Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Πάλι χύμα και τσουβαλάτα τα είπε ο Παναγιώτης


[...]

Ερ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει ισχυρή εντολή στις επόμενες εκλογές, ώστε να προσέλθει σε μια σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Ωστόσο αποφεύγει να μιλήσει για “plan B” σε περίπτωση που δεν υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Θεωρείται ότι πρέπει να υπάρχει από το κόμμα σας σαφές σχέδιο για ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Πόσο διατεθειμένος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει σε ρήξεις αν χρειαστεί και μέχρι πού μπορεί να φτάσει;


Ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ριζοσπαστικό προοδευτικό πρόγραμμα, το οποίο συνεχώς επεξεργάζεται, εμπλουτίζει και επικαιροποιεί. Να είστε βέβαιοι ότι εφ’ όσον ο ελληνικός λαός εγκρίνει το πρόγραμμά μας αυτό θα εφαρμοστεί, ανεξάρτητα από εκβιασμούς εγχώριων και ευρωπαϊκών κατεστημένων κέντρων. Και θα εφαρμοστεί με συνέπεια και με σταθερότητα, χωρίς ταλαντεύσεις, μέχρι τέλους. Οι «κωλοτούμπες» είναι χαρακτηριστικό άλλων παρατάξεων και όχι της Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να έχει καμιά άλλη επιλογή από το να κάνει πράξη μια μεγάλη προοδευτική ανατροπή για την ανασυγκρότηση και αναγέννηση της Ελλάδας.

Ερ: Το “καμία θυσία για το ευρώ” το τελευταίο διάστημα, απουσιάζει από τις ομιλίες στελεχών αλλά και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει διαφοροποίηση από τη θέση αυτή, ή εκτιμάτε ότι η συζήτηση γύρω από το νόμισμα επικοινωνιακά λειτουργεί εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ;

Καμιά συζήτηση δεν μπορεί να είναι επιζήμια για το ΣΥΡΙΖΑ, όπως δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν θέματα που το κατεστημένο επιβάλλει την εξαίρεση και την απαγόρευσή τους από το δημόσιο διάλογο. Πέραν αυτού, θεωρούμε ότι είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχει κανένα, μα κανένα, απολύτως περιθώριο για νέες θυσίες του ελληνικού λαού στο όνομα οποιασδήποτε σκοπιμότητας ή δικαιολογίας. Ο ελληνικός λαός έχει υποστεί τα πάνδεινα και έχει φτάσει στα όριά του. Αντίθετα, αυτό που χρειάζεται επειγόντως σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι οι θυσίες αλλά η οικονομική στήριξη, που έχει καταστεί όρος επιβίωσής της. Και αυτό θα πράξει σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ερ: Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι δεν έχει σημασία ο τρόπος απομείωσης του χρέους, παρά την επίσημη θέση περί διαγραφής. Πού οφείλονται οι διαφορετικές προσεγγίσεις. Πως προσδιορίζεται “το μεγάλο μέρος του χρέους” που πρέπει να διαγραφεί;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα δημοκρατικό κόμμα, με δημοκρατικές αρχές λειτουργίας. Ήμασταν δημοκρατικό κόμμα στο 4%, παραμείναμε όταν φτάσαμε 27% και θα συνεχίσουμε να είμαστε και όταν αναλάβουμε κυβερνητικές ευθύνες. Επομένως το κάθε στέλεχος του κόμματος δικαιούται, αν το κρίνει σκόπιμο, να καταθέτει την άποψή του, διευκρινίζοντας πάντα τον προσωπικό της χαρακτήρα, εφ’ όσον δεν είναι συλλογική πλειοψηφική θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Από κει και πέρα θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η διαγραφή απλώς μεγάλου αλλά του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Η έκταση και το ακριβές ύψος του μεγαλύτερου μέρους του χρέους που θα διαγραφεί, θα κριθεί από μια σειρά παράγοντες που δεν είναι εύκολο να σταθμιστούν εκ των προτέρων. Πάντως θα δώσουμε σκληρή μάχη για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατόν.

[///]

Ερ: Η παρουσία του κ. Τσίπρα στο φόρουμ του ιδρύματος Ambrosseti και μάλιστα τις ίδιες μέρες με τις διαδηλώσεις στη ΔΕΘ, σχολιάστηκε ακόμη και εντός ΣΥΡΙΖΑ. Η δική σας άποψη;


Η άποψή μου διατυπώθηκε στις εσωκομματικές μας συζητήσεις που πάντα διεξάγονται με δημοκρατικό και ελεύθερο πνεύμα. Από κει και πέρα είναι παράδοξο και ολίγον κωμικό να προσπαθούν δυνάμεις όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να στρέψουν εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ την ανταπόκριση του Α. Τσίπρα στη συγκεκριμένη πρόσκληση.

Ίσ-κραααααα

4 σχόλια:

 1. Η έκταση και το ακριβές ύψος του μεγαλύτερου μέρους του χρέους που θα διαγραφεί, θα κριθεί από μια σειρά παράγοντες που δεν είναι εύκολο να σταθμιστούν εκ των προτέρων. Πάντως θα δώσουμε σκληρή μάχη για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατόν.

  Σαφής και κατηγορηματικός ο ΠιΛάφ. Σου λέει, κύριε, θα δώσουμε σκληρή μάχη άμα λά'ει και σταθμιστούν οι παράγοντες, μια σειρά παράγοντες να 'ούμε, για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό (κούρεμα;)

  gdmn1973

  ΥΓ: Μουσικό σχόλιο δικό μου: http://www.youtube.com/watch?v=QLu661qkIQY

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι μάθαμε από τον πιλαφ σήμερα:
  1)Θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί
  2) Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοκρατικό κόμμα
  3)Η "Αριστερά" είναι παράταξη
  4)Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δημοκρατικό κόμμα
  5)Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υποκύπτει στους εκβιασμούς των μεγάλων συμφερόντων (μάλλον δεν χρειάζεται να τους εκβιάσει κανείς τα κάνουν μόνοι τους όλα)
  6) Ε... για τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι δημοκρατικό κόμμα είπαμε;

  Ο.Χ.Ε.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βερολίνο: Θα ακούσουμε τον Σαμαρά, αλλά για παραχωρήσεις ούτε κουβέντα
  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231349321
  Πάει κι αυτή η διαπραγμάτευση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ξενερωσα με το Φεστιβαλ των κκεδων ,υποτονικο και λιγος κοσμος ....
  Ποτε κανει φεστιβαλ ο Συριζα ξερετε ?
  Αντε να ξεσαλωσει το συμπαν με τον ....Πετρο Γαιτανο και την Ταμτα

  ΑπάντησηΔιαγραφή