Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Οι εκατοντάδες στρατιώτες του Ιησού Χριστού

Τάγμα στην Ουκρανία πολεμά για τον Ιησού
Versha Sharma
Μτφρ.: Lenin Reloaded

Οι "Εκατοντάδες στρατιώτες του Ιησού Χριστού" είναι ένα πολεμικό τάγμα του οποίου ηγείται ένας έμπειρος επαναστάτης. Είναι Χριστιανοί, αλλά Χριστιανοί που έχουν εισέλθει σε κατάσταση "μαζικής επίθεσης."

[...]


Παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία της Ουκρανίας είναι κοσμική, μια ομάδα εξήντα μαχητών για την ενότητα της Ουκρανίας [δηλ. στο πλευρό της χούντας του Κιέβου]στο ανατολικό τμήμα της χώρας έχει ως κίνητρο την αγάπη για τον Ιησού Χριστό. Γνωρίστε τους "Εκατοντάδες στρατιώτες του Χριστού", όπως λέει το όνομα στις σημαίες τους. Πολεμούν ως τμήμα του Τάγματος Αζόφ, μιας παραστρατιωτικής ομάδας περίπου 300 εθελοντών που είναι ενεργή στην νοτιοανατολική πόλη της Μαριούπολης.

Μιλήσαμε με τον διοικητή του στρατιωτικού αυτού σώματος, Νμίτρο Λίνκο, σχετικά με την ομάδα, τους στόχους της, και τη δική του εμπειρία μάθησης από άλλους επαναστάτες στο Κάιρο της Αιγύπτου και την Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας.

Πότε δημιουργήσατε αυτή την ομάδα;

Η οργάνωση-ομπρέλα, η Ορθόδοξη "Αδελφότητα", δημιουργήθηκε πριν από 13 και πάνω χρόνια  [Ο γνωστός υπερεθνικιστής Dmytry Korchynsky είναι ο αρχηγός της Αδελφότητας, ντε φάκτο ηγέτης του Τάγματος Αζόφ]. Μετά την επανάσταση της ΕυρωΜεϊντάν, δημιουργήσαμε μια ειδική στρατιωτική ομάδα ως τμήμα του Τάγματος Αζόφ, για να πολεμήσουμε ιδιαίτερα τους αποσχιστές και τρομοκράτες.

Ποιος είναι ο βασικός στόχος αυτής της οργάνωσης; Είναι να γίνει η Ουκρανία μια εντελώς Χριστιανική χώρα;

Όχι, δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια 100% Χριστιανική χώρα στην Ουκρανία. Θέλουμε το 10% των ηγετών της Ουκρανίας να είναι πραγματικοί Χριστιανοί.

Θα λέγατε πως ο πόλεμος εναντίον των φιλορώσων αποσχιστών είναι πολιτικός ή θρησκευτικός πόλεμος;

Πρώτα απ' όλα, είναι πόλεμος ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία. Πολεμάμε για την ελευθερία μας. Αυτοί πολεμάνε για τα λεφτά και τον Πούτιν. Για μένα και τους δικούς μου ανθρώπους είναι και θρησκευτικός πόλεμος.

Αλλά οι Ρώσοι τους οποίους πολεμάτε είναι και αυτοί Ορθόδοξοι, σωστά;

Κατά τη δική μου άποψη, αυτοαποκαλούνται Ορθόδοξοι αλλά δεν είναι. Ο Πούτιν και η Κα Γκε Μπε, η Ρωσική κυβέρνηση...δεν είναι Χριστιανοί.

Πώς έμαθαν οι άνδρες σας να πολεμούν;

Οι Ρώσοι επιτέθηκαν. Δεν πήγαμε εμείς στο σπίτι τους, ήρθαν αυτοί στο δικό μας. Γι αυτό, εκπαιδευόμαστε κάθε μέρα. Κάποιοι υπηρέτησαν παλιότερα στον Ουκρανικό στρατό. Επίσης μας βοηθούν οι δυτικοευρωπαϊκές χώρες...κάποιοι ειδικοί απ' τη Σουηδία ήρθαν να μας εκπαιδεύσουν.
Άνθρωποι από άλλες χώρες, όπως η Ιταλία και η Πολωνία, θέλουν να ρθουν να μας βοηθήσουν. Πολλοί ξένοι μας έστειλαν στρατιωτικό εξοπλισμό και εργαλεία. like Italy and Poland, want to come help us. 

Θέλουν να σας βοηθήσουν για θρησκευτικούς λόγους;

Δεν είναι τόσο θρησκευόμενοι, αλλά δεν τους αρέσει η ρωσική επιθετικότητα. Δεν πολεμούμε όλους τους Ρώσους. Πολεμούμε τους τρομοκράτες και τους μπράβους του Πούτιν.

Έχετε χρόνο να πάτε στην εκκλησία;

Δεν έχουμε χρόνο να πάμε στην εκκλησία, αλλά κάνουμε τις θρησκευτικές μας τελετές εδώ. Η μάχη είναι θρησκευτικό μας καθήκον.

Πότε και πώς μπήκατε στην Αδελφότητα; Τι κάνατε πριν την επανάσταση;

Μπήκα στην Αδελφότητα πριν από εννιά χρόνια. Πριν την επανάσταση [της Ουκρανίας] βοηθούσα τις επαναστάσεις αλλού. Συμμετείχα σε πολλές διαδηλώσεις σε πόλης της Ουκρανίας αλλά και της Ρωσίας. Επίσης ήμουν στο Κάιρο της Αιγύπτου τον Φεβρουάριο του 2011, και στην Κωνσταντινούπολη τον Ιούνιο του 2013, στις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ. 

Ο στόχος των ταξιδιών σας ήταν να μάθετε για την επαναστατική τακτική; Ήσασταν μέλη μεγαλύτερης ομάδας;

Ήμουν απλά εγώ κι ένας φίλος. Ήθελα απλώ να δω επαναστάσεις από κοντά, γιατί δεν πίστευα ποτέ ότι μπορεί να συνέβαιναν και στην Ουκρανία. Στην Τουρκία, έτυχε να είμαι στη παραλία με την κοπέλα μου όταν άρχισαν οι διαδηλώσεις. Αποφάσισα να πάω στην Κωνσταντινούπολη για να βοηθήσω την Τουρκική επανάσταση. Στο Κάιρο δεν είχα σοβαρή συμμετοχή στις διαδηλώσεις της Ταχρίρ. Αλλά στην Κωνσταντινούπολη πολέμησα ενάντια στην τουρκική αστυνομία για λίγες μέρες. Τώρα διοικώ την ομάδα μας στο Τάγμα Αζόφ, ενώ ο Korchynsky είναι στο Κίεβο και εργάζεται για την πολιτική πτέρυγα της Οργάνωσής μας. 

Τι γνώμη έχετε για τον Δεξιό Τομέα;

Είναι ένα σύνολο πολλών οργανώσεων…κάποια μέλη του Δεξιού Τομέα είναι στο Τάγμα Αζόφ μαζί μας και αλληλουποστηριζόμαστε.

Ποια είναι η επόμενη κίνηση των Εκατοντάδων Στρατιωτών του Ιησού Χριστού;

Θα μπούμε σε κατάσταση μαζικής επίθεσης. Αν ο νέος μας πρόεδρος [Πέτρο Ποροσένκο] αποφασίσει να ξεκινήσει πραγματικό πόλεμο, θα πολεμήσουμε. Αν αποφασίσει να σταματήσει τις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις, θα ξεκινήσουμε νέα επανάσταση, επειδή δεν θέλουμε έναν τέτοιο πρόεδρο.

4 σχόλια:

 1. μπορούν να αλλάξουν το όνομα τους και σε "νέοι Βογόμιλοι" gorf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Βρε αϊ στο διάάάάλο φασισταριό.
  Ntina

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολύ ενδιαφέροντα όσα λέει ο "χριστιανός" μαχητής για τον επαναστατικό τουρισμό: Κάιρο, Κωνσταντινούπολη, Ρωσία, Ουκρανία. Απλώς ήθελε να δει επαναστάσεις (του κ$$$$) από κοντά, για να μαθαίνει. Να, να, στην Τουρκία έτυχε να είναι για μπάνια, ε... κι αφού έγινε ό,τι έγινε, είπε να δώσει κι ένα χεράκι στο τέλος. Φιλική συμμετοχή, που λένε κι οι καλλιτέχνες.

  Αυτό που εγώ κατάλαβα είναι πως παρά τα μιλιούνια των φουκαράδων και των χρήσιμων ηλίθιων, οι "επαναστάσεις" και οι "ανοίξεις" χρειάζονται κι επαγγελματικά στελέχη, ειδικευμένα, έμπειρα, αξιόπιστα, μισθοδοτούμενα και βέβαια πλήρως ελεγχόμενα. Με τις υγείες μας!

  gdmn1973

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΕΔΩ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ.

  http://redskywarning.blogspot.gr/2014/09/smartphones-tablets.html

  ΣΙΧΑΜΑ.

  ΘΕΡΣΙΤΗΣ

  ΓΕΙΑ ΣΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή