί το ιστολόγιο του κυρίου Βαξεβάνη είναι εύλογο και αναμενόμενο να ενταθεί, με όλες τις συνέπειες που θα έχει αυτό τόσο ως προς την καλλιέργεια του αντι-μουσουλμανικού πανικού, όσο και ως προς την λειτουργία της για να ενισχύσει την πρώτη μορφή συσπείρωσης γύρω απ' τον ιμπεριαλισμό, δηλαδή την "επιθετικογενή", φασιστική μορφή.

Γνωρίζουμε βεβαίως ήδη, κυρίως από την εμπειρία των ΗΠΑ μετά την ενδεκάτη Σεπτεμβρίου, πόσο εύκολο είναι, όταν έχει εδραιωθεί η εθνικιστική υστερία, να μεταμορφώνεται κάθε Μουσουλμάνος σε "Τζιχαντιστή", ιδιαίτερα όταν κάποιος, όπως καλή ώρα στην Μανωλάδα, έχει οικονομικό συμφέρον να κακοποιεί και να πυροβολεί τον εν λόγω Μουσουλμάνο -- πράξεις που μαγικά μεταμορφώνονται, σε ένα τέτοιο κλίμα, σε "αυτοάμυνα" απέναντι στον "Ισλαμικό κίνδυνο." Η Μανωλάδα, βέβαια, δεν είναι τίποτα μπροστά στη Θράκη, όπου έχει ήδη προετοιμαστεί το έδαφος για ελληνοτουρκική (ως επίσης Χριστιανο-Μουσουλμανική) εμπλοκή.

Και φυσικά, γνωρίζουμε επίσης, ότι καμία ρατσιστική και εθνικιστική υστερία δεν μπορεί να αποτρέψει πραγματικά χτυπήματα ισλαμικών αντιποίνων για την ελληνική και κυπριακή εμπλοκή στο Ιράκ και τη Συρία, τα οποία με τη σειρά τους θα την επιτείνουν ακόμα περισσότερο, και ούτω κάθε εξής, στον φαύλο κύκλο που δημιουργεί πάντα στους λαούς που μπλέκουν μαζί του ο ιμπεριαλισμός, και που δεν καταλήγει πουθενά αλλού από τον πόλεμο...

90 σχόλια:

 1. Πριν απο 6 περίπου μήνες είχαμε μία διαφωνία για το μπλέξιμο της Ελλάδας και της Κύπρου στα ιμπερεαλιστικα σχέδια. Είχες συνδέσει τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την Βενεζουέλα με πιθανή εμπλοκή της Κύπρου και της Ελλάδας σε ένα πιθανό πόλεμο. Είχα αμφισβητήσει αυτή τη σχέση. Δυστυχώς αποδείχθηκες ολόσωστος καθώς ανέλυες με ανατριχιαστικές λεπτομέριες τι πρόκειται να γίνει. Ήταν πολύ δυσοίωνα αυτά για μένα τότε . Επιβεβαιώνονται και οι εκτιμήσεις του Κόμματος που έλεγε σε γενικές γραμμές πριν ακανα δίχρονο τι θα γινόταν σήμερα..
  Δήκλας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οι τζιχαντιστές είναι όντως ισχυροί ωστέ να σηκώσουν μία πολεμική αναμέτρηση τέτοιας ισχύως; Έχουν την απαραίτητη στρατιωτική υποστίριξη οργάνωση και κεφάλαια για αυτό; Είναι ικανοί βέβαια να αιματοκυλήσουν κόσμο μέσω επιθέσεων αλλά είναι ικανοί να προσφέρουν στο ιμπερεαλισμό κάτι άλλο πέρα απο αφορμή( όπως ήταν αφορμή οι Ταλιμπαν το 2001 στο Αφγανισταν
   (δεν ξέρω αν εστάλει το προηγούμενο σχόλιο οπότε ξαναγράφω)
   Δήκλας

   Διαγραφή
  2. Βομβιστικές επιθέσεις είναι πάρα πολύ εύκολο και απλό να κάνουν σε όλες τις χώρες που συμμετέχουν στη συμμαχία των προθύμων.

   Από εκεί και πέρα, δεν γνωρίζω. Ωστόσο, η ρήση τους ότι "αυτός ο πόλεμος θα κρατήσει χρόνια" είναι αληθέστατη. Δεν πρόκειται να σταματήσει αυτή η κατάσταση ούτε αύριο, ούτε του χρόνου. Και δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τους στόχους τους. Όσους και να σκοτώσει η Δύση, θα στρατολογούν νέους.

   Διαγραφή
  3. Τους οποίους θα ξαναχρηματοδοτήσει και θα ξαναεκπαιδεύσει...η Δύση.

   Αυτό κάνει ανελλιπώς απ' τον πόλεμο του Αφγανιστάν κι έπειτα.

   Διαγραφή
  4. Το δικό μας πρόβλημα σε Ελλάδα και Κύπρο όμως είναι άλλο. Τις χώρες αυτές τις ελέγχει μια τάξη αδίστακτη, ακραιφνώς τυχοδιωκτική, η οποία δεν έχει κανένα όριο, και η οποία θα τις οδηγήσει στην αιματοχυσία και την καταστροφή μετά την φτώχεια.

   Αυτό δεν θέλει να το αποδεχτεί ο κόσμος. Προτιμά να καταστραφεί παρά να συνειδητοποιήσει την αλήθεια.

   Διαγραφή
 2. Ας μιλήσουμε πρακτικά και ας δούμε ποιοι χώροι σε Ελλάδα και Κύπρο καθίστανται εφεξής επικίνδυνοι, ως στόχοι βομβιστικών επιθέσεων:

  Κινηματογράφοι
  Θέατρα
  Σχολεία
  Πλατείες
  Μετρό
  Mall
  Αεροδρόμια
  Κεντρικοί σταθμοί ΚΤΕΛ και τραίνου
  Κεντρικά μπαρ ή εστιατόρια

  και γενικά, όλοι οι χώροι που μαζεύουν πολύ κόσμο. Καλό θα ήταν όσο το δυνατό να τους αποφεύγουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αντωνη, νομίζω εδώ ότι είσαι υπερβολικός και νομιζω ότι αυτό σου το σχόλιο είναι αφενός μεν αρκετά τρομολαγνικό και αφετέτου παίζει άθελά σου το παίχνιδι των ιμπεριαλιστών
   alex

   Διαγραφή
  2. Ασφαλώς και υπερβάλλω. Είναι γνωστό ότι το IS είναι της πλάκας και λέει λόγια του αέρα, και επίσης γνωστό ότι την Ελληνική φυλή δεν την πιάνει τίποτα.

   Μόνο που όταν γίνει αυτό που θα γίνει, εσύ θα τσιρίζεις για μουσουλμανικό αίμα κι όχι εγώ.

   Διαγραφή
  3. Και βεβαίως, εσύ θα παρακαλάς τον καλό στρατό και την καλή αστυνομία να σε φυλάει απ' τους τρομοκράτες, όπως τους παρακαλάει ο Αμερικάνος. Όχι εγώ.

   Εγώ ξέρω από πριν ότι το παιχνίδι είναι win-win για τον ιμπεριαλισμό και lose-lose για τα κορόιδα.

   Διαγραφή
  4. όχι φίλε μου. Κάτι τέτοιο δεν θα το έκανα ποτέ γιατί αλλιώς δεν θα ήμουν κομμουνιστής.
   Προφανώς και το IS δεν ειναι της πλάκας και προφανώς ούτε εμείς είμαστε στο απυρόβλητο (ο ελληνικός θεός και λοιπές μαλακίες που μαγικώ τω τρόπω θα μας προστατέψουν).
   αναρωτιέμαι, όμως, εάν αυτό που προτείνεις είναι η λύση. Και εντάξει, ας πούμε ότι μπορούμε να ζήσουμε χωρίς κινηματογράφο. Πως είναι δυνατόν να αποφύγουμε τα σχολεία; Και εάν πρέπει όντως να αποφεύγουμε χώρους που μαζεύουν πολύ κόσμο , αυτό σημαίνει άραγε ότι από εδώ και πέρα τέρμα οι διαδηλώσεις και οι πορείες;
   alex

   Διαγραφή
  5. Είπα, στο μέτρο του δυνατού.

   Τα μέτρα που πρότεινα είναι αυτοπροστασίας και όχι στρατιωτικο-αστυνομικά.

   Και στρατιωτικο-αστυνομικά θα παρθούν.

   Έχω μια κακή συνήθεια να μην πέφτω έξω, και εδώ είμαστε για το ποιος θα είναι "κομμουνιστής" όταν γίνει το κακό.

   Διαγραφή
  6. δεν έχω αμφιβολία ότι θα παρθούν τέτοια μέτρα με την πρώτη βομβιστική επίθεση, δεν έχω αμφιβολία ότι όλα τα μμε θα παίζουν αυτό το παιχνίδι και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι εάν και όταν γίνει αυτό θα είναι βούτυρο στο ψωμι της εθνικιστικής υστερίας και της νοοτροπίας "ο καλός μουσουλμάνος είναι ο νεκρός μουσουλμάνος". Να μην ξεχνάμε όμως ότι αυτά τα μέτρα αυτοπροστασίας είναι που θα παπαγαλίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ τα μμε σε περίπτωση που γίνει η στραβή. για σκέψου: μέγκα, αντένα,άλφα,σταρ, νεριτ, εφημερίδες, από το πρωί μέχρι το βράδυ να σε λιβανίζουν: μην συγκεντρώνεστε σε μεγάλες ομάδες, αποφύγετε πολυσύχναστους χώρους, κρατείστε τα παιδιά σπιτι τους. Όλο αυτό διαμορφώνει ένα κλίμα τρόμου που θα καλύψει όλη την χώρα και έχω την αίσθηση ότι αυτό το τροπάρι, αν παιχτεί, θα συντηρητικοποιήσει ακόμη περισσότερο τον κόσμο και θα τον κάνει ακόμα πιο ακροδεξιο...δεν ξέρω ...μπορεί να κάνω και λάθος.....
   όσον αφορά τέλος στο ποιος είναι κομμουνιστής δεν υπάρχει λόγος να βγάλουμε κομμουνιστόμετρο...
   alex

   Διαγραφή
  7. Ελπίζω να είσαι νεαρός στην ηλικία και άπειρος γιατί αλλιώς ο συνδυασμός αλαζονείας και αφέλειας που επέδειξες δεν δικαιολογείται.

   Είναι πάρα πολύ πιθανό να υπάρξει χτύπημα στις χώρες που προανέφερα, και αυτό είναι αντικειμενικό δεδομένο.

   Είναι επίσης εκ των προτέρων γνωστό πού θα οδηγήσει.

   Στην κατεύθυνση αυτή, και για να προληφθούν τα χειρότερα, είναι καλό ο κόσμος να φυλάγεται. Δεν πρόκειται να σταματήσει αυτό που συμβαίνει έτσι, φυσικά, αλλά εγώ την συμβουλή την έδωσα, και σκοπεύω να την ακολουθήσω. Όποιος θέλει να είναι γενναίος, ας την αγνοήσει, δεν με απασχολεί.

   Το χτύπημα δεν έχει πιθανότητες να γίνει σε πολιτική συγκέντρωση, γιατί το νόημα και μήνυμά του είναι "εθνικό" και όχι κομματικό. Συνεπώς, και να το πάνε εκεί τα ΜΜΕ, δεν υπάρχει λόγος να τα ακούσει κανείς: οι "απολίτικοι" μαζικοί χώροι είναι μακρόν οι επικινδυνότεροι.

   Επειδή η κατάσταση είναι "win win", θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω αυταρχοποίηση του ελληνικού και κυπριακού κράτους, τα οποία είναι αρκετό πιθανό να προχωρήσουν σε στρατιωτικά και αντιμεταναστευτικά μέτρα εκ των προτέρων (προληπτικά).

   Αυτά, και την επόμενη φορά που θα πουλήσεις εξυπνάδα σε μένα, να σκέφτεσαι λίγο παραπάνω.

   Διαγραφή
  8. Μας προστατεύει η καλή ελληνική κυβέρνηση. Μας κρατά τα περισσότερα χρήματα και έτσι Μόνο σε πλατείες μπορούμε οι περισσότεροι Έλληνες να πάμε.
   Δήκλας

   Διαγραφή
  9. Όπως είπα, εδώ θα είμαστε:

   Jihadists Flock from Syria to Europe via Greece
   by Daphne Tsagari - Sep 26, 2014
   268 18 Google +0 0 0 411

   A recent arrest suggests that Greece is the preferred country of entry for jihadists traveling from Syria and Iraq into Western Europe.

   On Wednesday, a 24-year old jihadist travelled from Athens International Airport to Charleroi, Belgium without being noticed by Greek authorities. His journey ended when Belgian authorities discovered that his French-issued passport was fake. In his luggage, police discovered photos and documents proving his connection to an Islamic terrorist group and his participation in military operations in Iraq and Syria.

   The jihadist, whose name remains unknown, is currently detained in Belgium. He has been charged with possession of false documents. His final destination was Norway.

   Belgian newspapers reported that this is not the first-known incident in which Islamic militants have filtered into Western Europe via Greece. A similar incident occurred in early August; a jihadist traveling to Belgium from Syra via Greece was discovered carrying a fake passport. In his luggage, police discovered videos of executions in Syria.
   http://greece.greekreporter.com/2014/09/26/jihadists-flock-from-syria-to-europe-via-greece/

   Διαγραφή
  10. Και για υπενθύμιση.... http://leninreloaded.blogspot.com/2014/09/is.html

   Διαγραφή
  11. Είναι και η άτιμη η γεωγραφία στη μέση...βασικός κόμβος για να μπουν στην Ευρώπη Ελλάδα-Κύπρος, που τόσο ευφυώς ενεπλάκησαν στις επιθέσεις εναντίον τους.

   Καλή τύχη.

   Διαγραφή
  12. ειλικρινά δεν σε καταλαβαίνω ώρες ώρες. έκανες ένα σχόλιο, διαφώνησα, εξέφρασα την αποψή μου και από την πρώτη σου κιόλας απάντηση το γύρισες στο προσωπικό, εικάζοντας χωρίς να με ξέρεις τι θα κάνω ("εσύ θα τσιρίζεις για μουσουλμανικό αίμα κι όχι εγώ"), ενώ στην συνέχεια πάλι χωρις να με ξέρεις αμφισβήτησες το πόσο κομμουνιστής είμαι...και όλα αυτά επειδή θεωρησα την προτροπή σου καπως τρομολαγνική. τέλος με κατηγόρησες για αλαζονία (!) και αφέλεια και ότι πουλάω εξυπνάδα, και όλα αυτά επειδή έτόλμησα να διανοηθώ να αμφισβητήσω την αρχική σου προτροπή !! Προφανώς εκτός από την κακιά συνήθεια να μην πέφτεις έξω (μήπως αυτό είναι αλαζονία???) έχεις και την κακιά συνήθεια να τσαντίζεσαι όταν κάποιος τολμήσει να διατυπώσει διαφορετική θέση απ την δική σου.
   alex

   Διαγραφή
  13. Δεν με απασχολεί στο παραμικρό τι νομίζεις. Πορεύσου ανάλογα με το τι νομίζεις εσύ. Εγώ θα σου βάλω μυαλό;

   Διαγραφή
  14. Σοβαρά τώρα παλαιότερα αναρωτιόμουν τί θα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ όταν μας στείλει να σφαχτούμε για του αφέντη το φαϊ τώρα κάτι υποψιάζομαι μετά απο την ανακοίνωση που έβγαλε, τη στάση Βαξεβάνη και Κούλογλου για τους Τζιχαντιστές και το κείμενο του Ρινάλντι στο Δρόμο
   που δημοσιευτηκε χθες. Δεν έχω link αλλά είναι και αυτό αποκαλυπτικό.
   Δήκλας

   Διαγραφή
  15. Ο ιμπεριαλισμός είναι αυτό που μετατρέπει ένα αστείο κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ σε σοβαρό κίνδυνο για τα λαϊκά στρώματα, ακόμα σοβαρότερο κι από την παράλυση του εργατικού κινήματος για την οποία φέρει κεντρική ευθύνη.

   Διαγραφή
  16. Εδώ μετέτρεψε πολύ σοβαρότερα και αξιολογότερα κόμματα σε κίνδυνο. Τον Κάουτσκι αν δεν κάνω λάθος τον εκτιμούσε ο Λένιν για τις εργασίες του πριν τον χρειαστεί τον Κάουτσκι ο ιμπεριαλισμός. Το σοσιαλιστικό κόμμα Γερμανίας και οι μενσεβίκοι της Ρωσίας παραδώθηκαν στον ιμπεριαλισμό και έκαναν τεράστια ζημιά με τη στάση τους στον Α ΠΠ. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντισταθεί που δεν έχει να επιδείξει τίποτα;
   Δήκλας

   Διαγραφή
  17. Πράγματι! Ο Λένιν έπαθε το σοκ της ζωής του όταν "γύρισε" ο Κάουτσκι.

   Διαγραφή
  18. Για την ιστορια να πω οτι οι IS κυκλοφορησαν "χαρτη" με χωρες "Σαταναδες" που στοχοποιουνται μεταξυ των οποιων ...ΠΛΕΟΝ περιλαμβανουν και την Ελλαδα ,μετα την ανακοινωση του ΥΠΕΞ και την συμφωνη γνωμη του Συριζος ,ο οποιος διαφωνει .....σε ποια παρεα Κουρδων θα παει η βοηθεια ...απλως

   Διαγραφή
  19. Στρατηγέ φάουλ, αδικείς το ΣΥΡΙΖΑ. Δε διαφώνησε σε ποιους θα πάνε. Είπε ότι η κυβέρνηση δεν έστειλε αρκετά, έπρεπε να στείλει περισσότερα. Ιδού:

   "γιατί ενισχύονται αποκλειστικά οι Κούρδοι του Ιράκ και όχι και οι κουρδικές δυνάμεις της Συρίας";

   Δηλαδή, γιατί στείλατε μόνο στους Κούρδους του Ιράκ πυρομαχικά και όχι και στη Συρία;

   Γιατί, κύριε;

   Διαγραφή
 3. "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ" ;;;;; OXI EINAI ΞENΩN !!!!!!!!!!!!!
  "Ο Α.Σαμαράς υποστηρίζει ότι..."Δεν θα γίνει ποτέ κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ"" NAI ΔIKAIO EXEI !!!! ΘA KANOYN ΠPAΞHKOΠHMA OΠΩΣ TO 1967 ME AΠOTEΛEΣMA 1974 KYΠPOY !!!!!! TA ΣKYΛIA !!!! NO PASARAN !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πρώτον, μη γράφεις με κεφαλαία. Δεν θα δημοσιεύσω άλλο σχόλιο που "φωνάζει."

   Δεύτερον, το "πραξικόπημα" γράφεται με γιώτα.

   Τρίτον, αν εννοείς ότι η πολιτική εμπλοκής στη Συρία και το Ιράκ είναι "πολιτική ξένων", προσβάλλομαι, διότι προσβάλλεις τον ΣΥΡΙΖΑ ως "ξένο":

   "γιατί ενισχύονται αποκλειστικά οι Κούρδοι του Ιράκ και όχι και οι κουρδικές δυνάμεις της Συρίας όπου συντελείται αυτή η καταστροφή, με 150.000 πρόσφυγες να μετακινούνται στην Τουρκία; "
   http://left.gr/news/syriza-apospasmatiki-kinisi-i-apostoli-pyromahikon-stis-koyrdikes-dynameis-toy-irak

   Τέταρτον, αν θεωρείς ότι υπάρχει οποιαδήποτε διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της εμπλοκής, άλλη από το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει περισσότερες ιμπεριαλιστικές πρωτοβουλίες (όπως διαφαίνεται από την ανακοίνωσή του) γύρνα πλευρό να δεις άλλο όνειρο γιατί αυτό που βλέπεις δε λέει.

   Διαγραφή
 4. Στο κουτί της Πανδώρας μέσω του Fadomduck βγάζει αυτό το μήνυμα :

  Σφάλμα 404
  Η ΣΕΛΙΔΑ ΔΕ ΒΡΕΘΗΚΕ
  Λυπούμαστε, κάποιος ήταν πριν από εσένα εδώ και μάλλον χάλασε την σελίδα :(

  Ίσως βέβαια να μην έχει δώσει σωστά το λινκ ο Trash.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Από ό,τι φαίνεται, ο γελοίος εξαφάνισε την ανάρτηση κατά την πάγια τακτική του κόμματός του όταν τα βλέπει σκούρα. Το δε μήνυμα "κάποιος ήταν πριν από εσένα εδώ και μάλλον χάλασε την σελίδα" τα λέει, νομίζω, όλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γελοίος? Σε παρακαλώ, ακόμα και ο γελοιος είναι πιο αξιοπρεπής από τον ξεπουλημενο.

   Διαγραφή
  2. Ξέχασα να πω ότι το λινκ του Τρας είναι σωστό. Ο Βαξεβάνης "εξαφάνισε" την ανάρτηση.

   Διαγραφή
  3. Το έλεγξα κι εγώ μέσω της αναζήτησης στο site.

   Διαγραφή
  4. Το cache. http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:hSSxbjeaIicJ:www.koutipandoras.gr/article/123499/eimai-tzihantistis-zo-stin-athina-kai-tha-ekova-kefalia-me-enohloysan-vinteo+&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=gr

   Διαγραφή
  5. Μία μέρα μετά, αφού το θεμα έτυχε προσοχής, απολογείται στο τουίτερ

   «Η αναδημοσιευση ρεπορτάζ απο το Star στην Πανδωρα περι τζιχαντιστων στην Αθηνα ειναι προφανώς ατυχής και άστοχη.Ζηταω προσωπικα συγνώμη»

   https://twitter.com/KostasVaxevanis/status/516195037542350848

   Το τουίτ του σάιτ παραμένει.
   https://twitter.com/Kouti_Pandoras/status/515899565170769920

   Υ.Γ. Αν έχει κανείς λογαριασμό στο scrible και μπορεί να ανεβάσει το cache εκεί, καλό θα ήταν να το κάνει, καθώς το cache θα σβηστεί σε μερικές μέρες.

   Διαγραφή
  6. Θενκς. Νομίζω έχει ο Τρας λογαριασμό στο scribd.

   Διαγραφή
  7. Βέβαια το «Κουτί της Πανδώρας» φιλοξενεί άρθρα του τύπου « Ξεχάστε τη χημειοθεραπεία, τί προτείνει αμερικανικό νοσοκομείο για να νικήσουμε τον καρκίνο», που μετά «αναγνωρίζει το λάθος του» και τα κατεβάζει, οπότε τι να περιμένει κανείς;

   ΥΓ Το scrible είναι διαφορετικό από το scribd. :-)

   Διαγραφή
 6. 1. ΔEN .... ΦΩNAZΩ !!
  2. MHN ... AΛΛOIΩNEIΣ NOHMATIKA TO ΣXOΛIO !!
  3. "Δεύτερον, το "πραξικόπημα" γράφεται με γιώτα." NAI ΣΩΣTA !! AΛΛA H ... "ΠPAΞH" ME HTTA !! (;;;;;;!!!!!!!!)
  4. ΦIΛIKA !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τελευταία προειδοποίηση, κόψε τα κεφαλαία. Δεν θα δημοσιευτεί άλλο σχόλιο αν έχει κεφαλαία, ακόμα και αν είναι απαντητικό.

   Σε τι "αλλοίωσα νοηματικά το σχόλιο" λοιπόν; Γιατί αποφεύγεις να τοποθετηθείς ως προς το γεγονός ότι η πολιτική "ξένων" δεν έχει απλώς τη στήριξη της κυβέρνησης αλλά και αυτή της αντιπολίτευσης; Τι είδος "πολιτική ξένων" είναι τούτη;

   Διαγραφή
 7. εάν τα πράγματα είναι τόσο σοβαρά, και όντως είναι, δεν πρέπει να βγούμε στους δρόμους σύντομα, πριν ακόμα από το συλλαλητήριο της 4-10 του ΠΑΜΕ, το οποίο εξάλλου, αν θυμάμαι καλά είναι για εργατικά ζητήματα; δεν πρέπει όλοι όσοι αντιστρατεύονται (ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ,μ-λ χώρος, Λαφαζανικοί) την εμπλοκή στον πόλεμο να διαδηλώσουν και να στριμώξουν την ακροδεξιά κυβέρνηση; το κλείσιμο της ΕΡΤ έγινε τον Ιούνιο του 2013, αλλά επειδή υπήρξε κοινή δράση από την πρώτη στιγμή, τα ΜΑΤ μπήκαν μέσα το Νοέμβριο του 2013. έχουμε δει τι δυνατότητες δίνει η κοινή δράση στην πράξη. δεν μιλάμε πλέον για θεωρίες. μιλάμε για επιβεβαιωμένα πράγματα που τα είδαμε. και εντέλει: πόσο σημαντικό είναι να λες : "εγώ προβλέπω πόσο επικίνδυνο είναι αυτό που κάνει σήμερα η κυβέρνηση" , όταν αυτό δεν συμπληρώνεται από : "εγώ κάνω τα πάντα που μπορώ για να ελαχιστοποιήσω τους κινδύνους από αυτό που κάνει σήμερα η κυβέρνηση;"


  land down under the bridge

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιατί land να στριμώξουμε την αντιδραστική κυβέρνηση; Στηρίζει κάτι διαφορετικό η αντιπολίτευση; Πάλι πρέπει να ανεβάσω την προχτεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ; Ή να ξαναβγάλω την παλιότερη ανακοίνωση που έβγαλε προχτές ο Τρας; Είναι ζήτημα "κυβέρνησης" ο ιμπεριαλισμός; Εκεί είμαστε ακόμα;

   Διαγραφή
 8. όχι δεν είναι ζήτημα κυβέρνησης ο ιμπεριαλισμός, αλλά από τη στιγμή που ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν αναγνώρισαν ούτε μια στιγμή από το Μάιο του 2010 και μετά ότι εισερχόμαστε σε επαναστατική ή έστω προεπαναστατική κατάσταση, και δεν άναψαν αντίστοιχες μηχανές, τώρα πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα καλύτερο από το να στριμώχνουμε αντιδραστικές κυβερνήσεις, για να δώσουμε το μήνυμα στους τζιχαντιστές: " είναι ηλίθιο να χτυπήσετε εδώ μέσα, εδώ μέσα αυτά που κάνει η κυβέρνησή μας δεν τα γουστάρουμε". και αυτό το μήνυμα θα δοθεί πραγματικά δυνατά και όπως πρέπει μόνο με κοινή δράση. εγώ μετά την ΕΡΤ είμαι πεποισμένος ότι η κοινή δράση είναι εκ των ων ουκ ανευ

  land down under the bridge

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πρώτον, δεν εισήλθαμε σε επαναστατική κατάσταση είτε το 2010 είτε τώρα. Άλλο πράγμα είναι η επαναστατική εποχή, στην οποία πράγματι βρισκόμαστε πολύ πριν το 2010 και άλλο η επαναστατική κατάσταση, η οποία δεν υπάρχει όταν δεν υπάρχουν συνθήκες οπλισμού του λαού ενάντια στην αστική κυβέρνηση, και η οποία ζήτημα είναι αν διαφάνηκε έστω για λίγο στην Ουκρανία.

   Δεύτερον, το παιχνίδι ρίξτε την αντιδραστική κυβέρνηση για να έρθει η προοδευτική αντιπολίτευση είναι άκρως επικίνδυνο, και ο ΣΥΡΙΖΑ μας προειδοποίησε εντιμότατα ότι έχει ακόμα πιο επιθετικές απόψεις και από τους ΒενιζελοΣαμαράδες για την εξωτερική πολιτική της χώρας, οπότε δεν υπάρχουν δικαιολογίες για αφέλεια.

   Τρίτον, οι Τζιχαντιστές είναι μάλλον απίθανο να καταλαβαίνουν από τέτοιου είδους μηνύματα σαν αυτό που οραματίζεσαι. Στην πραγματικότητα, και με δεδομένο το γεγονός ότι μιλάμε για ανθρώπους που γνωρίζουν μόνο τον πόλεμο, τον πόλεμο και τον πόλεμο από το Αφγανιστάν του 1980 και μετά, δεν βλέπω πλέον δρόμο πίσω. Η Ελλάδα θα μπει σε πολύ μεγάλες περιπέτειες. Το ζήτημα είναι τι θα καταλάβει ο λαός για το ποιος είναι υπεύθυνος για το ματοκύλισμά του.

   Διαγραφή
  2. "Στην πραγματικότητα, και με δεδομένο το γεγονός ότι μιλάμε για ανθρώπους που γνωρίζουν μόνο τον πόλεμο, τον πόλεμο και τον πόλεμο από το Αφγανιστάν του 1980 και μετά, δεν βλέπω πλέον δρόμο πίσω."

   * Άλλωστε, το IS έχει ήδη σχέδια για την Ελλάδα και για την Κύπρο, ακόμα και πριν την εντελώς καταστροφική απόφαση επιθετικής εμπλοκής μας: http://www.sigmalive.com/news/international/155979

   Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά είναι πλέον τρομερά δύσκολο να αποφευχθεί η αιματοχυσία και μέσα στην Ελλάδα.

   Διαγραφή
  3. Καλά, για την Κύπρο, που στην κατάστασή της (διχοτομημένη και με την Τουρκία στο χιλιόμετρο, τίγκα στους στρατούς κατοχής) ενεπλάκη στους βομβαρδισμούς, τι να πω. Έχε γεια καημένε κόσμε, και να δω τι θα κάνετε χωρίς LR.

   Διαγραφή
  4. Ότι η Ελλάδα θα μπλεχθεί σε πόλεμο, αν όχι στο έδαφός της τότε πάρα πολύ κοντά (Τουρκία, αρκετά ασφαλής υπόθεση) ναι, αλλά ο χάρτης δεν είναι υπερβολικά άγαρμπη προβοκάτσια; Αμφιβάλλω αν μπορεί να την πάρει οποιοσδήποτε στα σοβαρά.

   Διαγραφή
  5. Ποιος θα περίμενε ότι μια ομάδα για την οποία δεν είχε ματακούσει κανείς θα κατακτούσε με biltzkrieg ρεκόρ εδαφών μέσα σε εβδομάδες; Εσύ το περίμενες; Εγώ στην αρχή έμεινα κόκκαλο.

   Σ' αυτή τη βάση, από πού και ως πού αμφιβάλλεις αν πρέπει να ληφθεί σοβαρά ένας στρατός που πήρε σβάρνα τον συριακό και ιρακινό και προελαύνει σε τεράστιες περιοχές;

   Διαγραφή
 9. πρώτον, δεν έχω να πω κάτι ιδιαίτερο, περα από το ότι δεν αντέχω τον ΣΥΡΙΖΑ να αλωνίζει εκλογικά και πιστεύω ότι πρέπει να πιέσουμε τα πράγματα βολονταριστικά για κάτι παραπάνω. πιθανό βέβαια αυτό που μόλις έγραψα να είναι βλακεία.

  δεύτερον, μίλησα για στρίμωγμα αντιδραστικών ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ (φαίνεται εξάλλου) και όχι κυβέρνησης και εννοούσα "σήμερα στριμώχνουμε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αύριο στριμώχνουμε ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ, αρκεί να βλέπουν οι τζιχαντιστές ότι εμείς δε γουστάρουμε αυτά που κάνουν οι πρωθυπουργοί "μας" "

  πράγμα, τρίτον , που σημαίνει ότι αναγκαστικά πρέπει να ελπίζω ότι το μήνυμα θα ληφθεί από αυτούς, οι οποίοι δεν καταλαβαίνω, για να είμαι ειλικρινής, γιατί αποκλείεται να καταλάβουν αυτό που θέλουμε να τους πούμε. και εν πασει περιπτώσει, εμείς το μήνυμα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ.


  LAND DOWN UNDER THE BRIDGE

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πρώτον, δεν υπάρχει "βολονταρισμός" με τον ιμπεριαλισμό. Πολύ απλά, μπάλα τώρα παίζουν συντριπτικά ανώτερες σε στρατιωτική ισχύ δυνάμεις. Σφήνα η εργατιά χωρίς να οπλιστεί δεν μπορεί να μπει σε τέτοια ματς. Απλή πραγματικότητα.

   Δεύτερον, εννοείται ότι θα υπάρξει αντίδραση από το ΚΚΕ και σε επίπεδο δρόμου, αλλά αντίδραση για να φύγει ο Σαμαράς και να έρθει ο Τσίπρας ξέχασέ την. Είναι καθαρός τυχοδιωκτισμός.

   Τρίτον, δεν είναι ευχάριστο να λέω ότι είναι αργά, αλλά νομίζω ότι είναι αργά. Αυτό που πρέπει να γίνει θα γίνει, αλλά νομίζω ότι ο χρόνος για πρωτοβουλία κινήσεων έχει τελειώσει πια. Κάπου στις εκλογές του 2012, πιο συγκεκριμένα έλαβαν τέλος οι όποιες ελπίδες ότι θα μπορούσε να γίνει κάτι βάσει πρωτοβουλίας κινήσεων. Από τότε, θεωρώ ότι αναγκαστικά προσπαθούμε να δούμε πώς θα διαχειριστούμε την καταστροφή (και όχι απλώς την οικονομική καταστροφή) της χώρας σε επαναστατική κατεύθυνση. Εγώ τουλάχιστον έτσι τα βλέπω.

   Διαγραφή
  2. "δεν πρέπει όλοι όσοι αντιστρατεύονται (ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΕΠΑΜ,μ-λ χώρος, Λαφαζανικοί) την εμπλοκή στον πόλεμο να διαδηλώσουν και να στριμώξουν την ακροδεξιά κυβέρνηση; "
   Απορώ γιατί δεν έχεις συμπεριλάβει και το Σφυριζα!!!

   Land down θεωρώ ότι είσαι από τους πιο δόλιους σχολιαστές, γιατί όλοι όσους αναφέρεις, εκτός του ΚΚΕ, προωθούν Αριστερή κυβέρνηση, δεν είναι δυνατόν να μην το ξέρεις αυτό . Αν πληρώνεσαι παίρνω πίσω το χαρακτηρισμό.

   Διαγραφή
  3. @EG:
   Τον έχει περιλάβει τον ΣΥΡΙΖΑ ο LAND DOWN UNDER THE BRIDGE. Δεν υπάρχει κόμμα "Λαφαζανικών". Στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται οι άνθρωποι και τις επιλογές του στηρίζουν, αλλιώς θα είχαν φύγει από εκεί.

   Εγώ πάντως δεν του καταλογίζω δόλο.
   Υ.Γ.
   Ο μ-λ χώρος δεν στηρίζει "αριστερή κυβέρνηση". Τα του Καίσαρος....

   Διαγραφή
  4. Όταν οι όροι χαρτογράφησης είναι "ακροδεξιά κυβέρνηση και αυτοί που την αντιστρατεύονται", δεν μπορεί να βγει καμία πολιτική άκρη. Την κυβέρνηση την αντιστρατεύεται και η Χ.Α και οι ΑΝΕΛ, αλλά είναι αμφότεροι ακροδεξιοί, το ΕΠΑΜ που αναφέρθηκε είναι μάλλον ακροδεξιό μόρφωμα, οι "Λαφαζανικοί" υπάρχουν μόνο για όσους είναι αρκετά αδαείς να θεωρούν ότι αποτελούν διακριτή τάση παρά ΚΑΙ τις τελευταίες δηλώσεις ευπείθειας και κομματικού πατριωτισμού του Παναγιώτη ("λέω ελεύθερα τις απόψεις μου στις κομματικές συνεδριάσεις"--σώπα ρε μεγάλε!), κλπ.

   Με λάθος τρόπους θέσης του προβλήματος δεν λύνεται κανένα πρόβλημα. Είναι σαν να λες "αν βάλω μαζί τρία κιλά μακαρόνια, μια κάσα μπύρες, και έξι βίδες τι καιρό θα κάνει αύριο;"

   Διαγραφή
  5. Πολλά λάθη ρε παιδί μου. Λάθη που είναι οφθαλμοφανη και σε τυφλούς ακόμα, πόσο μάλλον σε Αριστερούς που έχουν και ένα θεωρητικό επίπεδο...

   Διαγραφή
  6. Μέντιουμ του Λαφαζανικού χώρου συνομιλεί με τον Κώστα Κάππο απ' τον άλλο κόσμο. Ο Κάππος του μεταφέρει: "και εγώ στηρίζω κυβέρνηση της αριστεράς"! Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν χειροκροτούσε από δίπλα και ο Φλωράκης: http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=17871:demoyrtzidhs-kappos&catid=71:dr-kinitopoiisis&Itemid=278

   Καπήλευση και σκύλευση νεκρών; Απαπαπαπα! Σέβας, σέβας!

   Διαγραφή
 10. Νέο χτύπημα από τον "αριστερό" Βαξεβάνη:
  Ο Βενιζέλος σφράγισε το ξεπούλημα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς
  http://www.koutipandoras.gr/article/123553/o-venizelos-sfragise-xepoylima-tis-makedonias-stoys-skopianoys

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. http://www.freelancers.gr/reportaz/634-hot-doc-i-dimosiografia-opos-den-prepei-na-einai

   O Βαξεβανης συνεχιζει να κανει φιλους παντου.Θανος

   Διαγραφή
 11. Συγνώμη για το άσχετο

  Πρόταση Λαφαζάνη για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους
  http://www.enikos.gr/politics/266467,Protash_Lafazanh_gia_diagrafh_toy_megaly.html

  Δραγασάκης: Απόσυρση χρέους αντί για κούρεμα
  http://tvxs.gr/news/ellada/dragasakis-aposyrsi-xreoys-anti-gia-koyrema


  Ρε άντε και γαμηθείτε... δεν έχει καν πλάκα πλέον...


  WrongTendency

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ωραίες εποχές, γύρω στο 2010-11, που οι ΗΠΑ ήταν ακόμα λίγο ζαλισμένες και δεν είχαν πάρει ακόμα το ματσούκι να μας το βάλουν στον κώλο. Λέγαμε και για την κρίση χρέους, είχαμε αριστερούς οικονομολόγους, σχεδιάζαμε Επιτροπές ελέγχου, μιλούσαμε για την άμεση δημοκρατία στις πλατείες, ωραία ήτανε.

   Ύστερα ήρθανε οι μέλισσες...

   Διαγραφή
  2. Είχα πει κάποτε μια κουβέντα, που θα μου επιτρέψετε να την χαρακτηρίσω σοφή. Είχα πει να μην μπερδεύονται όσοι ζουν στην Ελλάδα από τον προφανώς γελοίο χαρακτήρα της πολιτικής ζωής της χώρας. Έβλεπα κι εγώ χτες το Σαμαρά να λέει ότι "κράτησε την χειροβομβίδα στα χέρια του και την εξουδετέρωσε" και είχα λυθεί στο γέλιο.

   Είπα όμως ότι αν και είναι αναμφίσβητητα γελοία η χώρα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα της συμβούν πολύ σοβαρά πράγματα. Κι αυτό το λέω εξ αρχής, όταν ακόμα κανείς δεν με πίστευε ότι θα έρθει και στην Ελλάδα η κρίση και μου λεγαν ότι παραείμαστε αστεία χώρα για να μας συμβούν τραγικά πράγματα.

   Έχω την αίσθηση ότι πολλοί μπερδεύουν το ένα με το άλλο.

   Διαγραφή
  3. κανείς = εννοώ εκτός του κόμματος που είναι καταδικασμένο να είναι σοβαρό σε τόσο γελοίες ιδεολογικά εποχές...

   Διαγραφή
  4. Βλάκες κομμούνια,μάθετε μπαλίτσα για το πως φτιάχνεται η ενωμένη αριστερά...
   Από βιομηχάνους μέχρι και νεκρούς κομμουνιστές έχει μαζί της η ενωμένη αριστερά...
   Μόνο εσείς οι ζωντανοί παλιοσεχταριστες μείνατε απ'έξω.

   «Η μοναδική λύση για τη σωτηρία της Ελλάδας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ...»

   http://www.onsports.gr/basket/A1-Andrwn/item/431718-Panathinaikos-Filoi-nai-synergates-ohi


   WrongTendency

   Διαγραφή
  5. Γι αυτό προσέξτε μην πεθάνετε, γιατί άμα πεθάνετε θα στηρίζετε κι εσείς ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι οι πεθαμένοι κομμουνιστές γίνονται αυτοδικαίως ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ. Ο Μαρξ, ο Ένγκελς, ο Λένιν, η Λούξεμπουργκ, ο Ζαχαριάδης, ο Κάππος...δε γλιτώνει κανένας.

   Διαγραφή
 12. Αντώνη καλησπέρα,
  Είχα διαφωνήσει ριζικά μαζί σου παλαιότερα (στο παλιό blog) σε διάφορα ζητήματα. Παρά ταύτα επειδή διέκρινα μια διάθεση συστηματικής ανάλυσης συνέχισα να σε παρακολουθώ. Εκκινώντας τυπικά από άλλη αφετηρία, καταλήγοντας (λόγω έλλειψης συστηματικότητας και χρόνου) να υποψιάζομαι εξελίξεις με μια ας την πούμε
  ιστορική «διαίσθηση», οδηγούμαι στα ίδια φρικτά σενάρια/συμπεράσματα με τα δικά σου. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να τα είχα δει πολύ νωρίτερα, ενώ ήδη έχουμε περάσει και το «αργά». Νομίζω ότι το ελληνικό κράτος και η ελληνική κοινωνία, είναι αρκούντως εκφασιστικοποιημένα σύνολα, οπότε αν γίνει «κάτι», τα πράγματα θα κυλήσουν σαν τη μπάλα στην κατηφόρα.
  Έχω δύο καλόπιστα ερωτήματα:
  1) Ποιο ρόλο καλείται να παίξει η Ελλάδα στο μέλλον της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου; Δηλαδή ένα «συμβάν» (στημένο ή «αυθόρμητο») τι πολιτική εξέλιξη θα ήθελε να προκαλέσει που δεν έχει συμβεί και ποια ανάγκη να καλύψει; Τι δεν έχει γίνει ακόμα;
  2) Τι μπορεί να διασωθεί από τις δυνατότητες οργάνωσης των κατώτερων μη εκφασιστικοποιημένων στρωμάτων; Τι περιθώρια κινήσεων βλέπεις να υπάρχουν;
  Βρισκόμενος σήμερα σε μια τυχαία συζήτηση που έβριθε από κλασσικές ελληνικές μεσοαστικές αντιλήψεις, νόμιζα στιγμιαία ότι ήμουν σε ανοιχτό ψυχιατρείο: δεν ακούν, δε βλέπουν, δε θέλουν να ξέρουν τίποτα.

  secondmind

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 1. Αυτό που μπορούμε να γνωρίζουμε με ασφάλεια είναι ότι η Ελλάδα έχει αποδεχτεί πλήρως το ρόλο της όχι ως "σταθεροποιητική" δήθεν δύναμη της περιοχής, αλλά ακριβώς ως αποσταθεροποιητική, καθώς αυτή είναι η φύση της πολιτικής του ΝΑΤΟ με το οποίο συνασπίζεται: διάλυση κρατών, ενθάρρυνση τοπικιστικών εθνικισμών, φονταμενταλισμών, κοκ. Η ελληνική αστική τάξη, όπως και η κυπριακή, έχουν πρωτεύσει στον αμοραλιστικό τυχοδιωκτισμό, και όπως συνήθως συμβαίνει, θα πάρουν τη χώρα στο λαιμό τους, όπως έκαναν τόσες φορές στο παρελθόν, χωρίς το πάθημα να γίνει δυστυχώς μάθημα. Συνεπώς, τα πάντα μπορούν να συμβούν, αφού εξορισμού ο στόχος της πολιτικής μας είναι "μπάχαλο και ό,τι γίνει, φτάνει να βγάλουμε κάτι".

   2. Είχα γράψει τον Ιούλη:

   "Η επαναστατική πολιτική σήμερα δεν μπορεί παρά να περνά μέσα από την επιτυχή αναμέτρηση με τις τοξικές συνέπειες της εξάπλωσης του αυτονόητου του ιστορικού ορίζοντα του ιμπεριαλισμού στο ντόπιο και διεθνές εργατικό κίνημα. Και φυσικά, η απλή αποκήρυξη του συμπτώματος του οπορτουνισμού δεν επαρκεί για να λύσει τον σημερινό γόρδιο δεσμό."
   http://leninreloaded.blogspot.com/2014/07/blog-post_6887.html

   Αυτό είναι το πραγματικά κομβικό ζήτημα της εποχής, είναι όμως και εξαιρετικά δύσκολο με τον παρόντα συσχετισμό δυνάμεων να γίνουν πραγματικά βήματα. Η κριτική μου σε ορισμένες κομματικές διατυπώσεις για το Ουκρανικό αυτόν τον στόχο έχει πάντως, γιατί θεωρώ ότι η Ελλάδα έχει εκδυτικιστεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από αυτόν που είχε απέναντί του το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και ο ΔΣΕ, και ότι ο εκδυτικισμός έχει διαφθείρει βαθιά τα λαϊκά στρώματα.

   Διαγραφή
  2. Ούτε θέλουν ούτε μπορούν να ξέρουν από που θα τους έρθει, εδώ και πολλά χρόνια: "Ζήσαμε, εννοούν γλεντήσαμε" έγραφε ο Μ. Αναγνωστάκης το 1983, στο ΥΓ. Λοιπόν και τα χάχανα θα κοπούν και περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης θα έχουν όσοι δεν έχουν σαπίσει τελείως. Κι όσοι το βρίσκουν αυτό κυνικό, ας αναλογιστούν τον κυνισμό το δικό τους και την αφόρητη ελαφρότητα που τον κάλυπτε...

   gdmn1973

   Διαγραφή
  3. τη χώρα=τις χώρες, ενν. ΚΑΙ την Κύπρο ΚΑΙ την Ελλάδα.

   Διαγραφή
 13. η ΧΑ και οι ΑΝΕΛ είναι όντως φασίστες και ακροδεξιοί που αντιστρατεύονται την κυβέρνηση, αλλά εγώ....ΔΕΝ τους περιέλαβα στην κοινή δράση, το ΕΠΑΜ είναι ιδιάζουσα περίπτωση, αλλά πάντως όχι ακροδεξιοί, οι "Λαφαζανικοί" δουλεύουν για να σώσουν το τομάρι τους την επόμενη μέρα. μόνο αδαείς πιστεύουν ότι ο Λαφαζάνης, που είναι στέλεχος κορυφής 30 χρόνια, κάνει τις διαφοροποιήσεις που κάνει και θα μείνει μεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όταν η τελευταία μπει μέσα σε Μνημόνια και ιμπεριαλιστικούς πολέμους. ο Λαφαζάνης τότε θα φύγει για να σώσει το τομάρι του και για αυτό δουλεύει από τώρα. δεν έχουμε λόγο να μην τον διευκολύνουμε.

  @ EG

  ποιο είναι το λάθος; η απαίτηση για κοινή δράση;;;; έλεος!!!


  land down under the bridge

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν είπα φυσικά ότι τους περιέλαβες. Ελληνικά γράφω. Είπα ότι διαψεύδουν ότι το ζήτημα μπορεί να τεθεί με τους όρους που το έθεσες, ήτοι, ως δήθεν αντιπαράθεση της "ακροδεξιάς κυβέρνησης και όσων την αντιστρατεύονται." Αυτό δεν είναι πολιτική αντίληψη, θα έπρεπε να το ξέρεις. Σου θύμησα λοιπόν αφενός ότι την κυβέρνηση την αντιστρατεύονται και τυπικά ακροδεξιά μορφώματα και ότι συμφωνεί μαζί της και με το ΝΑΤΟ η "αριστερή" αντιπολίτευση. Συνεπώς, το σχήμα που έχεις φτιάξει στο μυαλό σου δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική πραγματικότητα. Πέτα του και ξανάρχισε: αστική τάξη απ' τη μία, εργατικό κίνημα απ' την άλλη. Ιμπεριαλισμός απ' τη μία, σοσιαλισμός απ' την άλλη. Αυτή είναι η διαίρεση και όχι οι μυθοπλασίες που πιστεύεις, δυστυχώς, ακόμα.

   Διαγραφή
  2. "ποιο είναι το λάθος; η απαίτηση για κοινή δράση;;;; "

   Ναι, φυσικά αυτό είναι το λάθος. "Απαιτείς" κοινή δράση με όσους λένε "δεν στείλαμε αρκετά όπλα στη Συρία και το Ιράκ", επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα αποχώρησης απ' το ΝΑΤΟ, και ρωτάς και που είναι το λάθος;

   Τι θα φτιάξουμε δηλαδή; Φιλο-ιμπεριαλιστικό αντι-ιμπεριαλιστικό μέτωπο σχιζοφρενών; Πλάκα μας κάνεις;

   Διαγραφή
 14. δεν βλέπω γιατί η ύπαρξη και μόνο ακροδεξιών μορφωματων αντιπολιτευτικών, τα οποία δεν τα θέλω μαζί μου, διαψεύδουν το σχήμα μου. επίσης εγώ δεν έχω καταλάβει οι Λαφαζανικοί να ζητάνε "κι άλλα όπλα στη Συρία και το Ιράκ"

  land down under the bridge

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δικαιώνεις την EG. Παραιτούμαι.

   Διαγραφή
  2. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι άνθρωποι με στοιχειώδες IQ πιστεύουν ότι ο Λαφαζάνης έχει δήθεν άλλη πολιτική από ό,τι το κόμμα του (αυτό πάει και για ορισμένους που μου τον έβγαλαν και...φιλορώσο).

   Συνέντευξη 20 Σεπτεμβρίου, δεν πρόκειται να ασχοληθώ περαιτέρω: http://leninreloaded.blogspot.com/2014/09/blog-post_54.html

   Διαγραφή
  3. Κι άμα μάθεις ότι έφυγε απ' το κόμμα ο Παναγιώτης μετά απ' αυτή την επίσημη κομματική ανακοίνωση αντί να "διατυπώσει ελεύθερα και με παρρησία την άποψή του επειδή είναι σε κόμμα δημοκρατικό", σφύρα μου κι εμένα: http://leninreloaded.blogspot.com/2014/09/blog-post_82.html

   Διαγραφή
 15. Ποιος δεν φοβάται την τζιχάντ, του Τάκη Θεοδωρόπουλου.

  Αυτοί μπορεί να ενδιαφέρονται για τις πετρελαιοπηγές της Μοσούλης, όμως αυτό που μετράει περισσότερο είναι η πίστη τους, μια πίστη την οποία διαβάζουν κατά τον δικό τους τρόπο και τους στρέφει εναντίον του δυτικού πολιτισμού. Είναι εναντίον της δημοκρατίας, είναι εναντίον της εκκοσμικευμένης γνώσης και σκέψης, άρα εναντίον της ελευθερίας της σκέψης, είναι εναντίον του Διαφωτισμού, είναι εναντίον των αρχαίων αγαλμάτων γιατί είναι γυμνά. Είναι, με δύο λόγια, εναντίον του πολιτισμού μας. Προς Θεού. Δεν λέω ότι πρέπει να ζωστούμε τα καριοφίλια των παππούδων μας και να πάμε να πολεμήσουμε στις ερήμους της Μεσοποταμίας. Απλώς λέω ότι όταν μιλάμε για Χαλιφάτο και τζιχάντ θα πρέπει να ξέρουμε για τι μιλάμε και σε ποιον κίνδυνο αναφερόμαστε.

  Και επειδή η Βαγδάτη δεν είναι και τόσο μακριά, απέχει όσο περίπου οι Βρυξέλλες, να αφήσουμε κατά μέρος το σύνδρομο των Σταυροφοριών και να θυμηθούμε ότι ο πολιτισμός μας είναι ο δυτικός. Αν το μάθαμε ποτέ, εννοείται.


  Μια άλλη (ακραία δημαγωγική, αλλά με come il-faut αμπαλάζ) προσπάθεια καλλιέργειας κλίματος υστερίας από έναν εξέχοντα εκπρόσωπο της αστικής τάξης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Θάνατος στους άπιστους, στους Σαρακηνούς! Πάμε όλοι να σφάξουμε καναν Πακιστανό, με την πολιτισμένη έννοια.

   Διαγραφή
  2. "Αυτοί μπορεί να ενδιαφέρονται για τις πετρελαιοπηγές της Μοσούλης"

   Εμείς κύριε, εμείς, ξέρεις ποιοι είμαστε εμείς; Εμείς ενδιαφερόμαστε...για τα αρχαία της Αμφίπολης. Άλλο επίπεδο. Θάνατος στους αντίχριστους!

   (Χτες πέταξε κανα δυο φορές ο Σαμαράς ότι είμαστε εθνος Χριστιανικόν, ξέρει αυτός τι λέει).

   Διαγραφή
  3. Επειδή όμως το τανγκό θέλει δύο, εγώ θυμήθηκα αυτή την ψυχή:

   Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων εκλεγμένος με την παράταξη "ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ".

   ...για πρώτη φορά μέσα στον Αραβικό κόσμο, ξεσηκώνονται οι λαοί ενάντια στους δικτάτορες. Ο Μουμπάρακ είναι παρελθόν και ο Άσαντ πρέπει να γίνει το ίδιο, πρέπει να φύγει και ο Άσαντ.
   ...
   Χρειάζεται να συνεχίσουμε να παλεύουμε όλοι μαζί, να στηρίξουμε τη Συριακή επανάσταση, να στηρίξουμε τους πρόσφυγες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή μέσα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
   ...
   Για τους Σύρους πρόσφυγες έπρεπε να υπήρχε η εφαρμογή του διεθνούς νόμου που λέει ότι τώρα πρέπει να παίρνουν άσυλο, χωρίς άλλους όρους.
   ...
   Αυτό το μεγάλο κίνημα που απλώνεται σε όλη την Ευρώπη και απλώνεται στη Μέση Ανατολή, την ώρα που η κρίση του καπιταλισμού είναι βαθιά, είναι απάνθρωπη και μοιράζει φτώχεια, πόλεμο και εξαθλίωση, εμείς λέμε ότι η ελπίδα έρχεται απ' τις επαναστάσεις. Και οι αραβικές επαναστάσεις δείχνουν το δρόμο!


   Κάθε σχόλιο είναι (πλέον) περιττό, νομίζω.
   gdmn1973

   Διαγραφή
  4. ειναι η "κοινη δραση" που ζητα ο αλλος απο πανω ....θα φωναζουμε "Im Cristian BUT I love ISSIS "
   και θα εχουμε πολυχρωμα μπαλονια ,
   οπως στο μνημοσυνο για τον Φυσσα

   Διαγραφή
 16. Μια μικρή παρένθεση που μπορεί να έχει αξία για το μέλλον: την ημέρα που δολοφονήθηκαν οι δύο ναζί στο Ηράκλειο, ανέμενα εντός των πρώτων ωρών, να έχουν συμβεί τέρατα τουλάχιστον στην Αθήνα. Το ότι δεν έγιναν και διαψεύστηκα, όπως και τις επόμενες ημέρες και δε συνέβη τίποτα στην κατεύθυνση οργανωμένων πολιτικών συλλογικών διώξεων και πράξεων αντεκδίκησης απέναντι σε αντιφασίστες από το κράτος, μου έδωσε το εξής συμπέρασμα: εκτός από inside job πρέπει να ήταν και εκκαθάριση εσωτερικών λογαριασμών, ας πούμε μια αντίθεση συμφερόντων στο εσωτερικό του ελληνικού βαθέως κράτους που λύθηκε με δολοφονία προς παραδειγματισμό. Η δε «προκήρυξη» μου έδωσε μεγαλύτερη σιγουριά. Αυτό όμως ήταν για όσους μπορούσαν και για όσους έπρεπε να πάρουν το μήνυμα, για τους υπόλοιπους το χάος (τα δύο άκρα κλπ κλπ). Αν ήταν «γνήσια τρομοκρατική» ενέργεια (από αυτές που είναι αναμενόμενες αλλά όχι προβλέψιμες ως προς τις λεπτομέρειες), θα είχαν συμβεί τα τέρατα που λέω. (Προσοχή: δεν εννοώ ότι αποκλείεται να συμβεί «γνήσια» προβοκάτσια με προετοιμασμένο πλάνο διώξεων εκ των προτέρων, αλλά εδώ ήταν φανερό ότι προδόθηκαν μόνοι τους).
  Στην περίπτωσή μας, την οποία δε θέλω αλλά πρέπει να σκέφτομαι, νομίζω ότι το πλάνο για το «μετά» είναι ήδη έτοιμο. Και συνεπώς εκτιμώ ότι, όσοι έχουν ετοιμάσει το πλάνο, αν δεν παρακαλιούνται να συμβεί κάτι, το προετοιμάζουν. Γιατί το διακύβευμα θα είναι πολύ μεγάλο και θα έχει να κάνει με την άσκηση διακυβέρνησης υπό πολεμικές συνθήκες (έτσι εκτιμώ).
  Για το 1) : η αποσταθεροποίηση της περιοχής μου φαίνεται επιθυμητό ιμπεριαλιστικό σενάριο, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως μέσα σε ένα τέτοιο βούρκο θα μπορέσει κανείς να ποντάρει με σιγουριά στο σωστό άλογο. Δηλαδή τι να πεις; Θα με στηρίξει η Αμερική; Θα με στηρίξει η Ρωσία; Νομίζω ότι κανείς δεν έχει βεβαιότητα για τις συμμαχίες και τις επιδιώξεις. Παρά ταύτα νομίζω ότι αν παρακολουθούσε κάποιος συστηματικότερα τις ροές του κεφαλαίου, θα μπορούσε να κάνεις βάσιμες υποθέσεις.
  Για το 2): Διακρίνω μια διαολεμένη αδράνεια και αμηχανία στην ευρύτερα καλούμενη αριστερά (κομμουνιστική και μη) και αντεξουσία, που έχουν να κάνουν εκτός από την αδυναμία κατανόησης του τι συμβαίνει και με έλλειψη μακροπρόθεσμων πολιτικών στόχων. Δεν κουνάω το δάχτυλο προφανώς, αλλά θέλω με κάθε ειλικρίνεια να πω ότι δεν ξέρει κανείς τι πρέπει να κάνει και τι να πει. Τα μόνα πεδία που μπορώ εύκολα να στηρίξω πολιτικά είναι οι ξερές εργατικές διεκδικήσεις. Σου φαίνεται τυχαίο ή όχι;
  secondmind

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "η αποσταθεροποίηση της περιοχής μου φαίνεται επιθυμητό ιμπεριαλιστικό σενάριο, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως μέσα σε ένα τέτοιο βούρκο θα μπορέσει κανείς να ποντάρει με σιγουριά στο σωστό άλογο"

   Δεν μπορεί. Αλλά γιατί προβληματίζεσαι; Θεωρείς ότι η τάξη που εγκατέλειψε την Ελλάδα στη μοίρα της ή συνεργάστηκε με τους Γερμανούς το 1940 ή που την οδήγησε στη Μικρασιατική καταστροφή, ή στο πραξικόπημα και τη διχοτόμηση στην Κύπρου άλλαξε σε κάτι; "Φρονίμεψε" μήπως;

   Ας θυμήσω τον Κάρολο, που μας θυμίζει όσα δεν θέλουμε να αποδεχτούμε, όσα μας δυσκολεύουν τόσο να τα καταλάβουμε, στο βαθμό που έχουμε οι ίδιοι αστικοποιηθεί:

   "Το κεφάλαιο γεννιέται βουτηγμένο από την κορυφή ως τα νύχια στα αίμα και στη βρωμιά και στάζοντας αίμα απ' όλους τους πόρους.

   Το κεφάλαιο –γράφει το Quarterly Revίewer– αποφεύγει τις φασαρίες και τους καυγάδες και είναι από τη φύση του φοβιτσιάρικο.

   Αυτό είναι πο­λύ αληθινό, δεν είναι όμως ολόκληρη η αλήθεια.

   Το κεφάλαιο το τρομάζει η ελλειψη κέρδους ή το πολύ μικρό κέρδος, όπως το κενό τρομάζει τη φύση.

   Όταν το κεφάλαιο έχει το ανάλογο κέρδος, γίνεται τολμηρό. Με δέκα τα εκατό κέρδος αισθάνεται τον εαυτό του σίγουρο και μπορεί να το χρησιμοποιήσει κανείς παντού, με 20% γίνεται ζωηρό, με 50% γίνεται θετικά παράτολμο, με 100% τσαλαπατάει όλους τους ανθρώπινους νόμους, με 300% δεν υπάρχει έγκλημα που να μη ριψοκινδυνεύσει να το πράξει, ακόμα και με κίνδυνο να πάει στην κρεμάλα."
   Καρλ Μαρξ, «Το Κεφάλαιο», τόμος 1, σελ. 785

   Διαγραφή
  2. Την αλήθεια λέει, την αλήθεια και μόνο την αλήθεια.

   Διαγραφή
  3. "Διακρίνω μια διαολεμένη αδράνεια και αμηχανία στην ευρύτερα καλούμενη αριστερά (κομμουνιστική και μη) και αντεξουσία, που έχουν να κάνουν εκτός από την αδυναμία κατανόησης του τι συμβαίνει και με έλλειψη μακροπρόθεσμων πολιτικών στόχων. Δεν κουνάω το δάχτυλο προφανώς, αλλά θέλω με κάθε ειλικρίνεια να πω ότι δεν ξέρει κανείς τι πρέπει να κάνει και τι να πει. Τα μόνα πεδία που μπορώ εύκολα να στηρίξω πολιτικά είναι οι ξερές εργατικές διεκδικήσεις. Σου φαίνεται τυχαίο ή όχι;"

   Εκκινείς από την άποψη, ας την πω ηθικολογική, ότι η "ευρύτερα καλούμενη αριστερά και αντιεξουσία" ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να έχει κοινούς στόχους.

   Γιατί να έχει κοινούς στόχους;

   Είχαν κοινούς στόχους η γερμανική σοσιαλδημοκρατία και οι Σπαρτακιστές το 1918;

   Είχαν κοινούς στόχους ο Κάουτσκι και ο Λένιν το 1914;

   Είχαν κοινούς στόχους το Λαϊκό Μέτωπο, οι αναρχικοί και οι Τροτσκιστές το 1936;

   Είχαν κοινούς στόχους το ΚΚΕ και οι Τροτσκιστές το 1944;

   Είχαν κοινούς στόχους οι Ούγγροι σοσιαλδημοκράτες και οι κομμουνιστές στα βραχύβια ουγγρικά Σοβιέτ;

   Κοινούς στόχους ο Συνασπισμός και το ΚΚΕ στη Γιουγκοσλαβία;

   Κοινούς στόχους οι εργάτες και οι "αντιεξουσιαστές" στο Σύνταγμα στις 20 Οκτώβρη;

   Ποιος λοιπόν σου λέει ότι δεν υπηρετούνται στόχοι που είναι δήθεν "κοινοί"; Ότι αυτό είναι το πρόβλημα, και όχι ακριβώς ότι πείθονται τόσοι άνθρωποι ότι "θα έπρεπε" να είναι κοινοί και εγκλωβίζονται όπου να 'ναι;

   Διαγραφή
 17. Άθελά σου ή όχι μου έδωσες μια απάντηση.
  Ευχαριστώ.

  Εύχομαι ειλικρινά καλή συνέχεια σε αυτό που κάνεις, είναι ζωτικά χρήσιμο

  secondmind

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Όχι, δεν εννοούσα αυτό που λες σε καμία περίπτωση. Δε γίνονται αυτά, ας μην το συζητήσουμε γιατί "τα πάμε όλοι μαζί" τα σιχαινόμουν ανέκαθεν.

  Εννοούσα ότι ο καθένας, βάσει της πολιτικής αντίληψης, ανάλυσης και οργάνωσής του, θα έπρεπε να κάνει "τα δικά του". Ε δεν κάνει ούτε αυτά και είναι "όλοι" χαομένοι.

  secondmind

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όχι, φίλε μου. Δεν είναι όλοι χαμένοι. Το εργατικό κίνημα είναι χαμένο. Η αστική τάξη είναι θριαμβευτικά νικήτρια. Και είναι επειδή έπεισε τον καθένα ότι υπήρχε "αριστερά" και ότι αυτό σημαίνει κάτι. ότι δήθεν όλοι πάλευαν αν όχι για το ίδιο ακριβώς πράγμα, τουλάχιστο για συμβατά πράματα.

   Αλλά δεν πάλευαν για συμβατά πράματα. Πάλευαν για τα ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ πράματα. Και έτσι, οι ψήφοι που πήγαν, όσο πήγαν για τα "συμβατά", κατέληξαν να παραλύσουν το εργατικό κίνημα και να το βάλουν απευθείας στον καναπέ, καθώς, όπως είπε και ο ηγέτης, "εμείς δεν έχουμε σκοπό να βγούμε στους δρόμους". Υπεύθυνη αντιπολίτευσις, μετά κυβέρνησις αντί της κυβερνήσεως. Και καληνύχτα μετά.

   Κατάλαβες τώρα τι λέω;

   Διαγραφή
 19. Χαομένοι έγραψα, όχι χαμένοι. Αλλά έγινε πλήρως αντιληπτό αυτό που λες, έστω και έτσι.

  Αν και δεν ξέρω αν είναι καλό ή όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ούτε ευρύτερη κοινωνική νομιμοποίηση όπως νομίζει ή ότι διατείνεται ότι έχει. Στο δρόμο δεν υπάρχει κανένας να τον υπερασπιστεί, δεν υπάρχει λαός ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει δικό του κόσμο να κατεβάσει να προκαλέσει εξελίξεις. Περιμένει την ψήφο και μόνο, μέχρι εκεί. Είναι γνωστά αυτά.

  Και αν αναλάβει τη χώρα και δημιουργηθεί κρίση στο εσωτερικό του κράτους, να δεις ότι δε θα υπάρχει κανένας λαϊκός παράγοντας να τον υπερασπιστεί. Μέχρι 2000 άτομα υπολογίζω ότι μπορούν να οργανώσουν (βάζω πολλά επειδή είμαι καλός). Το γεγονός ότι μερίδες της ελληνικής αστικής τάξης τον προμοτάρουν, εδώ και περίπου 2 εβδομάδες, το ότι φτιάχνουν αγιογραφία του Αλέξη, είναι επειδή πιθανολογούν ότι το άλογο Αντώνης έσκασε και θα διαχειριστεί άλλος (άγνωστο για πόσο) τα πράγματα.

  secondmind

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Λέξη "χαομένος" δεν υπάρχει βρε;-) Και δεν ξέρω και τι αλλάζει, αλλά τεσπα.

   Αυτά από μένα, ευχαριστώ για τη δεύτερη ευκαιρία.

   Διαγραφή
 20. νομιζω οτι ο λογος που ακομα δεν εχει γινει τπτ στην περιοχη ειναι γιατι δεν υπαρχουν ακομα ορατα/διαμορφωμενα τα στρατοπεδα.
  το κλιμα με τους μουσουλμανους στην αθηνα το προετοιμαζουν απο προπερσι το καλοκαιρι με μια συγκεντρωση που το κεερφα τη "στηριζε/καπελωνε" οπου καποιοι -ελαχιστοι- απο τους μεταναστες εκαναν κατι καφριλες, αλλα γενικα περασε στο ντουκου. επισης πολλα οργανα της ταξης σε κουβεντες σε τραπεζια/γιορτες κτλ οπου ΠΑΝΤΑ και ανεξαρτητως βαθμου θα αναφερουν οτι το μεγαλυτερο προβλημα της ελλαδας δεν ειναι οι αλβανοι αλλα οι μουσουλμανοι.

  φυσικα και η τοποθετηση του αντωνη για το ποιους χωρους θεωρουμε επικινδυνους ειχε μια δοση υπερβολης, αλλα το θυμικο του ελληνα εχει μπει ηδη σε αυτη τη λογικη και επειδη εχω βρεθει στο μετρο σε κατασταση που καποιος ειχε ξεχασει τη τσαντα του, να ειμαστε ετοιμοι για μαζικες υστεριες γινει δεν γινει κατι.

  οσο για τον land
  θυμαμαι λοιπον καπου το 98/99 την κυβερνηση της αριστερας στην ιταλια και μετα το πολεμο της γιουγκοσλαβιας, το αβιανο κτλ κτλ.
  πως ακριβως το καταλαβαινεις να συνεργαστει το ΚΚΕ με καποιους που εβλεπαν ως προοδευτικες τις "επαναστασεις" της β. αφρικης, της συριας ακομα και τη μεινταν, πραγματικα με αφηνει εμβρονητο.
  υπαρχουν ομως εξηγησεις για τη σταση σου:
  α) αθεραπευτα ρομαντικος που πιστευει στην "ενοτητητα της αριστερας"
  β) παντελης αγνοια
  γ) τρολ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Οι Τζιχαντιστές στα νησιά μας και η Ευρώπη κοιμάται!

  τη γειτονική Τουρκία, αν όχι με τις ευλογίες πάντως σίγουρα με την ανοχή του διδύμου Ερντογάν – Νταβούτογλου, οι Τζιχαντιστές αλωνίζουν στην κυριολεξία. Πρόσφατο δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας έκανε λόγο για «ένα κράτος εν κράτει» αλλά ειλικρινά δεν ξέρω κατά πόσο τα ελληνικά ανακλαστικά είναι σε εγρήγορση ή εάν ακολουθείται η γνωστή φυγόπονη λογική της υποτίμησης κινδύνων και απειλών.

  Διότι αν μέχρι σήμερα οι Περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι στο Αιγαίο είχαν να ανησυχούν για το πώς να διαχειριστούν τα απανωτά κύματα των παράνομων μεταναστών, πιστέψτε με δεν είναι τίποτα μπροστά στο ορατό ενδεχόμενο να διαχειριστούν την εισβολή κυμάτων Τζιχαντιστών. Την απειλή των Τζιχαντιστών για γενικευμένο πόλεμο στη Δύση, θα πρέπει να την πάρουμε πολύ σοβαρά αν δεν θέλουμε να δούμε κομμένα κεφάλια και στην Ελλάδα.

  Αν η Ευρώπη δεν ήταν τόσο «υπνωτισμένη» όσο δείχνει η φωτογραφία του νέου Προέδρου και των νέων μελών της Κομισιόν που ανέβασε στο προσωπικό του twitter o Γιούνκερ https://twitter.com/JunckerEU , θα έπρεπε να είχε σημάνει ήδη «συναγερμός». Αλλά όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, η ευρωπαϊκή ηγεσία δείχνει τόσο αμέριμνη, γαλήνια και ευτυχής, όσο και η Μαρία Αντουανέτα λίγο πριν η λεπίδα της καρμανιόλας προσγειωθεί στο λαιμό της.

  Ο Αβραμόπουλος με την αστική ευγένεια, πήγε πίσω από κάτι κυρίες και δεν καλοφαίνεται, πρέπει να τον ψάξεις για να τον εντοπίσεις, κανονικά θα έπρεπε να είναι δίπλα δεξιά στον Γιούνκερ, αν το χαρτοφυλάκιο που του ανατέθηκε, δηλαδή μετανάστευση κι εσωτερικές υποθέσεις, ήταν για να κάνει τη δουλειά που πρέπει και όχι για να δημιουργήσει τα τέλεια άλλοθι για να μην γίνει απολύτως τίποτα.

  Η Ευρώπη μέχρι σήμερα, είτε δεν μπορεί, είτε δεν θέλει, να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει στα σύνορά της. Πίνει αμέριμνη τον καφέ της στο Βερολίνο, στη Ζυρίχη και στη Βιέννη κι έφτιαξε μια FRONTEX της πλάκας, νομίζοντας πως έλυσε το πρόβλημα. Κανονικά λοιπόν θα έπρεπε ο Αβραμόπουλος, μετά και από τη θητεία του στις Ένοπλες Δυνάμεις, να πάει εκεί και να βάλει τις φωνές. Να πει πως η FRONTEX κάνει τουρισμό και πως η φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων μπορεί να είναι αποτελεσματική μόνο υπό τον πλήρη έλεγχο των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και κυρίως του Πολεμικού Ναυτικού. Και αυτή είναι μια υπηρεσία που η Ευρώπη πρέπει να την πληρώσει, αν θέλει να συνεχίσει να πίνει αμέριμνη τον καφέ της στο Βερολίνο.

  Το χρέος της Ελλάδας είναι στο μεγαλύτερο μέρος του πλέον «κρατικοποιημένο». Χρωστάμε στα κράτη της Ευρώπης. Να το αποπληρώσουμε λοιπόν με βάση την εισροή του χρήματος από τα «τιμολόγια» που θα πρέπει εφεξής να κόβουμε κάθε μήνα στους εταίρους μας της βόρειας και κεντρικής Ευρώπης για τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στην ασφάλεια της Ευρώπης.

  Αλλά για να το διαπραγματευτεί αυτό ο Αβραμόπουλος και να προσφέρει αληθινή υπηρεσία στην πατρίδα του, πρέπει να συνειδητοποιήσει δύο πράγματα:

  Πρώτον, ότι κάθε βάρκα με παράνομους μετανάστες που φθάνει πλέον στα νησιά του Αιγαίου, μπορεί να είναι πλέον μια βάρκα με Τζιχαντιστές.

  Δεύτερον, έχοντας το χαρτοφυλάκιο των εσωτερικών υποθέσεων θα πρέπει να εργαστεί για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και της Ευρώπης, μετά το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Στον πόλεμο με τους Τζιχαντιστές, το απόλυτο όπλο είναι η πληροφορία.

  Μόνο ανοίγοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τα θέματα της ατζέντας του θα μπορέσει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος να δώσει στην Ευρώπη να καταλάβει πως η πρώτη μεγάλη μάχη, επί ευρωπαϊκού εδάφους, με τους Τζιχαντιστές θα γίνει στο Νότιο Αιγαίο.

  ΥΓ1: Αλέξη, τι λες για όλα αυτά εσύ;

  ΥΓ2: Επέλεξα σήμερα να γράψω ένα άρθρο για τα αυτονόητα, Πρέπει να γίνει ξεκάθαρα αντιληπτό το διακύβευμα της ατζέντας που αναλαμβάνει η χώρα μας στην Ε.Ε καθώς δεν νομίζω πως είναι ξεκάθαρα αντιληπτό.
  http://www.rizopoulospost.com/oi-tzixantistes-sta-nhsia-mas/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=daily-newsletter

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να το επαναλάβω τι λέει το άρθρο αυτό, που έρχεται από σάιτ το οποίο δεν υποτίθεται ότι είναι της Χ.Α:

   "η πρώτη μεγάλη μάχη, επί ευρωπαϊκού εδάφους, με τους Τζιχαντιστές θα γίνει στο Νότιο Αιγαίο."

   Διαγραφή