Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

"Ο Πούτιν είναι Εβραίος"

"Δεν έχω τίποτε με τους Ρώσους εθνικιστές ή με τη μεγάλη Ρωσία", είπε ο Ντίμτρυ [του Τάγματος Αζόφ], καθώς διασχίζαμε τη σκοτεινή νύχτα της Μαριούπολης πάνω σ' ένα φορτηγό, μ' ένα πολυβόλο στημένο στο πίσω μέρος.  "Αλλά ο Πούτιν δεν είναι Ρώσος. Είναι Εβραίος."


Ο Ντμίτρυ – το οποίο, δήλωσε, δεν είναι το πραγματικό του όνομα – γεννήθηκε στην Ανατολική Ουκρανία και είναι μέλος του Τάγματος Αζόφ, μιας ομάδας εθελοντών που έχει διενεργήσει μεγάλο μέρος του πολέμου στο μέτωπο ενάντια στους φιλορώσους αποσχιστές. Το Τάγμα Αζόφ, ένα από τα πολλά τάγματα εθελοντών που πολεμά στο πλευρό του Ουκρανικού στρατού στα ανατολικά της χώρας, έχει τη φήμη πως είναι ατρόμητο στη μάχη.

Αλλά υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες ότι ενώ το Αζόφ και άλλα τάγματα εθελοντών μπορεί να είναι οι πιο δυνατές και αξιόπιστες δυνάμεις της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης ενάντια στους αποσχιστές, θέτουν επίσης και τη σοβαρότερη απειλή προς την Ουκρανική κυβέρνηση, και ίσως και προς το Ουκρανικό κράτος, όταν τελειώσουν οι συγκρούσεις στα ανατολικά. Το Αζόφ δημιουργεί ιδιαίτερες ανησυχίες λόγω των ακροδεξιών και ακόμα και νεοναζιστικών τάσεων πολλών μελών του.

Ο Ντίμτρυ ισχυρίστηκε ότι δεν είναι Ναζί αλλά έπλεξε το εγκώμιο του Αδόλφου Χίτλερ ως στρατιωτικού ηγέτη, και πιστεύει ότι δεν υπήρξε ποτέ Ολοκαύτωμα. Δεν σκέφτονται όλοι σαν τον Ντίτρυ στο Τάγμα Αζόφ, αλλά έχοντας μιλήσει με δεκάδες στρατιώτες και έχοντας ενσωματωθεί σε πολλές αποστολές κατά την τελευταία εβδομάδα, μέσα και γύρω από την στρατηγική πόλη-λιμάνι της Μαριούπολης, ο Guardian ανακάλυψε ότι πολλοί απ' αυτούς έχουν ανησυχητικές πολιτικές απόψεις, και ότι σχεδόν όλοι σκοπεύουν να "φέρουν τη μάχη στο Κίεβο" όταν τελειώσει ο πόλεμος στην Ανατολή. 
Shaun Walker, Guardian, 10/9/2014, μτφρ.: Lenin Reloaded

1 σχόλιο:

  1. A ρε Στάλιν που χρειάζονται! Μέγα λάθος που τους τη χάρισε το 44.

    Σταύρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή