Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2014

Δεν αποστέλλει στοιχεία ο Δήμος Πατρέων - Δήλωση του Κ. Πελετίδη για την παραπομπή των δήμων στον εισαγγελέα«Η πρώτη απόφαση της Δημοτικής Αρχής, κατά την ανάληψη των καθηκόντων της, ήταν να δοθεί εντολή προς τις Γενικές Διευθύνσεις του δήμου να σταματήσει κάθε ενέργεια αποστολής στοιχείων.


Στόχος αυτής της απόφασης ήταν να προστατευθούν οι εργαζόμενοι από ένα προαναγγελθέν έγκλημα. Τις απολύσεις.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας είναι σε πλήρη αντίθεση με τον αντιδραστικό νόμο 4250/2014 γιατί βάζει τις Υπηρεσίες και τους Οργανισμούς του δήμου να λειτουργούν με μοναδικό κριτήριο το κέρδος, όπου θα έχουν πρόσβαση λίγοι και ανάλογα με τον όβολό τους. Γι’ αυτό παλεύουμε να καταργηθεί ο αντιδραστικός νόμος 4250/2014 όπως αποφάσισε και το Δημοτικό μας Συμβούλιο.

Αυτό που επιδιώκει η περίφημη διαδικασία αξιολόγησης είναι η βίαιη αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, με στόχο να καταργηθεί η σταθερή απασχόληση και να αντικατασταθεί με δίμηνες και 6μηνες συμβάσεις.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" δεν συμβιβάστηκε ποτέ με τα φαινόμενα που "άνθισαν" τις προηγούμενες δεκαετίες: Με τη ρουσφετολογία, τη ρεμούλα και την κοπάνα, γιατί όλα αυτά είχαν το σκοπό τους: Την ενσωμάτωση χιλιάδων ανθρώπων και τη φθορά των συνειδήσεών τους.

Θεωρούμε απαράδεκτο να καταγγέλλουν τα φαινόμενα όψιμα σήμερα αυτοί που τα δημιούργησαν.

Πρέπει να αποκρουστεί αποφασιστικά ο κοινωνικός αυτοματισμός και η διαίρεση των εργαζομένων».

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας

Υπενθυμίζεται ότι στη συνεδρίαση της Τετάρτης 24 Σεπτέμβρη, το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μη δοθεί κανένας φάκελος εργαζόμενου, με κανέναν τρόπο, για «αξιολόγηση».

Το ψήφισμα, που εγκρίθηκε στο τέταρτο θέμα της ημερήσιας διάταξης «Έλεγχος μετατροπής συμβάσεων των υπαλλήλων του Δήμου Πατρέων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου», αναφέρει:

«Με τον έλεγχο των συμβάσεων αορίστου χρόνου των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, η συγκυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) αποκαλύπτει τη σκοπιμότητά της για νέες χιλιάδες απολύσεις.

Θέλει να ξεφορτωθεί εργαζομένους με συγκροτημένα, πλήρη δικαιώματα και να ανοίξει το δρόμο ακόμα παραπέρα, σε επιχειρηματικούς ομίλους, σε τομείς-φιλέτα του Δημοσίου και των ΟΤΑ.

Ψεύδεται η κυβέρνηση όταν λέει ότι με αυτόν τον τρόπο θέλει να αντιμετωπίσει όσους κατέθεσαν πλαστά δικαιολογητικά.

Δεν δικαιολογούμε πλαστά δικαιολογητικά, αλλά και δεν γινόμαστε τιμητές της “νομιμότητας της αξιοκρατίας και της διαφάνειας” της συγκυβέρνησης, που έχει κάνει κουρελόχαρτο το δικαίωμα στη δουλειά και τα εργασιακά δικαιώματα. Ο εντοπισμός των πλαστών πτυχίων είναι άλλη διαδικασία, που γίνεται και οφείλει να γίνεται από τις Διευθύνσεις Διοικητικών Υπηρεσιών. Διαδικασία που ξεκίνησε ήδη και στο Δήμο Πατρέων και ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία σχέση. Η κυβέρνηση εμπλέκει τις δύο διαδικασίες με προφανείς σκοπούς.

Κυβέρνηση, δήμαρχοι και περιφερειάρχες κρύβουν σκόπιμα ότι είναι αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν βάναυσα τους εργαζόμενους συμβασιούχους με ομηρικές σχέσεις εργασίας και τώρα μιλάνε για νόμιμες διαδικασίες και αξιοκρατία στις απολύσεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων αποφασίζει κανένα στοιχείο και φάκελος εργαζόμενου να μη δοθεί με οποιοδήποτε τρόπο και να μην αποσταλεί, ώστε να διευκολυνθεί ο στόχος της κυβέρνησης για απολύσεις.

Σε κάθε περίπτωση, είμαστε αντίθετοι και αντιπαλεύουμε το Ν.4250/14 και στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων για την κατάργησή του».

902

16 σχόλια:

 1. Πολύ λίγα, πολύ αργά. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η Ρένα Δούρου.

  Λεβαντίνικος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σεχτάρ ο Τρομερός26 Σεπτεμβρίου 2014 - 12:55 π.μ.

   Ποιά είναι τα "λίγα", και ποιός "άργησε";

   Διαγραφή
  2. Έχω την εντύπωση ότι έχει πέσει λίγο βαρύς στο στομάχι σε ορισμένους ο Πελετίδης, και γενικότερα ο Δήμος Πατρέων μετά την ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής. Προτείνω σόδα.

   Διαγραφή
  3. Ποιο δρόμο; Τα..."γεύματα";

   Διαγραφή
  4. Οταν λες "στο δρομο που χαραξε η Ρενα Δουρου" τι εννοεις?
   Δειπνο με τον Μαρινακη ή διευκολυνση για να ανοιξει γραφεια η ΧΑ?

   Οχι βαρυς, σαν πετρα στο στομαχι τους εχει κατσει η Πατρα των πασοκων(καθε χωρου)... Εχουν λυσαξει αυτες τις μερες οι νεοι Κουτσογιωργες.

   ratm

   Διαγραφή
  5. Σα δε ντρεπόμαστε, φιόρο του Λεβάντε... Τις ειρωνίες για συμπορεύσεις με τη Δούρου να τις αφήσεις για εκεί που σας παίρνει. gdmn1973

   Διαγραφή
 2. Τι θα γίνει, θα βγάζουν δελτία προπαγάνδας και για έναν δήμαρχο τώρα οι καθεστωτικοί; Δεν μπορούνε. Γιατί ο Πελετίδης είναι αυτό που λέμε "ούτε μια κηλίδα στην κόκκινη σημαία". Μεγάλο μέρος των ψήφων προέρχεται από την ταπεινότητα και επαγγελματικότητα που έδειξε ως λειτουργός της επιστήμης του. Δε γίνεται να τον σπιλώσουν. Έχουν να κάνουν απευθείας με την πολιτική του ΚΚΕ. Θα τσούξουν κώλοι.

  τσαφ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. εν καταλαβαίνω που είναι το κακό στο ν΄αξιολογηθεί η εργασία κάποιου...αν π.χ. βρισκεται στην δουλειά του τις δεδομένες ημέρες και ώρες και αν παράγει ποιότικό αποτέλεσμα....

  Δηλαδή, θέλει να πει το κάπα-κάπα-έψιλον ότι αν υπάρχουν κάποιοι κοπριτες, θα πρέπει πολύ απλά να συνεχίσουν να ειναι κοπρίτες εις βάρος άλλων, ευσυνείδητων συναδέλφων τους ή του κοινού που εξυπηρετούν....
  γιατί τόσο μίσος; γιατί το κάπα-κάπα-έψιλον προωθεί την οπισθοδρόμηση, τον ωχαδελφισμό, τον σταρχιδισμό, την ανικανότητα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "γιατί το κάπα-κάπα-έψιλον προωθεί την οπισθοδρόμηση, τον ωχαδελφισμό, τον σταρχιδισμό, την ανικανότητα;"

   Αυτό είναι πολύ προσβλητικό. Ουδέποτε προώθησε το ΚΚΕ το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Αντώνη Σαμαρά, του Μπαλτάκου, του Λιάπη, του Ταμήλου και του Κωστάκη.

   Διαγραφή
  2. αν υπάρχουν κάποιοι κοπριτες, θα πρέπει πολύ απλά να συνεχίσουν να ειναι κοπρίτες
   γιατί τόσο μίσος;

   'Ελα ντε! Ο Λιάκος ο Κασίδας τι λέει επ' αυτού; Όχι άλλο μίσος!

   Διαγραφή
  3. @Evdoras
   αν εμπαινες στον κοπο να ακουσεις την συνεντευξη δεν θα ελεγες αυτη την μεγαλοπρεπη %#%#@.
   νομοι υπαρχουν για επιορκους, με ψευτικα πτυχια, τεμπεληδες κτλ. το θεμα ειναι να τους εφαρμωσεις.
   αν μπεις στο "κοπο" να ακουσεις την συνεντευξη ή να διαβασεις τις θεσεις του ΚΚΕ, επισης δεν θα ξεστομιζες την απιστευτη #@%#%@ με την μορφη της δευτερης παραγραφου σου.
   καλο ειναι οταν γραφεις να μη μπερδευεις την εικονα του καθρεφτη σου και να κατηγορεις αλλους.
   για ολους αυτους τους χαρακτηρισμους να ψαξεις στο συναφι σου και οχι στους κομμουνιστες.

   Διαγραφή
  4. "Γιατί το κάπα-κάπα-έψιλον προωθεί την οπισθοδρόμηση, τον ωχαδελφισμό, τον σταρχιδισμό, την ανικανότητα;¨

   Από χόμπι. Έχοντας λύσει όλα μας τα οικονομικά προβλήματα, καθόμαστε στο σκοτεινό μας κάστρο και απεργαζόμαστε σκοτεινά σχέδια για να καταστρέψουμε την ανθρωπότητα.
   Εκτός από αυτά που ανέφερες μας προωθούμε επίσης την προδοσία της πατρίδας και την κατάργηση της οικογένειας, ενώ τον ελεύθερο χρόνο μας καίμε εκκλησίες και εξοντώνουμε εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς κάποιο προφανή λόγο.
   Α... και το βράδυ μεταμορφωνόμαστε σε βαμπίρ

   Διαγραφή
  5. σε τζουζει Ευδορακο που ενας κομμουνιστης σας χαλα τη σουπα?Ε να παρεις καθαρτικο, θα βαρυστομαχιαζεις συχνα επειδη η Πατρα ειναι δεκαδες φορες μεγαλυτερη απο τη μικρη Ικαρια, ετσι?

   Ταξικος

   Διαγραφή
  6. http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/290305 ωρα για μεγαλη λαικη συμπαρασταση, ετοιμαστειτε.......

   Ταξικος

   Διαγραφή
 4. Και η πλήρης αποδόμηση της αστικής "νομιμότητας" :

  από το 8.25 και μετά, εδώ :

  http://902.gr/eidisi/politiki/51789/paremvasi-toy-k-peletidi-sto-r-s-real-fm-audio

  Ο Πελετίδης, επειδή ακριβώς είναι κομμουνισταράς, έχει μπεί στο μάτι των πάντων,
  από δεξιούς μέχρι σοσιαλδημοκράτες και οππορτουνιστές.
  Υπό κάποιες προϋποθέσεις, που τις γνωρίζουμε και παλεύουμε για αυτές,
  μπορεί να γράψει ιστορία στην Πάτρα
  και να δώσει γερή ώθηση στο κίνημα συνολικότερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΝΕΑ ΗΘΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ο ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ !

  ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΙΝΕ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ !

  Αυτο που συνεβη χθες στο Δημοτικο Συμβουλιο, ειναι πρωτοφανες ! Παροτι η προσφατη λαικη εντολη, με το 64% στην παραταξη Πελετιδη , εστειλε μηνυμα για απολυτη κυριαρχια στα δημοτικα πραγματα, ο Δημαρχος μοιρασε την εξουσια, σε ποσοστο 50% στην Αντιπολιτευση.
  Στη συγκροτηση των δημοτικων Οργανων, ο Δημαρχος αποφασισε ( διχως να του ζητηθει κιολας ) να μετασχει συσσωμη η Αντιπολιτευση, επι ισοις οροις, στη ληψη των αποφασεων, σε ολα τα Δ.Σ. των Επιτροπων και Οργανισμων του Δημου.
  Σε καποιες δε περιπτωσεις , εδειξε προθυμος στο να μην διαθετει και την πλειοψηφια !
  Ουσιαστικα , εδωσε ρολο και εξουσια και στις δεκα δημοτικες παραταξεις , κατι που δεν ειχε συμβει ποτε αλλοτε !
  Εν κατακλειδι , ο Πελετιδης, αγνοωντας την συντριπτικη πλειοψηφια που του εδωσε ο Πατραικος λαος, παραχωρησε ...γηπεδο στην Αντιπολιτευση να δουλεψει μαζι του για την Πατρα

  "Σ.Κ.,Πατρινός δημοσιογράφος "

  ================================================================================

  Ειναι παγια τακτικη των κομμουνιστων σε Συνδικατα ,Σωματεια ,ΕΚ κλπ (ακομα και εκει που εχουν απολυτη πλειοψηφια 70 & 80% Οικοδομοι ,Ν/Ζωνη κλπ) τα ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ .Ειναι θεμα ΑΡΧΗΣ απαράβατης και κομμουνιστικης.
  Καθε παραταξη να λαμβανει θεσεις στα Προεδρεια αναλογα με την εκλογικη της δυναμη.
  Αυτο δεν το κανουν για το "θεαθηναι" αλλα :

  1) γιατι πιστευουν στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !Ανεξάρτητα απο οτι διαδίδουν καποιοι το ΚΚΕ ειναι το ΠΙΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κομμα της Ελλαδας απο την υπαρξη της ως σημερα !Και εσωτερικως (λογω καταστατικου και διαδικασιων ) και στην κοινωνια

  και 2)γιατι ΟΛΕΣ οι παραταξεις οφειλουν να αναλαμβανουν θεσεις ΕΥΘΥΝΗΣ ωστε να μπορει να τους κρινει ο ψηφοφορος τους εν τοις πραγμασι κι οχι να μενουν εκτος και να πετροβολουν ανευθυνα και δημαγωγικα .

  Βεβαιως σπανια οι "αλλοι" δεχονται να ΕΚΤΕΘΟΥΝ ετσι ,προτιμούν το ...πετροβόλημα !!!...Οποτε ο Πελετιδης ΣΩΣΤΑ ενηργησε ως ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή